Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts: "Esam sava veida mazohisti - 30 sekundēs ielaižam divus vārtus"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Riherts: "Esam sava veida mazohisti - 30 sekundēs ielaižam divus vārtus"
Andris Riherts
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Piedāvājam Andra Riherta un Jurģa Pučinska sacīto pēc SMScredit.lv Virslīgas spēles starp "Mettu"/LU un "Ventspili" (0:2).

Jurģis Pučinsks, "Ventspils" galvenais treneris: "Galveno izdarījām - uzvara ir, trīs punkti ir. Tiesa, uzvara mums nāca ļoti sarežģīti, un principā mēs to arī paredzējām, jo pēc Čempionu līgas tā vienmēr notiek. Katru reizi pēc Čempionu līgas jebkura spēle sanāk sarežģīta, ir grūti pārslēgties. Šoreiz tas pats. Pirmo puslaiku nenospēlējām pietiekami agresīvi un aktīvi, kā gribētos. Plus pārbrauciens, plus spēle izbraukumā, atdevām daudz spēku. Spēlēja tie paši futbolisti, kas tur [Somijā]. Otrajā puslaikā palīdzēja standarts, iesitām vārtus un pēc tam jau atviegloti nopūtāmies, un puiši sāka drošāk spēlēt ar bumbu, guva labus otros vārtus. Taču atkārtošos, ka kopumā šodien gāja ļoti grūti, un pretinieks radīja daudz nepatikšanu. Paldies puišiem un vēlreiz apsveicu!"

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Visi bijām noilgojušies pēc Virslīgas spēles. Vairs pat neatceros, kurā tieši mēnesī pēdējo reizi izjutu šādu atmosfēru. Gribu pateikt lielu paldies gan līdzjutējiem, kuri atnāca diezgan daudz, gan arī faniem, kas dziedāja un atbalstīja visas spēles garumā, gan futbolistiem. Mēs cīnījāmies līdz galam, mēs atdevām divus cilvēkus nākamajai spēlei, jo izlaidīs gan Artis [Ostrovskis, kurš saņēma sarkano kartīti - aut.], gan Ingars [Stuglis, sasniegta dzelteno kartīšu norma - aut.]. Gribējām kaut ko vairāk šajā spēlē. Varbūt veiksmes gadījumā tuvāk arī būtu bijuši tam kaut kam vairāk, bet šodien to neizdevās panākt. Ar "Ventspili" vēl paboksēsimies pēdējā apļa spēlē un ceru, ka tad izspiedīsim maksimumu. Paldies visiem!"

Pret "Ventspili" esat zaudējuši visas 14 spēles, lai gan daudzas bijušas samērā līdzvērtīgas kaut kādos periodos. Nav deja vu sajūta?
Riherts: ""Ventspils" pragmatisks ņem virsroku. Viņi diezgan pragmatiski spēlē, cenšas stabili, bez lielām kļūdām. Šis pragmatisms nes rezultātu."

Šodien pieteikumā nebija Siņicina, Daņilova, Priedēna, Vardanjana.
Riherts: "Vardanjanam pirms "Jelgavas" spēles bija apendicīta operācija. Viņš ir atjaunojies, šonedēļ jau trenējās ar mums, bet nebija gatavs par 100%. Daņilovs un Siņicins ir pametuši komandu. Priedēns ir komandā, bet viņam bija trauma pēc iepriekšējās spēles, viņš nav atjaunojies."

Par aizgājušajiem - tā ir viņu iniciatīva?
Riherts: "Tā ir kopēja iniciatīva."

Otro reizi pēc kārtas rezervē ir Ģirts Karlsons.
Pučinsks: "Karlsons jau pirmajā spēlē ar HJK guva savainojumu, un otrajā mačā viņš nevarēja spēlēt uz 100%, mēs nolēmām neriskēt. Arī tagad. Plus šeit ir sintētika, kas viņam nav labākais variants, tāpēc nolēmām viņu pataupīt, un principā Nduje [Mujeci] un Turkovs diezgan labi izskatījās Somijā, šeit neriskējām [kaut ko mainīt - aut.]. Mums priekšā ir ļoti sarežģīts spēļu grafiks, viņš tagad ir gatavs spēlēt par 100%."

Žigajevs un Laizāns?
Pučinsks: "Nākamo kārtu izlaižam un, domāju, ka nākamajā savā spēlē 9.augustā ar "Spartaku" viņi būs gatavi spēlēt."

Šodien Virslīgā "Mettas" sastāvā debitēja pirmais leģionārs - Ndekrs. Kāds vērtējums?
Riherts: "Ja būtu guvis vārtus, tad būtu ļoti laba debija [smaida]. Taču viņš labu spriedzi rada pretinieku laukuma pusē, viņš ir diezgan motivēts, fiziski spēcīgs, un viņš savus vārtus Virslīgā noteikti gūs. Viņš palīdzēs mums."

Visreālāk ir iespējams apsteigt "Daugavpili", ar kuru jums nākamā spēle. Vai bija norādījumi futbolistiem šodien spēlēt uzmanīgāk un nesapelnīt kartītes?
Riherts: "Mēs noteikti padomājām par to, bet izdarījām kā nevajag [smaida]... Nākamajā spēlē būs gatavi citi spēlētāji. Skaidrs, ka Artis Ostrovskis ir viens no aizsardzības balstiem - žēl, ka viņš dabūja sarkano kartīti pašās spēles beigās. Stuglis jauns spēlētājs, runājām, teicām, bet viņš izdarīja tā kā "vajag". Bet tā epizode bija tāda, ka tur bija grūti izvairīties. Kas ir noticis, tas ir noticis, uz svarīgāko spēli būs gatavākie spēlētāji."

Kā izlases un "Mettas" treneris uzskati, ka Virslīgas kalendārs ir tik ļoti jāpakārto klubiem, kas piedalās Eirokausos?
Riherts: "No vienas puses tas ir pareizi, no otras puses pretinieku komandai vismaz jāapvaicājas, vai vajag pārcelt spēli. Par spēli ar "Spartaku" neviens mums neprasīja, tikai paziņoja, ka "jūs spēlēsiet 19.-ajā". To, vai varam un gribam, nē. Mums vajag kādu procentiņu no tās dalību naudas [Eirokausos - aut.] iedot [smaida]. Mēs iepriekšējo spēli aizvadījām tieši pirms mēneša. Iedodiet mums piecus tūkstošus, mēs mazu treniņnometni uztaisīsim. Vai vismaz pazvaniet, ka gribat pārcelt spēli. Tas būtu koleģiāli. Es tikai par, lai Latvijas klubiem veicas Eirokausos - tas ir saprotams, lai gan to spēļu ir ļoti maz un teorētiski spēlētāju ir jāpietiek. Ņemot vērā, ka mums katrs punkts un katra spēle [Eirokausos - aut.] ir svarīga, tad laikam tās spēles ir jāpārceļ."

Vai kaut ko saņem un par kādu naudu dzīvo leģionāri?
Riherts: "Katram leģionāram, tas pats arī citās komandās, ir savi aģenti, un viņi palīdz saviem spēlētājiem nokļūt nākamajā līmenī."

Šodien sākāt bez neviena garā priekšā, bet beidzāt ar diviem. Kāpēc tāda izvēle?
Riherts: "Izvēle tāda tāpēc, ka "Ventspils" spēlētāji spēlē diezgan augstu, [Ndekram - aut.] ir ātruma īpašības, un centāmies bumbas viņiem virzīt aiz galvām. Pirmajā puslaikā arī izveidojās labs moments. Bet Gatis Kalniņš principā arī nebija gatavs, tikai uz kādām 30 minūtēm bija gatavs. Ja rezultāts būtu pozitīvs vai vismaz 0:0, domāju, viņš varētu daudz bumbas pieturēt laukuma vidū, spēlēt no dziļuma. Beigās jau devām iespēju arī citiem spēlētājiem un [Ndekru - aut.] nedaudz pietaupījām."

Un Ismaels Guiti?
Riherts: "Viņa transfērs vēl nav atnācis, ļoti grūti, kamēr tas no Čehijas atnāk."

Kārtējo reizi otrais gols ielaists uzreiz pēc pirmā.
Riherts: "Es jau ģērbtuvēs teicu - esam sava veida mazohisti. Cīnāmies, sitamies un 30 sekundēs ielaižam divus vārtus. Laikam savu lomu spēlē jaunība, pieredzes trūkums. Ja esam Virslīgā iznākuši spēlēt, nav ko sūkstēties. Vai tev 18, 16 vai 35 gadi, tev ir jāspēlē un jābūt gatavam jebkurām epizodēm."

Beidzot aizsardzībā noturējāt nullīti. Vai esat apmierināts ar aizsardzību?
Pučinsks: "Esam daudz par to runājuši, daudz strādājuši - ceram, ka tagad to visu beidzot atkal atgriezīsim. Aizsardzībai tagad jāizlabo kļūdas un jācenšas spēlēt uz nulles."

Kāda ir psiholoģiskā pieeja pēc zaudējumiem Čempionu līgā - cenšaties to aizmirst, vai tomēr vēl to atgādināsiet un atkārtoti norādīsiet uz tām kļūdām?
Pučinsks: "Grūti pateikt. Domāju, mums tagad ir kopumā jādomā stratēģiski, jābūt stipriem. To pieredzi, ko saņēmām Čempionu līgā, ir jāpārmet Latvijas čempionātā. Tagad arī veiksim korekcijas spēlē, būs šādas tādas izmaiņas, tā ka domājam stratēģiski."

Kas būs Oļega Laizāna tiešie konkurenti - Džoričs, Pauļus vai kāds cits?
Pučinsks: "Sagaidīsim spēli un to, kā tai pieiesim. Mums tagad spēle kausā, pēc tam ir pauze. Skaidrs, ka viņu izmantosim laukuma centrā."

Kāds vērtējums par Latvijas izlases izlozi?
Riherts: "Galvenais treneris [Pahars - aut.] jau pateica savu vērtējumu, un man kā vienam no asistentiem ir jāpiekrīt galvenā trenera vārdiem, ka izloze ir diezgan interesanta. Skaidrs, ka pretinieki ir tādi, ar kuriem var spēlēt un noteikti var ņemt punktus. Taču vēl jāpabeidz šis cikls, mums vēl ir četras spēles priekšā, par nākamo ciklu domāsim pēc tam. Domāju, jums, žurnālistiem, ir daudz vairāk iespēju paanalizēt, paraksturot, kādi ir pretinieki, kā viņi spēlēs tuvākajās četrās spēlēs un pat varēsiet palīdzēt ar saviem rakstiem, ievākt informāciju. Mums jākoncentrējas uz šī cikla četrām spēlēm."

Pučinsks: "Es bez komentāriem - šeit ir, kam komentēt, gan galvenais treneris, gan Andris. Katram jānodarbojas ar saviem pienākumiem. Vēlu izlasei tikai veiksmi."

  +3 [+] [-]

, 2015-07-26 21:51, pirms 9 gadiem
Nezin kāpēc,bet šodien man Riherta intervija un viņa atbildes patīk.
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja