Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis: "Jānim Ikauniekam ir visi dotumi, lai spēlētu Top 5 līgā"

Agris Suveizda

Verpakovskis: "Jānim Ikauniekam ir visi dotumi, lai spēlētu Top 5 līgā"
Liepājas futbola piramīdas augšgala jaunie stūrmaņi - Māris Verpakovskis un Viktors Dobrecovs
Foto: Aigars Prūsis

Turpinot interviju sēriju ar SMScredit.lv Virslīgas klubu pārstāvjiem par aizgājušo un arī gaidāmo sezonu, šoreiz uz sarunu aicinājām Liepājas futbola leģendu un jaunā kluba prezidentu Māri Verpakovski. Bijušais Latvijas izlases un Kijevas "Dynamo" uzbrucējs komentēja gan izcīnīto vietu tabulā, gan Jāņa Ikaunieka pārsteidzoši milzīgo progresu, gan arī savu pirmo pieredzi prezidenta darbā un iespējamo parādīšanos laukumā arī nākamsezon.

- Sezonas beigās izrāvāt ceturto vietu. Salīdzinot ar pašu cerībām pirms Virslīgas sākuma, kā vērtē aizvadīto gadu?
- Apmēram tā arī bijām cerējuši – iekļūt labāko pieciniekā. Varbūt labais sezonas starts nedaudz sagrieza galvas un vienā brīdī jau domājām, ka varam būt arī augstāk un tikt trijniekā. Bet kopumā domāju, ka šo sezonu varam vērtēt pozitīvi. Pozitīvi tādēļ, ka pieturējāmies trim pamatpunktiem, kurus bijām izvēlējušies sezonas sākumā. Pirmkārt, lai komandā spēlētu vietējie futbolisti. Otrkārt, lai komandā spēlētu jaunie futbolisti. Un uz viņiem tad arī visu balstītu, par ko varam būt ļoti apmierināti. Un trešais punkts, ka palikām labāko pieciniekā, kā arī bijām cerējuši.

Jā, varbūt nedaudz pietrūka, lai iekļūtu Eirokausos, taču tas nekas – nevar gribēt visu uzreiz. Varbūt tas pat būtu pārāk vienkārši, ja pirmajā gadā atnāktu un viss uzreiz izdotos. Labi, ka mums ir viela pārdomām par to, kur pieļāvām kļūdas, un vieta progresam, lai paši sev nestāstītu, cik esam labi un cik labi esam pastrādājuši. Tagad būs motivācija nākamajā gadā strādāt vēl labāk, un nākamgad jau noteikti liksim mērķi tikt trijniekā.

- Vasarā pievienojās pieredzējušie Ivanovs un Mihadjuks, arī Hmizs, Savaļnieks, Vaičulis, un sezonu pabeidzāt ar astoņām nezaudētām spēlēm pēc kārtas. Vai piekrīti, ka otrajā pusē sastāvs bija stiprāks?
- Noteikti. Plus vēl tas, ka iespēlējās arī jaunie spēlētāji. Teici, ka atgriezās Hmizs un Savaļnieks, taču Virslīgā debitēja, piemēram, Tumanovs, kuram ir tikai 17 gadu. Skaidrs, ka sezonas gaitā komanda saspēlējās un arī parādījās izteiktāks pamatsastāvs. Vasarā sastāvs noteikti tika pastiprināts – Savaļnieks traumu dēļ varbūt mazāk, taču tāpat uz viņu ļoti ceram nākamajā gadā. Arī Vaičulis noteikti – Varažinskim bija savainojumi, un viņš mums grūtā brīdī palīdzēja.

- Vasarā uzvaru sērijai uzreiz sekoja zaudējumu sērija. Vai, ņemot vērā, ka "Liepājā" spēlēja ārkārtīgi daudz jaunu spēlētāju, nestabilitāte šosezon bija galvenais mīnuss?
- Protams, nestabilitāte skaidrojama ar to, ka mums bija viens no jaunākajiem sastāviem. Diemžēl jaunajiem ir tāds mīnuss, ka vienu spēli viņi var nospēlēt ļoti labi, bet pēc tam trīs izlaist. Trāpījām nelielā bedrē un zaudējām četras spēles pēc kārtas. Ja nebūtu šādas bedres un mēs mācētu no tās izvairīties, varbūt arī sezonas beigās tabulā būtu kaut kur augstāk. Nekas. Kas notika – notika, mācīsimies no savām kļūdām. Ceru, ka arī spēlētāji izdarīs secinājumus, un nākamgad vairs nebūs tādu svārstību no lielām uzvaru sērijām līdz lielām zaudējumu sērijām. Ceru, ka būs tikai uzvaru sērijas.

