Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Treneri vienisprātis - liepājnieki būs čempioni

Treneri vienisprātis - liepājnieki būs čempioni
"Skonto" galvenais treneris Pols Ešvorts
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc šodienas vienīgās spēles LMT virslīgas čempionātā, kurā "Skonto" viesos ar 2:0 apspēlēja FK "Ventspils" abu komandu treneri bija vienisprātis, ka "Liepājas metalurgu" jau var apsveikt ar čempionu titulu izcīnīšanas.

"Esmu ļoti priecīgs par šīs spēles iznākumu, jo iepriekšējā mačā mēs piedzīvojām ļoti smagu triecienu, zaudējot 1:6. Puiši ir malači, ka spēja saņemties un šajā mačā kārtīgi pacīnīties. Par smago zaudējumu liepājniekiem runās vēl ilgi, bet šodien tomēr nedaudz izdevās atgūt pašcieņu," pēc mača ļoti gandarīts bija "Skonto" galvenais treneris Pols Ešvorts. Acīmredzot arī izdevies trāpīt ar sākuma sastāva, ja jau izdevies uzvarēt. Dažādu iemeslu dēļ komanda gan nav bijis iespējams spēlēt labākajā virknējumā – Hščanovičs iedzīvojies savainojumā, bet Perepļotkinam treniņā gadījušās disciplīnas problēmas. Protams, krietni bēdīgākā noskaņojumā bija ventspilnieku treneris Nuncio Dzavetjēri, kurš gan atrada spēkus paslavēt savu komandu. "Vispirms gribu pateikties saviem spēlētājiem par to, ko viņi šodien darīja laukumā. Spēles Eiropas līgā atņem daudz spēku ne tikai fiziski, bet arī psiholoģiski, tāpēc zināju, ka būs ļoti smags mačs. Spēlētājiem bija pamatīgi jāpacenšas, lai nospēlētu cienījami, un par to viņi pelnījuši uzslavas. Spēle izmainījās, kad zaudējām pirmos vārtus, jo pirms tam iespēja izcelties bija mums. Ja tas būtu izdevies, kļūtu psiholoģiski vieglāk. Tomēr kopumā mača iznākums ir taisnīgs,» skaidro ventspilnieku treneris.

Lai gan vēl priekšā divas spēļu kārtas, gan Ešvorts, gan Dzavetjēri jau pasludināja par jaunajiem Latvijas čempioniem "Liepājas metalurgu". Sevišķi kolorīti izteicās anglis: "Domāju, ka liepājniekus jau var apsveikt ar titulu. Lai arī kā beigtos spēle svētdien Liepāja, nedomāju, ka "Metlaurgs" varētu zaudēt "Daugavai". Šī komanda šobrīd tomēr spēlēt tā, ka liepājnieki to varētu uzvarēt arī septiņu futbolistu sastāvā." Vispirms dziļi ievilcis elpu, Rīgas kolēģim piekrita arī Dzavetjēri: "Jā, liepājnieki uzvarēs čempionātā, turklāt pelnīti. Tomēr uz maču Liepājā dosimies parādīt savu labāko sniegumu." Ešvorts vēl piebilda, ka viņam nebūs tik svarīgi, vai komanda ierindosies otrajā vai trešajā vietā, jo sezonas uzdevums bija cīnīties par uzvaru katrā mačā. Tas neizdevās, iepriekšējā kārtā "Skonto" izstājās no cīņas par zelta medaļām, bet kurš no pārējiem diviem dārgmetāliem tagad tiks komandas, vairs neesot tik būtiski. Kopumā aizvadīto sezonu treneris gan vērtē ar pluss zīmi.

Itāļu speciālists atzina, ka acīmredzot pārāk mazs bijis laiks, lai panāktu, ka komandu spēlētu tā, kā viņam būtu gribējies. "Ierados tikai pirms diviem mēnešiem, un faktiski man jāstrādā ar tādu komandu, kāda to saņēmu. Turklāt arī bija ļoti maz laika treniņiem. Redzēsiet, ka nākamajā gadā spēlēsim citu futbolu, tādu, kā patīk man. Ļoti žēl, ka tas neizdevās jau šogad, taču jāskatās nākotnē, un es ļoti ceru, ka mums visiem tas tiešām sanāks,» Dzavetjeri jau domā par nākamo sezonu. Treneris gan nesteidzas paziņot, ka būs arī pamatīgas izmaiņas sastāva ziņā – to rādīšot laiks.


