Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Valmieras" aizsargi Kramēns un Krautmanis pāriet uz "Spartaku"

"Valmieras" aizsargi Kramēns un Krautmanis pāriet uz "Spartaku"
Klāvs Kramēns. Foto: Jānis Līgats

Latvijas futbola Virslīgas sezonas pirmās puses lielākā pārsteiguma autore "Valmiera Glass/ViA" vasaras pāreju periodā palikusi bez diviem aizsardzības līnijas spēlētājiem. Centrālais aizsargs Klāvs Kramēns un malējais aizsargs Jānis Krautmanis pievienojušies divkārtējajai Latvijas čempionei Jūrmalas "Spartakam".

18 gadus vecais aizsargs Klāvs Kramēns sezonas ievadā bija valmieriešu pamatsastāva spēlētājs. Futbolists pērns debitēja Virslīgā ar 12 spēlēm Vidzemes komandas sastāvā, bet šīs sezonas pirmajā pusē Kramēns aizvadīja 11 mačus, sešas reizes izejot komandas sākumsastāvā. Virslīgas pirmajā aplī Kramēnam bija pārliecinoša pozīcija komandas sakumsastāvā, bet otrajā aplī Tamazs Pertija vairāk centra aizsarga pozīcijā sāka uzticēties Jānim Krautmanim un ekspermentēja ar Mārci Ērgli šajā pozīcijā. Tādēļ Kramēne spēles laiks krietni saruka. JDFA "Alberts" audzēknis Kramēns karjeru nolēmis turpināt Jūrmalas "Spartaks" rindās.

Klāva Kramēna komentārs: "Jau pirmajos treniņos komandas biedri mani ir uzņēmuši ļoti draudzīgi. Jūrmala ir ļoti profesionāls klubs kur spēlētājiem ir dota iespēja sevi parādīt un sasniegt augstākus mērķus. Lai arī Spartakam šajā sezonā ir bijis arī smags periods, bet komanda ir pierādījusi, ka grūtos brīžos spēj savākties un gūt daudzas uzvaras. Tāpēc turpmāk vajadzēs rādīt stabilu sniegumu"

Kopā ar Krautmani uz Jūrmalu pārcelies arī 22 gadus vecais Jānis Krautmanis. Ziemā no "Liepājas" pārnākušais futbolists tika iespēlēt valmieriešu aizsardzības līnijā, kur šosezon aizvadīja 14 spēles, izceļoties arī ar vienu vārtu guvumu, kas valmieriešiem nesa trīs punktus spēlē pret RFS.

"Komandā iejutos ļoti labi, čaļi ir ļoti atsaucīgi un palīdzēja aprast ar jaunajiem apstākļiem. Ir viegli uz laukuma saprasties ar visiem spēlētājiem. No sevis sagaidu, ka spēšu attīstīties kā spēlētājs vēl vairāk un palīdzēt komandai sasniegt izvirzītos mērķus. Komanda tiešām spēlē uzbrūkošu futbolu ar daudz gūtiem vārtiem, spēlē atraktīvu futbolu, kā jau pie itāļu trenera pienākas. Klubs labi sabalansēts ar vietējiem un ārzemju spēlētājiem, ir pieredzējuši spēlētāji, kas var palīdzēt mums, jaunajiem, uz laukuma ar padomiem," teica Krautmanis.

Pēc pēdējā Virslīgas kārtā valmieriešu piedzīvotā zaudējuma ar 0:2 pret "Mettu", komandas treneris Tamazs Pertija ļoti nelabprāt runāja par situāciju komandā. Vienību pametis viens no komandas atslēgas spēlētājiem aizsardzības malā Krišs Kārkliņš, kurš izskata variantus ārzemēs. Tāpat prom devies Artis Jaudzems, kurš atgriezies "Jelgavā". Tāpat vēl pāris spēlētāji jau domās sēžot uz čemodāniem. Savukārt pie klāt nākošajiem ir trīs Nigērijas futbolisti, kuri jau ieradušies Valmierā un vēroja komandas pēdējo spēli.

Jūrmalas "Spartaks" ar 25 punktiem turnīra tabulā ieņem trešo pozīciju, par punktu apsteidzot ceturtajā vietā esošos valmieriešus.

"Spartaka" sastāvu oficiāli papildinājis "Daugavpils" aizsargs Verners Zalaks. 22 gadus vecais futbolists šosezon Latgales komandā nospēlēja 14 mačus. Par viņa pāriešanu uz jūrmalnieku rindām aizvadītās nedēļas pēcspēles preses konferencē pavēstīja daugavpiliešu treneris Viktors Morozs. Tāpat no "Daugavpils" uz "Metta" rindām pārgājis Ričards Žaldovskis, kurš jau atradās uz "Mettas" soliņa uzvarā pret valmieriešiem.

