Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Mežeckis: "Drīz varētu būt jauni fakti par "Daugavas D" kriminālprocesu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Mežeckis: "Drīz varētu būt jauni fakti par "Daugavas D" kriminālprocesu"
Jānis Mežeckis
Foto: Nora Krevneva/F64

Šodien "Skonto" hallē notika preses konference par godu SMScredit.lv Ziemas kausa finālam, kā arī gaidāmajai 2015.gada "īstajai" sezonai. Uzstājās Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, biedrības "Latvijas Futbola virslīga" izpilddirektors Emīls Latkovskis un LFF Sacensību daļas vadītājs Arturs Gaidels.

Preses konference notika pirms Ziemas kausa fināla, kurā "Skonto" ar 3:1 pārspēja "Liepāju".

Emīls Latkovskis: "Kaut kur lasīju, ka nav labi sākt runas ar pateicībām, bet tiešām prieks, ka šodien redzam jūs diezgan kuplā skaitā - ceru, ka tas ir rādītājs, ka pēc ziemas visi esam izsalkuši pēc futbola, nevis esam izsalkuši tiešā nozīmē, jo mēs noreklamējām, ka būs arī uzkodas pēc pasākuma [smaida]. Šķiet, ka tas bija tikai pirms nedēļas, kad šeit pat, "Skonto" stadionā, pasniedzām "Ventspilij" SMScredit.lv Virslīgas čempionu kausu, bet šodien jau mums jāpasniedz vēl viens kauss - SMScredit.lv Ziemas kausa uzvarētājiem. Laiks tik tiešām skrien ātri, un šodien noslēdzas svarīgs posms Latvijas futbola ikdienā - Ziemas kauss. Vai ziniet, kuri būs tie, kas pēc trīs stundām izies no šīs halles kā uzvarētāji? Nē, tie nebūs ne "Skonto", ne "Liepāja" - drīzāk tas būšu es un mans kolēģis Kārlis Dārznieks, jo šīs bijušas sešas smaga darba nedēļas. Tiešām ir pavadītas neskaitāmas stundas šeit hallē un prieks, ka šodien ar skaistu spēli šis turnīrs noslēgsies.

Ja bez jokiem, tad tiešām šodien no halles kā uzvarētāja izies visa līga, visas komandas, kas piedalījās turnīrā, jo šī bija lieliska iespēja labākajā šī brīža laukumā, kas februārī ir pieejams, aizvadīt kvalitatīvas spēles. Lielisks treniņlaukums, kur pēc decembra pauzes pierādīt sevi un pārbaudīt futbolistus, trenerus, tiesnešus, arī līgas vadībai, šo turnīru organizējot, arī portālam Sportacentrs.com, kas filmē un nodrošina translācijas. Vislielākais prieks, ka pēcspēles preses konferencē Tamazs Pertija saka, ka šis tiešām ir vajadzīgs un nozīmīgs turnīrs, nozīmīgs sagatavošanās posms vai, kā vakar, kad, piemēram, man zvana "Valmieras" treneris Gatis Ērglis un saka: "Liels paldies, ka uzaicinājāt, tas "Valmierai" bija ļoti patīkami."

Neskatoties uz šī turnīra pārbaudes turnīra raksturu, esmu pārliecināts, ka mūs šodien sagaida lieliska cīņa, abas komandas ir rādījušas ļoti labu sniegumu, un abas divas gribēs uzvarēt. Noteikti pēc spēles parādīsies teksts, ka "nebija galvenais uzvarēt, bet gan pārbaudīt sastāvu un paskatīties, kā mēs izskatāmies pirms sezonas", bet ziniet, ka tā noteikti nebūs taisnība. "Skonto" ir pieraduši uzvarēt, viņiem ir daudz trofeju, un, ja viņi ir hallē, un viņi zina, ka hallē ir šis te kauss [norāda uz trofeju - aut.], tad viņi noteikti darīs visu, lai šo trofeju izcīnītu. Tāpat "Liepāja" ir komanda ar raksturu, ar savu vēju pilsētas raksturu - jauna komanda ar degsmi, un viņi noteikti mēģinās izmantot iespēju iegūt savu pirmo trofeju savas jaunās komandas vēsturē. Lai uzvar spēcīgākais, lai visiem mums patīkama šī diena."

Pēc tam ar uzrunu uzstājās arī Jānis Mežeckis (lielākoties runājot par vispārīgām lietām, kā arī uzsverot, ka jaunā stadiona būvniecības process būs skaidrs un caurspīdīgs), kuram tika adresēti arī pirmie žurnālistu jautājumi.

