Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Kalašņikovs kļuvis par Narvas "Trans" galveno treneri

Kalašņikovs kļuvis par Narvas "Trans" galveno treneri
Aleksandrs Cauņa un Dmitrijs Kalašņikovs. Foto: Futbola Virslīga

Latvijas futbola speciālists Dmitrijs Kalašņikovs gaidāmajā sezonā trenēs Igaunijas vienību Narvas "Trans".

Kalašņikovs savu karjeru sāka "Liepājas metalurga" sistēmā un jau 2012. gadā vairākus mēnešus bija titulētās komandas galvenais treneris. Vēlāk viņš strādājis arī citā Liepājas komandā "Varavīksne" un pusotru gadu bija "Jelgavas" treneru kolektīvā. Savukārt šogad no janvāra līdz augustam 36 gadus vecais speciālists strādāja tā brīža Latvijas čempionē Jūrmalas "Spartaks", vairākos periodos, kad komanda bija bez galvenā trenera, pildot arī galvenā trenera pienākumus.

Kalašņikovs trenera karjeru sācis jau 20 gadu vecumā, ilgstoši strādājot arī ar bērnu un jauniešu komandām.

Tagad speciālists pirmoreiz devies uz ārzemju klubu un kļuvis par Igaunijas ceturtās spēcīgākās komandas galveno treneri. Pienākumus viņš sāks pildīt 4. janvārī.

"Ar spēlētājiem viņš vēl nav iepazinies, bet pietiekami labi zina Igaunijas čempionātu. Zina visus mūsu spēlētājus, tāpēc domāju, ka nebūs problēmu saprast ar ko jāstrādā," izteicies "Trans" prezidents Nikolajs Burdakovs, atklājot, ka Kalašņikovam arī būs iespēja komplektēt komandu, jo to atstājuši vairāki leģionāri.

Pagājušajā Igaunijas čempionāta sezonā pirmās trīs komandas šķīra tikai trīs punkti, bet "Trans" čempionei Nemmes "Kalju" jau zaudēja 25 punktus. Narvas komanda pagaidām vēl nav garantējusi vietu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, ceturto ceļazīmi vienībām pavasarī sadalot Igaunijas kausā.

Tikmēr Krievijas medijs "Match TV" ziņo, ka 19 gadus vecais Latvijas futbolists Vladislavs Soloveičiks šoziem atstās Krievijas granda Sanktpēterburgas "Zenit" otro komandu. Kā viņa potenciālie nākamie galamērķi tiek nosaukti Latvija, Dānijai vai Somija. Pērn vasarā Soloveičiks ar "Zenit" parakstīja trīs gadu līgumu. Ja pagājušajā sezonā viņš izgāja laukumā 14 mačos "Zenit-2" komandas rindās Krievijas pēc spēka otrajā līgā, šosezon to paveicis tikai reizi.

Savukārt Latvijas funkcionārs Dmitrijs Hohlovs atstājis darbu Baltkrievijas komandā Soļigorskas "Shakhtyor" un viņa vārds ticis piesaukts kļūšanai par sporta direktoru citā šīs valsts vienībā Žodinas "Torpedo". Tomēr pats Hohlovs paudis, ka viņam nav vēlmes atgriezties Baltkrievijas klubu futbolā un pašlaik nodarbojas ar juridiskām konsultācijām un drīz tiks skaidrībā par savu nākotnes darba vietu.

Izmantotie resursi:
https://rus.err.ee/887557/narvskij-...
https://by.tribuna.com/football/106...
https://matchtv.ru/football/matchtv...


, 2018-12-26 21:43, pirms 5 gadiem
Šobrīd vienīgais Latvijas treneris kādas augstākās līgas kluba galvenā trenera amatā?

Tiesa, vai viņa apstiprināšanai netraucēs PRO-UEFA kategorijas neesamība ( https://lff.lv/izglitiba/treneriem/... )?
, 2018-12-26 22:43, pirms 5 gadiem
DIma ir ļoti kvalificēts un pieredzējis treneris!
Nebrīnīšos, ka tiks vēl tālāk.
, 2018-12-26 22:56, pirms 5 gadiem
Trans taču ir "netīra" kluba slava.
, 2018-12-27 14:25, pirms 5 gadiem
Automātu paņēma līdzi?
Andris Riherts. Foto: Eduards Grencmanis

Futbola Virslīga atgriezīsies ar ''Jelgavas'' un ''Mettas'' maču

Šodien plkst. 16:00 gaidāma Latvijas futbola Virslīgas trešās kārtas pirmā spēle. Tajā ''Jelgava'' uzņems ''Mettu'', ko pagājušajā sezonā apspēlēja trīs reizes. Tiešraide kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.