"Esmu priecīgs pievienoties "Spartakam". Esmu gatavs izaicinājumam palīdzēt komandai sasniegt augstākos rezultātus, ka arī pilnveidot sevi kopā ar labu trenera štābu. Komandā esmu iejuties ļoti labi. Kluba vadība, treneri un komandas biedri laipni uzņēma. Ar visiem esmu iepazinies un atradis kopējo valodu," izteicās Zalaks.

Izmantotie resursi:
https://www.fkspartaks.lv/


, 2019-06-25 12:01, pirms 5 gadiem
Cerams Valmiera paliks tikai stiprāka
, 2019-06-25 12:08, pirms 5 gadiem
Parasti futbolisti kad maina klubus pasaka paldies iepriekšējam klubam, bet ok, acīmredzot arī šis kā daudz kas cits futbola kultūras līmenī Latvijā vēl nav sasniegts!
, 2019-06-25 12:23, pirms 5 gadiem
Krāmēns, Krišs Kārkliņš, Jaudzems. . . labi latviešu futbolisti pamet komandu, kad tā turas tabulas augšdaļā. Acīmredzot komandā ir nopietnas problēmas, visticamāk ka finansiālas. . .
, 2019-06-25 12:37, pirms 5 gadiem
Kramēns, Kārkliņš, Jaudzems- ko viņi ir sasnieguši, lai viņiem maksātu labu algu? Viņi ir jaunie spēlētāji, kuriem vēl ir jāpierāda sevi, lai tiktu top komandu pamatsastāvā, ja netiec tad jāspēlē par vēdera tiesu + prēmijas. Pie Tamaza labākā vieta, kur attīstīties.
, 2019-06-25 12:38, pirms 5 gadiem
Ja tā informācija kas ir man pieejama ir patiesa tad diemžēl ar Valmieras futbola klubu ir pavisam bēdīgi, un rezultāti tikai pasliktināsies
, 2019-06-25 12:54, pirms 5 gadiem
kreicakungs rakstīja: Ja tā informācija kas ir man pieejama ir patiesa tad diemžēl ar Valmieras futbola klubu ir pavisam bēdīgi, un rezultāti tikai pasliktināsies
Nu, ja Valmieras stikla šķiedras rūpnīcai ir piemērota tiesiskā aizsardzība, tad tā arī izskatās, ka FK Valmiera varētu būt smags finanšu stāvoklis.
Tomēr nevajag aizmirst, ka visos klubos kuros ir strādājis Pertija, viņam ir bijušas problēmas (konflikti) ar dažiem spēlētājiem.
, 2019-06-25 12:54, pirms 5 gadiem
Latvieši prom, vietā nēgeri. Skumji ☹️
, 2019-06-25 13:13, pirms 5 gadiem
Barca Nr.1 rakstīja: Kramēns, Kārkliņš, Jaudzems- ko viņi ir sasnieguši, lai viņiem maksātu labu algu? Viņi ir jaunie spēlētāji, kuriem vēl ir jāpierāda sevi, lai tiktu top komandu pamatsastāvā, ja netiec tad jāspēlē par vēdera tiesu + prēmijas. Pie Tamaza labākā vieta, kur attīstīties.
Nu nav jāspēlē par vēdera tiesu, šādi klubi,kuri nevar nodrošināt finansiālas saistības ir jāver ciet, pietiks muļķot tos spēlētājus.
, 2019-06-25 13:14, pirms 5 gadiem
īpatnis rakstīja: Latvieši prom, vietā nēgeri. Skumji ☹️
vispār ar steigu ir jāatceļ leģu limits, lai sabrauc daudz nepazīstami un lētie nēģeri un vietējām koka kājam un vates galvām parāda kā tas futbols ir jāspēlē, savādāk vienam otram liekas ka viņs ir baigais futbolists.
, 2019-06-25 13:26, pirms 5 gadiem
Kāpēc klubam nepārdot spēlētājus ja ir pieprasījums? Vai kāpēc turēt spēlētāju komandā ja viņam citā darba vietā piedāvā lielāku algu un viņš grib iet protm?

Mums taču futbolisti Latvijā skraida no viena klubu uz otru pat tad ja tas otrs maksā pa 100 eiro vairāk un nav ko pārmest ne klubam ne futbolistam.
, 2019-06-25 13:28, pirms 5 gadiem
īpatnis rakstīja: Latvieši prom, vietā nēgeri. Skumji ☹️
Tā ir konkurence, paskaties kaut vai angļu TOP klubus - 90% pamatsastāvs ir no leģionāriem. Dažos klubos pamatsastāvā nav neviena vietējā, stadioni pilni, izlasei veicas vairāk vai mazāk bet ar katru gadu ar vien labāk.

