Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Savaļniekam skaisti vārti, RFS un "Riga" starpsezonu ieskandina ar neizšķirtu

Agris Suveizda

Savaļniekam skaisti vārti, RFS un "Riga" starpsezonu ieskandina ar neizšķirtu
Roberts Savaļnieks pret Ņikitu Juhņeviču
Foto: Riga FC

"Elektrum" Olimpiskajā centrā Rīgā pirmajā pārbaudes spēlē starpsezonā tikās galvaspilsētas futbola komandas RFS un "Riga", kuras cīnījās neizšķirti 1:1. Ar vārtu guvumiem izcēlās Roberts Savaļnieks un pārbaudāmais uzbrucējs Alberts Prosa, kurš Igaunijas izlasē ir aizvadījis piecas spēles un guvis vienus vārtus.

Komandu pamatsastāvos nebija pārāk daudz spēlētāju, par kuru ierašanos klubi iepriekš nebūtu ziņojuši. "Riga" kreisā centra aizsarga pozīcijā spēlēja 19 gadus vecs krievu futbolists Savelijs Kozlovs no Krievijas Premjerlīgas kluba Samaras "Krilya Sovetov" sistēmas, savukārt RFS sākumsastāvā bija ukraiņu labās malas aizsargs un kamerūniešu smailes uzbrucējs.

Rezultāts tika atklāts jau pašā mača sākumā, kad RFS debitants Roberts Savaļnieks otrajā minūtē pārspēja "Riga" debitantu Vladislavu Kurakinu – valmierietis ar sitienu pāri sieniņai netverami ieraidīja bumbu savas bijušās komandas vārtu augšējā stūrī (1:0). Jau pēc neilga laika ar bīstamu sitienu gar apakšējo vārtu stūri izcēlās "Riga" pagaidām skaļākais papildinājums Artūrs Zjuzins.

Cik dinamiski spēle sākās, tik vienmuļi tā turpinājās. "Riga" pārņēma bumbas kontroli, RFS atbildēja ar regulāriem pretuzbrukumiem, taču bīstamu epizožu pirmajā puslaikā praktiski nebija. Ja neskaita 28. minūti, kad RFS pussargs Aleksandrs Fertovs ar tālšāvienu norībināja vārtu konstrukciju. Diemžēl "Riga" pirmajā puslaikā nācās veikt divas piespiedu maiņas – mača sākumā traumā iedzīvojās Antonijs Černomordijs, kuru nomainīja Ņikita Juhņevičs (Timofejevs pārtapa par centra aizsargu, bet Juhņevičs ieņēma viņa vietu labajā flangā), savukārt puslaika izskaņā malā devās arī Bogdans Vaščuks, kuru nomainīja viņa tautietis Prosa.

Otrajā puslaikā abas vienības veica daudz spēlētāju maiņu, un pēc pārtraukuma iniciatīva lielākoties piederēja iedzinējas lomā esošajai "Riga". Jau 44. minūtē (komandas spēlēja 2x40, nevis 2x45 minūtes) izlīdzinājums bija jāpanāk Armandam Pētersonam, kurš no soda laukuma vidus nespēja kā nākas trāpīt pa bumbu un sita garām, 60. minūtē pēc Oļega Timofejeva centrējuma nedaudz pāri ar galvu sita Kozlovs, bet 67. minūtē gan Vladimira Volčeka trenētā komanda panāca neizšķirtu. Vēl viena Timofejeva piespēle uz tuvo stabu, un Prosa eleganti pielaboja bumbu vārtu tīklā, pārspējot Germanu Māliņu nomainījušo Daniilu Isačenko, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja 1. līgas vienībā RTU. Jāpiebilst, ka "Riga" vārtus otrajā puslaikā sargāja kādreizējais Latvijas izlases vārtu vīrs Deniss Romanovs, kurš vasarā kļuva par RFS vārtsargu treneri, bet tagad uz pārbaudes laiku ir pievienojies "Riga".

29. decembrī plkst. 15:30 "Skonto" hallē tiksies "Jelgava" un RFS.

