Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Stojanovičs: "Pret RFS apstākļi laukumā nebija vienādi nevienā no abām spēlēm"

Stojanovičs: "Pret RFS apstākļi laukumā nebija vienādi nevienā no abām spēlēm"
Slaviša Stojanovičs
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Piedāvājam pēcspēles preses konferenci pēc Latvijas futbola Virslīgas 26. kārtas spēles, kurā RFS viesos ar 1:0 pieveica ''Riga'' FC. Galveno treneru Andreja Kaļiņina un Slavišas Stojanoviča komentāri.

Andrejs Kaļiņins, RFS galvenais treneris: "Pirmkārt, gribu apsveikt savu komandu, līdzjutējus, kluba vadību ar svarīgu uzvaru. Manuprāt, bija brīnišķīgs futbols. Intensīva cīņa, emocijas, labi, ka viss izvērtās mums par labu. Protams, ka noraidījums ietekmēja spēli. Ar līdzīgu pretinieku vairākums vienmēr dod pārsvaru. Mēs to izmantojām. Pēc vārtiem nespēju futbolistiem iestāstīt, ka nevajag nosēsties zemāk un ir jāspēlē augstāk. Malači, ka izturēja. Pret ''Riga'' vienmēr ir nervozas spēles. Divu gadu laikā šī bija svarīgākā spēle. Mēs esam priecīgi, ka izdevās uzvarēt."

Slaviša Stojanovičs, ''Riga'' FC galvenais treneris: "Apsveicu pretiniekus ar uzvaru. Viņi vienkārši savāca to, kas viņiem bija nolikts uz paplātes. Šajā vienā epizodē viņi nodemonstrēja labu koncentrēšanos un guva vārtus. Mums arī bija labas iespējas soda laukumā, varējām iesist. Bija grūti 80 minūtes spēlēs bez viena futbolista. Es arī vēlos apsveikt savu komandu, jo mēs pat mazākumā bijām vienā līmenī ar pretiniekiem. Atkal parādījām, ka, iespējams, šobrīd spēlējam labāko futbolu visā līgā.

Nebijām pelnījuši zaudēt šo spēli. Cīnījāmies, mums bija iespējas, bet apstākļi laukumā nebija vienādi. Nekad nerunāju par šādām lietām, bet tagad man tas ir jāpasaka - varbūt mēs esam tā komanda, kurai ir parādītas visvairāk sarkanās kartītes. Atkal līdzīgs scenārijs kā manā pirmajā spēlē pret RFS. Nav stāsts par to, ka viņi uzvarēja, RFS paņēma to, par ko cīnījās. Bet apstākļi laukumā abām komandām nebija vienādi - ne pirmajā, ne otrajā spēlē. Cerības uz titulu vairs nav, tagad ir jācīnās par vietu Eirokausos. Ar parādīto spēli esam pelnījuši tur būt, bet redzēsim, kas notiks pēc nedēļas. Biju satraucies pirms šīs spēles, tāpat esmu satraucies pirms nākamās spēles, un uztraukums nav manu spēlētāju dēļ..."

Kā vērtējat tiesnešu apmaiņas programmu?
Stojanovičs: ''Nezinu. Tas nav mans darbs. Federācija ir pieņēmusi tādu lēmumu, un mums tas ir jāciena. Tagad viņi izvēlējās tiesnešus no ārzemēm, mums vienkārši jāspēlē futbols. Domāju, ka tas ir tikai normāli, ja vēlamies vienādus apstākļus laukumā. Diemžēl šovakar tā nebija. Kā jau teicu, RFS bija koncentrējusies pie savām iespējām un guva vārtus. Ar vieniem vārtiem pietika, mēs nebijām pietiekami koncentrējušies soda laukumā. Mums bija grūti šajā situācijā. Dažreiz viens spēlētājs mazāk piešķir lielāku motivāciju, bet, kad pretiniekos arī ir motivācijas pilna komanda...RFS šī bija pēdējā iespēja. Ja mēs viņus uzvarētu, pat teorētiski RFS vairs mūs noķert nevarētu. Tāpēc es biju satraucies pirms spēles. Tagad esam tuvu. Varam noslēgt čempionātu otrajā vietā, bet varam palikt arī piektie. Beigās redzēsim, kur būsim.

Kaļiņins: ''Tā ir ļoti laba prakse. Mūsu spēli otro vai trešo reizi tiesā lietuvieši. Iepriekšējās spēlēs viss bija lieliski, ļāva cīnīties. Gribās stabilitāti. Ja zinām, ka brauc tiesneši no Lietuvas, tad varam nedaudz vairāk cīnīties nekā to atļauj Latvijas tieneši. Bet šoreiz...Kaudze ar kartītēm, kļūdas. Saprotu sava kolēģa emocijas. Bija kļūdas uz abām pusēm. Grūti pielāgoties tiesāšanas manierei. Atkārtošos, ka iepriekšēji Lietuvas kolēģi ļāva tiešām labu cīņu.

Kāpēc Laizāns nedevās pamatsastāvā?
Stojanovičs: ''Gribējās iedot nelielu atpūtu. Ja jūs ieietu mūsu ģērbtuvē, redzētu situāciju - Darko Lemajičam ir trīs šuves, Kurakinam tas pats...Gribēju atsvaidzināt vidējo līniju spēles gaitā, bet sanāca tā, ka pēc noraidījuma ap 15. minūti viss sagriezās kājām gaisā. Ja nebūtu noraidījuma, Laizāns varbūt laukumā dotos ātrāk.''

Vai psiholoģiski ietekmēja zaudējums kausa finālā?
Stojanovičs: ''Varbūt, bet mēs bijām pilnībā motivēti šai spēlei, jo joprojām cīnījāmies par čempiontitulu. Spēlētāji laukumā atdeva visu. Pretī mums bija laba komanda. Tagad esam nedaudz sarūgtināti, bet jāizdara viss, lai pēc nedēļas atkal būtu maksimāli motivēti. Nākamnedēļ ir nākamā spēle. Atkal būšu nedaudz satraucies, kas varētu notikt laukumā...''

Kā nospēlēja tie futbolisti, kas ilgāku laiku nebija spēlējuši?
Kaļiņins: ''Zaudējām divas spēles pēc kārtas, tāpēc bija kaut kas jāmaina. Uzreiz pēc spēles pret Liepāju sāku domāt, kādas būs izmaiņas. Mums ir stabils sastāvs, tāpēc varbūt bija iestājies kaut kāds miers. Mums ir laba konkurence. Daži futbolisti sev vietu pamatsastāvā izcīnīja nedēļas laikā treniņprocesā.


, 2017-10-24 13:54, pirms 7 gadiem
FC Riga čempiontituls jāatliek uz nākamo sezonu.
, 2017-10-24 14:31, pirms 7 gadiem
Lielākā problēma attiecībā uz tiešāšanu ir sekojoša - vienas līgas/turnīra ietvaros līdzīgas epizodes dažādu tiesnešu izpildījumā tiek novērtētas atšķirīgi. Vienā spēlē par līdzīgu darbību tiesneša sviple var pat vispār klusēt, bet citā spēlētājs var ieraudzīt savā priekšā ne tikai dzelteno, bet pat sarkano kartīti... Šo es neattiecinu uz konkrēto spēli, bet norādu uz tendenci vispār. Turnīra organizatoriem būtu jācenšas panākt līdzīgu tiesāšanu visās spēlēs.
, 2017-10-24 15:14, pirms 7 gadiem
[quote es_sportists]
Lielākā problēma attiecībā uz tiešāšanu ir sekojoša - vienas līgas/turnīra ietvaros līdzīgas epizodes dažādu tiesnešu izpildījumā tiek novērtētas atšķirīgi. Vienā spēlē par līdzīgu darbību tiesneša sviple var pat vispār klusēt, bet citā spēlētājs var ieraudzīt savā priekšā ne tikai dzelteno, bet pat sarkano kartīti... Šo es neattiecinu uz konkrēto spēli, bet norādu uz tendenci vispār. Turnīra organizatoriem būtu jācenšas panākt līdzīgu tiesāšanu visās spēlēs.

Nereali,jo tiesanas tik un ta ir subjektiva lieta.Pat tad ja ir rekomendacijas un seminari utml-tik un ta subjektivisms paliek.Tas ta pat ka futbolistiem-cits kritis pie katra peiskariene(lielaka dala musdienas)a cits cinisies lidz galam.Un tiesnesiuem tas pats-cits svilpj par katru fignu,a cits lauj cinities lidz galam....Nu nevar subjektivismu izkaust...normala cilveka daba
, 2017-10-24 18:35, pirms 7 gadiem
crosbijs87 rakstīja: FC Riga čempiontituls jāatliek uz nākamo sezonu.
ja komanda vēl pastāvēs....
, 2017-10-24 21:11, pirms 7 gadiem
Ļurba rakstīja: ja komanda vēl pastāvēs....
Gan jau, ka būs.
, 2017-10-25 13:29, pirms 7 gadiem
Ļurba rakstīja: ja komanda vēl pastāvēs....
Atkarīgs no tā, vai krievs dos naudu.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.