Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Starkovs pēc derbija: "Ventspils ar savu vīrišķīgo futbolu mūs sabradāja"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Starkovs pēc derbija: "Ventspils ar savu vīrišķīgo futbolu mūs sabradāja"
Foto: Jānis Līgats

Sestdienas vakarā sesto zaudējumu pēc kārtas (četri Virslīgā, viens Latvijas kausā, viens Eiropas līgā) piedzīvoja pagājušā gada ceturtā labākā komanda "Liepāja", būtiski sarūkot tās iespējām kvalificēties 2020. gada Eiropas līgai. Aleksandrs Starkovs pēc mača atzina, ka "Ventspils" no pirmās minūtes parādīja asu un vīrišķīgu futbolu, kurai "Liepāja" netika līdzi. Tāpat Starkovs informēja, ka Sedinā Keitā šai mačā lauzta kāja.

"Liepāja" - "Ventspils" 1:2

Igors Kļosovs, "Ventspils" galvenais treneris: "Domāju, spēle attaisnoja līdzjutēju cerības. Reāls derbijs ar visām no tā izrietošajām sekām - vīrišķīgs futbols, divcīņas, daudz momentu. Šai ziņā spēle visiem bija jāpatīk. Mums šodien bija obligāti jāuzvar - tā veidojas turnīra tabula. Turnīra situācijas labošana mums bija būtiskāka nekā derbija faktors. Tāpat nebija būtisks spēles skaistums - svarīgākais bija rezultāts. Esmu apmierināts un laimīgs, jo uzskatu, ka divas trešdaļas no laika mēs kontrolējām spēli, izveidojām daudz momentu, atradāmies vadībā ar 2:0. Pēc tam veicām maiņas, no kurām ne visas bija veiksmīgas. Attiecīgi zaudējām bumbas kontroli un beigās "Liepājai" bija liels pārsvars, turklāt tā guva vārtus un pie veiksmes varēja arī izglābties. Esmu apmierināts, ka uzvarējām."

Aleksandrs Starkovs, "Liepājas" galvenais treneris: "Pirmo puslaiku acīmredzami zaudējām. Lai gan gatavojāmies asam mačam no pretinieku puses, taču tādā līmenī [asuma ziņā] nebijām tam gatavi - bija skarbas sadursmes, atliek tikai atcerēties pirmo minūti, kad pretinieku uzbrucējs [Svārups] ietriecās mūsu vārtsargā. Tas uzreiz parādīja "Ventspils" vīrišķīgo virzību. Tas drīzāk bija hokejs, nevis futbols. Uzvarai visi līdzekļi ir labi, un Ventspils komanda sasniedza savu mērķi. Mēs pirmo puslaiku zaudējām pēc visiem parametriem. Pārtraukumā lūdzām spēlētājiem atgriezties pie mūsu ierastā futbola, kas viņiem pašiem patīk un padodas - piespēļu futbols, ātri caurgājieni, centrējumi. Vismaz man otro puslaiku bija viegli skatīties, jo sākām labi darboties gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Apsveicu pretinieku - pēdējo reizi, kad šeit tikāmies, smaids bija uz mūsu sejām ["Liepāja" uzvarēja ar 4:0], šoreiz pretēji."

Pirmajā puslaikā teritoriālā ziņā spēle šķita diezgan līdzīga, taču sitienu bilance bija 13:0 jūsu labā. Noteicošais bija jūsu pussargu darbība gan aizsardzībā, gan uzbrukumā?
Kļosovs: "Šobrīd grūti izanalizēt, kas tieši notika. Mums bija noteikts spēles modelis - izdarīt spiedienu uz pretinieku, sevišķi viņu aizsargiem, piespiežot kļūdīties un tikt pie brīvām zonām. Domāju, tas mums arī izdevās, bet grūti pateikt, kuru tieši pozīciju spēlētāju nopelns tas ir. Varu tikai izcelt to, ka lai gan futbolisti centās un daudz apdraudēja pretinieku vārtus, mūsu realizācijas procents diemžēl bija zems. Kad analizēsim spēli, pievērsīsim uzmanību nevis sitienu skaitam, momentu skaitam, bet gan realizācijai. Lietderīgo darbību koeficients bija ļoti zemā līmenī. Mums ir, pie kā strādāt - individuālās meistarības, uzbrukumu noslēgumiem."