Tika aizturēta Eirokausu naudas izmaksas Daugavpils "Daugavai" un Rīgas "Daugavai" - kāds ir šīs naudas šī brīža statuss un liktenis nākotnē?
"Šī nauda ir UEFA Finanšu departamenta rīcībā - pēc viņu pieprasījuma aizsūtījām šo naudu atpakaļ, jo tā sākotnēji bija pārskaitīta mums. 120 tūkstošus eiro par dalību Eiropas līgā nav saņēmusi neviena no "Daugavām". Visas pretenzijas, ko, cik zinu, Rīgas "Daugava" jau ir veikusi, šie klubi var virzīt tikai UEFA. Mēs, LFF, ar šo naudu neoperējam. Šī nauda no UEFA puses, maigi izsakoties, ir piebremzēta."

Kā risinās kriminālprocess saistībā ar Daugavpils "Daugavu"?
"Tas turpinās, mēs regulāri tiekamies ar Iekšlietu ministrijas pārstāvjiem. Diemžēl nevaru sniegt jaunu informāciju, bet, domāju, pirms Virslīgas sākuma mums būs daži jauni fakti, par kuriem mēs painformēsim. Informācija tiek krāta, tās ir aizvien vairāk. Saprotu, ka jūs interesētu kaut kāds tālāks turpinājums, jo pauze kopš oktobra [kad tika aizturēti "Daugavas" pārstāvji - aut.] ir ieilgusi, taču katru dienu saņemam jaunu informāciju, kuru pagaidām nevaram jums izpaust."

Cik man zināms, vairs nepastāvēs "Jūrmala". Vai arī tās sakarā notiks līdzīgas darbības kā Daugavpils "Daugavas" gadījumā, ņemot vērā, cik daudz medijos izskanējis, ka arī "Jūrmalas" sakarā ne viss bija tīri?
"Negribu teikt, cik pagājušajā gadā reizes saņēmām ziņas no UEFA, ka spēles ar "Jūrmalas" dalību ir aizdomīgas... Šis jautājums šobrīd ir Ekonomikas policijas rīcībā, un, domāju, ka, kaut arī klubs ir pazudis... es pat negribētu to saukt par klubu, tā bija komanda. Tagad ir arī Kančeļska izteikumi Krievijas medijos - nez kāpēc viņš mūs neinformēja, kad atradās šeit, Latvijā. Jebkurā gadījumā mums pašiem arī bija aizdomas, un notiek izmeklēšana - tikai no cita departamenta puses, taču tie ir saistīti. Domāju, Latvijas futbola sabiedrībā neviens nav pārsteigts un nepārdzīvo, ka šī komanda Latvijas čempionātā vairs nepiedalīsies - nevienā no līgām."

Arturam Gaidelam tika taujāts, vai, zinot Latvijas Virslīgas izspēles un komandu skaita vēsturiskās biežās izmaiņas, var droši apgalvot, ka 2015.gada pēdējās (8.) vietas īpašniece patiešām izkritīs un 7.vietas īpašniece spēlēs pārspēles, un nenotiks atgriešanās pie 10 komandu modeļa, ja būtu spējīgi klubi. Gaidels: "Šobrīd varu pateikt tikai to, ka reglaments ir apstiprināts un publiski pieejams mūsu mājas lapā, kurā rakstīts, ka pēdējā vieta krīt ārā un pirmspēdējā vieta spēlē pārspēles. Tas nozīmē, ka šosezon spēlēsim pēc šī principa. Gadījumā, ja Valdes lēmums būs citāds, tad tas skars tikai nākamo gadu. Šogad mēs šo reglamentu noteikti nemainīsim." Mežeckis piebilda: "Mans subjektīvais viedoklis, ka šī brīža Latvijas situācijā astoņas komandas un četri apļi ir optimālais variants. Pagājušā gada izspēles sistēma ar 36 kārtām bija saspiesta..." Šim viedoklim piekrita arī Latkovskis.

Emīl, kur "Gulbene" aizvadīs mājas spēles sezonas sākumā un sezonas beigās, jo vēsturiski stadions Gulbenē šajos sezonas posms vēl nav gatavs spēlēšanai. Jau 1.kārtā "Gulbenei" jāuzņem "Spartaks"...
"Gulbenē ir ļoti labs apmeklējums un vasarā, domāju, tur būs labas spēles un patīkama atmosfēra. Šobrīd skaidrs, ka šis laukums uz 1.kārtu nebūs gatavs, un Gulbenē viņi spēli neaizvadīs. Viņu pašu kompetencē būs atrast, kur uzņemt "Spartaku", bet es paredzu, ka tas varētu būt Hanzas vidusskolas laukums Rīgā, kurš noteikti būs gatavībā uz to laiku, jo dienu iepriekš tur spēlēs "Metta"/LU, un viņi tur regulāri trenējas. Tur laukums ir labā kvalitātē."

Tika arī taujāts, vai pēc "Daugavu" un "Jūrmalas" pazušanas, ir pārliecība, ka vairs nebūs komandas, par kuru ir aizdomas sarunāto spēļu sakarā. Mežeckis: "Pārliecības nav. Taču ticiet man, mums ir neoficiāls, liels saraksts ar aizdomīgiem spēlētājiem, ar aizdomīgām oficiālām personām. Sadarbībā ar Iekšlietu ministriju un UEFA datu bāzi mēs darbu turpināsim. Taču pilnības pārliecības, ka tagad dzīvosim ideālā vidē, nav. Nekādā gadījumā. Taču izmaiņas būs uz labo pusi." Latkovskis: "Viennozīmīgi šīs bija tās trīs komandas, par kurām bija lielākās aizdomas, ka varētu būt spēļu sarunāšana. Ir patīkami, ka šo jautājumu vairs nebūs, un tie paši par sevi ir atbildēti, vienkārši šīm komandām vairs neesot. Bet, kā jau teica Jānis, mums pilnīgas pārliecības nevar būt, jo tā ir visas pasaules problēma, un tie kriminālie grupējumi, kas bija, ja bija, uzrunājuši šīs komandas, vienmēr vērsīsies pie citiem klubiem - mums ir jābūt modriem. Skaidrs, ka Latvija, Austrumeiropa, tā pati Igaunija un Lietuva ar savu algu līmeni sportā pret vidējo algu līmeni valstī vienmēr būs riska grupā. Taču mēs strādājam, mums ir nulles tolerances politika pret to, un esmu pārliecināts, ka šogad čempionāts būs tīrs."

Atbildot, kādā turnīrā turpmāk varētu spēlēt Rīgas "Daugava", Gaidels izteicās, ka 1.līgā šī komanda noteikti netiks iekļauta, un vienīgā tās opcija ir pieteikties 2.līgā Rīgas čempionātā. Tikai dalība 2.līgā ļaus "Daugavai" piedalīties 1/4 finālā, kur tā ielozēta pret "Jelgavu".

Preses konference noslēdzās ar kausa izcīņas 1/4 finālu izlozi, par kuras iznākumu jau ziņojām.

  -3 [+] [-]

, 2015-02-26 20:39, pirms 9 gadiem
Noticeju Mezeckim...

  +1 [+] [-]

, 2015-02-26 21:10, pirms 9 gadiem
Vareja pajautat, ko LFF un LFV doma par vairakam toto spelem Ziemas kausa.. Likmes mierigi vareja iegadaties vairakos twitter profilos..

  +1 [+] [-]

, 2015-02-26 21:37, pirms 9 gadiem
Gaidu jaunus faktus krimprocesā pret indriksonu un viņa varzu!

  +1 [+] [-]

, 2015-02-26 21:49, pirms 9 gadiem
Skaidrs, ka šo komandu pazušana pašattīrīs Latvijas futbolu, bet jautājums, uz cik ilgu laiku. Ir svarīgi, lai tā vienkārši viss nebeidzas un lai atbildīgie tiktu sasēdināti pa kamērām un vairs nevarētu turpināt darboties zem citiem nosaukiem un citām marionetēm. Gavrjuša ir lielais tēvocis, bet aiz viņa noteikti vēl stāv ntie cilvēki, kam šobrīd būtu jāsēž.

Kaut vai Lajuks. Darbojās DD tās netīrākajā sezonā vēsturē, tad pagāja nost no futbola un tagad, cik saprotu, ir atpakaļ Gulbenē. Kā lai tas nerada aizdomas?

  +1 [+] [-]

, 2015-02-26 21:53, pirms 9 gadiem
kriiultra rakstīja: Vareja pajautat, ko LFF un LFV doma par vairakam toto spelem Ziemas kausa.. Likmes mierigi vareja iegadaties vairakos twitter profilos..
No kuriem tieši? @latvianfixedgame tur bija?

