Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Trīs Virslīgas klubu atbilde: "Sistēma 17/8 nāks par labu Latvijas futbolam"

Trīs Virslīgas klubu atbilde: "Sistēma 17/8 nāks par labu Latvijas futbolam"
Girts Mihelsons. Personīgā arhīva foto

Plānotā 17/8 leģionāru sistēma Latvijas futbola Virslīgā nāks par labu Latvijas futbolam, atbildes vēstulē paudušas "SynotTip" Virslīgas komandas "Liepāja"/"Mogo", "Metta"/"Latvijas Universitāte" un RFS.

Kā zināms, trešdien trīs Latvijas Virslīgas augšgala klubi - "Riga”, "Ventspils” un Jūrmalas "Spartaks” - savās mājaslapās izvietoja gandrīz identisku paziņojumu, kurā vērsās pie Latvijas futbola līdzjutējiem, paužot savu neapmierinātību par LFF Klubu sacensību komitejas un Elites futbola attīstības komitejas darbību. Šie klubi uzskata, ka sagatavotais piedāvājums par leģionāru limitu Virslīgā ir nepieņemams un atklāti lobē kluba RFS intereses.

"Ar skumju smaidu izlasījām sociālajos tīklos publicēto FK "Spartaks", "Riga" FC un FK "Ventspils" oficiālo paziņojumu. Nozīmīga informācija uzrakstīta raiti lasāmā valodā un ir viegli uztverama. Paziņojums noteikti saņems daudzus atbalstošus “like” un tiks arī plaši “šērots”. Tomēr, ņemot vērā, ka paziņojums satur melīgu informāciju, uzskatām par svarīgu izskatīt, kā ari izvērtēt šo paziņojumu un tā potenciālās sekas pēc būtības, iezīmējot arī potenciālo ietekmi uz Latvijas futbola nākotni," pausts "Liepāja"/"Mogo", "Metta"/"Latvijas Universitāte" un RFS atbildē.

"Īsumā pēc būtības - klubi RFS, FK "Liepāja" un FK "Metta" atbalsta sistēmas 17/8 ieviešanu Latvijas futbolā. Mums variants 17/8 šķiet daudz atbilstošāks šodienas situācijai nekā variants 9/16. Mūsuprāt 17/8 sistēmas ieviešana ir optimāla ne tikai Virslīgas klubiem, bet vispirms nāks par labu Latvijas futbolam kopumā, sākot ar bērnu un jauniešu akadēmijām, beidzot ar mūsu lepnumu - Latvijas Nacionālo izlasi. Lūk mūsu argumenti par labu sistēmas 17/8 ieviešanai:

• Latvijas Nacionālās izlases spēlētāji iegūs regulāru spēļu praksi ne tikai Virslīgas līmenī, bet arī starptautiskā līmenī. Ja klubu pieteikumi netiks ierobežoti, "Riga", "Spartaks" un "Ventspils" sastāvos Virslīgā laukumā būs tikai 3 spēlētāji ar Latvijas pasi, bet starptautiskās spēlēs 1 - 2 laukuma spēlētāji, neskaitot vārtsargu, kā to šovasar uzskatāmi varējām redzēt;

• Ierobežojot leģionāru skaitu līdz 8, mēs neapšaubāmi paaugstināsim šo leģionāru kvalitāti mūsu Virslīgā. Klubiem zudīs iespēja pieteikt vairāk nekā 20 viduvējus leģionārus sezonā. Tiem 8, kuri tiks pieteikti klubu pieteikumā, būs jābūt spēcīgiem, kas dos iespēju un pateicīgu vidi arī mūsu spēlētājiem uzlabot savu meistarības līmeni, trenējoties un spēlējot kopā ar meistarīgiem spēlētājiem;

• Klubos izzudīs nepareizais, bet tik ierastais dalītās konkurences princips, kad par vietu sastāvā leģionārs konkurēja ar leģionāru, bet latviešu spēlētāji savā starpā. Katram spēlētājam būs jākonkurē par jebkuru vietu sastāvā - tas kvalitatīvi uzlabos konkurenci komandas iekšienē. Turklāt, treneriem vairs nevajadzēs veikt spēlētāju maiņas, domājot par leģionāru limitu, kad treneri bija spiesti veikt divkāršās maiņas, lai tikai iekļautos pastāvošajā leģionāru limitā. Laukumā vienmēr atradīsies uz to brīdi spēcīgākie spēlētāji un spēles kļūs kvalitatīvākas, kā arī aizraujošākas līdzjutējiem;

• Ne mazāk nozīmīgs arguments ir tas, ka 17/8 sistēmas ietvaros komandu sastāvos būs jaunie spēlētāji, kuri, iespējams, pagaidām nebūs gatavi doties laukumā savu klubu pamatsastāvos. Bet tieši iespēja būt komandas sastāvā un trenēties kopā ar spēcīgākiem spēlētājiem viņiem dos iespēju straujāk progresēt, pilnveidot savu meistarību un kļūt par spēcīgākiem spēlētājiem, nodrošinot kvalitatīvu papildinājumu mūsu izlasēm;

• Jaunatnes akadēmijas, kā arī citi futbola klubi, kas trenē bērnus un jauniešus, saglabās stimulu gatavot jaunos spēlētājus, jo pēc tiem būs pastāvīgs pieprasījums. Diemžēl, apstiprinot sistēmu 9/16, šie jaunie spēlētāji nebūs nevienam vajadzīgi, jo sistēma 9/16 nerada nepieciešamību klubu sastāvos iekļaut jaunos spēlētājus. Tikai apstiprinot sistēmu 17/8, Virslīgas klubi būs spiesti sekot līdzi jauniem talantiem, lai tie parādītos sava kluba sastāvā, nevis pie konkurentiem, nodrošinot pastāvīgu pieprasījumu pēc talantīgiem jaunajiem sportistiem.Tas, savukārt, veicinās arī šādus spēlētājus sagatavojošo jaunatnes akadēmiju finansiālo stabilitāti un nākotnes izaugsmi. Arguments, ka Latvijā nav pietiekams skaits vietējo spēlētāju skaits un nav potenciāls jaunu, talantīgu spēlētāju izaugsmei, neatbilst patiesībai. Tā ir tikai nevēlēšanās stratēģiski domāt Latvijas futbola ilgtermiņa attīstības kategorijās.

Šogad Virslīgā laukumā devušies 159 vietējie spēlētāji. Tas ir pietiekami daudz, lai noformētu 9 klubu pieteikumus. Jau šobrīd lielākajā daļā klubu sastāvos ir nepieciešamais skaits Latvijas spēlētāju. Šo klubu pieteikumus papildinot tikai ar 2-3 jaunajiem spēlētājiem, klubu komplektācija būtu pilnīga. Tādējādi šāds kluba pieteikums būs sabalansēts – tajā būs vieta ne tikai leģionāriem, bet arī vietējiem spēlētājiem. Ieviešot sistēmu 17/8 , mēs neizvirzām sev pašmērķīgu uzdevumu palielināt vietējo spēlētāju skaitu par jebkuru cenu - mēs nevēlamies pazaudēt spēlētājus, kuri jau šobrīd ir mūsu rīcībā un vēlamies nodrošināt mūsu pašu sportistu talantu attīstību. Sistēmā 9/16 daudzi klubi izmantos iespēju savos pieteikumos apstiprināt tikai 6-7 vietējos laukuma spēlētājus, tādējādi liedzot iespēju daudziem Latvijas spēlētājiem realizēt sevi profesionālajā futbolā.

Mēs uzskatījām, uzskatām un turpināsim uzskatīt sevi par tādiem Latvijas futbola klubiem, kuriem ir ļoti svarīgi, lai dalība Latvijas čempionātā nekļūtu par biznesa projektu tikai pāris bagātiem klubiem, kuru sastāvos neatrodas vieta vietējiem spēlētājiem, kā rezultātā Nacionālās izlases vienīgās cerības saistīsies ar cīņām par pēdējām ranga vietām. Pārsteidzoši, ka par Latvijas futbola attīstību 16/9 kontekstā runā klubi, kuriem nav savas jaunatnes akadēmijas. Vai arī šīs akadēmijas pēc būtības tiek uztvertas kā formalitāte vai nasta, no kuras neizdodas atbrīvoties, nevis jaunu pašmājas futbola talantu kalve.

FK "Spartaks" šogad samaksāja milzīgus sodus Latvijas futbola federācijai, jo tam nav jaunatnes akadēmijas, tādējādi dublieru čempionātā klubs spēlēja ar tik nožēlojamu komandu, ka diskreditē dublieru čempionātu kā tādu. "Riga" FC kaut kādu iemeslu dēļ uzskata, ka ir īpaši izredzētāks vai titulētāks nekā citi klubi un tā vēsture līdz ar panākumiem skaitāmi no Romas impērijas laikiem, pat neraugoties uz to, ka Latvijas Virslīgā spēlē vien trešo sezonu. Savukārt FK "Ventspils" UEFA Eiropas līgas spēlēs laukumā, neskaitot vārtsargu, laiž ne vairāk ne mazāk kā vienu - divus laukuma spēlētājus no Latvijas. Ņemiet vērā, ka tas viss notiek pie šī brīža šķietami stingrā leģionāru limita 6/5, kuram būtu jāpasargā mūsu pašu spēlētāji, jāveicina jauno sportistu izaugsme, jāpalīdz visas valsts futbola attīstībai. Grūti iedomāties, kas notiktu, ja būtu spēkā limits 7/4. Pēc būtības šie futbola klubi ir biznesa projekti, kas ir normāls biznesa veids, tomēr jāsaprot, ka šo biznesa projekta intereses saknē nesaskan ar Latvijas Nacionālās futbola izlases likteni, tāpat kā ar Latvija futbola interesēm kopumā. Viņu īstermiņa panākumu stratēģiskais plāns atcelt visus limitus, atteikties no nepieciešamības uzturēt/attīstīt Latvijas futbola nākotnei nozīmīgās jaunatnes akadēmijas un nodarboties ar saviem biznesa projektiem ir saprotams, bet tas ne mazākajā mērā neatbilst Latvijas futbola stratēģiskās attīstības plānam. Investori aizies, leģionāri arī, bet mēs paliksim pie sasistas siles, pārvelkot treknu strīpu tam smagajam darbam, kas pēdējos gados ieguldīts attīstot bērnu-jauniešu futbolu Latvijā.

Neslēpjam, ka finansiālā puse ir svarīga arī mūsu klubiem. Mēs ļoti vēlamies sasniegt maksimāli labus rezultātus Eiropas kausos, tādējādi papildinot arī klubu budžetus. Principiālā atšķirība uzskatos slēpjas pārliecībā, ka to ir iespējams izdarīt ar mūsu pašu vietējo spēlētāju palīdzību, pilnībā nebalstoties tikai uz ārzemju spēlētājiem. Ir lieki pieminēt, ka tieši Eiropas kausu pieredze mūsu vietējiem spēlētājiem ļaus iegūt tik ļoti nepieciešamo “lielo spēļu” pieredzi, kas mūsu talantīgajiem spēlētājiem nepieciešama pārstāvot Latvijas izlasi.

Visbeidzot, par pagrīdes spēlēm, par kurām divdomīgi izsakās mūsu konkurenti.

Sistēmu 17/8 neizdomāja RFS, arī ne FK Metta, ne FK Liepāja, ne kāds cits vietējais klubs. Prakse ierobežot ārzemju spēlētāju skaitu sezonas pieteikumā tiek pielietota un veiksmīgi sevi apliecinājusi daudzās pasaules valstīs. Tostarp pie mūsu kaimiņiem Igaunijā, kur čempionātā ar 10 komandām pieteikumā var būt tikai 5 leģionāri un 25 vietējie spēlētāji. Norvēģijā ir sistēma 16/9 par labu vietējiem spēlētājiem, bet virknē citu valstu ir spēkā vēl stingrāki nosacījumi vietējo spēlētāju aizsardzībai. No vienas puses šī sistēma klubiem, kas vēlas pārsvarā izmantot leģionārus, dod iespēju izmantot pat 8 šādus spēlētājus, līdzšinējo 5 vietā, savukārt no otras puses aizsargā pašmāju spēlētāju intereses un paplašinās iespējas, tostarp jauno spēlētāju intereses būt profesionālo komandu sastāvā, iegūt spēles laiku atbildīgos mačos, perspektīvā dodot labumu arī savas valsts izlasēm. Runa nav tikai par Nacionālo izlasi, bet arī par U17, U19 un U21 izlasēm.

Šodien notiks Virslīgas apspriede un balsošana par sistēmu, kas visvairāk atbilstu Latvijas futbola interesēm. Trīs cienījami klubi apvainoja mūs visos iespējamos nāves grēkos, ieskaitot LFF Treneru asociācijas iespaidošanā, spiediena izdarīšanu uz LFF darbiniekiem, LFF valdes locekļiem, mēģinājumā panākt sev labvēlīgu LFF prezidenta viedokli un citos grēkos. Šiem klubiem ir grūti saprast, ka ir cilvēki, kuriem daudz vairāk interesē visas Latvijas futbola nākotne, nevis pāris biznesa projekti. Savā vēstulē viņi apgalvo, ka ir tikai divi klubi, kuri atbalsta sistēmu 17/8. Ko tad, ja Virslīgas balsojumā atklāsies, ka tā tas nav un, ka šīs sistēmas atbalstītāju skaits ir krietni lielāks? Cienījamie klubi atvainosies un atzīs citu klubu tiesības uz alternatīvu viedokli, vai kārtējo reizi apgalvos, ka klubu vārdā ir nobalsojis RFS?

Ak jā, mūsu ir jau kā minumus trīs un mēs vēlamies domāt, ka visaptveroša Latvijas futbola ilgtermiņa attīstība ir ne tikai mūsu prioritāte," savu vēstuli noslēdz trīs Latvijas Virslīgas komandas

Līdz ar to šobrīd savu viedokli publiski nav atklājušas vienīgi "Jelgava" un "Valmiera Glass"/ViA komandas.

Sistēma 17/8 nozīmē, ka nākamajā sezonā Virslīgas klubu pieteikumā drīkstētu atrasties 17 vietējie spēlētāji un astoņi leģionāri.


, 2018-10-25 09:31, pirms 5 gadiem
Sistēmu veidotāji. Būtu labāk ar ko jēdzīgāku un lietderīgāku nodarbojušies futbola labā!
Sen viss izveidots Eiropas savienībā futbolā ar divām tiesām Bosmana un Simutenkova. Nesaprotu kāpēc jāizdomā, kas jauns jeb gribat tiesāties, lai kāds arī šeit to dara. Žēl , ka vēl nav tādi parādījušies uzņēmīgi futbolisti, kā bija Bosmans un Simutenkovs!
Par pārējiem sporta veidiem vispār nesaprotu, kāpēc pilns dažādu ierobežojumu! It kā dzīvojam ES, kur ir brīva pārvietošanās un tiesības uz darbu jebkur.
, 2018-10-25 09:34, pirms 5 gadiem
Bija laiki, kad Latvijas klubi visi zaudēja Eirokausu pirmajā kārtā. Liekas tādi laiki ar var atkal pienākt.
, 2018-10-25 09:44, pirms 5 gadiem
beidzot ar mūsu lepnumu - Latvijas Nacionālo izlasi.
Man kauns, ka šādi var izteikties akadēmijas vadītāji!
, 2018-10-25 09:54, pirms 5 gadiem
Draugi mīļie - nekad virslīgā nespēlēs augsta līmeņa leģionāri, nekad! Jā, atsevišķi klubi šad un tad var atvilkt pa kādam solīdam vidusmēra leģim, taču kādi augsta līmeņa leģionāri?! Attiecīgi - liela daļa klubu ņem palīgos 3. ešalona zemas klases leģionārus, jo, diemžēl, vietējo spēlētāju līmenis ir vēl zemāks. Pēc jaunās sitēmas būs tā, ka ši te vietējie frukti, kuri ir švakāki par zema līmeņa leģiem, automātoiski tiks sastāvā, jo ir vietējie. Par kādu izaugsmi mēs te tagad runājam?! Kur viņi augs - spēlējot viens pret otru?! Starptautiskā arēna... izklausās jau spēcīgi, taču tas prieks būs 2, labākajā gadījumā - 4 spēļu pasākums, kurā otrās 2 spēles būs pamatīgs pēriens. Vai tie vietējie no tā iegūs afigenno pieredzi, kas uzreiz transformēsies izlases super rezultātos? Nedomāju gan... Par Eirokausu pieredzi var runāt klubos, kuri spēlē grupu turnīrā, nevis "izbeidzas" jau pēc 1. kvalifikācijas kārtas pārvarēšanas. Uzskatu, ka šāda te mākslīga vietējo spēlētāju likšana sastāvā vairāk viņiem kaitēs, nekā dos kādu reālu labumu. Slikti trenējos, neievēroju disciplīnu, esmu netalantīgs - nu un?! Tāpat mani jāliek sastāvā, jo esmu vietējais.... Absurdi!
, 2018-10-25 10:10, pirms 5 gadiem
Latvijas futbols ir pilnīga miskaste un šaubos, vai Latvijas izlase virslīgā tiktu trijniekā. Vairāk leģionāri ir vienīgais, lai es vēl paskatītos un apmeklētu kādu spēli. Tie līkkājainie vilki un viņu līdzinieki mani vispār neinteresē.
, 2018-10-25 10:12, pirms 5 gadiem
Kur ņems neleģionārus. No pirmās līgas? Vai tad ar tādiem futbola virslīga labāka paliks.
, 2018-10-25 10:34, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Kur ņems neleģionārus. No pirmās līgas? Vai tad ar tādiem futbola virslīga labāka paliks.
Kur ņemt? Izaudzināt! Sākot no 5 gadu vecumam līdz Virslīgas un Polijas čempionāta līmenim!
, 2018-10-25 10:37, pirms 5 gadiem
Tad Latvijā drīzumā virslīgā spēlēs 10 Mettas? Starp citu, "latviskākajā" virslīgas klubā laukumā dodas tikai 3-4 letiņi. Tas tā...
, 2018-10-25 10:41, pirms 5 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Kur ņemt? Izaudzināt! Sākot no 5 gadu vecumam līdz Virslīgas un Polijas čempionāta līmenim!
FC Riga Puculi audzēja. Kaut kas nesanāca. Tas tagad Liepājā. Liepājai ar kā pa viļņiem rezultāti. Labas spēles, sliktas spēles. Gaidi kad tas jaunais izaugs par labu spēlētāju.
, 2018-10-25 10:48, pirms 5 gadiem
Uzskatu, ka nebūtu slikta 20+5 vai pat 22+3 sistēma, kur 20 vai 22 ir ar ES (līdz ar to arī Latvijas) pasēm un 5 vai 3 ir ārpus ES (Krievija, Āfrika, Brazīlija utt). Un laukumā min 3-4 ar Latvijas pasēm (vai pat vispār nevajag šo minimumu.