, 2009-10-26 18:31, pirms 14 gadiem
Grigorčukam 2005.gadā FKV arī nebija tie labākie rezultāti. Bet laiks visu paradīja. Arī Dzavetjēri attiecībā visu paradīs laiks.
, 2009-10-26 18:34, pirms 14 gadiem
1 rakstīja: Grigorčukam 2005.gadā FKV arī nebija tie labākie rezultāti. Bet laiks visu paradīja. Arī Dzavetjēri attiecībā visu paradīs laiks.
+1
Slēpts komentārs: bonuks3301
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-26 18:41, pirms 14 gadiem
bonuks3301 rakstīja: nu žeel par FKV.
tomer pelnijusi bija viņi.
Uz papīra FKV bija labāki, bet laukumā stiprāks izrādījās mečis. Čempionātus uz haļavu neuzvar.
Slēpts komentārs: Murchiks
, 2009-10-26 18:47, pirms 14 gadiem
es ari ta uzskatu un spele 1.novembri bus vien formalitate bet ceresim uz skaistu sezonas noslegumu
, 2009-10-26 18:54, pirms 14 gadiem
Manuprat Nuncio LČ ir pir vienas vietas ta pat ka dazam labam legionaram..

Savacas tika uz eirokausiem..

Kaut kas jau teica ka ventspils sogad ir latviesu chelsia
, 2009-10-26 18:58, pirms 14 gadiem
Man jau liekas ka Ventspils iegāza Rimka un Kačanova izmešana no sastāva.Pelnīti nav čempioni,tad kad komanda ir uz uzvaras takas sastāvu un trenerus nemaina.Bagātie dara kā grib,maksā algu Rimkum,Kačanovam.Astafjevs ar spēlē 5min.spēlē.Tai pat laikā Metalurgam pat nav pilns pieteikums uz spēlēm???????????
, 2009-10-26 19:00, pirms 14 gadiem
Es zinu,kā Daugava varētu pieveikt LM.Liepājnieki jāapģērbj Tranzīt
formās un uz komandtiltiņa uzlikt Kičiginu.(tas tāds karātavu humōrs pēc šīs sezonas rezultātiem.)FKV šosezon ir pelnījis 3 vietu un domāju tā arī būs.
Bet Zaharins šosezon izdarījis neiespējamo,neizdodot ne santīma spēlētāju pārejas periodā ,kļuvis par čempionu.Fk Ventspils transferu laikā un vēl pēc tam ir pieteicis 15!!!spēlētājus un trīs trenerus,vienu tulku un nezin vēl ko un varbūt paliks trešie!Šitais bizness galīgi grāvī.
, 2009-10-26 19:07, pirms 14 gadiem
mrs.futene rakstīja: Manuprat Nuncio LČ ir pir vienas vietas ta pat ka dazam labam legionaram..

Savacas tika uz eirokausiem..

Kaut kas jau teica ka ventspils sogad ir latviesu chelsia
Arī piekrītu Jo Ndeki tiek atstāts rezervē, Astafjevs arī ... Ar Ko FKV treneri domā es nezinu
, 2009-10-26 19:08, pirms 14 gadiem
alguns rakstīja: Es zinu,kā Daugava varētu pieveikt LM.Liepājnieki jāapģērbj Tranzīt
formās un uz komandtiltiņa uzlikt Kičiginu.(tas tāds karātavu humōrs pēc šīs sezonas rezultātiem.)FKV šosezon ir pelnījis 3 vietu un domāju tā arī būs.
Bet Zaharins šosezon izdarījis neiespējamo,neizdodot ne santīma spēlētāju pārejas periodā ,kļuvis par čempionu.Fk Ventspils transferu laikā un vēl pēc tam ir pieteicis 15!!!spēlētājus un trīs trenerus,vienu tulku un nezin vēl ko un varbūt paliks trešie!Šitais bizness galīgi grāvī.
Piekrītu LM sezonu iesāka neveiksmīgi arī traumas daudz vajāja, bet jaunie parādija ka spēj konkurēt un lūk rezultāts...
, 2009-10-26 19:58, pirms 14 gadiem
Abramčiks pierādīja ka ir labs specialists.Gandrīz no jauna savāca komandu un aizveda viņu līdz čempionu titulam.Var jau teikt ka FKV kļūdijās nomainot treneri,jo neuzvarēja LMT virslīgā,bet no otras puses viņi labi cīnās eirokausos.
, 2009-10-26 20:48, pirms 14 gadiem
Nu ko, lai saka? Būtu gribējies, lai ventiņi uzvar, jo šogad komanda ļoti simpatizē. Ne tikai tāpēc, ka rāda atzīstamus rezultātus, bet arī tāpēc, ka infrastruktūra ir līmenī. Sastāvs un treneris labs. Bet nevar teikt, ka Liepāja nebija pelnījusi titulu. Sniegums, kuru visas sezonas garumā rādīja Grebis un CO bija atzīstams, to nevar noliegt. Labu darbu paveica Abramčiks ar tiem ierobežotajiem spēlētāju resursiem, kādi viņam bija doti. Izgāšanās Eirokausos, bet laba spēle Virslīgā. Kas labāk, to nu spriediet paši! Katrā ziņā paliek viens nemaināms fakts - LM ir Latvijas čempioni 2009. gadā.

Ļoti šajā sezonā simpatizēja uzbrucēji Grebis un Rakels. Rafaļskis un vecais, labais Prohors ar bij' līmenī. Bet man žēl, ka spēlētājam, kurš jau beidzis karjeru ir jāspēlē, respektīvi, Dobrecovam. Tā arī nebija ar ko aizstāt Karļiku pēc Kastnera traumas. Prieks, ka paņēma pāris jaunos - tie vismaz varēs progresēt. Bet pirms Eirokausiem noteikti vajadzēs papildināties sastāva ziņā.

Nākamgad mums būs trīs spēcīgas komandas Eirokausos - LM, FKV un Skonto. Varbūt arī Jūrmala...
, 2009-10-26 21:05, pirms 14 gadiem
reikons rakstīja: Varbūt arī Jūrmala...
Jācer. Šosezon un pērn ‘’Jūrmalai’’ tāda amatieru komanda...
, 2009-10-26 22:16, pirms 14 gadiem
1 rakstīja: Jācer. Šosezon un pērn ‘’Jūrmalai’’ tāda amatieru komanda...
Redzēs kā būs, ko darīs dome. Līderi komandu pametuši - Toress, Gospodars, Zuntners, Kuzņecovs... Kalns visu velk. Itkā jau vajadzētu būt labam duetam mūsu Kalniem - Kalnam un vecajam labajam Gatim Kalniņam. Tad jau redzēs, laiks rādīs!
Andris Krušatins ar "Liepāju" kļuvis par Latvijas čempionu, bet nu ir "Grobiņas" kapteinis. Foto: Aiga Veisa

Ilgi gaidītais derbijs: bagātā "Liepāja" pret liepājnieku iemīļoto debitanti "Grobiņu"

"TonyBet" Virslīgas septītā kārta futbolā noslēgsies ar divām spēlēm ceturtdienas vakarā. Vispirms plkst. 17.30 tiksies "Grobiņas SC"/LFS un "Liepāja", bet plkst. 19.30 "Jelgava" uzņems "Valmieru". Abu maču tiešraides portālā Sportacentrs.com, pirmās spēles tiešraide arī kanālā TV4.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
14

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".
Iļja Korotkovs un Mors Tallā. Foto: Kristians Putniņš
8

Vārti puslaika beigās un pusstunda vairākumā ļauj "Audai" tikt pie otrās uzvaras

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas 2024. gada sezonā izcīnīja "Auda", kas ar 1:0 pieveica vairāk nekā pusstundu mazākumā spēlējušo "Daugavpili". Vienīgos vārtus iesita senegāliešu uzbrucējs Mors Tallā.