Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Šišhanovs: ""Dacia" nomaksājusi visus nodokļus, citas komandas nav pirktas"

Šišhanovs: ""Dacia" nomaksājusi visus nodokļus, citas komandas nav pirktas"
Krišjānis Kļaviņš kopā ar FK "Ventspils" prezidentu Adlanu Šišhanovu
Foto: Raitis Supe

Futbola kluba "Ventspils" jaunais īpašnieks Adlans Šišhanovs, komentējot notikumus ap Moldovas klubu "Dacia", kas vēl salīdzinoši nesenā pagātnē piederēja viņam, pilnībā noraida apgalvojumus par nenomaksātajiem nodokļiem un citām nelikumībām.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka Moldovas tiesībsargājošās iestādēm ir aizdomas, ka laikā no 2014. līdz 2017. gadam "Dacia" sniegusi nepatiesu informāciju par saviem ienākumiem un izdevumiem un ka kluba tehniskie darbinieki, kā arī spēlētāji nelegāli saņēmuši ap trim miljoniem eiro. Līdz ar to nodokļos nav nomaksāts apmēram 500 000 eiro. Likumsargi jau veikuši 15 kratīšanas, tajā skaitā arī dažu spēlētāju mājās, un nopratinājuši 17 kluba pārstāvjus, no kuriem pieciem piemērots aizdomās turamā statuss.

Lietā figurē arī Adlana Šišhanova vārds, jo izmeklēšanas rīcībā it kā esot pierādījumi, ka dažus maksājumus 800–10 000 eiro apmērā veicis pats uzņēmējs, turklāt izmeklētājiem ir aizdomas, ka "Dacia" par 350 000 eiro iegādājusies arī kādu citu Moldovas klubu. Prokuratūra uzsver, ka ir aizdomas par sarunātām spēlēm un likmēm uz tām, kā arī naudas atmazgāšanu, turklāt nav izslēgts, ka šajā visā bijuši iesaistīti arī citi Moldovas sporta dzīves pārstāvji, tajā skaitā no valsts Futbola federācijas.

Šišhanovs atklāj, ka šī nav pirmā reize, kad tiesībsargājošajām iestādēm ir interese par šo Kišiņevas klubu, tiesa pirmajos divos mēģinājumos nekādi pārkāpumi tā arī netika konstatēti. ""Dacia" vienmēr bijis cīnītāju kolektīvs gan laukumā, gan aiz tā robežām, un droši vien tieši tāpēc klubam visu laiku bija jāizjūt spiediens. Dažādi izmeklētāji uz klubu jau nākuši divas reizes, bet abos gadījumos oficiāli tika paziņots, ka aizdomas nav apstiprinājušās. 2015. gadā to apstiprināja arī Moldovas tiesa. Personīgi man ir aizdomas, ka tā ir reakcija uz to, ka esmu aizbraucis uz citu valsti. Sak, tu esi aizbraucis, bet vai nevarētu atstāt mums vēl nedaudz naudas?» Šišhanovs skaidro intervijā "FK Ventspils TV".

Viņš apgalvo, ka klubs nomaksājis visus nodokļus, savukārt viņa veiktie pārskaitījumi nav bijušas algas, bet personīgā palīdzība: Vienmēr esmu atsaucies lūgumiem palīdzēt. Tās ir manas cilvēciskās tiesības, kuras neviens prokurors un pat visas pasaules prezidents man neatņems! Esmu centies palīdzēt cilvēkiem, ar kuriem kopā strādāju un kuriem šī palīdzība tiešām ir vajadzīga. Labs draugs ir nevis tas, kurš paspiež roku, bet kurš to nenolaiž, kad tev ir grūti. Tā rīkojos arī es, un šobrīd mana roka ir kopā ar "Dacia". Arī nekādas komandas "Dacia" nav iegādājusies, bet tas viss, kas redzams sižetā par it kā veiktajām kratīšanām un izņemto naudu, ir nepatiesībā. Gribētos tiešām sagaidīt godīgu izmeklēšanu, lai gan esmu pārliecināts, ka cilvēki, kuri strādā "Dacia", spēs izturēt jebkuru pārbaudījumu."

Notiekošo klubā viņš sauc par murgu un izsaka cerības, ka tas drīz beigsies ar trešo vēstuli, kurā minēts, ka aizdomas atkal nav apstiprinājušās: "Ja kādam interesē mana personība, esmu gatavs sniegt liecības jebkurā brīdī šeit Latvijā vai Krievijā. Nav nekādu problēmu, taču laikam jau kāds ir nolēmis panākt sev vēlamo rezultātu, nomelnojot tos, kas strādā klubā, un rādot to, kā nav."

Izmantotie resursi:
FK Ventspils


, 2018-04-25 13:43, pirms 6 gadiem
Kārtējais mahūbers. Kur viņi te sarodas... Nebūs ilgi jāgaida kārtējā šmuce.
, 2018-04-25 17:04, pirms 6 gadiem
latvānijs rakstīja: Kārtējais mahūbers. Kur viņi te sarodas... Nebūs ilgi jāgaida kārtējā šmuce.
ja vietējā sistēma būtu sakārtota un labvēlīga, vietējie uzņēmēji gatavi ieguldīt līdzekļus sportā, nevis īpašumos ārzemēs, tad visādiem mahinatoriem te nebūtu vietas. diemžēl situācija ir pretēja, tā ka nav jābrīnās, ka mums pa sportu tik daudz visādu interesantu kadru spieto
, 2018-04-25 20:49, pirms 6 gadiem
Хрен с Дациейю Мне фотка оченъ нравится !
Andris Riherts. Foto: Eduards Grencmanis
2

Futbola Virslīga atgriezīsies ar ''Jelgavas'' un ''Mettas'' maču

Šodien plkst. 16:00 gaidāma Latvijas futbola Virslīgas trešās kārtas pirmā spēle. Tajā ''Jelgava'' uzņems ''Mettu'', ko pagājušajā sezonā apspēlēja trīs reizes. Tiešraide kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.