Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Pertija: "Skonto" nav tādas naudas, lai stimulētu, kā to darīja "Ventspils"

Pertija: "Skonto" nav tādas naudas, lai stimulētu, kā to darīja "Ventspils"
Tamazs Pertija

Piedāvājam SMScredit.lv Virslīgas 25. kārtas "Skonto" - "Liepājas metalurga" pēcspēles preses konferences, kurā piedalījās Tamazs Pertija un Viktors Dobrecovs, atreferējumu.

Viktors Dobrecovs, "Liepājas metalurga" treneris: "Viss, kas notiek ap Latvijas futbolu... šādas spēles kā šodien mums ir vajadzīgas. Ja tādu būtu vairāk, mums tiešām būtu vairāk arī skatītāju, atbalstītāju. Spēle ar spriedzi. Jau pateicu Tamazam, ka tik maz bumbas, kā mača pēdējās 15 minūtēs, viņiem laikam nebija visu sezonu. Kontrolējām bumbu, mēģinājām glābt spēli - diemžēl neizdevās, kaut bija iespējas. 1. puslaikā mums trūka asuma uzbrukumā, tāpēc veicām maiņas, un tās bija veiksmīgas - Jānis Ikaunieks, nomainot Kiriļinu, guva vārtus, pēc tam pa pārliktni trāpīja. Drusku nepaveicās."

Vai ir kaut mazākā informācijas drumsla par to, kas varētu notikt ar "Liepājas metalurga" futbola komandu nākamsezon?
"Mums nav pilnīgi nekādu ziņu. Mēs nezinām. Strādājam, dzīvojam tālāk, dzīve rādīs."

Sacīji, ka veiksmīgas maiņas. Bet varbūt vēl veiksmīgāk būtu bijis, ja Jānis Ikaunieks spēlētu no pirmās minūtes, nevis nācis uz maiņu? "Varbūt, bet kas to zina. Sanāca tā, kā sanāca. Kiriļins savu vietu sākumsastāvā ir nopelnījis, un viņš spēlē regulāri. Šodien viņam drusku neaizgāja tā spēle, ļoti daudz kļūdu. Varbūt, ja Jancis būtu spēlējis uzreiz, būtu citādi. Bija kā bija. Un tiešām gribu pievienoties Tamazam [tiesneša slavēšana, lasiet tālāk - aut.piez.] par tiesāšanu - šodien tiesnesis patiešām negribēja būt galvenais laukumā, gribēja galvenajās lomā redzēt futbolistus. Viņš bija nepamanāms un netraucēja. Un, ja viņš ir nepamanāms, tad ir izdarījis maksimumu, lai spēle būtu laba."

Vai Liepājas jaunajai paaudzei spēles ar "Skonto" joprojām ir īpašas? "Domāju, derbijs Liepāja pret "Skonto" bija, ir un būs. Arī pēc 15 gadiem - varbūt nebūs "Metalurgs", bet būs cita futbola komanda Liepājā. Un visi stāstīs, kādas bijušas spēles savā starpā, cik spraigas un interesantas. Domāju, tas viss paliks."

Tamazs Pertija, "Skonto" galvenais treneris: "Lūk, tā ir Latvijas futbola nākotne! Tik daudz jaunu spēlētāju šodien bija laukumā, un viņi parādīja brīnišķīgu futbolu - gan Liepāja, gan "Skonto". Paskaitiet, cik šodien bija 1995. gadā dzimušo! Gan mums, gan viņiem. Un šie cilvēki šodien parādīja brīnišķīgu, labu futbolu. Līdz pašām beigām bija augsts temps no abu komandu puses. Mēs beigās nedaudz pārkārtojāmies. Visu sezonu tā nenervozēju, kā šodien pēdējās 10 minūtēs. Bija 2:0, it kā visam bija jābūt mierīgi, bet Liepāja nedeva mieru, guva vārtus, un viss karājās mata galā.

Apsveicu Gutkovski ar gūtajiem vārtiem - šim puisim tas šodien bija ļoti svarīgi. Mēs ar viņu sarunājām, ka viņš izies sākumsastāvā arī otro spēli pēc kārtas, un šodien viņam obligāti bija jāgūst vārti. Viņš to izdarīja, un esmu viņam pateicīgs, jo viņš uzvarēja tādu divcīņu, ka pat bail atcerēties. Nevienam nav noslēpums, ka mums bija ļoti svarīgi šodien uzvarēt. Mēs to panācām, kaut redzat, ka mūsu kreisais flangs ir tukšs. Ieliku pamatsastāvā Bērenfeldu, taču man absolūti nav kauns, ka esmu viņa treneris - puisis pirmo reizi izgāja sākumsastāvā un parādīja tik spilgtu sniegumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Esmu priecīgs, ka radās iespēja viņu izlikt un apskatīties, kā viņš spēlē.