Latvijā nevajag leģionāru limitu ja grib lai aug jaunie futbolisti, viņi visi ir pieraduši ka viņiem kkas pienākas un visvairāk tas atspoguļojas uz izlasi.

Tas pats Dubra, stāsta ka viņš aizbrauca pēc naudas uz Kazahstānu, jā varbūt, bet jāatzīst arī tas ka viņš īsti nevienam normālam klubam arī nav vajadzīgs, jo viņš nav konkurētspējīgs.
, 2019-06-25 14:09, pirms 5 gadiem
Spartaks paziņojis ka arī Krautmanis pametis Valmieru un pievienojies šiem
, 2019-06-25 15:15, pirms 5 gadiem
Nedaudz žēl Valmieras klubu.Dīvaini ,bet komandu pamet tieši latviešu jaunie spēlētāji.Nezinu,kā tur ir ar finansēm,bet lielas aizdomas,ka netiek galā ar Tamaza prasībām.Spartaks būs sasolījis debesmannu ,ka visi bēg tur.Īsa atmiņa spēletājiem,ja neatcerās,ka Spartaks bieži mēdza pagātnē kavēties ar algu izmaksām.Uzreiz atrunājos,tas nav mans apgalvojums,bet tas ,ko rakstīja prese.Jebkurā gadījumā Spartaks malači ,ka spēj piesaistīt perspektīvos,jaunos latviešu spēlētājus.Vienam otram man zināmam klubam der pamācīties,citādi drupačas jālasa no galda,ko kungi atstāj
, 2019-06-25 16:55, pirms 5 gadiem
Varbūt tu varētu arī kaut ko bez virsrakstiem palasīt ziņās? Ar Valmieras stikla šķiedras rūpnīcu (pa vecam) alias a/s "Valmieras stikla šķiedra" joprojām viss Ok, tāpat ar valmieriešu meitas firmu Anglijā.
Lielās auzās vācu kungi iebraukuši ar meitas uzņēmumu ASV, kur viss ir vislabākajā kārtībā (klienti blakus, lēti visi energoresursi), izņemot vienu lietu - nav normālu strādnieku, jo krāsainais darbaspēks galīgi nav tas, kurš gribētu un varētu ikdienā strādāt ar nepieciešamo intensitāti un attiecīgā līmeņa kvalitāti. Un tur neko nevar darīt - Džordžijas štatā nekā labāka nav... Tad nu jāgaida, ka pēc iespējas ātrāk par lētu naudu varēs šo "gadsimta Latvijas investīciju ASV" kādam aizlaist un pēc tam ātri aizmirst kā ļaunu murgu!
NAMEJS 9999 rakstīja: Nu, ja Valmieras stikla šķiedras rūpnīcai ir piemērota tiesiskā aizsardzība, tad tā arī izskatās, ka FK Valmiera varētu būt smags finanšu stāvoklis.
Tomēr nevajag aizmirst, ka visos klubos kuros ir strādājis Pertija, viņam ir bijušas problēmas (konflikti) ar dažiem spēlētājiem.
, 2019-06-25 17:17, pirms 5 gadiem
Raksta ne vārda par pāreju summām. Cik aptuveni Valmiera un Daugavpils saņēma par šīm pārejām? Patīk, ka Spartaks 2.aplī sāk izskatīties pēc divkārtējā čempiona, kāds bija nesen, un ka galvenais treneris vēl tas pats, kas sezonas sākumā.
, 2019-06-25 17:24, pirms 5 gadiem
Pārejām nav pilnībā nekāda sakara ar Tamaza prasībām, negribu gosipot paši izdomājat kāpēc
, 2019-06-25 17:26, pirms 5 gadiem
betmis rakstīja: Nu nav jāspēlē par vēdera tiesu, šādi klubi,kuri nevar nodrošināt finansiālas saistības ir jāver ciet, pietiks muļķot tos spēlētājus.
tad virslīgā gribi 5-6 komandas ?
, 2019-06-25 17:27, pirms 5 gadiem
kreicakungs rakstīja: Ja tā informācija kas ir man pieejama ir patiesa tad diemžēl ar Valmieras futbola klubu ir pavisam bēdīgi, un rezultāti tikai pasliktināsies
pat ja pasliktināsies jau ir laba sezona
, 2019-06-25 17:58, pirms 5 gadiem
Izskatās,ka Valmierai ir ĻOTI slikta situācija ar naudu ,jo:
1.Valmieras stiklasķiedra ir tikai nosaukumā un pie sū.iem ko paši savārīja ASV atbalsts diezvai gaidāms.
2.Ir domes atbalsts
3. Itkā ir nezinamie labvēļi, kurus neviens vārdā nesauc....
Situācija slidena ,Bet,ja ar Kārklinu (varianti ārzemēs) un Jaunzemu (netika sastrāvā) vis ir skaidrs tad Kramēna un Krautmaņa izvēle neizprotama ....