  +2 [+] [-]

, 2015-02-26 22:01, pirms 9 gadiem
kriiultra rakstīja: Vareja pajautat, ko LFF un LFV doma par vairakam toto spelem Ziemas kausa.. Likmes mierigi vareja iegadaties vairakos twitter profilos..
Vajadzēja gan!Bet vai drīkstēja?Domāju ka nē!
Žurnālisti.......

Vienīgi ko uzzināju jaunu, tas ka DR varēs LK spēlēt tik tad,ja šie spelēs 2 līgā!
Tātad 1 līga šiem nespīd,un vai 2 līgā šie liks komandu? .....

     [+] [-]

, 2015-02-26 23:02, pirms 9 gadiem
reikons rakstīja: Skaidrs, ka šo komandu pazušana pašattīrīs Latvijas futbolu, bet jautājums, uz cik ilgu laiku. Ir svarīgi, lai tā vienkārši viss nebeidzas un lai atbildīgie tiktu sasēdināti pa kamērām un vairs nevarētu turpināt darboties zem citiem nosaukiem un citām marionetēm. Gavrjuša ir lielais tēvocis, bet aiz viņa noteikti vēl stāv ntie cilvēki, kam šobrīd būtu jāsēž.

Kaut vai Lajuks. Darbojās DD tās netīrākajā sezonā vēsturē, tad pagāja nost no futbola un tagad, cik saprotu, ir atpakaļ Gulbenē. Kā lai tas nerada aizdomas?
tu ta4u saproti ka aiz visa staav LFF?kaa tu gaidi lai vini pashi sevi saseedinattu?neviena sarunaataa speele,pie tam nemot cik maza ir virsliiga,nevar taa vienkaarshi darboties,visu piesedz federaacija

  +1 [+] [-]

, 2015-02-26 23:14, pirms 9 gadiem
kramblers rakstīja: tu ta4u saproti ka aiz visa staav LFF?kaa tu gaidi lai vini pashi sevi saseedinattu?neviena sarunaataa speele,pie tam nemot cik maza ir virsliiga,nevar taa vienkaarshi darboties,visu piesedz federaacija
Ļoti ticami skan, īpaši ja atceras,ka Indriksons ir bijušais vdk ( virsnieks ?) un tādiem shēmošana ir asinīs!

  +1 [+] [-]

, 2015-02-27 01:32, pirms 9 gadiem
Andris5 rakstīja: Vienīgi ko uzzināju jaunu, tas ka DR varēs LK spēlēt tik tad,ja šie spelēs 2 līgā!
Tātad 1 līga šiem nespīd,un vai 2 līgā šie liks komandu? .....
Interesanti, kāpēc DR nevar pieteikties 1. līgai? Vai tad mēs tagad katru 1. līgas uzvarētāju sūtīsim uz 2. līgu, ja tie nedabūs A-LFF (Virslīgas) licenci?

     [+] [-]

, 2015-02-27 10:07, pirms 9 gadiem
Dark Eagle rakstīja: Interesanti, kāpēc DR nevar pieteikties 1. līgai? Vai tad mēs tagad katru 1. līgas uzvarētāju sūtīsim uz 2. līgu, ja tie nedabūs A-LFF (Virslīgas) licenci?
Mani gan vairāk interesē kas bija ar šiem jauniem saimniekiem,un vai šie bija?Izskanēja ka tie paši no ķīnas kas bija domāti Liepājai ,bet tā kā to zinoši apgalvoja arī tāds TROLLIS kā Zelta sietiņš,kura mērķis šeit ir maldināt(daudz izmet šeit pareizu info,bet ar daudz reiz apzināti maldina),tad nav ticību ka tādi ir bijuši!
Jebkurā gadījumā tādu klubu kā DR kurš šeit ienāca ar TOTO projektu(neviens leitis šeit nenāks mums futbolu dot!!!),varēja tikais pārņemt saimnieks kurš būtu turpinājis leišu iesākto!

Bet par to ka šiem jāspēlē Rīgas čempī lai ar varētu špīlet kausā to teica preses konferencē!Tā kā tikais kausā šie nedrīkstēs spēlēt!Un labi vien ir!
Rīgai vajag veidot klubu zem šī nosaukuma,nevis TOTO, bet gan FK klubu,kā Liepaja to darīja!Un ar mērķi tikt tālu jo tālu!!!

     [+] [-]

, 2015-03-01 22:37, pirms 9 gadiem
Gulbene Šogad TOTIKU SPIĻES,VAI NA A,MOŽKA IR NAUDA GAVRJUŅAS DROUGAM.