Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Ventspils" uzvar un vienojas ar Boranijaševiču, "Jelgava" zaudē ar 1:6

"Ventspils" uzvar un vienojas ar Boranijaševiču, "Jelgava" zaudē ar 1:6
Nikolā Boranijaševičs
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Pārbaudes spēles šodien aizvadījuši vairāki Latvijas Virslīgas futbola klubi. "Ventspils" ar 4:2 Kiprā pieveica Krievijas Nacionālajā līgā spēlējošo Maskavas "Spartak-2" vienību, turklāt komandas sporta direktors arī paziņoja, ka sastāvā atgriezīsies serbu aizsargs Niko Boranijaševičs. Savukārt "Jelgava" cieta iespaidīgu sakāvi 1:6 pret Lietuvas "Jonavu", bet "Metta/LU" ar 4:1 pieveica "AFA/Olaine".

"Ventspils" savā trešajā pārbaudes spēlē treniņnometnē Kiprā pret slavenā Maskavas "Spartak" otro komandu jau pašā sākumā ieguva tiesības uz 11m soda sitienu, kuru nopelnīja Kaspars Svārups, bet realizēt neizdevās Eduardam Tīdenbergam. Taču jau nākamajā uzbrukumā izcēlās Aleksejs Aleksejevs, izvirzot "Ventspili" vadībā.

Maskavieši spēja panākt izlīdzinājumu, bet 33. minūtē Svārups trāpīja spēcīgu sitienu un atjaunoja vadību. Otrajā puslaikā "Ventspils" sastāvā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Akinjemi Adeleke, divreiz realizējot izgājienu viens pret vienu. Lai arī mača beigās ventspilniekiem netrūka iespēju palielināt pārsvaru, nācās vēl vienu bumbu ielaist savos vārtos, kas gan netraucēja uzvarai 4:2.

"Spartak-2" spēlē Krievijas Nacionālajā jeb pēc spēka otrajā līgā, kurā pēc sezonas pirmās puses ieņem sesto vietu 20 komandu konkurencē. Iepriekšējās četrās pārbaudes spēlēs "Spartak-2" zaudējumus nebija piedzīvojusi.

"Ventspils" sporta direktors Andrejs Butriks turklāt šovakar paziņojis, ka komandā šosezon paliks serbu aizsargs Niko Boranijaševičs. 24 gadus vecais spēlētājs "Ventspilī" debitēja jau 2015. gadā, bet pagājušajā sezonā bija stabils komandas aizsardzības balsts, izejot sākumsastāvā 26 spēlēs un gūstot vienus vārtus. Kā norāda Butriks, serbu aizsargam piedāvājumu nav trūcis, ieskaitot "Ventspils" konkurentus, taču viņš izlēmis palikt. Jāatgādina, ka "Ventspils" galvenais Pols Ašvorts iepriekš bija jau intervijā pateicis, ka Boranijaševičs komandā vairs nebūs, jo atgriezies Serbijā.

Ventspils - Maskavas "Spartak-2" 4:2 (2:1)
Vārtu guvēji: Aleksejevs 5`, Svārups 33`, Adeleke 62` 70`
Ventspils sākumsastāvs: Uvarenko, Jemeļins, Obuobī, Rugins, Koļesovs, Žuļevs, Pauļus, Tīdenbergs, Rečickis, Aleksejevs, Svārups. Uz maiņu devās: Karlsons, Adeleke, Žigajevs, Solomatovs.

Tikmēr pavisam pretējs rezultāts "Jelgavas" pārbaudes spēlē - Zemgalas komanda savā laukumā Olainē ar 1:6 piekāpās "Jonavai", Lietuvas čempionāta pagājušās sezonas piektās vietas ieguvējai. "Jonava" pirms nedēļas aizvadīja pārbaudes spēli arī ar "Riga", toreiz cīnoties neizšķirti 1:1.

Pēc pirmā puslaika rezultāts bija 1:1, "Jelgavas" rindās vārtus gūstot Mindaugam Grigarāvičam, bet otrajā puslaikā "Jonava" pamazām pārņēma iniciatīvu un noslēdza maču ar graujošu pārsvaru, gūstot piecus bezatbildes vārtus. "Hat-trick" guva 23 gadus vecais pussargs Toms Salamanavičs, kurš pēc spēles citēts Lietuvas kluba mājaslapā: "Tādu rezultātu negaidījām. Iespējams, pretinieks mūs nenovērtēja, taču mēs varam šobrīd svinēt uzvaru un turpināt gatavoties sezonas sākumam." Jāpiezīmē, ka "Jonavas" sastāvā spēli aizvadīja Vitālijs Barinovs, bijušais "Ventspils" un "Riga" spēlētājs.

Savukārt "Metta/LU" ar 4:1 pieveica pirmās līgas komandu "AFA/Olaine". Vārtus guva Gatis Kalniņš, japāņu leģionārs Takumi Mijazaki, bet mača otrajā pusē divreiz precīzi sita bijušais "Skonto" pārstāvis Ņikita Ivanovs, kurš komandai pievienojies nesen un aizvadīja otro spēli komandā.