Spartaks nav eirokausos,ar finansem vienmēr bijis kā ar bitēm(var būt un var nebūt)... ja nu kautkādas nesaskaņas ar treneri vai klubu ...
, 2019-06-25 18:06, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Varbūt tu varētu arī kaut ko bez virsrakstiem palasīt ziņās? Ar Valmieras stikla šķiedras rūpnīcu (pa vecam) alias a/s "Valmieras stikla šķiedra" joprojām viss Ok, tāpat ar valmieriešu meitas firmu Anglijā.
Lielās auzās vācu kungi iebraukuši ar meitas uzņēmumu ASV, kur viss ir vislabākajā kārtībā (klienti blakus, lēti visi energoresursi), izņemot vienu lietu - nav normālu strādnieku, jo krāsainais darbaspēks galīgi nav tas, kurš gribētu un varētu ikdienā strādāt ar nepieciešamo intensitāti un attiecīgā līmeņa kvalitāti. Un tur neko nevar darīt - Džordžijas štatā nekā labāka nav... Tad nu jāgaida, ka pēc iespējas ātrāk par lētu naudu varēs šo "gadsimta Latvijas investīciju ASV" kādam aizlaist un pēc tam ātri aizmirst kā ļaunu murgu!
Paturpinot tēmu, cik var saprast, ASV ir nodaļa ar filca ražotni un šķiedras. Ar filca ražotni tur arī viss ir labākajā kārtībā, bet problēmas ir ar šķiedras ražotnes daļu, tā ģenerē zaudējumu visam koncernam. Lūk, to ir apturējuši un atlaiduši 350 darbiniekus.
, 2019-06-25 19:37, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nu, ja Valmieras stikla šķiedras rūpnīcai ir piemērota tiesiskā aizsardzība, tad tā arī izskatās, ka FK Valmiera varētu būt smags finanšu stāvoklis.
Tomēr nevajag aizmirst, ka visos klubos kuros ir strādājis Pertija, viņam ir bijušas problēmas (konflikti) ar dažiem spēlētājiem.
Stiklšķiedra jau pirms sezona kā sponsors atslēdzās, jo nesaskatīja vairs to, ka klubs centīsies attīstīt vietējā reģiona spēlētājus.
Finanšu problēmām klubā ar uzņēmumu nav nekāda sakara. Tamazs un Pūcītis cerēja uz vēl viena klusā investora piesaisti, bet laikam īsti pagaidām nesanāk.
, 2019-06-25 19:51, pirms 5 gadiem
Šķiedrai ir dziļākā pakaļā, kā raksta ziņās, tas viens, otrs - uz futbola komandu tas tāpat neattiecas, kā jau te minēja
, 2019-06-25 19:53, pirms 5 gadiem
Vel divas perkamas zurkas aizskrien prom, par papildus maximums 100 euro
, 2019-06-25 20:01, pirms 5 gadiem
Maikl30 rakstīja: Vel divas perkamas zurkas aizskrien prom, par papildus maximums 100 euro
Izvelc nu galvu no d... un sāc dzīvot Latvijā, iedomu Ķeizar... puse Latvijas skrien uz citu darba vietu dēļ 200, 300 eiro...
Baigi nu pateica...
Pajols 😊
, 2019-06-25 20:04, pirms 5 gadiem
Maikl30 rakstīja: Vel divas perkamas zurkas aizskrien prom, par papildus maximums 100 euro
Ja arī kļūdos un esi uzņēmējs, vai kaut IT darbinieks (par ko gan šaubos)...
Tu vēl joprojām savam auto degvielu lej tieši pateicoties saviem darbiniekiem, kā arī šiem "skrien pēc 100 eiro" cilvēkiem, jeb sabiedrībai.
, 2019-06-25 20:06, pirms 5 gadiem
Pie šīs pašas tēmas runājot, ir jautājums, kā Valmierai būs ar basketbola komandu? Tur jau naudas avots pa lielam ir tas. Būt žēl, ja arī basketbola komanda nespētu savākt sakarīgu sastāvu dēļ šī!
, 2019-06-25 23:16, pirms 5 gadiem
Valmieras futbols iet augšup
Žēl tik par zaudējumu Mettai
Bet pirms sezonas nedomāju, ka vini tabulā būs tik augstu
P.S. Valmierā stāsta, ka futbola klubam šogad ir naudas kā spalīši
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
15

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.