- Cik šobrīd ir liela skaidrība par nākamās sezonas sastāvu? Vai paliks tie paši pieredzējušie Ivanovs un Mihadjuks, arī Vaičulis un citi?
- Vaičulis paliks. Savukārt ar Ivanovu mums ir noruna, ka gadījumā, ja viņš līdz 20. janvārim ārzemēs neatradīs labu variantu, tad paliks pie mums arī uz nākamo gadu. Ļoti ceru, ka viņš arī paliks un neies nekur prom, jo līdz ar viņa atnākšanu komandā parādījās īstens līderis gan laukumā, gan ģērbtuvēs. Viņš ir teicams piemērs jaunajiem futbolistiem, un pret viņu spēlētajiem ir liela cieņa. Kā saka Viktors [Dobrecovs], Ivanovam ir tāda pieredze, ka viņš vien tikai ar savu atrašanos laukumā aizsardzību saved tādā kārtībā, ka viņš mierīgi laukumā varētu sēdēt krēslā un tikai komandēt, taču tik un tā būt ārkārtīgi noderīgs. Tāpēc ļoti ceru, ka viņš paliks un būs pie mums arī nākamsezon.

- Vasarā atgriezās liepājnieki un bijušie "Metalurga" spēlētāji. Vai šāds kurss turpināsies un varētu atgriezties, piemēram, Kamešs, Kļava vai kāds cits?
- Kamešs ar mums trenējas, taču, cik saprotu, viņam vēl uz pusgadu ir līgums ar Permas "Amkar", tāpēc stipri šaubos. Ja viņš kaut ko arī atradīs, tad droši vien meklēs ko līdzīgu līgumam, kāds viņam ir ar "Amkar", un mēs viņam to pagaidām diemžēl vēl nevaram piedāvāt. Treniņos redzams, ka viņš uz mūsu fona ļoti izceļas, un mēs, protams, būtu ļoti priecīgi viņu redzēt pie sevis. Taču diemžēl mēs tādu līgumu nevaram piedāvāt un šobrīd uz viņa pievienošanos būtu grūti cerēt.

Ar mums trenējas arī Jemeļins [šosezon pārstāvēja Lietuvas "Atlantas"], taču ar viņu nav runāts un šobrīd nezinu, kāda viņam ir situācija Klaipēdā un kādi ir viņa plāni. Par pārējiem nezinu. Ar Kļavu nav runāts, bet domāju, ka Oskaram Azerbaidžānā arī vēl ir līgums un viņš paliks tur. Nezinu, skatīsimies. Mūsu galvenais mērķis būtībā ir saglabāt esošo sastāvu. Vai kādā pozīcijā vajadzēs papildinājumu vai nē – man pagaidām neizskatās, ka būtu kāda ļoti akūta problēma. Ievērojams pastiprinājums, izskatās, nav nepieciešams un varam iztikt ar saviem spēkiem. Sāksies gatavošanās, tad varbūt pēc pirmajām draudzības spēlēm šķitīs citādi – ja Viktoram būs kāda nopietna prasība, tad arī skatīsimies.

- Protams, spilgtākais spēlētājs šosezon bija Jānis Ikaunieks. Vēl iepriekšējā gadā viņš nāca gandrīz tikai uz maiņu – vai pirms sezonas bijāt gaidījuši, ka viņa progress būs tik milzīgs?
- Protams, ka nebijām cerējuši. Biju dzirdējis, ka abi brāļi [Jānis un Dāvis Ikaunieki] ir talantīgi, bet ka Jānis šosezon tā izcelsies… Redzot pirmās draudzības spēles, viņš nebūt neatstāja tādu iespaidu, ka varētu aizvadīt tik spēcīgu sezonu. Izdevās ļoti labs sākums, Viktors viņam uzticējās. Viņš sajuta šo uzticību un atalgoja mūs ar daudziem gūtiem vārtiem un rezultatīvām piespēlēm. Sajutis treneru uzticību, varbūt pacēlās tādos kā spārnos un visas sezonas garumā rādīja diezgan stabilu un labu futbolu.

- Katrā ziņā pirms sezonas nebija tā, ka Dobrecovs jau zināja, ka ap viņu varēs būvēt komandu?
- Viktors viņu noteikti zina labāk nekā es, un tas drīzāk būtu jāprasa viņam. Varbūt viņš arī gaidīja, ka Jānis šosezon tā izšaus, taču sarunās ar mani Viktors neko tādu īsti nebija teicis. Jā, bija sacījis, ka puika ir talantīgs, ka viņam ir dotumi, ka ar viņu ir jāstrādā un varētu sanākt kaut kas labs. Bet, protams, negaidījām, ka jau uzreiz pirmajā gadā klāsies tik labi.

- Kāda šobrīd ir situācija ar viņa iespējamo pāreju uz "Metz"?
- Jaunumi par iespējamo pāreju būs tikai pirmajās janvāra dienās, kad arī tiks atvērts transfēru logs [Francijā tas būs vaļā no trešā janvāra līdz otrajam februārim – A.S.]. Kaut ko sīkāk šobrīd būs grūti komentēt.

- Katrā ziņā šobrīd pāreja nav ne notikusi, ne izjukusi?
- Jā.

