Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "FKV triumfs pelnīts; labi, ka par titulu cīnījās divas komandas, nevis viena"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pertija: "FKV triumfs pelnīts; labi, ka par titulu cīnījās divas komandas, nevis viena"
Tamazs Pertija

Pēc SMScredit.lv Virslīgas 34.kārtas spēles starp Rīgas "Skonto" un "Ventspili" (2:4) preses konferencē Jurģis Pučinsks kārtējo reizi pateicās saviem padotajiem, savukārt Tamazs Pertija atzina konkurentu pārākumu.

Jāmin, ka pirmo reizi sezonā preses konferences telpās atradās ne tikai žurnālisti, bet lielā skaitā arī līdzjutēji - "Ventspils" atbalstītāji ik pa laikam uzsāka skandēt savus saukļus, padarot preses konferences atmosfēru visai neierastu.

Jurģis Pučinsks, "Ventspils" galvenais treneris: "Te laikam nav vērts daudz runāt - mēs izdarījām to, kas bija jāizdara. Šai sarežģītajā spēlē pēc veiksmīga 1.puslaika ielaidām vārtus pašā 2.puslaika sākumā - uz mums bija zināms spiediens. Šeit svarīgi bija būt pacietīgiem - mēs to izpildījām, sagaidījām savas iespējas un principā pelnīti uzvarējām. Apsveicu visus ar uzvaru - līdzjutējus, puišus. Vienkārši malači!"

Maksims Uvarenko, "Ventspils" vārtsargs un komandas kapteinis: "Uzvarējām - izdarījām to, kas bija jāizdara. Gribējām šogad apliecināt, ka esam cienīgi būt čempioni. Sarežģīta, interesanta spēle - pretinieks arī spēlēja diezgan uzbrūkošu futbolu. Mums viss izdevās veiksmīgi, esam apmierināti. Vēl jāaizvada divas spēles - gribētos arī tās nospēlēt cienīgi."

Tamazs Pertija, "Skonto" galvenais treneris: "Apsveicu "Ventspili" ar pelnītu čempionu titulu un ar pelnīti uzvarētu šīs dienas spēli. Viņi atbrauca ļoti mobilizēti, ļoti disciplinēti, un šodienas spēle pierādīja, ka viņu meistarība ir augstāka nekā mums. Tāpēc pievienojos apsveicējiem. Vēlreiz atkārtošos, ka šeit nekas pārdabisks nenotika - viņiem bija jākļūst par čempioniem, jo viņiem šobrīd ir visstiprākā komanda. Vēlu veiksmi turpmāk! Jā, par čempioniem kļūst tie ļaudis, kuriem visi aspekti ir augstā līmenī. Viņiem tas šobrīd ir, tāpēc apsveicu [aplausi zālē - aut.]. Mums vēl jānospēlē divas spēles - mums ir noteikts uzdevums, mums šie abi mači ir jāuzvar. Tāpat kā vienmēr. Šobrīd par problēmām nerunāšu, jo cilvēki svin čempionu titula iegūšanu. Tāpēc uzskatu, ka ar šo mēs preses konferenci varam beigt [smaida]. Katrā ziņā man nav lielas vēlmes šodien daudz runāt."

"Ventspilij" šosezon bija viens smags periods maijā, jūnijā, taču kurš bija tas viens sarežģītākais brīdis, kurš bija jāpārvar, lai atkal iegūtu pacēlumu?
Pučinsks: "Piedāvāju izdarīt tā - mums vēl priekšā spēles un šobrīd ieslīgt detaļās par mūsu sezonu, kas vēl nav beigusies... Tāpēc, saprotiet mani pareizi - pēc sezonas esmu gatavs atbildēt uz visiem jautājumiem, kas skar gan grūtos, gan ne tik grūtos periodus un tā tālāk. Šobrīd mums vēl ir divas spēles - abas mājās, abas nopietnas, mēs tām gatavosimies maksimāli - cik vien labi iespējams."

