Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

LMT Virslīgas klubi steidz papildināt sastāvus

LMT Virslīgas klubi steidz papildināt sastāvus
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Nākamnedēļ beigsies spēlētāju pāreju periods LMT Virslīgā, un vairāki mūsu futbola klubi līdz marta beigām steidz aizlāpīt robus un papildināt rindas ar vajadzīgiem spēlētājiem. Sportacentrs.com turpina informēt par vairāku klubu gaitām.

Atgādinām, ka spēlētāju pāreju periods LMT Virslīgā beigsies nākamtrešdien, 31. martā. Līdz šim datumam vairāki Latvijas klubi vēl cer tikt skaidrībā par iespējamajiem sastāva papildinājumiem, lai nākamās nedēļas nogalē gaidāmās kausa izcīņas 1/8 fināla spēles aizvadītu spēcīgākajos virknējumos.

Liepājniekiem pieejamā nauda jāsadala rūpīgi

Latvijas čempionvienība SK "Liepājas Metalurgs" vakar atgriezās no divarpus nedēļu ilgušās treniņnometnes Turcijā. Komandas galvenais treneris Ridigers Abramčiks gan vēl nav izlēmis, kurus pārbaudītos ārzemju spēlētājus viņš vēlas redzēt komandā gaidāmajā sezonā. Neviens no viņiem īsti nav parādījis sevi tik spilgti, lai piedāvātu tam komandas līdera cienīgu algu. Savukārt ar Latvijas vidējo atalgojumu apmierināti nav paši futbolisti, kuri citviet var nopelnīt vairāk. Šodien komandai ir brīvdiena, bet rīt komanda atsāks treniņus. Pārbaudes spēles līdz sezonas sākumam vairs nav paredzētas.

Kluba sporta direktors Jurijs Andrejevs sarunā ar Sportacentrs.com apliecināja, ka rīt uz vietas būs Lietuvas izlases uzbrucējs Vitalijus Kavaļausks, kuru treneri turpinās vērot. Nav izslēgts, ka parādīties varētu kāds jauns vārtsargs un arī malējais pussargs. Bet Turcijas pēdējās dienās pārbaudīto spēlētāju liktenis nav īsti skaidrs. Runā, ka bosniešu vārtsargs Adnans Masičs un Melnkalnes uzbrucējs Ilija Spasojevičs nospēlējuši samērā pārliecinoši, taču... atkal aktuāls ir finanšu jautājums - vai viņiem ir vērts maksāt ievērojami vairāk nekā citiem, ja par futbolistu kvalitāti nav skaidrības?

"Ventspils" un "Skonto" mierīgi gatavojas ārzemēs

Abi pārējie lielā trijnieka klubi - FK "Ventspils" un Rīgas "Skonto" - šonedēļ trenējas ārzemēs un par sastāva papildinājumiem vairs īsti nedomā. Ventspilnieki no Turcijā trīs nedēļas ilgušās treniņnometnes atgriezīsies svētdien, un ticamāka ir kāda spēlētāja došanās fārmkluba "Tranzīta" virzienā, nevis kāda jauna futbolista pievienošanās pamatkomandai. Līdz treniņnometnes beigām paredzēta vēl viena pārbaudes spēle - sestdien pret Krievijas 2. līgas klubu Učali "Gornyak". Daudzi brīnās, kur palicis pussargs Aleksejs Višņakovs, kurš nav piedalījies komandas pēdējās pārbaudes spēlēs. Futbolistam vienkārši ir muguras savainojums, taču jau drīzumā viņš atkal varēs palīdzēt komandai.

Līdzīga situācija ir ar "Skonto" - komanda atrodas treniņnometnē ārzemēs (Lietuvā), kur jauni spēlētāji pārbaudīti netiek. Rīt skontieši pārbaudes spēlē tiksies ar Kauņas "Atletas", bet pēc tam atgriezīsies Rīgā, kur tiks lemts, vai kāds no spēlētājiem tiks "atdots" Rīgas "Olimpam".