"Ventspilij" bija graujoša sitienu statistika - otrā puslaika sākumā 18:0 [kopā spēlē 25:5]. Kāpēc bumba netika līdz ventspilnieku vārtiem?
Starkovs: "Nespējām attīstīt uzbrukumus. Kā jau teicu, mūs sabradāja pirmajā puslaikā. Spēle nevedās, uzbrukumā netikām līdz vārtiem. Netikām līdz sitienam. Katrs spēlē tā, kā ļauj pretinieks, vecā futbola patiesība. Nebijām pietiekami uzstājīgi, svaigi, un pretinieks ar savu enerģiju mūs sabradāja."

Savukārt par aizsardzību - kāpēc, zaudējot bumbu, nepaguvāt pārkārtoties un gandrīz katru reizi "Ventspils" uzbrukumu pabeidza ar sitienu un momentu?
Starkovs: "Atkārtošos, pirmajā puslaikā mēs vienkārši zaudējām jaudā, enerģijā, ātrumā. Tiklīdz pretiniekam ir pārsvars ātrumā, tā sāk veidoties momenti. Tiklīdz mums uz maiņu izgāja kreisās malas uzbrucējs [Fraidejs - aut.], mums parādījās ātrums un vārtu gūšanas iespējas. Sākām spēlēt ātrāk. Piekrītu kolēģim, ka detalizētai analīzei nepieciešams laiks. Šie statistikas skaitļi bieži vien pārvēršas par tukšu skaņu."

Kopš uzvaras pār "Mettu" Rīgā jums ir seši zaudējumi sešās spēlēs. Šī spēle vēl jāanalizē, bet kopumā - kāpēc komanda ir tik dziļā krīzē?
Starkovs: "Manuprāt, jautājums ir komplekss un iemeslu ir daudz. Viens no tiem - bija smags spēļu grafiks un, lai to izturētu, nepieciešams soliņa dziļums. Tas ir viens no secinājumiem. Taču tas ir tikai viens - ir vēl arī citi. Ir futbolisti, kurus cienu, taču kuri nav aizvadījuši visas spēles nepieciešamajā līmenī. Pat ne vidējā līmenī. Ir bijuši mači, kurus viņi ir izgāzuši, lai gan viņi ir profesionāļi un labi futbolisti."

Šodien pamatsastāvā izgāja jaunpienācējs Manučo ["Liepāja" viņu dēvē par Kuadio, nejaukt ar RFS uzbrucēju - aut.] no Kotdivuāras. Tā ir neapmierinātība ar pārējiem diviem uzbrucējiem, kuri palika uz soliņa?
Starkovs: "Viņš ir jauniņais, devām viņam iespēju spēlēt. Uzskatu, ka viņš nenospēlēja slikti. Cita lieta, ka jebkurai komandai vajadzīgs uzbrucējs, kurš ar garantiju gūst vārtus. Mēs komandā uzbrucējus mainām, tāpat mainām virknējumus - diemžēl pagaidām neesam atraduši uzbrucēju, kurš ar garantiju laukumu pamet ar gūtiem vārtiem. Taču es to visu labi saprotu - pats esmu ilgi spēlējis futbolu, kā trenerim man ir bijis daudz uzbrucēju, un vienmēr ir bijis tā, ka vai nu iet no rokas vai arī nekādi nevar iesist un tu nesaproti iemeslus. Piemēram, Jankam Ikauniekam šodien - ar pretinieku treneri stāvējām vienādā leņķī un redzējām, kā bumba lido vārtos. Un sitiens labs, bumba ripo pa zemi, bet nē - pretinieku aizsargs nesaprotamā veidā atvaira. Vai epizode, kur divi mūsu spēlētāji ar šņorēm neaizsniedzas līdz bumbai [pēc piespēles gar vārtiem divi "Liepājas" futbolisti šļūcot neiedabūja bumbu pustukšos vārtos - aut.]. Meistarības trūkums, vēl ir, pie kā strādāt."