Par pēdējām 10 minūtēm kopumā es, protams, neesmu apmierināts, taču tam ir savs izskaidrojums - trenējāmies ar pilnu slodzi un varbūt esmu vainīgs, ka pēdējām 10 minūtēm pietrūka spēka. Taču zinu, ko daru, kurp virzos pats un kurp virzu spēlētājus. Paldies Dievam, ka uzvarējām - mūs glāba pārliktnis vai varbūt futbola dievs grib, lai mēs kļūtu par čempioniem. Tagad ne viss atkarīgs no mums - jāpaņem seši punkti un jāskatās, kas notiek spēlē starp Rīgas "Daugavu" un "Ventspili". Mums diemžēl nav tādas finansiālās rocības kā "Ventspilij", kas maksāja prēmijas Daugavpilij. Uzskatu, ka ir pareizi maksāt šādas prēmijas, jo komanda vēlas kļūt par čempioni. Pareizi stimulēt mūsu pretiniekus. Mums nav tādu iespēju, bet mums ir mīlestība pret futbolu. Man ir futbolisti, kas alkst uzvarēt. Ja mums izdosies [kļūt par čempioniem], būšu ļoti, ļoti, ļoti priecīgs. Ja nē, man tas nebūs pārsteigums, bet būšu apmierināts ar komandu.

Cik "Ventspils" Daugavpilij samaksāja? "Nezinu. Pats interesantākais, ka tas ir atļauts - te nav nekā slikta, un tā dara visur pasaulē. Stimulē cilvēkus. Tas ir ļoti labi, un tāpēc arī Daugavpils iznāca pret mums un nospēlēja tā, it kā tā būtu viņu pēdējā spēle dzīvē. Un tas ir ļoti labi. Domāju gan, ka Daugavpils tāpat cīnītos, jo viņi vēlas 3. vietu [uz jautājumu, vai "Liepājas metalurgam" arī "Ventspils" kaut ko piedāvāja, Dobrecovs atsacīja: "Man personīgi neviens neko nepiedāvāja - aut.piez.].

Vēl vēlos piebilst, ka tik spēcīgu tiesāšanu [galvenais tiesnesis Aleksandrs Golubevs - aut.piez.] šogad neatceros redzējis. Šis puisis šodien tika galā super! Viņš ļāva mums spēlēt, ļāva Liepājai spēlēt, un mēs dzinām augšā spēlei tempu. Un futbols bija skatāms. Nebija svilpe pēc svilpes. Apsveicu viņu - tas nozīmē, ka viņš var tiesāt labi. Vienīgā spēle, kurā vispār nav nekādu jautājumu par tiesāšanu. Un saku ne tāpēc, ka uzvarējām, bet gan tāpēc, ka cilvēks tiesāja augstā līmenī."

Kāda situācija ar traumām, kuri drīzumā atgriezīsies? "Karašausks atgriezīsies, Osipovs visdrīzāk atgriezīsies, Gabovs visdrīzāk atgriezīsies. Paldies Dievam, ka mums šogad nebija nopietnu traumu - operāciju, lūzumu, bet gan tikai mikrotraumas, bez kurām sportā nav iespējams, jo cilvēkiem ir lielas slodzes. Gan klubā, gan izlasē."

Kāpēc Ruginu pēc pārtraukuma vairāk pārvietojāt uz flangu? "Uzminiet no trim reizēm! Tai flangā spēlēja Bērenfelds un 1. puslaikā nospēlēja labi, taču hipotētiski pieļāvu, ka 2. puslaikā nedaudz nogurs, tieši psiholoģiskā ziņā. Pirmajā spēlē 90 minūtes labā līmenī nospēlēt gan uzbrukumā, gan aizsardzībā ir grūti. Tāpēc Bērenfeldu apdrošinājām un nosedzām šo zonu."