Daugavpils un Jūrmala paliek noslēpumainas

Uz papīra LMT Virslīgas jaunpienācēja būs Daugavpils "Daugava", kas pērn spēlēja 1. līgā. Patiesībā visiem futbola līdzjutējiem ir skaidrs, ka tā pati diskvalificētā "Dinaburg" šī komanda vien būs – gan spēlētāju, gan lielā mērā arī treneru ziņā. Kluba administrators Romans Žodžiks pagaidām nevēlējās atklāt jaunpienācēju uzvārdus (līgumi vēl neesot parakstīti), vien piebilstot, ka, salīdzinot ar "Dinaburg" pērnās sezonas modeli, 70% komandas kodola paliks nemainīgs, bet būs trešdaļa jaunu futbolistu. Tostarp vairāki leģionāri - no Krievijas, Ukrainas, Gruzijas, varbūt arī Japānas un ASV. Leģionāru kopskaits komandā noteikti būšot lielāks nekā pieci, bet mērķis - cīnīties par vietu trijniekā. Komandas galvenais treneris šobrīd ir Sergejs Pogodins. Nākamo pārbaudes maču daugavpilieši aizvadīs sestdien pret Ilūkstes komandu.

Tāpat jaunumus joprojām atklāt nevēlas "Jūrmala-VV" - nākamās nedēļas sākumā kluba vadība sola publiskot komandas sastāvu un visus jaunumus, bet līdz tam vēl jāpaciešas. Acīmredzot pirms līgumu parakstīšanas neviens nevēlas atklāt, kuri spēlētāji komandā varētu spēlēt, lai gan tas jau vairāk vai mazāk ir zināms, skatoties uz komandas sastāvu pēdējos pārbaudes mačos (jūrmalnieku rindās spēlēja Staņislavs Pihockis, Toms Mežs, Edijs Ivaško, Vladimirs Meļņiks, Igors Semjonovs, Rolands Krjauklis u.c.). Nākamo pārbaudes maču komanda plāno aizvadīt nākamtrešdien.

"Olimpā" būs trīs gruzīni

Rīgas "Olimpa" direktors Aleksandrs Rehviašvili šodien pastāstīja, ka komandu gaidāmajā sezonā pārstāvēs trīs gados jauni gruzīnu leģionāri – aizsargi Laša Gongadze un Konstantīns Zarnadze (Gruzijas U-21 izlases kandidāts), kā arī uzbrucējs Davids Džanalidze, kuram, pēc Rehviašvili vārdiem, būtu jābūt vienam no komandas līderiem. Savukārt uz pārbaudi bijušie krievu futbolisti komandā nepalikšot. Tostarp arī pieredzējušais krievu aizsargs Maksims Usanovs, kurš ar komandu tikai uzturējis sportisko formu un sezonā te nespēlēs. Komandas galvenajam trenerim Antonam Jorem asistēs bijušie Latvijas izlases futbolisti – Andrejs Piedels un Mihails Miholaps, kuri sper pirmos soļus trenera amatā.

"Olimps" gaidāmajā sezonā mājas spēles turpinās aizvadīt LU stadionā Rīgā, bet sezonas otrajā pusē varētu pārvākties uz jauno Arkādijas stadionu, kura celtniecība vēl nav pabeigta. Sestdien pārbaudes mačā komanda tiksies ar Rīgas "Jaunību" - tā būs pēdējā komandas spēle pirms sezonas sākuma. Iespējams, ka komandai jaunnedēļ pievienosies arī kāds futbolists no "Skonto" pamatkomandas – par to tiks lemts, kad skontieši atgriezīsies no Lietuvas.

"Tranzīts" piesaista pieredzējušus un zināmus futbolistus

Ieceri par pieredzējušu vietējo futbolistu piesaisti gados jaunajam Ventspils "Tranzīta" kolektīvam īstenojis komandas galvenais treneris Aleksandrs Gorbačovs. Viņš pastāstīja, ka "Tranzītā" spēlēs pieredzējušais aizsargs Māris Smirnovs (pērno sezonu noslēdza "Ventspilī"), pussargs Andris Kuvšinovs (spēlēja Vācijas reģionālajā līgā), uzbrucējs Nikolajs Kozačuks (Azerbaidžānas "Olimpik"), ar vienību trenējas arī "Ventspils" ilggadējais aizsargs Aleksejs Soleičuks. Varbūt no "Ventspils" pirmās komandas pievienosies vēl kāds futbolists, taču tas būs skaidrs, kad ventspilnieki atgriezīsies no treniņnometnes Turcijā.