- Vēl kāds klubs bez "Metz" ir izrādījis reālu interesi?
- No tādiem reāliem variantiem tas šobrīd ir vienīgais.

- Pārrunās starp klubiem jau var nojaust, vai "Metz" par Jāni interesējas tikai nākotnes vai jau tagadnes sakarā? Mecai tomēr priekšā smaga cīņa par palikšanu līgā.
- Tas ir pāragri, par to vēl, protams, nerunājām. Grūti pateikt, kā treneris viņu redzēs. Ar treneri sarunas nav bijis, un grūti pateikt, vai ar viņu rēķinās jau tagad vai pēc kāda laika. Nemācēšu atbildēt uz šo jautājumu. Katrā ziņā runa vismaz nebija par to, ka viņi gribētu Jāni pirkt un pēc tam uz kaut kādu laiku atdot mums īrē atpakaļ. Cik atceros, viņu nodoms bija, ka, ja viņi pērk, tad grib Jāni savākt pie sevis uzreiz. Kā tad viņu izmantos, to jau uz vietas lems treneris.

- Runājot tīri hipotētiski, tavuprāt, Jānis jau ir gatavs spēlēt "Top 5" līgā?
- Grūti pateikt – atkarīgs, kā viņš adaptēsies. Domāju, ka tas varētu būt primārais jautājums. Taču tīri kvalitātes, manuprāt, viņam pietiek. Protams, ka vēl ir kur strādāt un augt. Viegli nebūs, taču viņam ir visi dotumi, lai tur spēlētu. Varbūt ne uzreiz janvārī sākt spēlēt pa 90 minūtēm un galvenās lomas, taču domāju, ka nākotnē viņš tur varētu spēlēt. Varbūt arī no nākamās sezonas, kad viņš jau būs kārtīgi adaptējies. Kā jau teicu, ļoti svarīgi, kā notiktu adaptācijas process – franču valoda, jauna kultūra.

- Kurš spēlētājs aiz Jāņa Ikaunieka ārzemju klubiem varētu būt iekārojamākais?
- Interese ik pa laikam ir bijusi par vairākiem spēlētājiem, taču tāda viena izteikta līdera nav. Katrā ziņā turpināsim strādāt šajā virzienā, un, ja būs kāds piedāvājums, noteikti to izskatīsim. Gribam palīdzēt spēlētājiem kaut kur aizbraukt, sevi pierādīt un arī kaut ko nopelnīt – ja būs labs piedāvājums, noteikti nevienu neturēsim pie sevis un neliksim šķēršļus.

- Arī tev pašam šis bija īpašs gads – pirmais kā prezidentam. Kā esi apmierināts ar sevis paveikto ārpus laukuma, un varbūt bija kaut kas, ko tomēr neizdevās izdarīt?
- Skaidrs, ka pirmais gads bija diezgan grūts. Naudu skraidījām un meklējām no mēneša uz mēnesi. Kādos mēnešos uztraukums bija lielāks, kādos – mazāks, bet tomēr izdevās gadu pabeigt bez parādiem un samaksāt, ko bijām solījuši gan saviem spēlētājiem, gan darbiniekiem. Par to liels prieks. Protams, liels paldies pilsētai, domei, kas mūs atbalstīja, jo īpaši grūtākos brīžos, un deva arī savu finansiālo atbalstu. No privātajiem atbalstītājiem varam pateikties UPTK, NPK "Expert" un arī "Liepājas Enerģijai" - tie bija tādi trīs lielākie atbalstītāji sezonas laikā. Ceru, ka tie paliks kopā ar mums un nākamsezon pievienosies vēl kāds atbalstītājs. Ja vēl izdotos veikt arī kādu transfēru, tad pirmo gadu varētu uzskatīt kā pozitīvu.

- Latvijā vairākiem klubiem ik pa laikam bija problēmas, ka algas kavējās. Kā bija "Liepājā"?
- Bija pāris mēneši, kad algas arī aizkavējās, taču ne uz ilgu laiku. Bija, šķiet, uz kādām desmit dienām, varbūt divām nedēļām, bet kaut kā atrisinājām situāciju un spēlētājiem neesam palikuši parādā. Prieks, ka varējām izpildīt visu, ko bijām solījuši.

- "Jelgava", kas finišēja vietu virs jums, sacīja, ka tās budžets bija aptuveni 350 tūkstoši eiro. Kāds šosezon bija "Liepājai"?
- Mēs galīgo budžetu vēl neesam salikuši, tāpēc precīzi nevarēšu pateikt. Tomēr šķiet, ka arī mūsu budžets varētu būt ļoti, ļoti tuvu šim skaitlim.

