Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

''Ventspils'' pret studentiem centīsies gūt vārtus, ''Gulbene'' viesosies Kauguros

Krišs Upenieks

''Ventspils'' pret studentiem centīsies gūt vārtus, ''Gulbene'' viesosies Kauguros
Vitālijs Meļņičenko
Foto: FutbolaVirslīga

SMScredit.lv Latvijas futbola Virslīgas otrā riņķa ievaddaļā šovakar tiks aizvadītas divas spēles. Abos mačos favorīti gan diezgan izteikti - ''Ventspils'' savā laukumā pēc ilgāka pārtraukuma centīsies izcīnīt uzvaru, spēlējot pret ''Mettu''/LU, bet ''Spartakam'' pret gulbeniešiem iespēja nostabilizēties starp līderēm.

''Ventspilij'' beidzot jāgūst kādi vārti

''Ventspils'' pēdējo reizi kādus vārtus guva 26. aprīlī Latvijas kausa pusfināla spēlē pret Jūrmalas ''Spartaku'', kad izcēlās Ģirts Karlsons. Virslīgas turnīrā turpinājumā trīs reizes pēc kārtas komanda izspēlēja bezvārtu neizšķirtus - pret ''Liepāju'', ''Skonto'' un ''Jelgavu''. Pret Vitālija Astafjeva trenētajiem jelgavniekiem aizvadīta arī ceturtā sausā spēle pēc kārtas, neskatoties uz to, ka ''Jelgava'' jau no trešās minūtes spēlēja mazākumā (0:2). Pat momentu ventspilniekiem īsti nebija, šeit gan jāpiemin pretinieku izcilā organizētība aizsardzība.

''Mettai''/LU svarīgākā spēle pirmajā riņķī bija pēdējā, kad komanda viesojās pie galvenās konkurentes cīņā par palikšanu turnīrā. Mačā pret ''Gulbeni'' ar gūtiem vārtiem izcēlās Gatis Kalniņš un Kristaps Priedēns, bet komanda uzvarēja ar 2:0. Vēl viens punkts izcīnīts pret studentu pēdējo gadu ''klientiem'' no Jelgavas - ļoti cienīgi spēle, kurā ''Metta'' varēja arī uzvarēt, bet galarezultātā neizšķirts 1:1. Studentiem palīdzēt šovakar dzelteno kartīšu limita pārsniegšanas dēļ nevarēs Aleksejs Giļņičs.

Ieskatoties turnīra tabulā, šī spēle būs izcila iespēja ventspilniekiem uzvaras gadījumā izvirzīties pirmajā pozīcijā, jo līdere ''Liepāja'' pēc vakardien piedzīvotā zaudējuma (0:1) pret ''Skonto'' atrodas tikai divu punktu attālumā. ''Mettai'' liels ieguvums spēlē viesos būtu arī neizšķirts.

''Spartaks'' centīsies nostabilizēties starp līderēm

Solīdu pirmo riņķi aizvadījusi arī sezonas sākumā vienmēr ambiciozā Jūrmalas ''Spartaks'' komanda. Lai gan kausā neizdevās izcīnīt uzvaru, jau šogad jūrmalnieki, visticamāk, startēs Eirokausos, jo turnīram nav pielaista ''Liepājas'' komanda. Virslīgā pēdējā spēlē Romāna Piļipčuka vadītā vienībā guva skaistus vārtus Ērika Puncuļa personā, kas ļāva apspēlēt ''Skonto'' ar 1:0. Jāpiemin arī vārtsarga Dmitrija Grigorjeva izcilā spēle, kurš atsita arī 11 metru soda sitienu.

''Gulbenes'' situācija Virslīgas turnīrā veidojas aizvien sarežģītāk. Lai gan Vladimirs Pačko atzinis, ka kluba situācija ir stabila un līdz beigām sezonu aizvadīt nebūs problēmu, leģionāri sastāvā nav parādījušies, kas liek domāt, ka cīnīties par palikšanu būs pagrūti. Pirms zaudētās spēles pret ''Mettu''/LU gulbenieši aizvadīja labu spēli Jelgavā, kur prata otrajā puslaikā izlīdzināt rezultātu, bet ielaida divus neveiksmīgus vārtus (1:3).

Turnīra tabulā šī spēle būs laba iespēja ''Spartakam'' vēl vairāk nostabilizēt savas pozīcijas turnīra tabulas augšgalā. Ar uzvarēto spēli pret ''Skonto'' Jūrmalas komanda apliecināja, ka ir cienīga tur atrasties, bet būs vajadzīga stabilitāte un uzvara šīvakara spēlē pret vienu no pastarītēm. ''Gulbenei'' līdzīgi kā studentiem jāmēģina iegūt vismaz punkts.

SMScredit.lv Virslīga, 8. kārta

DatumsLaiksSpēleNorises vietaRezultāts
24.05.15:00Jelgava - DaugavpilsZemgales OC2:0
24.05.17:00Skonto - LiepājaSkonto stadions1:0
25.05.18:00Spartaks - GulbeneKauguru vidusskola
25.05.19:00Ventspils - Metta/LUVentspils OC

SMScredit.lv Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Liepāja843112:615
2.Skonto842213:514
3.Ventspils73408:213
4.Jelgava83418:413
5Spartaks73317:412
6.Daugavpils82338:109
7.Metta/LU71145:134
8.Gulbene70072:190

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsSk
1.D. IkaunieksLiepāja4
2.Ē. KokinsDaugavpils3
3.V. GutkovskisSkonto3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-05-25 12:53, pirms 9 gadiem
nu parmainas pec ventspilnieki jau varetu iesist kadus vartus..