Pēdējo pārbaudes spēļu rezultāti apliecinājuši, ka komanda ir labi sagatavojusies čempionātam. Ar 0:1 zaudēts Daugavpils "Daugavai", bet 1. līgas vienība "Tukums-2000" tika sakauta ar 5:2. Sestdien "Tranzīts" vēl vienā pārbaudes spēlē Rīgā tiksies ar "Jelgavu". Pēc trenera vārdiem, tikai čempionāts parādīs, cik komanda ir gatava, jo pagaidām par to spriest esot grūti. Par mērķiem jaunajai sezonai vēl nav lemts, bet galvenais paliek nemainīgs - jāgatavo jaunie futbolisti pirmajai komandai. Mājas spēles "Tranzīts" turpinās aizvadīt 2. pamatskolas laukumā.

"Blāzmai" un "Jaunībai" ar papildinājumiem grūti

Rēzeknes "Blāzma" zaudējusi divus futbolistus, kuru vietā gan nākuši klāt divi jauni. Gulbenes futbola ambiciozie plāni ieinteresējuši aizsargu Aleksandru Ivanovu, kurš trenerim Žanim Ārmanim paziņojis, ka komandā nepaliks. Savukārt Aleksejs Sergejevs nolēmis pilnībā pievērsties minifutbolam. Kluba vadība gan turpina meklēt pastiprinājumus – divi spēlētāji jau trenējas ar komandu un droši vien Rēzeknē arī paliks. Tie ir Artjoms Osipovs, Latvijas U-21 izlases kandidāts, kā arī Deniss Sokoļskis no Daugavpils. Sestdien "Blāzma" pārbaudes mačā tiksies ar Daugavpils "Daugavas" otro sastāvu, un Ārmanis sola, ka nākamās nedēļas sākumā sastāva komplektācija tiks pabeigta.

LMT Virslīgas jaunpienācējas Rīgas "Jaunības" galvenais treneris Sergejs Davidovs atzīst, ka kluba rīcībā nav tādu finansiālo līdzekļu, lai piesaistītu spēcīgus futbolistus, bet uz pārbaudi bijušie spēlētāji ar dižu meistarību nav izcēlušies. Treneris tāpēc cer uz esošā sastāva saspēlētību un iespējām, taču nav izslēgts, ka vēl kāds jauns futbolists līdz sezonas sākumam komandai varētu pievienoties. Sestdien pēdējā pārbaudes mačā pirms sezonas komanda tiksies ar "Olimpu". Savukārt par citas Virslīgas jaunpienācējas "Jelgavas" pēdējiem jaunumiem lasiet ŠEIT.


, 2010-03-25 19:12, pirms 14 gadiem
nu. liekas ka shi sezona bus saistoshaka nekaa pagajushaa
bet nu Jurmalai jasak domat par sastavu ka neka Eirokausi
, 2010-03-25 19:45, pirms 14 gadiem
cerams ka šajā sezonā futbola līmenis Latvijā būs labā līmenī
, 2010-03-25 20:28, pirms 14 gadiem
Daļēji žēl, ka Pertija vairs nebūs Daugavpils komandas treneris, man patika, ka viņš atšķirībā no citiem treneriem bija diezgan korekts savos izteikumos žurnālistiem, kamēr citi bārstījās ar apvainojumiem un pārgudrībām.
, 2010-03-25 20:28, pirms 14 gadiem
nu es domaju ka metalurgam vaidzetu paraxtit ligumu ar to melnkalnes futbolistu ar varsargiem metalurgiem dublieriem ir daudz labi varbut kadu no viniem iemeginat?
, 2010-03-25 21:01, pirms 14 gadiem
dzerinjs.. rakstīja: nu es domaju ka metalurgam vaidzetu paraxtit ligumu ar to melnkalnes futbolistu ar varsargiem metalurgiem dublieriem ir daudz labi varbut kadu no viniem iemeginat?
Naglis un Vitkovskis jau manupāt ir iekārtoti Lietuvā/Igaunijā, Varažinskis Plimutā, pārējiem vēl tālu līdz lielajai komandai.
, 2010-03-25 21:04, pirms 14 gadiem
murziks rakstīja: cerams ka šajā sezonā futbola līmenis Latvijā būs labā līmenī
Ņemot vērā Latvijas apstākļus ,futbola čempionāts visus šos gadus bijis normālā līmenī.
, 2010-03-25 21:38, pirms 14 gadiem
Interesenati, ko nozīmēja šis apraksts par Blāzmu -
"Gulbenes futbola ambiciozie plāni ieinteresējuši aizsargu Aleksandru Ivanovu, kurš trenerim Žanim Ārmanim paziņojis, ka komandā nepaliks"??????

Kas tad Gulbenei par ambiciozajiem plāniem saistībā ar futbolu?Tur,cik dzirdēts, basketbols vien ir...
, 2010-03-25 21:48, pirms 14 gadiem
skonto1983 rakstīja: Interesenati, ko nozīmēja šis apraksts par Blāzmu -
"Gulbenes futbola ambiciozie plāni ieinteresējuši aizsargu Aleksandru Ivanovu, kurš trenerim Žanim Ārmanim paziņojis, ka komandā nepaliks"??????

Kas tad Gulbenei par ambiciozajiem plāniem saistībā ar futbolu?Tur,cik dzirdēts, basketbols vien ir...
gaidiet parsteigumu driz visu uzzinasiet
, 2010-03-25 22:21, pirms 14 gadiem
skonto1983 rakstīja: Interesenati, ko nozīmēja šis apraksts par Blāzmu -
"Gulbenes futbola ambiciozie plāni ieinteresējuši aizsargu Aleksandru Ivanovu, kurš trenerim Žanim Ārmanim paziņojis, ka komandā nepaliks"??????

Kas tad Gulbenei par ambiciozajiem plāniem saistībā ar futbolu?Tur,cik dzirdēts, basketbols vien ir...
kā nekā Gulbenē basketbols ir pagātne, futbola komanda spēlēs 1ajā līgā ar mērķi spēlēt virslīgā
, 2010-03-25 22:31, pirms 14 gadiem
aaaaaa rakstīja: gaidiet parsteigumu driz visu uzzinasiet
Gaidiisim gan.....interesanti buutu,ja arii Vidzemee paraadiitos kaada pilseeta ar ambicioziem plaaniem futbolaa..Jelgava paraadija,ka ar nelieliem resursiem var tikt virsliigaa..gaidam ko liidziigu arii no Gulbenes...
, 2010-03-25 22:44, pirms 14 gadiem
Tomēr Zaharjinam naudiņas žēl,jo labāk virslīgai,jo šie futbolisti LM pastiprinātu tā,kā atkārtoti uzvarēt čempionātā LM nebūtu problema,bet priekš čempionu līgas vienalga pastiprinājums par mazu.Tātad LM cer uz. pagājušā sezonas atkārtojumu ar mums visiem zināmiem futbolistiem un vismazāk domā par eirokausiem,kur mūsu klubus šogad gaidīs krahs.
Citādi uz papīra skatoties pārējām komandām spēki līdzīgi,vajadzētu būt itriģējošam čempionātam.Vienīgi Jaunība izskatās pagaidām kā galvenā punktu piegādātāja pārējiem censoņiem.
, 2010-03-26 06:28, pirms 14 gadiem
"Runā, ka bosniešu vārtsargs Adnans Masičs un Melnkalnes uzbrucējs Ilija Spasojevičs nospēlējuši samērā pārliecinoši, taču... atkal aktuāls ir finanšu jautājums - vai viņiem ir vērts maksāt ievērojami vairāk nekā citiem......"