Minējāt, ka nevarat stimulēt Rīgas "Daugavu". Vai uz "Ilūkstes" un/vai "Mettas/LU" palīdzību necerat? "Uz "Ilūksti", protams, neceru. Kā gan uz viņiem var cerēt? Es ceru uz "Mettu", jo tur strādā apzinīgi [добросовестные - krievu val.] cilvēki, tur ir sportisti. Protams, ceru uz "Mettu". Un pat esmu pārliecināts, ka "Ventspilij" ar "Mettu" neklāsies viegli. Diemžēl paši esam vainīgi, ka nonācām situācijā, ka viss nav atkarīgs no mums. Paši vainīgi. Ar "Mettu" nospēlējām 2:2, ar "Jelgavu" 1:1. Jā, turpinām bez zaudējumiem, bet nespējām iziet šo etapu pilnībā tā, lai mums nebūtu mīnusu. Pats interesantākais, ka mums ar "Jelgavu" vēl ir jāspēlē pēdējā kārtā. Pajautājiet Viktoram [uzsit Dobrecovam uz pleca - aut.piez.], kura ir vienīgā komanda, kurai viņi nespēja atņemt punktus!" Dobrecovs: "Jā, "Skonto" diemžēl šogad neesam atņēmuši punktus, bet nu vismaz kausā gada sākumā uzvarējām. Tas varbūt kaut kā var aizmālēt to."


, 2013-10-25 23:43, pirms 10 gadiem
KGB skola. skontas tīras naudas trūkums nenozīmē, ka viņiem nav netīras naudas lai stimulētu to pašu leišu daugavu
, 2013-10-25 23:48, pirms 10 gadiem
loģiski, ka visi saprot ar ko Ilūkste nodarbojas. Tāpēc jau tā piebilde par Mettu, ka tur ir sportisti.
, 2013-10-25 23:48, pirms 10 gadiem
Vai, nu kādi nabadziņi... No vienas puses Pertija labi, patiesi runā, bet tad atceras arī , ka jāpasaka tas, kas jāpasaka? FKV sagatavoti 4 koferi, bet Skonto pat vienu nevar sakomplektēt? Mja, žēl
, 2013-10-25 23:49, pirms 10 gadiem
Vēl jau ir TOTO
, 2013-10-25 23:54, pirms 10 gadiem
tas Pertija pec katras konfurences raud
, 2013-10-25 23:56, pirms 10 gadiem
Tamaz, bet Tu jau vienmēr vari aizņemties no visgodīgākā cilvēka-Lajuka kunga!
Slēpts komentārs: olga
, 2013-10-26 00:19, pirms 10 gadiem
Vajag motivēt ar roltonu. Nekad nepieviļ!
, 2013-10-26 00:19, pirms 10 gadiem
olga rakstīja: Būtu Ikaunieks trāpījis 10 cm zemāk, un kam gan nebūtu slinkums teikt, ka toto (kā nekā koeficients uz neizšķirtu bija 5)!
A uz 1/X koeficients bija 25, ko tu par to teiksi puis?
, 2013-10-26 00:21, pirms 10 gadiem
Tamaz, neaizmirsti Lexusam skati iziet pēc Turcijas treniņnometnes!
, 2013-10-26 00:24, pirms 10 gadiem
Matīss Priedīts rakstīja: Tamaz, neaizmirsti Lexusam skati iziet pēc Turcijas treniņnometnes!
viņam tak Range Rovers!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-26 01:04, pirms 10 gadiem
Žēl, ka daži, kā izskatās, šo interesanto materiālu nav lasījuši un komentē tikai virsrakstu...
, 2013-10-26 01:55, pirms 10 gadiem
Nav šaubu, ka FKV sasitīs Ilūksti, ko tur daudz cerēt? Tā ir komanda, ja tā to var nosaukt, kuras vieta ir 1. līgā un šaubos, ka arī tur šosezon viņi ietu pa pirmajām vietām. Atņemam Džaliašvili, Humarašvili, Kokinu un Labutu un neko viņi nevarētu. Sāksim jau ar to, ka šāds DD padotais projekts jau sezonas sākumā šķita aizdomīgs, kad abas komandas pirms savstarpējā (!) mača trenējās uz viena laukuma, jo Ilūkstes pilsētas stadions vēl tika rekonstruēts. Spēlētāju aizdošana Ziemas kausā arī bija kaut kas varens un šobrīd bez no Daugavas īrētajiem Ilūkste neko nespētu. Piedodiet man, bet divas spēles pēc kārtas piekāpties ar 1-7 - tas jau ir pilnīgi smieklīgi augstākās līgas komandai.
, 2013-10-26 06:51, pirms 10 gadiem
Cik "Ventspils" Daugavpilij samaksāja? "Nezinu. Pats interesantākais, ka tas ir atļauts - te nav nekā slikta, un tā dara visur pasaulē. Stimulē cilvēkus. Tas ir ļoti labi, un tāpēc arī Daugavpils iznāca pret mums un nospēlēja tā, it kā tā būtu viņu pēdējā spēle dzīvē.

Ljoti interesanti.Personiski es iesúdzétu Pertiju tiesá par shiem várdiem,ja tá nebútu taisníba.Pirmo reizi oficiáli dzirdu,ka FK Ventspils ir préméjis daugavpilieshus par atnemtajiem punktiem.Ja tá ir taisniba,tik un tá to uzzináshu.Ilenu maisa nenoslépsi.Tomer sho koferíshu sérgu virsligá ienesa tieshi Skonto.Tad jau iznék,ka dots devéjam atdodás.Nav nemaz slikti,ja tá bútu taisníba.Visvairák nervozéji spélé ar LM?Ká nenervozési,jo tad tevi neglábtu pat Rígas Daugava.Skonto nav naudas? Nekas, prieksh chempja titulu atradísies.Galvenais nekljúdities ar adresátiem.Tápéc jau daudz nenervozéji péc zaudétiem punktiem D-pilí,toties vakar pédéjás minútés gan páris sirmu matu náca klát.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-26 13:29, pirms 10 gadiem
par tām virslīgas klubu naudām jau arī brīžiem smieklīgi klausīties. nu neticu ka tie leģionāri klubos spēlē par minimālo mēnešalgu. neticu pat, ka viņi saņem 300-400ls. tai pašā laikā klubi čīkst par kapeikām, ka tik svarīgi ir pārdot tās 50 biļetes uz spēli, lai samaksātu par laukuma īri.

ja skonto gribētu, tad mierīgi gan jau sadabūtu papildus naudu, vnk gribās izlikties labākiem par konkurentiem.
, 2013-10-26 19:44, pirms 10 gadiem
alguns rakstīja: Cik "Ventspils" Daugavpilij samaksāja? "Nezinu. Pats interesantākais, ka tas ir atļauts - te nav nekā slikta, un tā dara visur pasaulē. Stimulē cilvēkus. Tas ir ļoti labi, un tāpēc arī Daugavpils iznāca pret mums un nospēlēja tā, it kā tā būtu viņu pēdējā spēle dzīvē.

Ljoti interesanti.Personiski es iesúdzétu Pertiju tiesá par shiem várdiem,ja tá nebútu taisníba.Pirmo reizi oficiáli dzirdu,ka FK Ventspils ir préméjis daugavpilieshus par atnemtajiem punktiem.Ja tá ir taisniba,tik un tá to uzzináshu.Ilenu maisa nenoslépsi.Tomer sho koferíshu sérgu virsligá ienesa tieshi Skonto.Tad jau iznék,ka dots devéjam atdodás.Nav nemaz slikti,ja tá bútu taisníba.Visvairák nervozéji spélé ar LM?Ká nenervozési,jo tad tevi neglábtu pat Rígas Daugava.Skonto nav naudas? Nekas, prieksh chempja titulu atradísies.Galvenais nekljúdities ar adresátiem.Tápéc jau daudz nenervozéji péc zaudétiem punktiem D-pilí,toties vakar pédéjás minútés gan páris sirmu matu náca klát.
Pie reizes, der atcerēties un uzzināt, kā 2008. gada sezonas beigās sezonas gaitā nevarīgā Ilūkste tik ļoti sasparojās, ka savāca vislabāko sastāvu un uzvarēja FK jelgavu, aizcērtot tai durvis uz virslīgu. Par Ilūksti torez rūpējās ar koferiem bagātais Tranzīts, tas ir - stimulēja un tika virslīgā. Trubas galā nauda tiešām ir , un nav brīnums, ka tā notiek ( daži nevar nenotorēties nepalielījušies), un stimulēšanas tradīcijas turpinās. Ilūkste tāpat turpina spēlēt interesanti, tāpēc daudzi šo komandu "mīl". Toto un sarunāto spēlu reģions.
, 2013-10-27 13:50, pirms 10 gadiem
vilibalds rakstīja: Pie reizes, der atcerēties un uzzināt, kā 2008. gada sezonas beigās sezonas gaitā nevarīgā Ilūkste tik ļoti sasparojās, ka savāca vislabāko sastāvu un uzvarēja FK jelgavu, aizcērtot tai durvis uz virslīgu. Par Ilūksti torez rūpējās ar koferiem bagātais Tranzīts, tas ir - stimulēja un tika virslīgā. Trubas galā nauda tiešām ir , un nav brīnums, ka tā notiek ( daži nevar nenotorēties nepalielījušies), un stimulēšanas tradīcijas turpinās. Ilūkste tāpat turpina spēlēt interesanti, tāpēc daudzi šo komandu "mīl". Toto un sarunāto spēlu reģions.
Vai tad par JEL.,SPA gūtajiem vārtiem pret FKV nekādu kompensāciju soģi nesaņēma,vai tas pats treimanis par kausa maču pret LM,jeb nozīmēto pendeli uz LM vārtiem ventspilī mača beigās?
Viss ir pareizi!bet skonķiks nav ne par matu labāks!
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.