Ja klubs uz Latviju atved 14 leģionārus un visi spēlē, tad mūsējiem ir motivācija pat treniņos rauties un sevi pierādīt, tādā veidā progresējot un attīstoties.

Kāpēc vairums no mūsējiem nevar nostiprināties ārzemēs? Tāpēc, ka Latvijā viņiem jau bija garantēta vieta pamatā un treniņos īpaši nebija jāiespringst. Savukārt ārzemēs viņam pat treniņos nākas rauties un kapāties, pie kā mūsējie nav pieraduši.

Ja grib ņemt kādu jauno talantu, tad lai katrs klubs sev attīsta normālu sistēmu, kurā jau no 5-6 gadu vecuma nāk puikas un attīstās. Klubs attīstīs jaunos kadrus un ja viņi sevi pierādīs, tad arī izkapāsies līdz Virslīgai ar smagu darbu nevis ar domāšanu "ai man ir garantēta vieta pamatā, nafig iespringt". Un ja treneris to redzēs viņš ņems to jauno kadru un regulāri iesaistīs treniņos, uzlaidīs uz laukuma 10-15 min, kur jaunais kadrs kapāsies, skries, tikai tāpēc, lai pārsistu to atbraukušo leģi. Un ja jaunais kadrs sevi katrā spēlē pierāda, tad treneris uzticas arvien vairāk
, 2018-10-25 10:55, pirms 5 gadiem
Šķiet ka Indriksonu nomainīja vēl lielāki bomži... Kādu limitu?
viņi vispār paši redz virslīgas līmeni? tas ir zem katras kritikas... vietējie spēlētāji domā ir ka zvaignzes, bet kad aizdodas uz ārzemēm, netiek pat pieteikumos tāds ir līmenis...

Kā šis cels līmeni? kā? tas tas pats, kas es spēlējot amatieros cerēšu, ka katru gadu līmenis augs...jo es tak spēlēju futbolu..

Atvainojos.. bet latvijas futbols ir dziļi sadi.rsts...
, 2018-10-25 11:01, pirms 5 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Uzskatu, ka nebūtu slikta 20+5 vai pat 22+3 sistēma, kur 20 vai 22 ir ar ES (līdz ar to arī Latvijas) pasēm un 5 vai 3 ir ārpus ES (Krievija, Āfrika, Brazīlija utt). Un laukumā min 3-4 ar Latvijas pasēm (vai pat vispār nevajag šo minimumu.

Ja klubs uz Latviju atved 14 leģionārus un visi spēlē, tad mūsējiem ir motivācija pat treniņos rauties un sevi pierādīt, tādā veidā progresējot un attīstoties.

Kāpēc vairums no mūsējiem nevar nostiprināties ārzemēs? Tāpēc, ka Latvijā viņiem jau bija garantēta vieta pamatā un treniņos īpaši nebija jāiespringst. Savukārt ārzemēs viņam pat treniņos nākas rauties un kapāties, pie kā mūsējie nav pieraduši.