Šodien no [saīsinātās] diskvalifikācijas atgriezās kluba prezidents Adlans Šišhanovs. Pirmkārt, vai tas palīdzēja komandai? Otrkārt, vai viņš ir apņēmies būt drusku uzmanīgāks, lai šāda veida diskvalifikācijas vairs neatkārtotos?
Kļosovs: "Paldies par jautājumu, par šo tēmu jau esmu runājis. Vēlreiz pateikšu pavisam atklāti un tieši - mums ir tāds prezidents, kurš komandai ir vajadzīgs uz soliņa. Jo to enerģētiku, kuru viņš nodot spēlētājiem laukumā... Tas sākas jau ģērbtuvēs, viņam ir iespēja zināmu laiku aprunāties ar spēlētājiem, motivēt viņus. Tā enerģētika, ko viņš iedod, ir ļoti vajadzīga komandai. Nezinu, vai tas ir pareizs izteiciens, taču tā ir prezidenta komanda. Viņš šos futbolistus komplektē, viņš viņus baro un dzirda, viņš dzīvo futbolā. Manuprāt, viņš Latvijā pavada vairāk laika, nekā ar savu ģimeni. Tie nav tukši vārdi. Jums var likties, ka es pārslavēju viņu, taču futbols reāli ir viņa dzīve. Viņš to nodot laukumā, un futbolisti acīmredzami spēlē citādi. Viņiem patīk prezidenta radītais spiediens. Nav tā, ka prezidents tikai atbalsta futbolistus ar saukļiem "Aiziet! Aiziet!". Viņš arī izdara spiedienu. Šis spiediens dažiem spēlētājiem liek pārkāpt sev, tostarp spēlējot pāri saviem spēkiem [через не могу - krieviski]. Man kā trenerim tā ir liela palīdzība, kad viņš atrodas uz soliņa."

Par Keitā jau ir kādas ziņas?
Starkovs: "Lauzta kāja. ["Liepājas" pārstāvis Dāvids Jansons precizē, ka atbilde būs no slimnīcas, taču patiešām izskatās pēc kājas lūzuma - aut.]"

Kā bija spēlēt pret Starkovu? Kopā tik daudz strādājāt?
Kļosovs: "Ne iepriekšējo reizi, kad "Ventspils" zaudēja, ne tagad, kad "Ventspils" uzvarēja, es nespēlēju pret Aleksandru. Ceru, ka arī viņš nespēlēja pret mani. Spēlēja "Ventspils" pret "Liepāju". Te nebija nekā personīga. Nezinu, vai Aleksandram Petrovičam bija kaut kas īpašā motivācija - šaubos par to. Mums ir normālas, cilvēcīgas attiecības. Sports ir sports - tas, kas notiek laukumā, tur arī paliek. Tā ir profesionāla spēle, intereses uzvarēt ir profesionālas."

Tīri emocionālā ziņā - cik daudz atcerējāties no iepriekšējiem laikiem [abi kopā strādājuši "Skonto", Maskavas "Spartak", Latvijas izlasē, kur Kļosovs bija Starkova palīgs - aut.]?
Kļosovs: "Mūs saista tik daudz labā, ka nepietiks ne ar šo pasēdēšanu, ne ar nakti, ne arī rītu, lai atcerētos visu to labo, kas ir bijis. Mums šī labā ir bijis daudz vairāk daudzu gadu garumā. Esam pazīstami vairāk nekā 20 gadus."

"Liepājas" sešu zaudējumu sērija

DatumsTurnīrsSpēleRezultāts
1. augustsEiropas līgaLiepāja - Norrköping0:1
4. augustsVirslīgaValmiera Glass/ViA - Liepāja2:1
11. augustsVirslīgaLiepāja - Daugavpils1:2
18. augustsVirslīgaRiga - Liepāja1:0
21. augustsLatvijas kaussLiepāja - RFS1:2
24. augustsVirslīgaLiepāja - Ventspils1:2

Augusta pēdējā mačā 30. datumā "Liepāja", sākot Virslīgas noslēdzošo ceturto apli, uzņems RFS.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-25 04:37, pirms 5 gadiem
Nu viss leģendārais Aleksandr!Jāiet pensijā!
Respekt Tev par 2004,bet ir laiks..!

