Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Tosinam trīs vārti "Ventspils" uzvarā pār Ķīnas klubu, "Riga" zaudē "Krylya Sovetov"

Rolands Eliņš

Tosinam trīs vārti "Ventspils" uzvarā pār Ķīnas klubu, "Riga" zaudē "Krylya Sovetov"
Foto: Riga FC

Pārbaudes spēles ārzemēs aizvadījuši divi Latvijas futbola klubi. „Ventspils” ar 4:1 pārspēja Ķīnas augstākās līgas klubu „Tianjin Teda”, bet „Riga” ar 0:1 piekāpās Krievijas Premjerlīgas vienībai „Krylya Sovetov”. Savukārt "Daugavpils" ar 2:1 pieveica Lietuvas pirmās līgas komandu "Vytis".

„Ventspils” savā treniņnometnē Spānijā aizvadīja trešo pārbaudes spēli. Pēc zaudējuma Maskavas CSKA ar 0:5 un neizšķirta pret dāņu „Nordsjaelland” (1:1) šodien tika izcīnīta pārliecinoša uzvara pret Ķīnas klubu „Tianjin Teda”, kas aizvadītajā sezonā Ķīnas augstākajā līgā ieguva 14. vietu 16 komandu konkurencē, nosargājot vietu līgā. „Tianjin Teda” iepriekšējā sezonā lielākoties bija nokomplektēta no Ķīnas futbolistiem, bet tajā spēlēja arī Ganas izlases uzbrucējs Franks Ačeampongs, kurš ar 17 vārtiem bija līgas piektais labākais snaiperis.

Šodienas spēlē pirmais puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu 1:1, „Ventspilij” vārtus bija guvis Aijeguns Tosins, kurš izcēlās arī iepriekšējā spēlē pret dāņu klubu. Otrajā puslaikā Tosins guva vēl divus vārtus un nokārtoja sev „hat-trick”, bet 87. minūtē komandas uzvarai ar 4:1 punktu pielika jauniegūtais uzbrucējs Žo Santuss.

”Ventspils” sākumsastāvs: Baturins, Tīdenbergs, Koļesovs, Mamahs, Stuglis, Burikins, Alfa, Kazačoks, Tosins, Osipovs, Vomē.

Pavisam drīz pret Ķīnas klubu spēkus mēros arī „Riga”, kas 29. janvārī tiksies ar slaveno „Evergrande”, kas aizvadītajā sezonā ieguva otro vietu. Taču šodien „Riga” Apvienotajos Arābu Emirātos aizvadīja pārbaudes maču ar „Krylya Sovetov”, zaudējot ar 0:1.

Krievijas spēcīgākajā čempionātā Samāras klubs pēc 16 spēlēm ar 17 izcīnītiem punktiem atrodas turnīra tabulas 13. vietā 16 komandu konkurencē. Līdere ar 34 punktiem ir Sanktpēterburgas ”Zenit” komanda. Mača ievadā „Riga” bija vairāki labi uzbrukumi, vēstīts komandas mājaslapā, taču pirmā puslaika otrajā pusē pārsvaru pārņēma Krievijas klubs.

Otrā puslaika ievadā pēc „Riga” neveiksmīgas spēles aizsardzībā, lielisks moments izveidojās ”Krylya Sovetov”, un krievu futbolisti soda laukumā visu izdarīja teicami, noslēgumā tuvajā stūrē bumbu raidot Denisam Tkačukam. „Riga” vārtos pēc tam stājās Nils Toms Puriņš, kura kļūda gandrīz noveda pie vārtu zaudējuma, taču bumba trāpīja pa vārtu stabu, bet mača izskaņā Puriņš glāba komandu pēc Antona Zinkovska izgājiena viens pret vienu.

Riga FC – Krylya Sovetov 0:1 (0:0)
Vārti: Tkačuks 54′
Riga FC: Uvarenko (Puriņš 63′), Pētersons (Kārkliņš 63′), Laizāns (Brisola 63′), Černomordijs (Stuglis 77′), Višņakovs (Kovaļenko 63′), Šaričs, Paničs, Rugins (Lemajičs 77′), Fjodorovs (Čerņikovs 63′), Bilinskis (Godvins 63′)

Savukārt Virslīgā atgriezusies "Daugavpils" komanda ziņo, ka šodien pārbaudes mačā ar 2:1 pārspēja Lietuvas "Vytis", Lietuvas pirmās līgas komandu, kas aizvadītajā sezonā ieguva piekto vietu. Vārtus Daugavpils komandas sastāvā guva 17 gadus vecais Edgars Ivanovs un pārbaudāmais spēlētājs, kura vārds netika minēts.

Izmantotie resursi:
https://rigafc.lv/abu-dabi-minimals...
https://www.facebook.com/bfcdaugavpils

  +1 [+] [-]

, 2019-01-26 20:45, pirms 5 gadiem
V-pils turpina spelet parliecinoshi! Chempionata V-pils/RFS un Riga ari sadalis Top 3!

     [+] [-]

, 2019-01-26 20:47, pirms 5 gadiem
Un runajot par Rigu tad viniem japastiprinas,pirms CL kvalifikacijas! Vajadzetu labu playmakeru,kadus divus uzbrucejus,un protams,bez aizsargiem nu neka!

     [+] [-]

, 2019-01-27 10:42, pirms 5 gadiem
Vēl tikai janvāris,kur var steigties ar secinājumiem.Pat sezonas sākumā daudz kas vēl nebūs skaidrs