Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" izcīna uzvaru un iegūst piekto vietu FNL kausā, "Valmierai" neizšķirts Turcijā

Rolands Eliņš

"Riga" izcīna uzvaru un iegūst piekto vietu FNL kausā, "Valmierai" neizšķirts Turcijā
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Latvijas čempionvienība futbolā „Riga” šodien Kiprā noslēdza FNL kausa izcīņu, ar 3:1 pārspējot Krievijas komandu „Ural-2” ar 3:1. Tas Rīgas komandai deva piekto vietu turnīrā. Savukārt "Valmiera" Turcijā spēlēja neizšķirti pret ukraiņu "Chernomorets" (0:0).

„Riga” turnīra gaitā jau bija aizvadījusi spēli pret Krievijas Premjerlīgas klubu „Ural”, spēlējot 1:1, bet šodien noslēdzošajā spēlē tikās ar šī kluba otro komandu. Šī bija spēle par piekto vietu FNL kausā, kurā kopumā piedalās 16 komandas.

„Riga” nokļuva iedzinējos jau mača otrajā minūtē, taču līdz pirmā puslaika beigām prata atspēlēties, kad no vārtu priekšas bumbu vārtos raidīja čehu spēlētājs Jākubs Hora. Viņam tie bija trešie vārti šajā turnīrā. Otrā puslaika sākumā „Riga” pārņēma vadību, soda laukumā kārtīgi nocīnoties Rožeram un nogādājot bumbu pie Daņila Janova, kurš panāca 2:1. Jautājumus par savu panākumu „Riga” dzēsa 76. minūtē – soda laukumā tika nogāzts Mikaels Žordans, un piešķirto pendeli realizēja Kongo uzbrucējs Kulē Mbombo.

”Ural-2”-”Riga” 1:3 (1:1)

Vārti: Magomadovs 2` - Hora 34`, Janovs 49`, Mbombo 76` (11m)
Riga sastāvs: Ozols (Puriņš), Debelko (Janovs), Fjodorovs (Pētersons), Hora (Rožers), Žuniors (Žordans), Ļubičičs (Mbombo), Lukjanovs (Paničs), Prenga, Rugins (Taloča), Šaričs (Laizāns), Stuglis (Kurakins).

Tikmēr Tamaza Pertijas vadītā „Valmiera” aizvadīja pārbaudes maču Turcijā, sacenšoties ar Ukrainas otrās līgas klubu Odesas „Chernomorets”. Spēle tika aizvadīta spēcīgā vējā, un vārti tā arī netika gūti (0:0). Labākā iespēja atklāt rezultātu bija Ukrainas komandai, kas tika pie 11 metru soda sitiena, taču „Valmieras” vārtos veiksmīgi nospēlēja Andrijs Kožuhars, kurš atvairīja pendeli pret savu bijušo komandu.

"Valmierai" nākamā pārbaudes spēle plānota trešajā martā, sacenšoties ar citu Ukrainas komandu "Ahrobiznes".

”Valmiera”-”Chernomorets” 0:0

Valmieras sastāvs: Kožuhars, Diņs, Jagodinskis, Selestins, Punculs, Kārkliņš, Ērglis, Jaunzems, Kings, Kudu, Sarsenovs. Uz maiņu nāca Teikšeira, Silagadze, Lūsiņš, Samoilovs, Badmus un Musolitins.

Jānis Ikaunieks šodien piedalījās Norvēģijas kluba „Stromsgodset” pārbaudes spēlē, sacenšoties ar citu Norvēģijas komandu „Tromso”. Ikaunieka komanda izcīnīja uzvaru 1:0, vārtus gūstot jau pašā sākumā, bet Ikaunieks laukumā devās uz maiņu.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/ValmieraFC...
https://www.godset.no/nyheter/slo-t...

     [+] [-]

, 2020-02-27 19:05, pirms 4 gadiem
Tas tik pierāda no kurienes šim ''veidojumam'' nāk nauda un kāpēc saucas Riga, nevis kā latviešu valodā Rīga, intresanti ka šis ir vienīgais citu valstu klubs FNL kausa, pārāk liela sakritība, man te nebija doma vērpt sazvērestības teoriju, bet padomāt ir par ko

     [+] [-]

, 2020-02-27 19:24, pirms 4 gadiem
karlsons13 rakstīja: Tas tik pierāda no kurienes šim ''veidojumam'' nāk nauda un kāpēc saucas Riga, nevis kā latviešu valodā Rīga, intresanti ka šis ir vienīgais citu valstu klubs FNL kausa, pārāk liela sakritība, man te nebija doma vērpt sazvērestības teoriju, bet padomāt ir par ko
Nezinu, vai kādam tas vairs ir noslēpums, no kurienes tā nauda nāk un kas pārvalda klubu...

  -1 [+] [-]

, 2020-02-27 22:00, pirms 4 gadiem
Vai nav vienalga no kurienes nauda naak?! Bagaatajiem araabu seihiem arii klubi ir eiropaa. Vai kadu tas uztrauc..Prieks ka var paveerot sakariigu fuciiti

     [+] [-]

, 2020-02-28 00:40, pirms 4 gadiem
karlsons13 rakstīja: Tas tik pierāda no kurienes šim ''veidojumam'' nāk nauda un kāpēc saucas Riga, nevis kā latviešu valodā Rīga, intresanti ka šis ir vienīgais citu valstu klubs FNL kausa, pārāk liela sakritība, man te nebija doma vērpt sazvērestības teoriju, bet padomāt ir par ko
Un no kurienes nauda ir Chelasea? arī FK Rīga dzīvoja no krievu naudas. Saproti vienu lietu - šobrīd pasaulē tas nav nekas unikāls futbolā - kam pieder PSG? Kam pieder Manchester City? Chelsea? utt. - sliktais šajā stāstā ar tiem ārvalstu īpašniekiem ir tas, ka ir arī negatīvi piemēri kad nopērk labu klubu ar potenciālu un nolaiž uz grunti - Portsmouth, QPR, Notts County (pat daļēji Blackpool, bet nu tur Belokoņu laikam vainot nevar, bet gan visu īpašnieku alkatību pēc tam kad klubs nonāca premjerlīgā un nevis naudu ieguldīja kluba attīstībā, bet sāka to katrs vākt uz savu pusi).
FC Riga gadījumā sliktākais, kas varētu notikt - klubs iekļūst EL ar sakarīgu budžetu, bet pēc gada tur neiekļūstot zaudē lielu naudu un tad nu sākas kluba nīkuļošana un spēlētāju iešana projām.