Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Valmieru" atstājušais Musolitins kļūst par Tobera komandas biedru Polijā

"Valmieru" atstājušais Musolitins kļūst par Tobera komandas biedru Polijā
Mikola Musolitins. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC

Latvijas futbola Virslīgā šosezon visai labi sevi apliecinājušais ukraiņu futbolists Mikola Musolitins pievienojies Polijas Ekstraklases komandai Gdaņskas "Lechia".

Gada laikā notikusi jau otrā pāreja no Latvijas Virslīgas uz Polijas klubu Gdaņskas "Lechia". Gada sākumā uz Gdaņsku pārcēlās Latvijas izlases futbolists Kristers Tobers, kurš sākotnēji tika no "Liepājas" izīrēts Polijas klubam, bet vasarā tika nokārtota arī oficiāla pāreja. Nu centra aizsarga un balsta pussarga pozīcijās spēlējošajam Toberam pievienojies vēl viens spēlētājs no Latvijas Virslīgas. Par Tobera komandas biedru kļuvis 21 gadu vecais ukrainis Mikola Musolitins.

Pasaules kausa ieguvējs U-20 vecuma grupā Musolitins no šīs sezonas sākuma līdz augusta beigām spēlēja "Valmieras" rindās. Lai gan ukrainis vidzemnieku rindām tika piesaistīts kā pussargs, Tamazs Pertija pārkvalificēja futbolistu par labās malas aizsargu, uzticot Musuolitinam pietiekami daudz pienākumus arī uzbrukuma veidošanā caur flangu. 17 Virslīgas čempionātā aizvadītās spēlēs ukrainis izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm, trīsreiz atrodot "Valmieras" bombardieri Tolu Arokodari un vienreiz asistējot Ērikam Punculam. Tāpat Musolitins sevi atrādīja uz Eirokausu skatuves spēlē pret Poznaņas "Lech".

Mierīgos toņos dzīve "Valmieras" komandā šogad gan nav ritējusi. Bija gan skandalozā "vēstule", gan Tolu atteikšanās spēlēt un vēlme pārcelties uz "Anderlecht". Tāpat ne ar tām labākajām ceļa jūtīm šķīrās "Valmieras" ceļi ar tādiem futbolistiem kā Artūru Karašausku, Vitāliju Jagodinski un Alekseju Grjaznovu un vēl citiem. Ar siltiem apskāvieniem nebeidzās arī Musolitina laiks Vidzemes komandā, lietai aizejot līdz sporta arbitrāžai. Līdz šim "Valmiera" nonākusi zaudētāju lomā un pēdējā informācija liecināja par visai vērienīgas summas parādu, kas Vidzemes komandai jāatmaksā Musolitinam, viņa tautietim Andrijam Kožuharam un Jagodinskim.

Šodien paziņojumu par Musolitina piesaisti veikusi Gdaņskas "Lechia", kas parakstījusi līgumu ar ukraiņu futbolistu līdz 2023. gadam. Poļi uzsvēruši, ka Musolitins pastiprinās konkurenci komandas labās malas aizsarga pozīcija. Tāpat piezīmēts fakts, ka ukraiņa kļūšana par kājbumas spēlētāju nav nejaušība, jo Mikolas tēvs Volodimirs Musolitins arī bijis futbolists, kļūstot par Ukrainas vicečempionu un aizvadot trīs mačus valstsvienības rindās, paspējot atzīmēties arī ar gūtiem vārtiem.


, 2020-11-25 15:46, pirms 3 gadiem
nekas ipash, tas pats karklinsh bija labaks par vinu. lai izdodas, bet ceresim ka driz musejie ari dosies uz arzemem. punculs, soloha, karklins, skopenko
, 2020-11-25 16:55, pirms 3 gadiem
Messi10 rakstīja: nekas ipash, tas pats karklinsh bija labaks par vinu. lai izdodas, bet ceresim ka driz musejie ari dosies uz arzemem. punculs, soloha, karklins, skopenko
Nu ja .es domāju ka potenciāls viņam liels ,katrā ziņā lielāks nekā Toberam..
, 2020-11-25 17:21, pirms 3 gadiem
Vēl viens pierādījums tam, ka Pertia prot sagatavot spēlētājus. Tagad ir saprotams, kāpēc vasarā viņš brauc ar kabrioletu, rudenī ar poršu, ziemā ar range roveru. To viņš laikam ir pelnījis, jo paskat, cik daudz spēlētājus sagatavojis.
Jā, Karašauskis ir labs spēlētājs, taču es tagad saprotu, kāpēc Valmiera viņu negribēja ņemt. Viņiem vajadzīgi jauni spēlētāji, jo tur kā fabrikā no viņiem uztaisa vērtīgus spēlētājus. Bet Karašausks lai spēlē pie mums Liepājā un priecē ar rezultatīvumu.
, 2020-11-25 17:27, pirms 3 gadiem
soccerlover rakstīja: Vēl viens pierādījums tam, ka Pertia prot sagatavot spēlētājus. Tagad ir saprotams, kāpēc vasarā viņš brauc ar kabrioletu, rudenī ar poršu, ziemā ar range roveru. To viņš laikam ir pelnījis, jo paskat, cik daudz spēlētājus sagatavojis.
Jā, Karašauskis ir labs spēlētājs, taču es tagad saprotu, kāpēc Valmiera viņu negribēja ņemt. Viņiem vajadzīgi jauni spēlētāji, jo tur kā fabrikā no viņiem uztaisa vērtīgus spēlētājus. Bet Karašausks lai spēlē pie mums Liepājā un priecē ar rezultatīvumu.
Musolitina gadījumā peļņa gan nesanāk,vieni finansiāli zaudējumi..
, 2020-11-25 17:34, pirms 3 gadiem
Škrobe ir tikai par šā spelētāja (no visiem aizgājējiem) aiziešanu no Valmieras ,labais flangs ar viņu un bez viņa ir divas dažādas dimensijas .
Jaunzems arī rādīja daudz labāku sniegumu duetā ar Musolitinu!
Veiksmi čalim!
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
113

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
5

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".