Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Kozlovs: "RFS lēmums nepaturēt mani pārsteidza, bet ar Liepāju vienojos ātri"

Kozlovs: "RFS lēmums nepaturēt mani pārsteidza, bet ar Liepāju vienojos ātri"
Igors Kozlovs spēlē pret "Mettu"
Foto: Nora Krevņeva Baibakova

Pirmdien "SynotTip" futbola Virslīgas ceturtās kārtas spēlē "Liepāja"/"Mogo" Rīgā ar 3:0 pārspēja "Mettu"/LU. Pēc mača Sportacentrs.com uzrunāja liepājnieku centra pussargu Igoru Kozlovu, kurš pēc pagājušās sezonas pameta RFS, lai pārceltos uz Tamaza Pertijas vadīto vienību.

Guvāt vārtus uz ģērbtuvēm. Cik grūti būtu nolauzt "Mettu", ja tas nebūtu izdevies?
Jā, tie bija ļoti svarīgi vārti. Tīri psiholoģiskā ziņā, jo skaidrs, ka jebkurā gadījumā arī otrajā puslaikā mēs bumbu kontrolētu vairāk tāpat kā pirmajā puslaikā, taču viņiem ir diezgan bīstami pretuzbrukumi - viņi tajos izskrien ļoti ātri. Būtu risks kādu goliņu ielaist un tad gan būtu slikti, jo viņi lieliem spēkiem nostātos aizsardzībā un būtu pavisam grūti uzlauzt viņus. Tāpēc pirmie vārti bija ļoti svarīgi un tieši psiholoģiskā ziņā uz otro puslaiku izgājām jau daudz atbrīvotāki un novedām visu līdz uzvarošām beigām.

No negatīvās puses raugoties, kāpēc pirmie vārti nāca tik vēlu?
Labi momenti mums bija, trūka noslēguma. Brīžiem pietrūka aukstasinības - varējām, piemēram, smalkāku pēdējo piespēli atdot, precīzāku noslēguma sitienu izdarīt. Es pats pa pārliktni trāpīju, mazliet nepaveicās. Labi, ka paguvām atklāt rezultātu līdz pārtraukumam.

Uzstādījums uzbrukumā bija spēlēt caur flangiem un tieši Karašausku vai tomēr dažādot stilu?
Dažādi bija jāmēģina. Pretinieks spēcīgi piesātina centru un jāmeklē risinājumi caur flangiem. Pēc tam atkal viņi aizver flangus un tad jau citādi jāmēģina. Secīgi varianti jāmeklē, stils jāmaina, jābūt radošiem. Nevar truli tikai flangus meklēt.

Vari drusku atgriezties Kurzemes derbijā? Neizšķirts bija likumsakarīgs?
Uzskatu, ka rezultāts likumsakarīgs - divi standarti, divi vārti, mums un viņiem. Beigās mēs gan mazliet nosēdāmies, jo pretiniekam bija psiholoģiskais pārsvars - viņi atspēlējās no 0:1. Pirmā spēle uz zālītes, tas arī, protams, bija pagrūti. Mēs nedrīkstējām dziļi nosēsties - bija jāspēlē tāpat kā tad, kad rezultāts vēl nebija atklāts. Proti, augsts presings, uzbrukumi lieliem spēkiem, aizsardzība. Taču mēs psiholoģiski gribējām nosargāt vadību un nosēdāmies. Sākām darīt to par agru.

Atgriežamies vēl tālākā pagātnē! Piektā vieta ar RFS - neveiksmīga sezona?
Tagad var, protams, teikt, ka sezona bija neveiksmīga. Piektā vieta, lai gan uzdevumi bija augstāki, un mēs bijām spējīgi tos atrisināt. Apspēlē "Jelgavu" pēdējā kārtā un tu esi otrajā vietā, bet rezultātā zaudējums un piektā vieta. Ar to arī viss pateikts. Tagad runājam, ka sezona bija neveiksmīga, bet, apspēlējot "Jelgavu", visi staigātu priecīgi un laimīgi. Tāds futbols, tāda dzīve.

Un kā vērtē savu sniegumu RFS?
Negribu sevi vērtēt - lai to dara futbola eksperti. Nezinu, protams, centos - kaut kas sanāca, kaut kas nesanāca. Man jau ir solīds vecums [pirms mēneša apritēja 31 gads - aut.] un pats jūtu, ka spēlēju diezgan stabili. Man vairs nav tādu lielu šūpoļu - piemēram, kritums, bet pēc tam super spēle. Vairāk vai mazāk esmu stabils un uzskatu, ka stabilitāte ir meistarības pazīme [iesmejas].

Man ir pareiza informācija, ka šķiršanās ar RFS gan tavā, gan Alekseja Višņakova gadījumā notika pēc kluba iniciatīvas, nevis tavas?
Jā, pareizi. Pēc čempionāta tikāmies ar RFS vadību, un viņi man par to klātienē paziņoja. Viņi sacīja, ka nākamajā gadā neredz mani savā komandā. Par iemesliem labāk prasīt viņiem. Novēlu šim klubam veiksmi, ļaunu prātu neturu, nekāda aizvainojuma nav. Atvadījāmies pozitīvi, viens otram paspiedām roku. Turpinām arī komunicēt, kad krustojas ceļi.