Vai Gabovam sezona ir beigusies?
Pertija: "Gabovam sezona laikam ir beigusies. Mūsu komandai tas ir viens no sarežģītākajiem jautājumiem - otro gadu pēc kārtas mums šai sezonas periodā ir traumētie futbolisti, kas saistīti ar izlasi. Mēs atdodam izlasei šos futbolistus sagatavotus, bet diemžēl viņi no turienes atgriežas traumēti. Tāpēc tas bija viens no atslēgas aspektiem sezonas izskaņā. Jūs redzat, ka mums spēlētāju trūkst, un mēs laižam spēlēt ļoti jaunus spēlētājus - cilvēkus, kuri tikai sāk spēlēt futbolu. Mums ir vajadzīgi pieredzējuši futbolisti kā Gabovs. Diemžēl tā ir nacionālā izlase - mums ir pienākums tai dot savus spēlētājus. Mēs gribētu, lai viņi atgriežas svaigi un gatavi, lai varētu palīdzēt klubam."

Vai varēja just lielisko atbalstu komandai?
Pučinsks: "Protams. Es šeit sacīšu, ka tas ir viens no svarīgākajiem momentiem - tas ir izšķiroši, ja mūs atbalsta mūsu līdzjutēju grupa. Tas ir lieliski. Bez tā nekur. Skaidrs, ka tas pāriet uz mūsu komandu, tā ir milzīga palīdzība. Milzīgs paldies puišiem! [zālē atskan "Ventspils" līdzjutēju saukļi "Mēs čempioni, mēs čempioni! - aut.]."

Vai jums ir svarīgi noturēt arī 2.vietu, kas ne tuvu nav garantēta?
Pertija: "Atkārtošos, mums ir svarīga katra spēle. Protams, ja runa par tabulu, tad ir tā - vai nu esam pirmie, vai kādā citā vietā, jo pārējās vietas mūs neinteresē. Šobrīd neesam pirmie, jo par čempioni kļuva "Ventspils", bet pārējās vietas... Mums svarīgi ir uzvarēt pārējās divas spēles. Kā vienmēr. Bet kādu vietu ieņemsim - otro, trešo, ceturto vai piekto, tas laikam jau nespēlē lielu lomu. Varbūt tikai tik daudz, lai iekļūtu Eirokausos. Varbūt. Taču iekšēji man šobrīd ir mazliet citi pārdzīvojumi, nevis tabula."

Kādi ir tie 2-3 iemesli, ar ko "Ventspils" šosezon bija stiprāka par "Skonto"? [Uvarenko jautājums netika iztulkots precīzi, un viņš atbildēja par konkrēto šīs dienas spēli, nevis sezonu - aut.]?
Uvarenko: "Nezinu, komanda bija labāka. Varbūt vairāk gribējām, vēlējāmies. Kā jau treneris [Pertija] sacīja, atbraucām mobilizēti, savākti un vienkārši atbraucām pēc uzvaras. Kā tā tiks iegūta, tas absolūti nebija svarīgi. Spēle pierādīja, ka mēs šodien bijām labāki."

Kas bija grūtāk - pati spēle vai pacelt virs galvas kausu?
Uvarenko: "Bija grūti pielāgoties spēlei, jo tā notika neparastos apstākļos. Bija piesalis laukums - tas traucēja gan mums, gan pretiniekam. Tas bija arī riskanti no traumas gūšanas iespējas viedokļa. Viss beidzās labvēlīgi. Spēlēt, protams, bija grūtāk [nekā pacelt kausu]."