GG LIEPĀJA!

     [+] [-]

, 2019-08-25 04:50, pirms 5 gadiem
kur ir Gueye?

  -1 [+] [-]

, 2019-08-25 05:58, pirms 5 gadiem
Kur ir tabula???Zb jau tadu itka "sikumu" iztrukums rakstos...

     [+] [-]

, 2019-08-25 06:26, pirms 5 gadiem
Laikam pie iepriekseja raksta bija .

  +3 [+] [-]

, 2019-08-25 07:32, pirms 5 gadiem
Liepāja šobrīd ir Mettas līmeņa komanda. Nebrīnīšos ja noslēgumā abas atradīsies blakus

     [+] [-]

, 2019-08-25 09:09, pirms 5 gadiem
Arī 1.riņķī FK Liepājai sākot ar maču pret Valmieru sākās trīsspēļu zaudējuma sērija virslīgā un tikai mačā ar Ventspili izdevās nospēlēt 1:1,pēc kura Jangs tika atlaists...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-25 09:17, pirms 5 gadiem
Īstenībā zaudējumu sērija sākās jau izbraukumā pret Nörrkoping. Paveicās, ka pret Mettu tiesnesis pavilka.
Sešas pakāstas spēles pēc kārtas gandrīz jebkur nozīmētu darba attiecību beigas ar treneri, bet šeit, kad Eirokausi ir praktiski gar degunu, treneris vēl zipā. Nez, cik investoram tā pacietība vēl ir? Var jau būt, ka vēl cer vai tieši pretēji - ir atmetis ar roku, lai jau pabeidz sezonu, jo uz pēdējo aplī ņemt atkal jaunu? Vairs īsti tam laikā arī nebūtu

     [+] [-]

, 2019-08-25 09:52, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Īstenībā zaudējumu sērija sākās jau izbraukumā pret Nörrkoping. Paveicās, ka pret Mettu tiesnesis pavilka.
Sešas pakāstas spēles pēc kārtas gandrīz jebkur nozīmētu darba attiecību beigas ar treneri, bet šeit, kad Eirokausi ir praktiski gar degunu, treneris vēl zipā. Nez, cik investoram tā pacietība vēl ir? Var jau būt, ka vēl cer vai tieši pretēji - ir atmetis ar roku, lai jau pabeidz sezonu, jo uz pēdējo aplī ņemt atkal jaunu? Vairs īsti tam laikā arī nebūtu
nevajag steigties, Petrovičs zin ko dara...

  -2 [+] [-]

, 2019-08-25 10:16, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: nevajag steigties, Petrovičs zin ko dara...
Nez kāpēc man prātā nāk viens piemērs, kurš gan nav no futbola. No hokeja.
Znaroks trenējot Maskavas Dinamo viņa vadībā piedzīvoja vienu no garākajām zaudējumu sērijām KHL, un šīs komandas līdzjutēji bauroja, ka viņš ir nekavējoties jāatlaiž. Pēc KHL standartiem tas arī būtu noticis, jo tur trenerus atlaiž arī par daudz mazākām problēmām. Tomēr Maskavas Dinamo īpašnieki bija pacietīgi, un tas viņiem atnesa divus Gagarina kausus.
Mana stāsta morāle-lielākā daļa tā saucamo ''futbola un hokeja līdzjutēju'' nemaz nerubī lietās par kurām gudri vervelē.
Jau no LFV sezonas sākuma bija skaidrs, ka FKL būs ļoti grūta sezona. Kaut vai tāpēc, ka no futbola aizgāja tāda kluba vērtība kā Grebis, kurš ar savu individuālo spēli ne reizi vien bija piesedzis pakaļu tam pašam Pertijam. Savainojumu dēļ visu sezonu nespēlē priekš komandas tādi ļoti būtiski spēlētāji, ka Hmizs un Jemeļins. Utt. Principā, gan Jangam, gan Starkovam komandas kodols bija/ir jāveido no jauna.
Ceru, ka FKL komandas īpašnieks saprot, ka jāļauj Starkovam iespēlēt jaunu šīs komandas kodolu, un uz tā bāzes starpsezonā jāveido komanda no jauna.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-25 10:22, pirms 5 gadiem
Nameja murgi tiek variēti jebkurai situācijai. Visu laiku galvenais bija rezultāts, bet tagad ķeras pie salmiņa un Starkovs izrādās nav vainīgs. Pertija izveidoja komandu ātri, Starkovam vajag gadus. Svarīgākais ka mēs visi zinām, Liepāja NOTEIKTI apdzīs Valmieru.