Ja grib ņemt kādu jauno talantu, tad lai katrs klubs sev attīsta normālu sistēmu, kurā jau no 5-6 gadu vecuma nāk puikas un attīstās. Klubs attīstīs jaunos kadrus un ja viņi sevi pierādīs, tad arī izkapāsies līdz Virslīgai ar smagu darbu nevis ar domāšanu "ai man ir garantēta vieta pamatā, nafig iespringt". Un ja treneris to redzēs viņš ņems to jauno kadru un regulāri iesaistīs treniņos, uzlaidīs uz laukuma 10-15 min, kur jaunais kadrs kapāsies, skries, tikai tāpēc, lai pārsistu to atbraukušo leģi. Un ja jaunais kadrs sevi katrā spēlē pierāda, tad treneris uzticas arvien vairāk
Ārpus ES bijusī Dienvidslāvija ir. Arī protams Āfrikas Senegāla. Es tos pieminu, kas mums tagad populāri virslīgā leģionāri. RFS Gruzija. Utt.
, 2018-10-25 11:09, pirms 5 gadiem
Limitu vajadzētu tikai futbolistiem no Krievijas, mums pašiem pietiek savi krievi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-25 11:30, pirms 5 gadiem
Man liekas ka te daudziem komentētājiem nav īsti skaidrs ko viņi raksta. 1.Kā jums liekas vai jaunieši kļūs spēcīgāki pēc leģionāru limita atcelšanas? Protams ka nē. Lai mums izaugtu spēcīgi jaunieši ir jāpārskata jauniešu akadēmiju darbu, jāmaina treniņu sistèma, jāiegulda lielāks finansējums akadēmijās ar skatu nākotnē, un jāceļ treneru kvalifikācijas.Tad mums attīstīsies spēcīga jaunatne. 2. Vai leģionāri kļūs spēcīgāki pēc limita atcelšanas? Protams ka nē, spēcīgi leģionāri par velti nav pieejami!!! Ja arī izdodas kādu brīvo aģentu atrast, pie pirmās izdevības viņi dodas prom. Kamēr klubiem nebūs finanses lai nopirktu kādu labu špīleri apmeram par 1 000 000 eur, un piesolīt viņam adekvātu atalgojumu tikmēr te spēcīgi leģionāri neaizkavēsies un mēs nodarbosimies tikai ar viduvèju leģionāru attīstību. Tad varbūt labāk attīstam savējos.
, 2018-10-25 11:30, pirms 5 gadiem
Šobrīd notiekošais ir pavisam vienkārša lieta - dažu klubu īpašnieku (postpadomju stila oligarhu) biznesa interešu dēļ notiek mēģinājums Latvijas futbola Virslīgu pārvērst tikai par "leģionāru testēšanas un prezentēšanas laukumu" (tas, kas notiek Latvijā, viņus maz interesē un viņi šāda veida biznesu var realizēt jebkur pasaulē, kur viņiem to ļauj), kas sadūries ar LFF un daudzu Latvijas futbola klubu (lielu un mazu) un futbola akadēmiju interesēm saglabāt Virslīgu galvenokārt kā Latvijas futbolistu izaugsmes platformu, piesaistot dažus augsta līmeņa leģionārus gan futbola krāsainības, gan kvalitātes uzlabošanai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-25 11:55, pirms 5 gadiem
Uz visiem,šo sistēmu atbalstošiem klubu argumentiem,var atrast pretargumentus un rezultātā tāda pļurkštēšana vien iznāks.Kāds rezultāts ir šī brīža sistēmai,mēs redzam gan Eirokausos,gan izlases līmenī,kur viss ir nolaists līdz plintusam.Vajag kaut ko darīt un futbolā labi rezultāti uz reiz nenāk.Diemžēl šo klubu argumenti mani kaut kā nepārliecina,jo jau tā vājā virslīga kļūs vēl vājāka.Vislielākos smieklus manī izraisa viedoklis,ka klubi pastiprināsies ar spēcīgākiem leģionāriem.Jau šobrīd visā virslīgā spēcīgus leģionārus var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem,kur tad pēkšņi viņus ņemsiet,ja pāriesiet uz 17/8 sistēmu.Kaut kādas nelikumības,kā jau parasti pie mums valstī,cenšās ieviest daži"objekti".Eiropas savienības pilsoņi nedrīkst skaitīties leģionāri,jo šeit veidojās juridiski pārkāpumi(protams,pie mums speciālisti vienmēr pratīs likumu apiet ar līkumu).Tālāk,citu valstu pilsoņi ir leģionāri un samaziniet to skaitu līdz trīs,divi vai viens,bet viņam jābūt savas valsts izlases spēlētājam.Lūk jums variants pastiprināt leģionāru līmeni,tikai interesanti,kurš klubs to varēs atļauties.Tāpēc,beidziet šeit liet ūdeni un aizbildināties ar izlašu un jaunatnes futbola problēmu rašanās pie citādas sistēmas..
