Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Kančeļskis: ""Jūrmalai" bija graujoši zaudējumi, jo tā spēlēja totalizatoru"

Kančeļskis: ""Jūrmalai" bija graujoši zaudējumi, jo tā spēlēja totalizatoru"
Andrejs Kančeļskis

Nu jau bijušais "Jūrmalas" galvenais treneris Andrejs Kančeļskis intervijā krievu medijiem neslēpj - šai komandai graujoši rezultāti bijuši tāpēc, ka tā spēlējusi totalizatoru.

Futbola slavenība, bijušais "Manchester United" spēlētājs Andrejs Kančeļskis vasarā kļuva par "Jūrmalas" treneri, taču nespēja glābt šo klubu no izkrišanas no Virslīgas. Tagad intervijā krievu medijam sovsport.ru Kančeļskis atklāti paziņojis, ka "Jūrmalas" graujošie zaudējumi (lielākoties pirms viņa atnākšanas, bet reizi arī viņa vadībā) bijuši saistīti ar totalizatoru spēlītēm. Pilnu interviju lasiet šeit, bet mēs piedāvājam "izgriezumu" tieši saistībā ar Latvijas futbolu un konkrēti "Jūrmalu":

Kāpēc augustā aizgājāt strādāt uz pieticīgo Latvijas "Jūrmalu"?
Gribēju nomainīt vidi - kāda jēga sēdēt Maskavā un skatīties futbolu televīzijā? Jau sen esmu "Jūrmalas" direktoru padomē, tur man ir draugi, viņi vasarā palūdza patrenēt komandu, novadīt to līdz sezonas beigām. Nekādu līguma saistību nebija, viss balstījās uz cilvēcīgām attiecībām. Ja es neatnāktu, spēlētāji izklīstu, un "Jūrmala" izstātos no čempionāta. Pēc tam nevarētu spēlēt 1.līgā, uz kurieni tā galu galā arī izkrita. Kādas bija iespējas noturēties augstākajā līgā? Būtu, ja mums neatņemtu piecus punktus.

Par ko?
Pret diviem futbolistiem bija algu parāds par vairākiem mēnešiem. Skopais maksā divreiz.

Kāpēc pirms jūsu atnākšanas "Jūrmala" zaudēja ar tādiem rezultātiem kā 0:6, 0:7?
Tāpēc, ka futbolisti spēlēja totalizatoros, tagad ar to mēģina tikt skaidrībā. Arī manā vadībā bija viena dīvaina spēle, zaudējām ar 0:6 [acīmredzot domāts 0:6 zaudējums 4.oktobrī viesos pret "Liepāju", vienīgais zaudējums ar 0:6 Kančeļska vadībā - aut.]. Teicu ģērbtuvēs: "Tas ir uz jūsu sirdsapziņas, būšu priecīgs, ja jūs diskvalificēs vai vispār "ietupinās"." Viņi vispirms sitas par pozitīvu rezultātu, bet, ja nesanāk, ielaiž maksimāli daudz, lai saņemtu naudu par augstu koeficientu. Kaut arī varu saprast futbolistus, naudu reizēm nemaksā trīs mēnešus, savukārt maksimālā alga ir 800 eiro, bet lielākoties 200-300 eiro.

Spēlētāji nelūdza aizņemties no jums?
Lūdza. Argentīniešiem bija jāmaksā par dzīvokli, iedevu 300 eiro. Atmaksāt šo parādu nespēja, man pēc tam kluba prezidents atdos.

Izmantotie resursi:
Всё о спорте на SOVSPORT.RU. Советский Спорт...