     [+] [-]

, 2019-08-25 10:32, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nez kāpēc man prātā nāk viens piemērs, kurš gan nav no futbola. No hokeja.
Znaroks trenējot Maskavas Dinamo viņa vadībā piedzīvoja vienu no garākajām zaudējumu sērijām KHL, un šīs komandas līdzjutēji bauroja, ka viņš ir nekavējoties jāatlaiž. Pēc KHL standartiem tas arī būtu noticis, jo tur trenerus atlaiž arī par daudz mazākām problēmām. Tomēr Maskavas Dinamo īpašnieki bija pacietīgi, un tas viņiem atnesa divus Gagarina kausus.
Mana stāsta morāle-lielākā daļa tā saucamo ''futbola un hokeja līdzjutēju'' nemaz nerubī lietās par kurām gudri vervelē.
Jau no LFV sezonas sākuma bija skaidrs, ka FKL būs ļoti grūta sezona. Kaut vai tāpēc, ka no futbola aizgāja tāda kluba vērtība kā Grebis, kurš ar savu individuālo spēli ne reizi vien bija piesedzis pakaļu tam pašam Pertijam. Savainojumu dēļ visu sezonu nespēlē priekš komandas tādi ļoti būtiski spēlētāji, ka Hmizs un Jemeļins. Utt. Principā, gan Jangam, gan Starkovam komandas kodols bija/ir jāveido no jauna.
Ceru, ka FKL komandas īpašnieks saprot, ka jāļauj Starkovam iespēlēt jaunu šīs komandas kodolu, un uz tā bāzes starpsezonā jāveido komanda no jauna.
mans ieteikums TEV, nekad nesalīdzini futeni ar hokeju. tavs stāsts par Znaroka dinamku nav nekāds unikāls , tādi bijuši i pirms un pēc. Kā piemēram Blues Stenlija kauss šogad, kad komanda janvārī vēl atradās pēdējā vietā savā konferencē...
futenē nav 60-80 spēļu sezonā , kur mainīt komandas spēli un plejofu, kur noskaidro labāko čempī.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-25 10:34, pirms 5 gadiem
Petrovičs jau nekad nav varējis iemācīt spēlēt veču futbolu. Par ko tad tagad brīnīties.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-25 10:45, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: mans ieteikums TEV, nekad nesalīdzini futeni ar hokeju. tavs stāsts par Znaroka dinamku nav nekāds unikāls , tādi bijuši i pirms un pēc. Kā piemēram Blues Stenlija kauss šogad, kad komanda janvārī vēl atradās pēdējā vietā savā konferencē...
futenē nav 60-80 spēļu sezonā , kur mainīt komandas spēli un plejofu, kur noskaidro labāko čempī.
Mans stāsts bija par ko citu.
Es vairāk biju domājis nevis sporta veidu kā tādu, bet par pacietību veidojot KOMANDU.
Pat Eiropas Top līgās ir gana daudz piemēru, kad komanda no Top komandas statusa kļūst par vidusmēra komandu, jo ir atvadījusies no sava līdera(iem), vai traumu novājināta. Tas pats Madrides Real pēc Ronaldo aiziešanas ne tuvu nebija tā spožākā sezona. Tas pats gaida Barsu, ja vien tās īpašnieki pēkšņi neatradīs tik pat unikālu spēlētāju kā Messi, kad tas pēc 3-4 sezonām atvadīsies no futbola.
Piemēru ir daudz un dažādu, un visi viņi atduras pret pacietību komandas veidošanas procesā. Citiem īpašniekiem tā ir, un tas viņiem atmaksājas, bet citiem tās nav, un līdz ar to viņu komandas muļļājas n-tos gadus.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-25 11:13, pirms 5 gadiem
Znaroks gatavoja komandu lai cīnītos tajā sezonā par kausu. Izrādās virslīgā arī būs kauss par ko Starkovs cīnīsies viens pats. Prieks par Pertiju, jo izrādās ka var izveidot komandu ātri. Dodiet Starkovam 5 varbūt 7 gadus un tad būs komanda.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-25 12:44, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Mans stāsts bija par ko citu.
Es vairāk biju domājis nevis sporta veidu kā tādu, bet par pacietību veidojot KOMANDU.
Pat Eiropas Top līgās ir gana daudz piemēru, kad komanda no Top komandas statusa kļūst par vidusmēra komandu, jo ir atvadījusies no sava līdera(iem), vai traumu novājināta. Tas pats Madrides Real pēc Ronaldo aiziešanas ne tuvu nebija tā spožākā sezona. Tas pats gaida Barsu, ja vien tās īpašnieki pēkšņi neatradīs tik pat unikālu spēlētāju kā Messi, kad tas pēc 3-4 sezonām atvadīsies no futbola.
Piemēru ir daudz un dažādu, un visi viņi atduras pret pacietību komandas veidošanas procesā. Citiem īpašniekiem tā ir, un tas viņiem atmaksājas, bet citiem tās nav, un līdz ar to viņu komandas muļļājas n-tos gadus.
Tad stāsti savu stāstu, nevis iepin hokeju un Znaroku ar dinamku...
futenes čempis ir pavisam cita "opera"!
tādu Znaroku un dinamku ir desmitiem, kas hokejā izlien. pat vienas sezonas laikā. tas ir cits sporta veids.
futenē Lesteras ir mazums!