Starp citu,ļoti interesanti būtu redzēt ,kā klubi nokomplektētu sastāvus ar Eirosavienības spēlētājiem.Šaubos vai daudzi te rautos uz mūsu Virslīgu,kur uz spēlēm,labākā gadījumā,vidēji nāk pārsimts skatītāju. Vispārībā būtu interesanti palasīt lietuviešu futbola žurnālistu viedokli šajā jautājumā,kur manis aprakstītā sistēma darbojas otro sezonu.Kaut gan nešaubos,ka tur arī valda diametrāli pretēji viedokļi. Lai kas,kaut kādi radikāli lēmumi pēc šīs sezonas LFF būs jāpieņem,jo esam dziļā paka.ā,sākot ar bērnu futbolu un beidzot ar valsts izlasi.
, 2018-10-25 11:55, pirms 5 gadiem
Te gan vel tāda nianse, ka ES pilsoņi nedrīkst būt diskriminēti vietējā darba tirgū. Līdz ar to nedrīkstētu tos skaitīt kā leģionārus. Nez kā viņi to apiet?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-25 12:04, pirms 5 gadiem
Varēja 9. klubu virslīgai nākošsezon pielikt. Būt vairāk Latvijas futbolistu summā. Nē, karo par leģionāru skaitu utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-25 12:06, pirms 5 gadiem
artemijs_alusbruveris_107512646908626 rakstīja: Vel vienu valmieru gribi???
Ir viena Valmiera un Daugavpils. Valmiera varēja play off ar Super Nova.
, 2018-10-25 12:07, pirms 5 gadiem
Pret vājiem klubiem ir vieglāk rezultativitāti bombardieriem krāt. Kādreiz Skonto laikos mums 10 klubi virslīgā bija. Bija gan spēcīgs Skonto, gan salīdzinoši labāka izlase ar.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-25 12:11, pirms 5 gadiem
Ar šo lēmumu LFF nogremdēs LV izlases līmeni vel zemāku nekā tas jau ir šobrīd.
LV futbolā nav tāds līmenis kā pasaules futbola Top valstīs, kur pašmāju spēlētāji ļoti labā līmenī var audzēt meistarību arī zemākās līgās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-25 12:15, pirms 5 gadiem
Interesanti, ka lielākā daļa nav pārskatījuši klubu pieteikumus šai sezonai. Jau šobrīd lielākā daļa komandu izpilda šo nosacījumu, par 17 vietējiem spēlētājiem pieteikumā. Nedomāju, ka tas stipri apgrūtinās sastāvu komplektāciju, citādi būs, ja tiešām paplašināsies virslīga, uz ko arī viss iet, tad 170 laba līmeņa latviešus būs pagrūti dabūt. Tad sastāvos vairāk sāks figurēt pavisam jauni jaunie futbolisti, kuri visdrīzāk būs tikai ķekša pēc tur.
, 2018-10-25 12:15, pirms 5 gadiem
artemijs_alusbruveris_107512646908626 rakstīja: Ja jaa, atceros kaa savulaik kad bija visaadas iluukstes,gulbenes un dinaburgas, tad taadi gutkovskiji speciaali kalendaraa ar sarkanu ievilka speeles pret shiem, tiem griezaas TOTO skaititaji, gutkovskiji un shabalas kraaja golus
Šabalu izdevās par simpātisku summu pārdot. Domā ārzemēs nav tā, ka augšgala komandas bez maz galvastiesu labākas par lejasgala komandām. Tur attiecīgi ir tie ļoti labie bombardieri.
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
20

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
16

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.