, 2015-01-27 01:52, pirms 9 gadiem
Pirmaa dzirdeeshana, ka LV futbolaa kaads speelee toto. Juurmala ? Vienmeer likaas, ka tur visi sitaas ar tiiraam sirdiim un tikai deelj nepietiekoshas meistariibas bija tie lielie zaudeejumi.
Slēpts komentārs: T.G.H.
, 2015-01-27 02:02, pirms 9 gadiem
Bet ja runaa nopietni, tad peernaa sezona bija viens liels melns joks 250 dienu garumaa. Un jau speele starp Skonto un DR paraadiija, ka varam ko liidziigu gaidiit arii shosezon. Likaas, ka KK iespeejams tur nedaudz sakaartos lietas peec taas ''skaljaas'' intervijas, bet arii shis kadrs kur nozudis. Neko dariit, ja gribam normaalu futbolu skatiities, sekojam lielajaam liigaam, Pasaules kausiem, CL. Sekojam liidzi saveejiem citaas liigaas, izlasei. Vai arii pashi taisam naudu no taa ''biznesa projekta''. priekaa
, 2015-01-27 07:14, pirms 9 gadiem
Kaut kur dzirdēts rezultāts 0:6, a pareizi,vakar
, 2015-01-27 07:36, pirms 9 gadiem
Cilvēku vairs nekas nesaista Latvijas futbolā un viņš atļaujās pateikt taisnību.Gan jau ar laiku daudz ko uzzināsim arī no futbolistiem ,kuri būs beiguši karjeru.Visi jau nebūs solidari ar spēlējošiem un muti neturēs.Šī sērga ir jāizravē un pirmām kārtām ar to janodarbojās fubola vadībai.Tiks pielaisti virslīgas turnīram komandas ar neskaidriem budžetiem,totalizatoru spēlītes turpināsies.Labāk lai spēlē virslīgā 8 klubi,nevis tādi no kuriem plūst smaciņa.Skatītāji jau sen vairs nav muļķi ,pat vairāk.Aizdomu dēļ ,bieži vien spēles ar lielākiem rezultātiem,gandrīz vienmēr jau tiek nosauktas par toto mačiem.Rezultāta tiek vainoti klubi,kuri ar to nenodarbojās.Tiesa,jebkurā klubā var atrasties spēlmaņi,bet ar to jau jācīnās kluba vadībai.Nopietns klubs to arī darīs.
, 2015-01-27 07:39, pirms 9 gadiem
norins rakstīja: Kaut kur dzirdēts rezultāts 0:6, a pareizi,vakar
Kāds sakars?
, 2015-01-27 08:04, pirms 9 gadiem
...Ziemas kausa izcīņas otrā nedēļa iesākusies ar "Daugavpils" futbolistu sagrāvi - par to parūpējās "Skonto", uzvarot ar pārliecinošu rezultātu 6:0....
, 2015-01-27 08:46, pirms 9 gadiem
Ja kāds vēlas pārdot sarunātas spēles labprāt piedalos, rakstat uz PM. Neesiet skopi, lai visiem labi
, 2015-01-27 09:12, pirms 9 gadiem
Zlatans un Stīvens arī šad tad aizņemas kādu naudiņu dzīvoklim un tā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-27 10:34, pirms 9 gadiem
Jūrmala - viena liela TOTO ģimene!Viens otram aizdod,cits atkal atdos.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Kamponadze
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-27 13:30, pirms 9 gadiem
Dark Eagle rakstīja: Kāds sakars?
Kāds sakars? Sakars tāds,kad nedēļu pirms totokausa sakuma,jau ausis nāca informacija par sarunājām spēlēm, e-pastu sarakstes nepublicesu, un sīkāk neko te neiztirzāšu,bet Tu tik turpini jūsmot par"futbolu", un pārdzīvot par savas komandas veiksmēm un neveiksmēm
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-27 13:39, pirms 9 gadiem
TOTOANSIS2 rakstīja: Ko tu sūdzies ja tev reiz ''sarakstes'' pieejamas? Piepelnies!

P.S. Kurš reālajā pasaulē būtu tik debīls ka sarunātu spēļu rezultātu paziņotu viens otram rakstiski
Nešaubos, ja tavā rīcībā būtu šāda sarakste, būtu teicams totopadoms pārējiem un lielisks laimests!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-27 13:50, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Cilvēku vairs nekas nesaista Latvijas futbolā un viņš atļaujās pateikt taisnību.Gan jau ar laiku daudz ko uzzināsim arī no futbolistiem ,kuri būs beiguši karjeru.Visi jau nebūs solidari ar spēlējošiem un muti neturēs.Šī sērga ir jāizravē un pirmām kārtām ar to janodarbojās fubola vadībai.Tiks pielaisti virslīgas turnīram komandas ar neskaidriem budžetiem,totalizatoru spēlītes turpināsies.Labāk lai spēlē virslīgā 8 klubi,nevis tādi no kuriem plūst smaciņa.Skatītāji jau sen vairs nav muļķi ,pat vairāk.Aizdomu dēļ ,bieži vien spēles ar lielākiem rezultātiem,gandrīz vienmēr jau tiek nosauktas par toto mačiem.Rezultāta tiek vainoti klubi,kuri ar to nenodarbojās.Tiesa,jebkurā klubā var atrasties spēlmaņi,bet ar to jau jācīnās kluba vadībai.Nopietns klubs to arī darīs.
Nojaušot kādi grupējumi bīda toto spēlītes Daugavpilī un arī citās varbūt par gramu mazāk kriminālās pilsētās kā Jūrmala, šaubos, ka kāds baigi gribēs runāt arī pēc spēlētāja karjeras beigšanas. Domāju, ka spēlētājam paša un ģimenes drošība ir svarīgāka par pagudrēšanos sportacentrā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-28 18:33, pirms 9 gadiem
Un kā uz šo reaģēs LFF? Noignorēt nebūtu profesionāli, pat, ja pagaidām tas ir tikai viens Kaņčeļskis, kas faktu izteicis. Visiem zināms bija, ka tur netīras lietas notiek, bet tagad tas ir pateikts skaļi, pie tam no kluba bijušās amatpersonas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.