Viņu lēmums tev bija negaidīts?
Jā, man tas bija negaidīti. Domāju, ne tikai man. Taču tas ir viņu lēmums, es to cienu.

Piemēram, Afanasjevs pēc Liepājas pamešanas ir devies uz 1. līgu. Vai tev pēc RFS lēmuma bija pārliecība, ka paliksi Virslīgā?
Protams, ka biju pārliecināts. Varbūt ne par 100%, bet par 99% noteikti.

Izņemot Liepāju, bija daudz variantu?
Es nemaz citus variantus neizskatīju. Pēc RFS paziņojuma uzreiz vienojos ar Liepāju. Pat devos uz siltajām zemēm atpūsties - ar pilnīgi mierīgu sirdi, nedomājot par kaut kādiem citiem variantiem. Zināju, ka būšu Liepājā.

Par līguma nosacījumiem arī ātri vienojies?
Jā, ļoti ātri. Pie mums Latvijā lielu naudu nopelnīt nevar - neredzu jēgu tirgoties par plus mīnus 100-200 eiro [smaida]. Principā visi zina algu līmeni, tāpēc ar Māri [Verpakovski] ļoti ātri vienojāmies. Tas bija ātri.

Atkal spēlē Tamaza vadībā, taču klubs ir cits. Kā jūties?
Tiklīdz atbraucu uz Liepāju, jau pēc nedēļas jutos kā savējais. Ģērbtuvē ir ļoti pozitīva atmosfēra, visi puiši ir lieliski. Nav nekā negatīva ne no futbolistu, ne treneru, ne vadības puses. Tamazu pazīstu jau sen - zināju, ka būs ļoti grūts pirmssezonas periods. Un tas patiešām bija ļoti smags. Nezinu, cik kilometru noskrējām - ārkārtīgi daudz [smaida]. Es gan tam arī biju gatavs, man ir interesanti ar viņu strādāt. Zināju viņa prasības, tāpat viņš lieliski zina mani. Tā ka nebija nepieciešams laiks, lai, teiksim, aprastu vienam ar otru.

Liepāja kā pilsēta ir lieliska, man viss ļoti patīk. Uzskatu, ka treniņapstākļi Liepājā ir vieni no labākajiem Latvijā. Viss ir tiešā tuvumā, turpat ģērbtuvēs ir nodrošināti atjaunošanās pasākumi. Ir viss, viss - sākot jau no formu mazgāšanas. Aizbraucot mājās, tev nav ne par ko jādomā.

Par RFS arī runā kā par ļoti labi organizētu klubu.
Godīgi sakot, nezinu, kā ir šogad RFS, bet pagājušajā gadā RFS bija super treniņlaukums, vienīgi mazliet pietrūka [labu] ģērbtuvju - pārģērbāmies vispirms skolā, pēc tam uzlika mums būdiņas. Ceru, šogad tur ir labāk, jo jācenšas iespēju robežās nodrošināt spēlētājiem maksimāli komfortablus apstākļus.

Vai, spēlējot Lietuvā, labi iepazini Valdu Dambrausku [Kozlovs 2013. gadā pārstāvēja Panavēžas "Ekranas" un togad par asistentu tur strādāja RFS šī brīža galvenais treneris, 2014. gadā pārņemot "Ekranas" vadības grožus no Valda Urbona, kurš savukārt pērn līdz titulam aizveda Jūrmalas "Spartaku" - aut.]?
Jā, biju "Ekranas" un Dambrausks bija galvenā trenera asistents. Atceros, ka viņš bija inteliģents, ļoti mierīgs un daudz uzmanības pievērsa taktikai. Viņa vadībā bija daudz taktisko nodarbību. Kopš tā laika gan pagājuši vairāki gadi. Tagad esmu runājis ar sev pazīstamajiem lietuviešu futbolistiem - kad viņš vadīja Viļņas "Žalgiri", atstāja ļoti labu iespaidu. Runāju arī ar RFS puišiem - arī viņi par Dambrausku atsaucas pozitīvi. "Ekranas" viņš vēl tikai sāka savu trenera ceļu.


, 2018-04-25 08:48, pirms 6 gadiem
Varbūt kādam interesē,šeit Kozlova statistika.
Virslīga Virsl.kopā Ārzemēs
2007.gads- JFK Olimps 15/0
Skonto FC 4/0 19/0
2008.gads- Skonto FC 14/0 33/0
2009.gads- Skonto FC 25/8 58/8
2010.gads- FKK Siauliai izīrēts 26/4
2011.gads- FK Siauliai, A Lyga (Lithuania) 15/3
2012.gads- FKK Siauliai 31/9
2013.gads- FK Ekranas 18/2
2014.gads-FK Spartaks Jūrmala 26/0 84/8
2015.gads- Skonto FC 22/0 106/8
2016.gads-RFS Rīga 25/5 131/13
2017.gads-RFS Rīga 20/4 151/17
2018.gads-FK Liepāja/Mogo 3/1
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.