  +1 [+] [-]

, 2019-08-25 13:49, pirms 5 gadiem
Namejs jau ir novests tik dziļā izmisumā, ka sāk piesaukt tādas personas, par kurām iepriekš izteicās tikai un vienīgi nicinošos toņos glums tips!

  +1 [+] [-]

, 2019-08-25 15:25, pirms 5 gadiem
Diena pret nakti, kad Namejs runā par Liepājas futbolu un kad par citiem sporta notikumiem. Pacietība, acu pievēršana uz labvēlīgiem tiesnešu lēmumiem, neiedomājami būtu ko tādu dzirdēt citās tēmās

  -1 [+] [-]

, 2019-08-25 17:58, pirms 5 gadiem
Uz doto brīdi, jau Nameja doma skaidra un saprotama.
Un jāsaka, ka šoreiz piekrītu.

Starkovs neveidoja to Liepājas komandu, kādu mēs to šosezon redzam. Tīri personāliju, spēlētāju ziņā.
Tāpēc atlaist tagad nav pamata.
Jasagaida nāmakā sezona, kad komanda jau būs Starkova darinājums.
Viss pareizi.

     [+] [-]

, 2019-08-25 18:52, pirms 5 gadiem
DaMarcus rakstīja: Uz doto brīdi, jau Nameja doma skaidra un saprotama.
Un jāsaka, ka šoreiz piekrītu.

Starkovs neveidoja to Liepājas komandu, kādu mēs to šosezon redzam. Tīri personāliju, spēlētāju ziņā.
Tāpēc atlaist tagad nav pamata.
Jasagaida nāmakā sezona, kad komanda jau būs Starkova darinājums.
Viss pareizi.
Nākamai sezonai līgums ir jānopelna! Ja nespēj uzlabot sniegumu un vietu tabulā neuzskatu, ka viņam būtu jādod iespēja! Tev kā Chelsea fanam tam būtu jābūt diezgan skaidri zināmam...

  -1 [+] [-]

, 2019-08-25 22:53, pirms 5 gadiem
Kad tev būs miljoni tad tu varēsi ko noteikt..