- Šosezon laukumā izgāji deviņās spēlēs, un Viktors Dobrecovs pēdējā preses konferencē sacīja, ka turpināsi spēlēt arī nākamsezon.
- Redzēs, pagaidām neko nesolu… Ziemā būs jārisina daudz organizatorisko jautājumu, un šaubos, ka varēšu iziet pilnu sagatavošanās posmu. Šogad tomēr bija mazliet vieglāk, jo atbraucu no Grieķijas Superlīgas, kur bija sezonas vidus un jau biju labā kondīcijā. Kaut gan sportisko formu turpinu uzturēt un patrenējos arī kopā ar komandu. Redzēs – ja fiziski jutīšos labi un redzēšu, ka nekrītu ārā, tad domāju, ka arī šosezon piedalīšos dažās spēlēs.

- "Liepājai" apmeklētība šosezon bija lielākā Virslīgā, tomēr pēc sezonas sākuma neizdevās noturēt skatītājus un līkne bija negatīva. Kā esi apmierināts ar sasniegto šajā lauciņā?
- Vasarā cilvēki vēlas izbaudīt labo laiku un izbraukt ārpus pilsētas, tāpēc arī bija jūtams, ka apmeklētība tribīnēs visur kļūst mazāka. Sezonas sākumā tā bija ļoti augsta – gan jauna komanda, kas raisīja interesi, gan arī spēles notika rezerves laukumā un ieeja bija par velti. Pēc tam, pienākot vasarai, apmeklētība varbūt noplaka, taču sezonas beigās tribīnēs atkal bija daudz cilvēku. Tā ka paldies līdzjutējiem par atbalstu un ceram, ka līkne ies uz augšu. Protams, esam priecīgi, ka esam apmeklētākais klubs Latvijā, un tagad strādājam, lai nākamsezon skaitļi būtu vēl lielāki.

- Runājot tieši par ieejas maksu – vai, sākoties apmeklētības kritumam, nebija domas to samazināt?
- Trīs eiro, manuprāt, ir pilnīgi adekvāta cena, ja cilvēks vēlas atnākt uz futbolu. Ja viņš iet uz kino par 5-7 eiro vai teātri par 10-15 eiro, tad kāpēc lai nevarētu par trim eiro atnākt uz futbolu? Arī tā tomēr ir sava veida izrāde, un nedomāju, ka tā būtu summa, kuru cilvēki nevarētu samaksāt.

- Liepājā ir savas komandas arī basketbolā, hokejā, florbolā. Vai starp šīm komandām notiek konkurence un cīņa par skatītājiem?
- Nē, savā starpā esam diezgan draudzīgi un ir doma, kā mēģināt kopīgi piesaistīt šos skatītājus. Liepājā cilvēki, kuri iet skatīties, pārsvarā apmeklē visus sporta veidus, un mums ir plāns nākamgad biežāk tikties un kopā likt kalendāru, lai spēles nepārklātos. Šogad bija vairākas reizes, kad spēles diemžēl pārklājās, un nākamgad domāsim par to, lai tas tā nenotiktu un cilvēki vienā dienā varētu aiziet gan uz basketbolu, gan futbolu vai citu sporta veidu. Ir arī idejas, kā veidot savu kopējo fanu kustību un varbūt pat arī izdot sporta žurnālu, kur tiktu rakstīts par visiem sporta veidiem, tiktu komentētas spēles un veidotas intervijas. Lai skatītājs, nopērkot žurnālu, būtu informēts par visiem četriem sporta veidiem.

- Vēl viens jautājums arī par citu tēmu. Tamazs Pertija paziņoja, ka nevēlas atlaist savus spēlētājus uz Sadraudzības kausu. Kāda ir "Liepājas" pozīcija šā turnīra sakarā?
- Ļoti gribam, lai mūsu spēlētāji spēlētu izlasē un pārstāvētu valsti, taču treneris, saprotams, nav īsti apmierināts ar to, ka viņiem sanāks izlaist gandrīz visu janvāri. Mums tomēr puskomanda sastāv no jauniešu izlašu spēlētājiem, tāpēc ne viņi paši īsti sagatavosies, ne arī komanda bez viņiem būs sagatavojusies. Varbūt tas periods ir nedaudz par ilgu, taču saprotu, ka Dobrecovs ar Kazakeviču ir runājuši un tad laikam atraduši kompromisu, un visi mūsu spēlētāji brauks uz izlasi. Tā situācija ir tāda, kāda tā ir. No vienas puses saprotu gan Kazakeviču, bet no otras puses saprotu arī Pertiju, jo šis sagatavošanās posms ir ļoti svarīgs un tas spēlētājiem būtu jāiziet kopā ar komandu. Tādējādi viņi palaiž garām ļoti lielu darbu.