"Riga" – RFS 1:1 (0:1)
Vārti: Prosa 67' – Savaļnieks 2'
Brīdinājumi: Pētersons
"Riga" pamatsastāvs: V. Kurakins – S. Kozlovs, Černomordijs, Smirnovs – Pētersons, Zjuzins, Laizāns, Timofejevs – Vaščuks, Turkovs, Bogdaškins
RFS pamatsastāvs: Māliņš – Sorokins, Isajevs, E. Šlampe, ??? – Ulimbaševs, Fertovs – Savaļnieks, Diakvnišvili, Šadčins - ???
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

  +6 [+] [-]

, 2016-12-24 17:44, pirms 7 gadiem
Loti patika Prosa no Riga FC un speletajs no Kameruna, tribunes dzirdeju ka RFS speletaji vinu sauca par Pascal, daudz kustibu,labs driblngs, refs neiedo 100% pendeli uz vina, laikam RFS nakamsezona bus laabs uzbrucejs.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-24 17:48, pirms 7 gadiem
elfs rakstīja: '' "Riga" kreisā centra aizsarga pozīcijā spēlēja 19 gadus vecs krievu futbolists Savelijs Kozlovs no Krievijas Premjerlīgas kluba Samaras "Krilya Sovetov" sistēmas, savukārt RFS sākumsastāvā bija ukraiņu labās malas aizsargs un kamerūniešu smailes uzbrucējs.''

Kāpēc tiek konkrēti kaut kāds krievu nīkulis izcelts? Uzraksta i vārdu, i no kurienes nācis, bet pār ukraini un kamerūnieti nekā.

Jautājums raksta autoram: Tu esi Kremļa aģents? Žurnālistam jāietur neitrāla pozīcija vai ar valstisku ievirzi nevis šādi...

Ar ko tas krievu jaunietis labāks par pārējiem diviem spēlētājiem? Tāpēc, ka pārējie divi nav krievi? Autor, ja tu nezini, tad šis ir Latvijas sporta portāls nevis Krievijas. Man, kā sporta līdzjutējam ir nospļauties par to krieveli.
Cita lieta, ja abiem pārējiem tiktu arī uzrakstīta informācija (vārds un sistēma).

Es vel labi atceros, kā virslīgas tiešraidē sc komentētājs atļāvās Krimu nodēvēt par Krievijas daļu + to vienu nodevēju visu laiku pieminēt.
Kauns par šitādiem ''žurnālistiem''!
Iedzer tabletes...

  -2 [+] [-]

, 2016-12-24 18:31, pirms 7 gadiem
Redz kā...sc ir pret vārda brīvību. Paldies mamont par komentāru. vismaz ir pierādījums par cenzūru. Ar šādu lietu pirmoreiz saskaros. Var redzēt kurā valstī slēpjas sc darba devēji...

  -1 [+] [-]

, 2016-12-24 18:46, pirms 7 gadiem
Riga treneris saskatījies Premjerlīgu un iemēģina tagad populāro 3-4-3?

     [+] [-]

, 2016-12-24 19:18, pirms 7 gadiem
pag, pag.. viņi patiešām aizvadīja pārbaudes spēli 24. decembrī?

  +3 [+] [-]

, 2016-12-24 19:39, pirms 7 gadiem
reinis2408 rakstīja: pag, pag.. viņi patiešām aizvadīja pārbaudes spēli 24. decembrī?
Šajā dienā Krievijā jau viss notiek kā parasti

     [+] [-]

, 2016-12-25 02:41, pirms 7 gadiem
reinis2408 rakstīja: pag, pag.. viņi patiešām aizvadīja pārbaudes spēli 24. decembrī?
Zinu paziņas, kuriem 18 nov jastrādā u.tml.
Galvenais, ka tie sovjeti nesajēdz, ka otrā pusē jau klientu un partneru nebūs, visi brīvdienās, bet redz šiem japarāda stāja.

Sportā es tomēr skatos savādāk. Pat NBA un NHL un EPL mauc.

     [+] [-]

, 2016-12-25 04:21, pirms 7 gadiem
Man liekas, šajā rakstā pietrūkst ''odziņa'' - video

     [+] [-]

, 2016-12-25 09:26, pirms 7 gadiem
Šī spēle bija kā dāvana futbola līdzjutējiem un profesionāliem sportistiem brīvdienu nav.

     [+] [-]

, 2016-12-25 12:23, pirms 7 gadiem
ASV šogad 24. dec vakarā bija NFL vakars, vecgada vakarā būs koledžas playoffi. tur parasti "sarkanos" datumus izmanto, lai sporta spēles aizvadītu, Krievija šajā ziņā īsti klāt nestāv, pat neskatoties uz to, ka viņiem svētki ir citos datumos.