Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Vaņins un 37 citas personas ieguvušas C-LFF trenera licenci

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vaņins un 37 citas personas ieguvušas C-LFF trenera licenci
Andris Vaņins. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas Futbola federācija paziņojusi, ka ir aizvadījusi treneru apmācību kursu, kā rezultātā 38 personas saņēmuši C-LFF licenci. Starp tiem, kas šo licenci saņēmuši, atrodams ilggadējā Latvijas futbola izlases vārtsarga Andra Vaņina vārds, kā arī japāņa Rotaro Nakano, kurš Virslīgā pārstāvējis ''Jelgavu''.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) rīkotajos treneru kursos 38 personas ieguvuši C-LFF licences. Starp tiem atrodams ilggadējā Latvijas izlases vārtsarga Andra Vaņina, futbola komentētāja Ilvara Koscinkeviča, kā arī japāņa Rotaro Nakano vārds. Nakano ilgus gadus spēlējis Latvijas pirmajā līgā, kamēr Virslīgā pārstāvējis FK ''Jelgava''. Pilns C-LFF licenču saņēmēju saraksts pieejams ŠEIT.

Lai iegūtu C-LFF trenera licenci, bija jāiziet apmācību ietvars, kas ilga kopumā 120 stundas. Topošie treneri apguva tādas tēmas kā fizioloģija, fiziskā un psiholoģiskā sagatavotība, sportistu uzturs un režīms, apmācību un treniņu procesa teorija, metodika un prakse, kā arī citas iemaņas. Teorētiskajā eksāmenā studenti atbildēja uz jautājumiem par apmācību laikā iegūtajām zināšanām. Eksāmena pieņemšanas komisijas sastāvā bija LFF Futbola akadēmijas galvenais treneris Aleksandrs Jeļisejevs, LFF Izglītības nodaļas speciālisti Artūrs Biezais un Edgars Kļenausks, kā arī pašmāju bērnu un jauniešu treneri, LFF treneru izglītotāji Andrejs Gluščuks un Romāns Kvačovs.

"Aizvadītais gads bija dažādu izmaiņu pilns. Neskatoties uz Covid-19 ierobežojumiem, LFF Izglītības nodaļa spēja pielāgoties jaunajiem apstākļiem un daļu no kursa aizvadīt attālinātā režīmā, vienlaikus nenolaižot un cenšoties celt piedāvātās izglītības kvalitātes latiņu," izceļ LFF Izglītības nodaļas speciālists Edgars Kļenausks. "Jaunajiem treneriem novēlam ar lielu atbildību izmantot kursu laikā iegūtās zināšanas un allaž lūkoties pēc jaunām iespējām, kā bagātināt savu pieredzi un iemaņas futbolistu apmācīšanā!"

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13063/c-lff-li...