Sportacentrs.com intervijas ar Virslīgas klubu pārstāvjiem pēc 2014.gada sezonas

KlubsPārstāvisIntervija
VentspilsAndrejs ButriksButriks: "Ventspilī nav naudas drukājamās mašīnas un algas nav lielākās"
SkontoAskolds UldriķisUldriķis: "Spēlētāju uzticība tika atalgota ar divu gadu parādu atdošanu"
JelgavaJānis VugulsVuguls: "Martā mums vēl nebija naudas sezonas otrajai pusei"
LiepājaMāris VerpakovskisVerpakovskis: "Jānim Ikauniekam ir visi dotumi; lai spēlētu 'Top 5' līgā"
Daugava D
SpartaksSpartaks MelkumjansMelkumjans: ""Spartaka" popularitāte palīdz piesaistīt slavenus futbolistus"
Daugava RVladimirs ŠteinbergsŠteinbergs: "Ja spēlētu ar "Aberdeen" 10 reizes; iznākums nemainītos"
DaugavpilsNauris MackevičsMackevičs: "Daugavpilī maz skatītāju; jo futbols iemantojis sliktu slavu"
Metta/LUĢirts MihelsonsMihelsons: "Ir pavēles; lai bremzētu "Mettas" attīstību"
Jūrmala
1 2 44 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2014-12-24 12:09, pirms 9 gadiem
Kā saka Viktors [Dobrecovs], Ivanovam ir tāda pieredze, ka viņš vien tikai ar savu atrašanos laukumā aizsardzību saved tādā kārtībā, ka viņš mierīgi laukumā varētu sēdēt krēslā un tikai komandēt, taču tik un tā būt ārkārtīgi noderīgs. Tāpēc ļoti ceru, ka viņš paliks un būs pie mums arī nākamsezon.
----------------------
Tieši tādu vīru vajag izlasē!Bet ..............
Slēpts komentārs: alguns

  +5 [+] [-]

, 2014-12-24 12:21, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: >>>Andris5 Klausies,bet viņam uzvārds nelatvisks un ar runāšanu latviski tā ir kā ir
ko ar to gribēji teikt?

  -1 [+] [-]

, 2014-12-24 12:30, pirms 9 gadiem
No DD un Jūrmalas pārstāvjiem intervijas nesagaidīsim?

  +4 [+] [-]

, 2014-12-24 12:30, pirms 9 gadiem
Andris5 rakstīja: Kā saka Viktors [Dobrecovs], Ivanovam ir tāda pieredze, ka viņš vien tikai ar savu atrašanos laukumā aizsardzību saved tādā kārtībā, ka viņš mierīgi laukumā varētu sēdēt krēslā un tikai komandēt, taču tik un tā būt ārkārtīgi noderīgs. Tāpēc ļoti ceru, ka viņš paliks un būs pie mums arī nākamsezon.
----------------------
Tieši tādu vīru vajag izlasē!Bet ..............
Vispār neesmu nekad dzirdējis no Pahara kunga, kāpēc viņš principiāli nekad uz izlasi nav uzaicinājis ne Denisu, ne Oskaru. Pat ne treniņu, lai paskatītos, ko šie spēj. Tāda sajūta, ka Pahars un LFF domā, ka tieši šie divi liepājnieki ir atbildīgie, kāpēc Starkova izlase tik vāji spēlēja...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2014-12-24 12:43, pirms 9 gadiem
Izskatās tiešām Verpakovskis ir atgriezies, lai sakārtotu un paceltu futbolu nevis tikai piebāztu kabatas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-12-24 12:56, pirms 9 gadiem
Man gan šķiet, ka Liepājai pastiprinājumi nenāktu par sliktu, vārtsargu līnijā, ja nebūs Jāņa tad jāpastiprina gan pussargu, gan uzbrucēju līnija.
Bet varbūt nākamsezonu uzspīdēs kāds cits jaunietis, grūti teikt, tad jau redzēs.

  -2 [+] [-]

, 2014-12-24 13:07, pirms 9 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Neko!
Mani gribēja izvilkt!
Lolguns...
Tavu dubriku ir paziņojuši pa mirušu!

  -3 [+] [-]

, 2014-12-24 13:08, pirms 9 gadiem
Kas ar leģiem notiks ? Būs vēl kāds ?

  +3 [+] [-]

, 2014-12-24 13:18, pirms 9 gadiem
Norky rakstīja: Vispār neesmu nekad dzirdējis no Pahara kunga, kāpēc viņš principiāli nekad uz izlasi nav uzaicinājis ne Denisu, ne Oskaru. Pat ne treniņu, lai paskatītos, ko šie spēj. Tāda sajūta, ka Pahars un LFF domā, ka tieši šie divi liepājnieki ir atbildīgie, kāpēc Starkova izlase tik vāji spēlēja...
Ivanovs no Rumānijas atnākot uz Liepāju pierādīja ka ir ļoti labs!Arī Oskars domāju ka ļoti noderētu,jo tomēr pie spēlēšanas tiek Azeros kur klubu līmenis tomēr ir augstāks nekā pie guņas!
Bet bēda ir tāda ka šie abi izstumtu no izlases izredzētos!
LFF rezultāti neinteresē!Ja interesētu,tad tiktu piemeklēti treneri,jeb tāds stariks nekad netiktu atkārtoti trenera amatā no kura pēc tam tika izmests ar troksni laukā!

  +2 [+] [-]

, 2014-12-24 13:19, pirms 9 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Neko!
Mani gribēja izvilkt!
Lolguns...
tas nozīmē ka algunītis Troļļo?

  +2 [+] [-]

, 2014-12-24 13:20, pirms 9 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kas ar leģiem notiks ? Būs vēl kāds ?
Vai tad bez viņiem nevar iztikt?

  +3 [+] [-]

, 2014-12-24 13:22, pirms 9 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: No DD un Jūrmalas pārstāvjiem intervijas nesagaidīsim?
Naids pret Liepāju un to rakstiem tevi Trollīt nobeigs!

  +6 [+] [-]

, 2014-12-24 13:34, pirms 9 gadiem
Norky rakstīja: Vispār neesmu nekad dzirdējis no Pahara kunga, kāpēc viņš principiāli nekad uz izlasi nav uzaicinājis ne Denisu, ne Oskaru. Pat ne treniņu, lai paskatītos, ko šie spēj. Tāda sajūta, ka Pahars un LFF domā, ka tieši šie divi liepājnieki ir atbildīgie, kāpēc Starkova izlase tik vāji spēlēja...
Kā intervijā skaidroja Kļava, tad Pahars esot pateicis, ka izlasi veidošot no jaunākiem spēlētājiem.

Maksimenko, Gabovs, Timofejevs, Kurakins, Freimanis - visi malējie aizsargi - ir jaunāki par viņu. Kļavas un Ivanova sniegums gan man personīgi vienmēr paticis un jau iepriekš esmu rakstījis, ka viņus kā pirmos no Starkova modeļa atgrieztu šī brīža izlasē.

Lai piedod man Kurakins, bet neticu, ka Kļava pret NED būtu ļāvis sevi tā izvazāt.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-24 13:38, pirms 9 gadiem
TOTO=ManaMaize+Kafijas rakstīja: Kas tur ko nesaprast? Cik tev gadi ja to nesaprot? Pahars, lidzigi ka Starkovsir lomas izpilditajs nevis reals treneris ar savu mugurkaulu!!! Un izlasee spelee tie kuri ir LFF un shemotaaju intereses lai uzsistu cenu skontas produktam un parejiem iesaistitajiem. Izlase lidzigi ka Virsliga,skonta un vel sis tas ir marionetes kas razho naudu un visu dara dazu LOHU interesees. Ja tev vel tas nav skaidrs, tad es iesaku birvlaikaa nevis sedet maijas bet iet uz konsultacijam, nemt privatskolotajas un visadi citaadi celt IQ un intelegincences liimeni un spriestspeeju
Uzsitu cenu Skontas produktam? Nesmīdini, lūdzu! Izlasē no Skonto šobrīd ir tikai Gabovs, kas turas sastāvā. Rugins uz pēdējo maču nemaz nebija izsaukts un uz divām spēlēm bija izsaukts 34 gadus vecais Morozs. Gribu redzēt, kā tu viņu tagad kādam pārdosi.

  -2 [+] [-]

, 2014-12-24 13:56, pirms 9 gadiem
Andris5 rakstīja: Vai tad bez viņiem nevar iztikt?
Metta iztika

  +4 [+] [-]

, 2014-12-24 14:05, pirms 9 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Metta iztika
Šeit runa par Liepāju un Liepājas rezervēm!
Liepāja pussezonu tik ar vienu leģi spēlēja,un ja Torresa nebūtu, komanda no tā nekļūtu vājāka!

  +7 [+] [-]

, 2014-12-24 14:10, pirms 9 gadiem
Andris5 rakstīja: Šeit runa par Liepāju un Liepājas rezervēm!
Liepāja pussezonu tik ar vienu leģi spēlēja,un ja Torresa nebūtu, komanda no tā nekļūtu vājāka!
Par to gan es tā neteiktu, Torress bija viena no atslēgas figūrām Liepājas sastāvā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-12-24 14:17, pirms 9 gadiem
EriksVil rakstīja: Par to gan es tā neteiktu, Torress bija viena no atslēgas figūrām Liepājas sastāvā.
Sezonas sākumā viņš bija redzamāks nekā sezonas otrajā pusē,kad pastiprinājās komanda!Pie kam ne katru maču šis spēlēja un bieži ne visu spēli!Tikais sestais minūšu laiks komandā!
Piekrītu kvalitatīvs špīleris,bet kā teicu komandas spēle no tā īpaši neciestu!

  -3 [+] [-]

, 2014-12-24 15:37, pirms 9 gadiem
Nu nevelk ne Ivanovs,ne Kljava izlases limeni vairs.Ivanovs pat virsliga shogad izskatijas ljoti shvaks aizsardziba,bet Kljava izlase nearko citu kaa bumbas sishanu uz priekshu nav atzimejies.Shobrid Dubra,Bulvitis,Gorksh ir daudz specigaki par Ivanovu.Bet runajot par lideri gjerbtuve,viens ir but liderim komanda kur vairak ir jaunieshu,bet otrs ir but liderim gjerbtuve kur ir tadi speletaji ka Gorksh,Kolinko,Vanins,shaubos vai Ivanovs butu lideris sho speletaju vidu.