Vakardien pārbaudes mačs bija arī valsts čempionei Jūrmalas "Spartakam", kas ar 1:2 piekāpās Turkmenistānas komandai "Altyn Asir". Jūrmalas sastāvā vienīgos vārtus guva Jevgeņijs Kozlovs, kurš pirms pāris nedēļām bija uz pārbaudes laiku devies uz Soļigorskas vienību Baltkrievijā, ko trenē "Spartaka" pagājušās sezonas treneris Oļegs Kubarevs.

Izmantotie resursi:
Draugiškų rungtynių ciklą „Jonava“ baigė...
FK Ventspils
Meistarkomanda pārliecinoši pārspēj AFA Olaine...


, 2017-02-25 23:05, pirms 7 gadiem
Nezinu, kāpēc Riga nesavāca J. Kozlovu no Spartaka
Spartaks ir gatavs pārdot visus savus labākos futbolistus, bet Rigai noderētu ātrs pussargs. Ja vēl ir iespējas, vajag padomāt Rigas vadībai, jo komandā viņš iederētos
, 2017-02-25 23:58, pirms 7 gadiem
Nevajag maldināt cilvēkus! Krievijas Nacionālajā līgā tiešām spēlē Maskavas "Spartak-2", bet kāds tam sakars ar Ventspili? Ventspils spēlēja pret pavisam citu komandu. Komanda pret kuru spēlēja Ventspils, piedalās krievijas jaunatnes čempionātā. Spartaka jauniešu komanda un "Spartak-2", tās ir divas dažādas komandas!
, 2017-02-26 09:30, pirms 7 gadiem
Laba ziņa!
, 2017-02-26 15:16, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Nezinu, kāpēc Riga nesavāca J. Kozlovu no Spartaka
Spartaks ir gatavs pārdot visus savus labākos futbolistus, bet Rigai noderētu ātrs pussargs. Ja vēl ir iespējas, vajag padomāt Rigas vadībai, jo komandā viņš iederētos
Kadam jau Spartaks arii jaavelk.
Neaizmirsti ka Spartaks speelees CL.
Zinot kaadu preemiju vini sanjems no UEFA esmu izbriiniits, kaapeec nav nopietnu pastiprinaajumu?
, 2017-02-26 15:37, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Kadam jau Spartaks arii jaavelk.
Neaizmirsti ka Spartaks speelees CL.
Zinot kaadu preemiju vini sanjems no UEFA esmu izbriiniits, kaapeec nav nopietnu pastiprinaajumu?
Prēmiju no UEFA par dalību ČL kvalifikācijā Spartaks saņems sezonas beigās. Pagājušās sezonas UEFA nauda, iespējams, tika jau iztērēta. Manuprā,t Spartaka pieticīgā pastiprināšanās izriet no kāda no šiem aspektiem: 1. Tika gaidīts galvenais treneris, kurš iespējams arī noteiks, kas ir vajadzīgs, kas nav. 2. Visa iepriekšējā UEFA nauda tika iztērēta un ieguldīta, iespējams pat "ielienot" šī gada budžetā, pagājušās sezonas čempiona titula izcīnīšanai. 3. Spartaka saimnieki nevēlas pienācīgi pastiprināties, kredītsaistību dēļ, kurš būtu jāatmaksā saņemot finansējumu no UEFA. Es vairāk sliecos uz pirmiem diviem punktiem. Vairāk uz pirmo
, 2017-02-26 16:12, pirms 7 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Prēmiju no UEFA par dalību ČL kvalifikācijā Spartaks saņems sezonas beigās. Pagājušās sezonas UEFA nauda, iespējams, tika jau iztērēta. Manuprā,t Spartaka pieticīgā pastiprināšanās izriet no kāda no šiem aspektiem: 1. Tika gaidīts galvenais treneris, kurš iespējams arī noteiks, kas ir vajadzīgs, kas nav. 2. Visa iepriekšējā UEFA nauda tika iztērēta un ieguldīta, iespējams pat "ielienot" šī gada budžetā, pagājušās sezonas čempiona titula izcīnīšanai. 3. Spartaka saimnieki nevēlas pienācīgi pastiprināties, kredītsaistību dēļ, kurš būtu jāatmaksā saņemot finansējumu no UEFA. Es vairāk sliecos uz pirmiem diviem punktiem. Vairāk uz pirmo
Nepastiprinoties ir liels risks palikt arpus top-3, par kausa neizcinisanu nerunajot. Tad premiju nebus. Labak?
, 2017-02-26 19:37, pirms 7 gadiem
Foto: Aiga Veisa/Virslīga
3

Liepājā divas Virslīgas spēles pēc kārtas - vispirms RFS, pēc tam "Jelgava"

"TonyBet" futbola Virslīgā šodien paredzētas divas spēles, kas abas norisināsies Liepājas "Daugavas" stadiona laukumā. Jau plkst. 13.00 sāksies pārceltā "Grobiņas/LFS" spēle pret RFS, bet 17.30 ieplānota "Liepājas" spēle pret "Jelgavu".
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.
Foto: Aigars Prūsis
19

Cīruļputeņa dēļ pārcelta "Grobiņas" un RFS cīņa - rīt Liepājā divas spēles

"TonyBet" Virslīgā šovakar bija plānotas divas futbola spēles, no kurām agrais mačs Valmierā jau ir sācies, tomēr vēlā cīņa starp "Grobiņas SC"/LFS un RFS ir pārcelta uz rītdienas plkst. 13.00, paziņojuši abi klubi, līga un federācija.