Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Koņevs atgriežas "Riga" - šoreiz kā asistents

Koņevs atgriežas "Riga" - šoreiz kā asistents
Mihails Koņevs. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Latvijas futbola čempionāta "Optibet" Virslīgā jau pēc pirmajām divām spēļu kārtām pirmā treneru maiņa. Tiesa, šoreiz ne galvenā, bet asistenta - čempiones "Riga" rindas pametis Ravils Sabitovs, bet viņa vietā stājies vietējais speciālists Mihails Koņevs, kurš bija komandas galvenais treneris pērnajā sezonā.

Lai arī Koņevs aizveda "Riga" līdz čempiontitulam un arī UEFA Eiropas līgā viņa vadībā komanda demonstrēja ļoti atzīstamu sniegumu, starpsezonā par galveno treneri komandai tika iecelts vēl nesen Maskavas "Spartak" vadījušais Oļegs Kononovs. Par Kononova asistentu kļuva 51 gadu vecais Ravils Sabitovs, kurš trenera karjerā strādājis daudzos Krievijas klubos, vadījis Krievijas U19 izlasi, kā arī pāris gadus jau bija strādājis Latvijā.

"Riga" sezonu sāka ar "Valmieras" sakaušanu savā laukumā (2:0), taču 2. kārtas mačā negaidīti zaudēja Jūrmalas "Spartakam" (1:2). Pēc kluba ambīcijām neatbilstošā sezonas sākuma vadība nolēmusi veikt izmaiņas treneru korpusā, un Sabitova vietā par Kononova asistentu kļuvis Mihails Koņevs.

56 gadus vecais Koņevs klubā strādā kopš tā ienākšanas Virslīgā, strādājis gan ar jauniešiem, gan galveno komandu. Tā kā "Riga" regulāri sezonu laikā atbrīvojusi galvenos trenerus, Koņevs laiku pa laikam bijis pagaidu galvenais treneris galvenajai komandai, viņa vadībā "Riga" demonstrējot lielisku sniegumu. Pagaidu trenera statusā Koņevam oficiāli aizvadītas 20 spēles, izcīnītas 16 uzvaras, reizi spēlēts neizšķirti un piedzīvoti trīs zaudējumi.

Virslīgas 3. kārtas spēli "Riga" aizvadīs rītdien, savā laukumā uzņemot ambiciozo "Liepāju". Divu bagātāko Virslīgas klubu dueli tiešraidē no pulksten 18:00 varēs skatīties Sportacentrs.com TV!


, 2020-06-25 11:50, pirms 4 gadiem
Tad jau drīzi būs atpakaļ kā galvenā trenera p.i.
, 2020-06-25 12:27, pirms 4 gadiem
Ļoti loģisks lēmums no Riga FC puses
, 2020-06-25 14:35, pirms 4 gadiem
SC varētu izsludināt konkursu: pēc cik kārtām Koņevs būs galvenais ? Balvā alus dzeršana kopā ar Žigajevu un Kristiānu !
, 2020-06-25 15:48, pirms 4 gadiem
Riga ir sliktā gatavībā. vēl pāris klupieni un Koņevs būs galvenais.

uz laiciņu, jo kluba vadībā ir egoistiski amatieri.
, 2020-06-25 19:03, pirms 4 gadiem
Kur var redzēt komandu budžetus vai vismaz aprises? Gribētu redzēt pamatojumu šim - Divu bagātāko Virslīgas klubu dueli...
paldies
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.