Vai pašreizējais "Skonto" sastāvs ir visu laiku vājākais kluba vēsturē?
Pertija: "Protams [iesmejas]! Ja jūs paskatīsieties vēsturi, tad, protams. Vēlreiz atkārtošos - divus gadus mums uzbrucēji ir tikai vietējie puiši - pērn rezultatīvākie bija Šabala un Karašausks, šogad Gutkovskis sit iekšā. Mums citu variantu nav. Visdrīzāk mums zināms kritums bija tāpēc, ka jaunie futbolisti nevar stabili spēlēt visu sezonu. Kaut kur Gutkovskis "nogulēja", kaut kur vēl kāds "nogulēja", Bērenfelds "nogulēja". Tas ir vecums. Kad viņi kļūs pieredzējušāki, viņi spēlēs stabili kā, piemēram, skatos, ka "Ventspilij" Timofejevs spēlē pilnībā stabili, Kurakins stabili spēlē - tas, ko redzu. Tas futbolā ir svarīgi - vienā spēlē jebkurš var "izšaut", bet ir jābūt stabilam.

Turklāt ne "Ventspils", ne "Skonto" nekad necīnās par 2.vietu - vienmēr cīnās par 1.vietu. Tam ir vajadzīgi stabili futbolisti. Diemžēl mums šogad nācās strādāt ar tiem spēlētājiem, kas mums bija pieejami. Mēs nevarējām nevienu paņemt, nevarējām nevienu [papildus] pieteikt, nevarējām pastiprināties un tikai tāpēc laikam jau nekļuvām par čempioniem. Varbūt. Taču atkal - pagājušajā gadā mums abiem ["Skonto" un "Ventspilij"] bija spēcīgas komandas, taču viņi vienalga kļuva par čempioniem - tātad kaut kur viņi mūs apsteidz. Un tas ir ļoti, ļoti labi, ka vienmēr cīnās divas komandas, nevis viena, kā tas dažreiz gadās citos čempionātos."

Kad varēsim redzēt tevi Latvijas izlasē?
Uvarenko: "Tas nav jautājums man. Es nemaz neatbildēšu."

[iespraucas Pertija] Pertija: "Starp citu, es šo jautājumu arī uzdevu. Godīgi - kāpēc viņu neizsauc uz izlasi? Es arī tādu jautājumu uzdevu. Taču man sacīja, ka nedrīkstu runāt par šādiem jautājumiem."

[Zālē atskan "Ventspils" līdzjutēju dziesma "Čempioni, čempioni!"]

     [+] [-]

, 2014-10-26 00:41, pirms 10 gadiem
Žēl ka Latvijā,tostarp sportacentrs.com neatspoguļo MINI futbola Eiropas čempionāta norises.Šodien Latvijas izlase (Cerber 02) PĀRBAUDES SPĒLĒ Viļņā ar 6-3 uzveica Lietuvas izlasi (6-1).Latvijas izlase 5+1 čempionātā, spēlēs Melnkalnē(HERCEG NOVI) Eiropas Čempionātā,kas norisināsies no 26-30. novembrim.Latvija tur spēlēs pirmo reizi(turnīrs notiks 4.gadu pēc kārtas),pateicoties MITAVA OPEN turnīram.Mūsu grupā spēlēs Vācija, Krievija, Kipra.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-26 00:50, pirms 10 gadiem
Nezinu ko citi saka, bet cik nu esmu lasijis Peryijas intervijas, vins ir loti sakarigs treneris, neko neslepj, saka ko doma.

  +4 [+] [-]

, 2014-10-26 11:51, pirms 10 gadiem
Teikt, ka Pertija neko neslēpj, nebūtu īsti precīzi. Cita lieta, ka viņš ir gudrs, asprātīgs, un viņa intervijas patiešām ir interesantas.
Uvarenko nav izlasē acīmredzot tāpēc, ka nevēlas kļūt par Latvijas pilsoni (vismaz pirms neilga laika viņš vēl bija nepilsoņa statusā).Taču arī tīri sportiskā ziņā šogad viņš nebija tik izcils kā pērn; es nebrīnītos, ja par čempionāta labāko vārtsargu tiktu atzīts Ikstens, nevis Uvarenko.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-10-26 13:36, pirms 10 gadiem
TASGAN noņem no acīm rozā brilles un tad TU redzēsi ka ar šo sastāvu FKV EIROPĀ nav ko darīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja