Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Daugavpils "Daugavai" minimāla uzvara pār "Metta/LU" (+komentāri)

Daugavpils "Daugavai" minimāla uzvara pār "Metta/LU" (+komentāri)
Stenlijs Ibe ir šī brīža karstākais Virslīgas uzbrucējs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Latvijas čempionāta futbola Virslīgas līdere Daugavpils „Daugava” šovakar savā laukumā uzņēma „Metta/LU” futbolistus, tiekot pie uzvaras (1:0) un joprojām saglabājot nelielu atrāvienu attiecībā pret sekotājiem. Vienīgos vārtus šajā mačā guva Stenlijs Ibe. Pēc spēles neapmierināts ar mazo bumbu skaitu bija Andris Riherts, savukārt daugavpiliešu aizbildnis Ivans Tabanovs sūdzējās par daudzajiem savainojumiem.

Līdzšinējās turnīra spēlēs pret lejasgala komandām Daugavpils „Daugava” bija spēlējusi pārliecinoši, tāpēc šīvakara mačs Latgales pusē neraisīja lielu intrigu. No mājiniekiem tika gaidīta kārtējā uzvara, bet „Matta/LU” vienības sākumsastāvs liecināja, ka komanda jau domā par nākamo maču pret FK „Jelgavu”. Arī daugavpiliešiem šovakar sākumsatāvā nebija vairāku ierasto spēlētāju (nākamais mačs pret „Skonto”), taču studentu sastāvs bija vēl plānāks.

Neskatoties uz visu augstāk minēto, viesi maču iesāka solīdi. Lai gan teritoriāls pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, arī studenti ik pa brīdim patraucēja „Daugavas” aizsardzību. Mača rezultāts tika atklāts tā 26. minūtē, kad laukuma vidusdaļā Mamuka Gongadze atbruņoja Kristapu Priedēnu. Virslīgas labākais vārtu guvējs bumbu tālāk piespēlēja Stenlija Ibem, kurš tālāk veica lielisku reidu un apspēlējot vairākus pretspēlētājus ielauzās „Mettas” soda laukumā, sekoja spēcīgs un precīzs sitiens vārtu augšējā stūrī un bumba lidoja Kristera Putniņa sargāto vārtu tīklā – 1:0. Pēc „Daugavas” vārtu guvumu laukumā turpinājās līdzīga cīņa. Dažādi pusmomenti bija abām vienībām, bet rezultāts vairs nemainījās. Pēc pirmajām 45 spēles minūtēm minimāls pārsvars Virslīgas līdervienībai.

Otrā puslaika ievadā viesi daudz vairāk kontrolēja bumbu un laukumā laižot arī vairākus līderus centās gūt atbildes vārtus. Īstu vārtu gūšanas momentu „Mettai” gan nebija, kamēr daugavpilieši labu pretuzbrukumu noorganizēja spēles 60. minūtē – Mamuka Gongadze saņēmis labu piespēli no partnera sita no pāris metriem, taču nekā. Vietā bija Putniņš. Mača beigu daļā vairākas iespējas gūt otros vārtus bija Ibem, taču visas reizes lieliski darbojās viesu vārtsargs. Ļoti aktīvs spēles izskaņā laukuma malā bija „Mettas” galvenais Andris Rihters, vairākkārt aizrādot bumbu padevējiem, ka viņi savu darbu neveic pietiekami labi, kā arī neapmierinātību izrādot pie spēles ceturtā tiesneša. Uz rezultātu gan tas nekā neatsaucās un līgas līdervienība svinēja vēl vienu uzvaru – 1:0.

Šī uzvara daugavpiliešiem turnīra tabulā vēl vairāk ļāvusi attālināties no „Skonto” komandas, kas šovakar savā laukumā nespēja pieveikt „Spartaks” futbolistus.

Riherts: "Spēles laikā jābūt piecām bumbām, nevis trīs!"

"Abas komandas zināja, ka būs grūta spēle, neskatoties uz to, ka viena bija līdere, bet otra tikai izlīdusi no pēdējās vietas. Mums bija svarīgi izcīnīt punktus, lai varētu nedaudz atrauties no sekotājiem. Pēc spēles gaitas bijām pelnījuši kādu punktu aizķert, jo vairāk vai mazāk sitienos un bīstamajos momentus bija līdzsvars. Pretiniekam bija vairāk pieredzes, kas arī izšķīra maču. Daugavpils guva trīs punktus, bet mēs gatavosimies nākamajai spēlei.

Šodien spēlēja labākie, mēs netaupījām spēkus Jelgavai. Laukumā devās tie, kuri bija labāk gatavi fiziski un mentāli. Jāņem vērā, ka mums vairāki futbolisti ir traumēti - Mareks Zuntners izkritis no ierindas uz divām nedēļām, Gatis Kalniņš jau iepriekšējo maču aizvadīja ar savainojumu. Arī tie, kuri bija rezervē, nebija īsti veseli.

Spēles beigās es nebiju dusmīgs uz bumbu padevējiem, bet gan uz to faktu, ka trūka bumbu. Spēles laikā ir jābūt piecām bumbām. Es saprotu, ka var gadīties, ka bumbu aizsit ārpus stadiona, bet ir vēl viens maiss ar bumbām. Tās ir jāizmanto. Virslīgas reglamentā ir rakstīts, ka jābūt piecām bumbām, bet bija tikai trīs. Bija arī kāds, kurš puikām teica, lai bumbas nepadod. Domāju, ka Daugavpils arī bez bumbu nepadošanas uzvarētu."

Tabanovs: ""Spartaks" savainoja piecus mūsu spēlētājus"

"Mēs analizējām "Mettu", brīdinājām puišus, ka tā pēdējā laikā spēlē labi. Pēdējos divos mačos tā iesita septiņus vārtus. Gribējām dot iespēju dažiem futbolistiem atpūsties. Sanāca nervoza spēle, varu uzslavēt pretinieku. Tagad katrs punkts ir svarīgs, tas rada spiedienu uz spēlētājiem. Tas bija jūtams jau no pirmajām minūtēm. Rezervisti ļoti nervozēja, tomēr galvenais, ka centās darīt visu iespējamo. Pretinieks mums neļāva spēlēt savu spēli. Gribētu novēlēt "Mettai" veiksmi savu mērķu sasniegšanā.

Stenlijs Ibe spēlēja malējā pussarga pozīcijā ne jau aiz labas dzīves. Sergejs Jašins pret "Spartaku" guva smagu traumu, izskatās, ka sezona viņam ir galā. Mums praktiski nav malējo spēlētāju. Ir atsevišķi kadri, bet viņi vēl nav tik labā līmenī. Šī iemesla dēļ izmēģinājām Ibi. Sākumā viņš pieļāva vairākas kļūdas, bet tieši no šīs pozīcijas guva vārtus. Domāju, ka turpinājumā šajā pozīcijā viņš būs vēl produktīvāks, kaut gan kopumā arī šodien viņš nospēlēja neslikti.

Savainojums ir Dmitrijam Halvitovam un Matijam Mihaļam, tādēļ aizsardzības centrā ielikām Danielu Ola. Izskatījās, ka "Spartaks" pret mums aizvadīja sezonas pēdējo spēli, jo darbojās ar lielu degsmi un enerģiju. Ja viņi tā būtu spēlējuši līdz tam ar "Ventspili", noteikti tiktu pie punktiem. Saņemot tikai vienu brīdinājumu, viņi traumēja uzreiz piecus mūsu spēlētājus. Man pret viņiem nav nekādu pretenziju, jo "Spartaks" spēlēja ar maksimālu atdevi. Pat pie rezultāta 3:0 viņi mēģināja iesist. Traumu dēļ arī bija tik daudz pārmaiņu sastāvā."

Daugava - Metta/LU 1:0 (1:0)

Vārti: Ibe 26'
Daugava: Ņerugals, Simonovs, Ola (Polovinčuks 68'), Cincadze, Silagailis, Rafaļskis (Ziziļevs 55'), Volkovs, Radevičs, Kovaļovs, Ibe, Gongadze (Jermolajevs 74').
Metta/LU: Putniņš, Gabovs, Mār.Savinovs, Mārc.Savinovs, Rožkovskis, Riherts, Priedēns (Vardanjans 55'), Zotovs, Lonščakovs (Skābardis 65'), Parfjonovs, Višņakovs (Milašēvičs 76').
Brīdinājumi: Simonovs - Riherts, Mārc.Savinovs

Virslīgas 30. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultāts
26.09.17:00Daugava (R) – Jelgava1:2 (1:1)
26.09.17:00Daugava (D) – Metta/LU1:0 (1:0)
26.09.17:00Skonto – Spartaks0:0
26.09.18:00Liepājas metalurgs - Ventspils1:0 (1:0)

Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (D)30206455:2366
2.Skonto30179443:1860
3.Ventspils29184648:1858
4.Metalurgs29177545:2558
5.Spartaks301171251:4640
6.Jūrmala30891338:3833
7.Jelgava30761728:4927
8.Metta/LU30661834:6624
9.Gulbene30581724:5523
10.Daugava (R)304101635:6322

Rezultatīvākie spēlētāji

VFutbolistsKlubsVārti
1.Mamuka GongadzeDaugava (D)16 (3)
2.Josuke SaitoGulbene/Ventspils13 (2)
3.Davids KortessSpartaks12
4.Patriks TvumasiSpartaks9
Vitālijs ZiļsDaugava (R)9
Stenlijs IbeDaugava (D)9
7.Daniils TurkovsVentspils9 (1)
8.Antons JemeļinsSpartaks9 (3)
9.Alans SiņeļņikovsSkonto9 (4)
10.Valērijs ŠabalaSkonto8

, 2012-09-26 18:58, pirms 12 gadiem
Daugavpils "Daugavai" minimāla uzvara pār "Matta/LU"

izlabojiet virsrakstu
, 2012-09-26 19:30, pirms 12 gadiem
Ibem japaliek arii uz nakamo sezonu.
, 2012-09-26 20:22, pirms 12 gadiem
Vienā vēlā pievakarē Ibi redzēju D-pilī! pirmais ko iedomājos vai viņam nau bailes staigāt apkārt tik vēlu pa Daugavpils ielām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-26 20:43, pirms 12 gadiem
narko4s rakstīja: Vienā vēlā pievakarē Ibi redzēju D-pilī! pirmais ko iedomājos vai viņam nau bailes staigāt apkārt tik vēlu pa Daugavpils ielām!
Jums ir nepareizs priekštats par Daugavpili,laikam nekad tur neesta bijuši.
, 2012-09-26 20:45, pirms 12 gadiem
sport80 rakstīja: Jums ir nepareizs priekštats par Daugavpili,laikam nekad tur neesta bijuši.
Es tur dzīvoju ka man var būt vēl kkāds tur priekšstats!
, 2012-09-26 20:50, pirms 12 gadiem
narko4s rakstīja: Es tur dzīvoju ka man var būt vēl kkāds tur priekšstats!
Nezinu kā tev,bet pazīstu daudzus cilvēkus kuri ir bijuši D-pilī,teica,ka cilvēki ir ļoti laipni un nav tādi urlas kā Rīgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-26 21:43, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: No kā gan viņam jābaidās? Daugavpilī jau cilvēkus neaiztiek! Turklāt viņš vienmēr ir kopā ar Ola , bet redzot viņus abus diez vai kāds gribēs pieiet
Taisnība viņi bija divatā! ,nu man jau vienalga ,iespējams,ka centrā viņus neaiztiktu,esmu redzējis kā Krievijā vietējie ienīst melnos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis no "Tukuma 2000"/"Telms" un "Riga" kaujas. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
30

"Tukums 2000" otrajā puslaikā sarūpē lielāko pārsteigumu Virslīgas sezonā

Latvijas futbola Virslīgas septītā kārta iesākusies ar blīkšķi, Tukuma komandai pirmoreiz vēsturē pārspējot (2:1) allaž ambiciozo "Riga".
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
103

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.