Cik zinu, visur pa lielākai daļai leģionāriem atalgojums ir stipri augstāks par vietējiem spēlētājiem. Vienalga vai tas būtu basketbols, futbils, hokejs.......Attiecīgi jau arī tad no leģionāriem prasa. Un ne jau par velti, kad komandai nav attiecīgie reziltāti, ko izvirzījusi kluba vadība pirmie ar kāju pa "d" saņem leģionāri. Tā kā, ja Zharjins cer, ka viņš atradīs leģionārus par tādu pašu algu, kā vietējiem, tad viņam mūsu vietējiem censoņiem ir jātrīskāršo mēneša alga. Tagad man ir skaidrs, kur ir problēma, kāpēc Zaharjins neko nevar atrast. Ar to naudu Zaharjins neko nedabūs, jo tādi vienkārši nebūs vajadzīgi Abramčikam.
, 2010-03-26 10:51, pirms 14 gadiem
kasparello99 rakstīja: "Runā, ka bosniešu vārtsargs Adnans Masičs un Melnkalnes uzbrucējs Ilija Spasojevičs nospēlējuši samērā pārliecinoši, taču... atkal aktuāls ir finanšu jautājums - vai viņiem ir vērts maksāt ievērojami vairāk nekā citiem......"

Cik zinu, visur pa lielākai daļai leģionāriem atalgojums ir stipri augstāks par vietējiem spēlētājiem. Vienalga vai tas būtu basketbols, futbils, hokejs.......Attiecīgi jau arī tad no leģionāriem prasa. Un ne jau par velti, kad komandai nav attiecīgie reziltāti, ko izvirzījusi kluba vadība pirmie ar kāju pa "d" saņem leģionāri. Tā kā, ja Zharjins cer, ka viņš atradīs leģionārus par tādu pašu algu, kā vietējiem, tad viņam mūsu vietējiem censoņiem ir jātrīskāršo mēneša alga. Tagad man ir skaidrs, kur ir problēma, kāpēc Zaharjins neko nevar atrast. Ar to naudu Zaharjins neko nedabūs, jo tādi vienkārši nebūs vajadzīgi Abramčikam.
Ko jūs to Zaharjinu pinat iekšā visu laiku? Liepājas kluba prezidents ar selekciju nenodarbojas, to veic paši treneri un mazliet Andrejevs. Zaharjins treneriem paziņoja summu, kuru ir gatavs atvēlēt jaunu leģionāru algošanai, tālākais ir treneru ziņā - ko par šādu naudu var atrast. Pirms otrās treniņnoemtnes teica, ka par to naudu varot dabūt teju vai LV izlases līmeņa spēlētājus...
Skaidrs, ka meklējot pēdējā brīdī, nav iespējams pilnībā pārliecināties par futbolistu kvalitāti. Pagājušajā gadā jau iekrita ar moldāvu un austrieti. Nu labi, Kastners bija samērā labs, kamēr vajadzēja domāt par līguma pagarināšanu, bet Kožokars bija īsta katastrofa, varbūt arī tāpēc Abramčiks nesteidzas, lai arī laika ir maz. Nav ko minēt, līdz pieteikumu iesniegšanas beigām palikušas dažas dienas, tad arī redzēsim, vai LM ko piesastīs, vai gaidīs vasaras transferu logu.
, 2010-03-26 17:23, pirms 14 gadiem
Prieks, ka tagad Jūrmala sākusi rosīties. Gaidu vairāk ziņu arī no Liepājas. Interesanti, kas tad tur beigās notiks... Mazas šaubas par FKV šosezon. Itālim Nunzio būs smagi jāpacenšas, lai izspiestu pagājušā gada līmeni no šobrīd komandā esošajiem spēlētājiem. Tie ir meistarīgi un talantīgi, taču lielākā daļa ir ļoti jauni un bez lielas pieredzes. Redzēs, ko iespēs. Arī skontieši ir ļoti jauni, taču par Starkovu es nebrīdi nešaubos. Iedod viņam koka gabalu un tik un tā pēc laika tas spēlēs futbolu...

Olimps līdz ar gruzīnu vadībā saņem gruzīnu spēlētājus. Janelidze ir talantīgs un noderīgs, par pārējiem man diemžēl informācijas vairāk nav. Tranzīts ar papildinājies un labi...
, 2010-03-26 18:10, pirms 14 gadiem
Kur diez iepriekš Zarnadze un Gongadze spēlēja? Vajag wikipedia transfer listam...
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.