Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Sabitovs: "Kazahstānā futbols tikai veidojas, Latvijā tas ir krīzē, bet Somijā ir labāk"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Sabitovs: "Kazahstānā futbols tikai veidojas, Latvijā tas ir krīzē, bet Somijā ir labāk"
Ravils Sabitovs Daugavpils "Daugavas" trenera amatā
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Krievu futbola treneris Ravils Sabitovs, kurš 2012.gadā sezonas 1.daļā vadīja nākamo Virslīgas čempioni Daugavpils "Daugavu", krievu medijiem izteicies, ka Latvijas čempionāta līmenis nav augsts, savukārt Somijas čempionātā gan situācija ir labāka.

Atgādinām, ka Ravils Sabitovs uzsāka 2012.gada sezonu pie Daugavpils "Daugavas" stūres, taču pameta komandu pēc 1.apļa brīdī, kad komanda ar 1:6 zaudēja "Jūrmalai". Pēc tam pie stūres stājās Ivans Tabanovs, kura vadībā "Daugava" togad kļuva par Virslīgas čempioni.

Pēc Latvijas posma Sabitovs vadīja Somijas 3.līgas vienību, taču, kā pats pastāstīja intervijā sportsdaily.ru, ambiciozajam klubam kādā brīdī pazuda finanšu resursi, kā rezultātā jau kopš jau gandrīz divus gadus ir bez darba. Sabitovs neslēpj, ka vēlētos atsākt strādāt.

Runājot par Latvijas posmu savā karjerā, Sabitovs šai pašā intervijā saka: "Guvu vērtīgu pieredzi. Gribēju apskatīties, kāds ir Latvijas futbols. Mēs taču zinām, ka valstī ir laba komanda "Skonto", tur strādāja Aleksandrs Starkovs, kuru pēc tam uzaicināja uz Maskavas "Spartak". Man bija interesanti noskaidrot, kas tas ir par līmeni. Parunājos ar kluba prezidentu, komandai bija lielas ambīcijas, uzdevums bija iegūt 1.vietu. Atrotījuši piedurknes, sākām strādāt, un komanda togad izcīnīja zeltu. Tiesa, es pēc 1.apļa pametu komandu, man nesakrita viedoklis ar kluba vadību [seko krievu portāla piezīme, ka 2012.gadā "Daugavai" piemērotas sankcijas no UEFA saistībā ar sarunātajām spēlēm, taču patiesībā no UEFA puses publiski zināmais vienīgais solis ir 2014.gadā nopelnītās UEFA naudas iesaldēšana par dalību Eiropas līgā - aut.]."

Ņemot vērā, ka Sabitovs strādājis gan Kazahstānā, gan Latvijā, gan Somijā, viņam tika jautāts, kuram no šiem čempionātiem viņš ieteiktu Krievijas treneriem pievērst uzmanību: "Varu teikt noteikti, ka Kazahstānā nav vērts neko meklēt. Futbols šai valstī ir veidošanās stadijā, un līmenis pagaidām stipri atpaliek no Krievijas līmeņa. Krievu spēlētāji, kuri nevēlas beigt karjeru, katru gadu kļūst par labākajiem Kazahstānā pat veterānu vecumā. Tāpēc mūsu izlases spēlētājiem tur nav, ko meklēt. Kas attiecas uz Latviju, tad tur ir tas pats. Sports valstī tiešā mērā ir atkarīgs no ekonomikas. Pagaidām Latvijas futbolā neiegulda pietiekami daudz naudas, futbols atrodas krīzē. Tāpēc tur arī neko nevar atrast. Lūk, uz Somiju es paskatītos. Tā ir sociālā un ekonomiskā ziņā ļoti stipra valsts. Dzīves līmenis ir augstāks par vidējo, un tas atspoguļojas uz visiem sporta veidiem. Un, kas svarīgi, tur veidojas laba mentalitāte - futbolisti nopelna naudu, nevis vienkārši saņem to. Spēlētāji ir gatavi strādāt līdz beigām visu spēli. Ja es būtu kāda kluba prezidents, noteikti pavēstu skatu Somijas virzienā."

Izmantotie resursi:
Спорт день за днем

  +3 [+] [-]

, 2015-02-26 21:22, pirms 9 gadiem
Ne pa tēmu.Šodien Turcijā FK Ventspils ar 1:0 pieveica Torpedo-Belaz komandu no Baltkrievijas.Aprakstu par spēli var lasīt viņu mājas lapā.(Kuri prot krieviski)

     [+] [-]

, 2015-02-26 21:24, pirms 9 gadiem

  +2 [+] [-]

, 2015-02-26 21:54, pirms 9 gadiem
Tiesa, es pēc 1.apļa pametu komandu, man nesakrita viedoklis ar kluba vadību
-------
caur puķītēm sacīts!
6-1 Jūrmalā tika pakārtots lai Sabitovu nomestu no trenera jo tāds kurš vēlējās spēlēt futbolu ,gavrjušam nebija vajadzīgs ,bet par to viedokli(teikuma otro daļu) ir gan pareizi teikts!
Visu cieņu šim trenerim,pēc tā kā šis spēja sagatavot DD sezonai-cepuri nost(čempis 2012 ir Sabitova nopelns)!

  +1 [+] [-]

, 2015-02-26 21:56, pirms 9 gadiem
DD 2012. gadā izcīnīja zeltu un pēc tam klubu pameta teju visa vadība. Ar ko tas varētu būt saistīts? Skaidrs, ka Gavrjušam pēc tam svarīgi bija piepelnīt. Var teikt, ka kopš Ibes skandāla DD vienkārši raka bedri, kurā nu cerams paši būs iekrituši.

  +3 [+] [-]

, 2015-02-26 22:57, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Ne pa tēmu.Šodien Turcijā FK Ventspils ar 1:0 pieveica Torpedo-Belaz komandu no Baltkrievijas.Aprakstu par spēli var lasīt viņu mājas lapā.(Kuri prot krieviski)
lieliski ka shito uzgaaji,bet zini kas interesanti?es par taadu belaru torpedu neko nezinaaju,bet shiem saits,teksta tieshraide,maajaslapaa var apskatiit visu par klubu,pie mums viss kaut kaa no pirksta taisiits,cerams kaadreiz arii virsliigas klubi pacentiiisies,varbuut paraadiisies vairaak fanu

     [+] [-]

, 2015-02-27 00:17, pirms 9 gadiem
Paldies par info algun!