  +4 [+] [-]

, 2014-12-24 16:15, pirms 9 gadiem
maikls19 rakstīja: Nu nevelk ne Ivanovs,ne Kljava izlases limeni vairs.Ivanovs pat virsliga shogad izskatijas ljoti shvaks aizsardziba,bet Kljava izlase nearko citu kaa bumbas sishanu uz priekshu nav atzimejies.Shobrid Dubra,Bulvitis,Gorksh ir daudz specigaki par Ivanovu.
Tas ka viņi nevajag paharam ,un labāk viņus šeit nepieminēt izlases sakarā,tas tā kā būtu skaidrs!Un Troļļu komenti noliks šos furtbolistus vienmēr!

Ivanovs pret skontu divus vārtus izglāba vienā mačā,un pēc viņa atnāksanas aizsardzība tika komandai sakārtota!Un tu saki ka švaks......acīmredzami meli!
Kļavu tu pirmkārt neesi redzējis pēdējā laikā,bet kad šis spelēja izlasē,uz dullo nesit viņš ,tehnisks,precīzas piespēles var iedot,piedavām nežēlo pretinieku,jo ir ass špīleris!Arī par Kļavu tu galīgi auzās iebrauci,uz Anži bumbas sitējus neviens neņemtu,tiesa loģiski, ka šis tur vietu savu neatrada,jo klubam bija skaļi uzvārdi tobrīd!

Tie tavi pieminētie aizsargi nav spēcīgāki par Ivanovu šobrīd!

     [+] [-]

, 2014-12-24 16:23, pirms 9 gadiem
maikls19 rakstīja: Nu nevelk ne Ivanovs,ne Kljava izlases limeni vairs.Ivanovs pat virsliga shogad izskatijas ljoti shvaks aizsardziba,bet Kljava izlase nearko citu kaa bumbas sishanu uz priekshu nav atzimejies.Shobrid Dubra,Bulvitis,Gorksh ir daudz specigaki par Ivanovu.Bet runajot par lideri gjerbtuve,viens ir but liderim komanda kur vairak ir jaunieshu,bet otrs ir but liderim gjerbtuve kur ir tadi speletaji ka Gorksh,Kolinko,Vanins,shaubos vai Ivanovs butu lideris sho speletaju vidu.
Gorkšs bija bez spēļu prakses.
Šķiet, ka pats Verpakovskis teica, ka viens no izlases līderiem ģērbruvēs ir ... Fertovs.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-24 16:29, pirms 9 gadiem
Tas, ka Ivanovs labi lasa spēli bija redzams savuaik, kad viņš kā kapteinis pret Grieķiju darbojās Gorkša diskvalifikācijas laikā.
Apmeklējums pa vasaru krītas visiem, bet atšķirībā no daudzām komandām rudenī atkal tas pieauga.

     [+] [-]

, 2014-12-24 16:55, pirms 9 gadiem
vēl pagājušonedēļ lasīju L'Essentiel, ka Ikaunieks janvārī pievienosies Metz

  +2 [+] [-]

, 2014-12-25 10:17, pirms 9 gadiem
TOTO=ManaMaize+Kafijas rakstīja: Kas tur ko nesaprast? Cik tev gadi ja to nesaprot? Pahars, lidzigi ka Starkovsir lomas izpilditajs nevis reals treneris ar savu mugurkaulu!!! Un izlasee spelee tie kuri ir LFF un shemotaaju intereses lai uzsistu cenu skontas produktam un parejiem iesaistitajiem. Izlase lidzigi ka Virsliga,skonta un vel sis tas ir marionetes kas razho naudu un visu dara dazu LOHU interesees. Ja tev vel tas nav skaidrs, tad es iesaku birvlaikaa nevis sedet maijas bet iet uz konsultacijam, nemt privatskolotajas un visadi citaadi celt IQ un intelegincences liimeni un spriestspeeju
Vai tiešām vienīgais veids, kā pārliecināt par savu viedokli, ir nolikt otru cilvēku? Tā ir viena no tipiskām argumentācijas kļūdām.

Bet runājot par "ģēlu" - tik traki jau arī nav. Skaidrs, ka Skonto čaļi vienmēr ir bīdīti pa priekšu, tomēr pa retam liepājniekam, jelgavnieka un ventspilniekam jau izlasē tiek. Tieši Starkova laikā gan Oskars, gan Deniss kļuva par stabiliem izlases džekiem, bez kuriem izlase nebija iedomājama.

  +5 [+] [-]

, 2014-12-25 10:22, pirms 9 gadiem
Andris5 rakstīja: Tas ka viņi nevajag paharam ,un labāk viņus šeit nepieminēt izlases sakarā,tas tā kā būtu skaidrs!Un Troļļu komenti noliks šos furtbolistus vienmēr!

