Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Baturinskis: "Esmu pārliecināts - Rīgas "Daugava" saglabās vietu Virslīgā"

Baturinskis: "Esmu pārliecināts - Rīgas "Daugava" saglabās vietu Virslīgā"
Jurijs Popkovs
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Virslīgas komandas Rīgas „Daugavas” futbolists Aleksandrs Baturinskis intervijā kluba oficiālajai mājas lapai daugavariga.com stāsta par iemesliem, kāpēc pārcēlās no „Jelgavas” uz „Daugavu” un izsaka pārliecību, ka Jurija Popkova vadītā komanda noturēsies Virslīgā.

Pastāsti, kā nokļuvi FK „Daugava Rīga” komandā?
Šo sezonu sāku FK „Jelgava” sastāvā, kur biju stabils pamatsastāva spēlētājs. Biju izsaukts uz U21 izlasi, biju uzņēmis labu sportisko formu un gribējās pamēģināt spēkus citā čempionātā. Diemžēl nesekoja neviens labs piedāvājums, Jelgavā arī spēlēju par mazu naudu un gribējās jaunu izaicinājumu. Kā reiz sekoja piedāvājums no „Daugavas” komandas, Jelgava arī diži necentās mani paturēt sastāvā, un tā es nokļuvu „Daugava Rīga” komandā.

Tomēr līdz Tavai debijai bija jāgaida vēl labs brīdis…
Jā, tā diemžēl notika. Otrajā treniņā ar jauno komandu sajutu sāpes kājas ikrā. Aizbraucu uz pārbaudēm un atklājās, ka jau Jelgavas sastāvā esmu spēlējis ar ieplaisājušu ikra muskuli. Izkritu atkal ārā no sastāva uz mēnesi un vajadzēja uzņemt formu no jauna. Pagāja zināms laiks un izkaroju vietu pamatsastāvā.

Formāli skaities malējais aizsargs, bet treneris Popkovs izmanto tevi arī citās pozīcijās. Ar ko tu to izskaidrotu?
Jā, nākot uz šo komandu, domāju, ka tikšu izmantots kā malējais aizsargs, bet treneris Popkovs centās mani arī izmantot balsta pussarga, kā arī centra aizsarga pozīcijās. Protams, ka labāk jūtos malējā aizsarga pozīcijā, bet esmu gatavs palīdzēt komandai jebkurā pozīcijā.

Kā pašam patīk Rīga? Vai esi apmierināts ar sadzīviskajiem apstākļiem un ar ko nodarbojies brīvajā laikā?
Pilsēta man ļoti patīk. Ir daudz iespēju, kur aiziet, atpūsties un jauki pavadīt laiku. Klubs nodrošina ļoti lieliskus sadzīviskos apstākļus – Mežaparkā varu apmeklēt trenažieru zāli bez maksas, baro trīsreiz dienā, kā arī Mežaparkā dod trīsistabu dzīvokli, kur dzīvoju kopā ar spēlētāju no Lietuvas Deividu [Kapustu]. Brīvajā laikā cenšos atpūsties, uzspēlējam ar komandas biedriem xbox, kā arī daudz laika man aizņem studijas augstskolā. Pats galvenais, ka līdz mājām Ventspilī arī nav tālu. [smejas]

Daudzus interesē jautājums, vai FK „Daugava Rīga” saglabās vietu Virslīgā?
Jā, esmu par to pārliecināts - par visiem 100%. Treniņos mēs strādājam smagi, gatavojamies pēdējām spēlēm nopietni, un viss ir mūsu pašu rokās.

Kurš no Virslīgas dueļiem tev pašam ir svarīgais - pret kuru komandu centies parādīt maksimumu?
Uz visām spēlēm izeju noskaņojies maksimāli, bet, ja jautājat konkrēti, tad, protams, ka pret FK „Ventspils” komandu. Pret šo komandu cenšos parādīt pašu labāko sniegumu, jo šis ir klubs, kurā esmu izaudzis, kļuvis par spēlētāju, ieguvis futbola iemaņas. Spēles pret tādu komandu ir principa jautājums. Kā arī pret FK „Jelgava”, jo tur pavadīju lielisku laiku un ir palikuši daudz draugi.

Tad uzreiz rodas jautājums, pret kuru komandu ir tās grūtākās spēles?
Visas spēles ir grūtas šajā sezonā, bet konkrēti varētu minēt SK „Liepājas metalurgs” komandu. Viņi spēlē tādu futbolu, ka pretiniekam ir grūti aizsargāties.

Virslīgā ir atlikušas vairs tikai trīs spēles. Ko varam sagaidīt no šīs intriģējošās sezonas?
Čempionāts tiešām šogad ir tik neparedzams kā nevienu citu gadu. Es uzskatu, ka viss izšķirsies pēdējā kārtā. Tagad katra komanda, katrs spēlētājs saprot, ka vairs nevar taupīt spēkus, ir nepieciešams izlikties par visiem 100%. Un esmu pārliecināts, ka konkrēti mūsu komanda izpildīs uzstādīto mērķi un noturēsimies Virslīgā.

Izmantotie resursi:
Daugava Rīga FC


, 2012-10-25 16:33, pirms 12 gadiem
Daugavā saņem lielāku naudu?
, 2012-10-25 16:37, pirms 12 gadiem
Pastasti ludzu, kapec tev maksat labu algu? Ja tu spele, labaka gadijuma, Eiropas top 100 liga, jejasdalas komanda?
, 2012-10-25 16:42, pirms 12 gadiem
Autors ir mazliet pārcenties ar virsrakstu. Doma nebija runāt cik katrā klubā saņem naudu, bet vienkārši puisis izteicās par pārēju un neko ļaunu nebija domājis. Ceru,ka drīzumā autors nomainīs teksta virsrakstu.
, 2012-10-25 17:07, pirms 12 gadiem
Jaha rakstīja: Pastasti ludzu, kapec tev maksat labu algu? Ja tu spele, labaka gadijuma, Eiropas top 100 liga, jejasdalas komanda?
Eiropas TOP-100
, 2012-10-25 17:11, pirms 12 gadiem
Man ir viens jautājums , kas ir Cholponbek Esenkul Uulu? Viņš ir pierakstīts FK Jūrmalas sastāvā , vikipēdijā.
FC Jūrmala - Wikipedia, the free encyclopedia
, 2012-10-25 17:19, pirms 12 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Man ir viens jautājums , kas ir Cholponbek Esenkul Uulu? Viņš ir pierakstīts FK Jūrmalas sastāvā , vikipēdijā.
http://en.wikipedia.org/wiki/FC_J%C5%ABrmala
Kaut kāds anonīms viņu tur pierakstīja ( en.wikipedia.org ).
LFF: FC Jūrmala - of.pieteikums.
, 2012-10-25 17:19, pirms 12 gadiem
Intervija ar Baturinski, bildē Popkovs. Klubam naudassods par bojātu ugunsdzēšamā aparāta skapi, bildē Popkovs. Veči, kas notiek?
, 2012-10-25 18:58, pirms 12 gadiem
artisnovickis rakstīja: Autors ir mazliet pārcenties ar virsrakstu. Doma nebija runāt cik katrā klubā saņem naudu, bet vienkārši puisis izteicās par pārēju un neko ļaunu nebija domājis. Ceru,ka drīzumā autors nomainīs teksta virsrakstu.
Nav brīnums - autors Andris Liepa!
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.