Ivanovs pret skontu divus vārtus izglāba vienā mačā,un pēc viņa atnāksanas aizsardzība tika komandai sakārtota!Un tu saki ka švaks......acīmredzami meli!
Kļavu tu pirmkārt neesi redzējis pēdējā laikā,bet kad šis spelēja izlasē,uz dullo nesit viņš ,tehnisks,precīzas piespēles var iedot,piedavām nežēlo pretinieku,jo ir ass špīleris!Arī par Kļavu tu galīgi auzās iebrauci,uz Anži bumbas sitējus neviens neņemtu,tiesa loģiski, ka šis tur vietu savu neatrada,jo klubam bija skaļi uzvārdi tobrīd!

Tie tavi pieminētie aizsargi nav spēcīgāki par Ivanovu šobrīd!
Plus vēl Oskars Azeros spēlē kā balsts pussargs. Sanāk, ka nespēlējošs Fertovs ir labāks par spēlējošu Oskaru šajā pozīcijā? Un vēl zinot Kļavas attieksmi pret izlasi un cīņas sparu!

  +6 [+] [-]

, 2014-12-25 10:28, pirms 9 gadiem
reikons rakstīja: Kā intervijā skaidroja Kļava, tad Pahars esot pateicis, ka izlasi veidošot no jaunākiem spēlētājiem.

Maksimenko, Gabovs, Timofejevs, Kurakins, Freimanis - visi malējie aizsargi - ir jaunāki par viņu. Kļavas un Ivanova sniegums gan man personīgi vienmēr paticis un jau iepriekš esmu rakstījis, ka viņus kā pirmos no Starkova modeļa atgrieztu šī brīža izlasē.

Lai piedod man Kurakins, bet neticu, ka Kļava pret NED būtu ļāvis sevi tā izvazāt.
Izlasē ir jāspēlē labākajiem. Un tad jau pēc loģikas Marianam sanāk, ka Morozs, J.Laizāns, Koļinko ir ļoti perspektīvi un jauni čaļi, kuriem jādod iespēja laukumā..

  +2 [+] [-]

, 2014-12-25 13:41, pirms 9 gadiem
Norky rakstīja: Izlasē ir jāspēlē labākajiem. Un tad jau pēc loģikas Marianam sanāk, ka Morozs, J.Laizāns, Koļinko ir ļoti perspektīvi un jauni čaļi, kuriem jādod iespēja laukumā..
Pats teici - labākajiem! Piekrītu, bet labākie ne vienmēr ir jaunākie. Morozs vairs nav jauns, bet savā pozīcijā šogad, manuprāt, bija labākais un pelnīti tika izlasē. Varēja, protams, pret turkiem iemest kaut vai Ignatānu tajā pozīcijā, bet viņš tiktu izvazāts. Morozs atrstrādāja labi, pateicoties pieredzei.

Ikaunieks ir jauns un perspektīvs, kas jau velk izlases līmeni, bet tici man daudzi citi jaunie perspektīvie, iemesti no Virslīgas starptautiskajā līmenī, kristu ārā!

  +2 [+] [-]

, 2014-12-25 13:46, pirms 9 gadiem
Tāpat par Koļinko. Nav ko viņam pārmest, vairākās spēlēs pēc atgriešanās bijis lielisks. Ir skaidrs, ka šis cikls izlasē viņam būs pēdējais un ir tikai prieks, ka mums būs rezerves, ar ko viņu aizvietot - Šteinbors, Ikstens, par Vaņinu nemaz nerunājot.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-25 16:08, pirms 9 gadiem
Māris malacis!
Liepāja vēl lielāka!
Žēl, ka joprojām izlases parādi diktē svojaki

Kļava, Ivanovs savis 32 ir par vecu, Koļinko savos 40 vai Morozs 35 ne...

  +2 [+] [-]

, 2014-12-25 18:28, pirms 9 gadiem
Tur jau tā lieta, ka nesaprotamu iemeslu dēļ uz izlasi netiek ņemti šie divi spēlētāji, kas iepriekšējā izlases modelī bija aizsardzības pamatā.

Un paskatieties paši faktus. Viņi abi tagad ir vecumā, kas aizsardzībai ir teju ideālais! Abiem ir spēļu prakses. Abiem ir pieredze izlasē un ārzemju klubos. Tai skaitā arī eirokausos pie pilnām tribīnēm.

Un te kādam vajag skaidrojumu par Ivanova līdera prasmēm kā kapteinim? Ja nemaldos viņš LM par kapteini kļuva, būdams 23 gadus vecs. Un mierīgi varēja muti aiztaisīt vēl vienam vēlākajam līderim Tomošauskam. Arī jau te minēja, ka arī izlasē bijis jau kapteinis. Un kā kapteinis bijis arī visās jaunatnes izlasēs. Un cik ir novērots, esot tribīnēs, tad Ivanovs nav tāds Laizāna tips, kurš mikroklimatu maitā. Viņš tieši dod motivāciju un uzmundrina.
1 2 44 komentāri