Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Tosina darbs pludmalē, Riherts sašutis par Gorkšu kā futbola aģentu

Tosina darbs pludmalē, Riherts sašutis par Gorkšu kā futbola aģentu
Andris Riherts. Foto: Zigismunds Zālmanis ("Riga" FC)

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika izspēlēti "Optibet" futbola Virslīgas 30. kārtas četri mači. Piedāvājam izlasīt komandu treneru sacīto pēcspēles preses konferencēs.

"Jelgava" - RFS 1:1

Valds Dambrausks, RFS galvenais treneris: "Sarežģīta spēle ar, iespējams, godīgu rezultātu abām komandām. Protams, esam vīlušies, ka nepaņēmām visus trīs punktus, taču nevaru teikt, ka mēs būtu pelnījuši ko vairāk par vienu punktu. Mums pietrūka tā asuma, entuziasma un vēlmes, kas bija iepriekšējā spēlē [6:0 pret "Spartaku"]. Kad spēle kļuva sarežģīta, mums nebija pareizās noskaņošanās un asuma, lai pavērstu spēli sev par labu. Pirmo puslaiku sākām ar labu kontroli, bet daļēji Jelgava deva mums to, sākot maču piesardzīgi un sargājot savus vārtus. Pamazām "Jelgava" iegāja spēlē, un mēs Hvoiņickim devām pārāk daudz brīvības. Otro puslaiku sākām ar deficītu un man patika pirmo 15 minūšu mentalitāte - izlīdzinājām rezultātu, vēl bija neieskaitīti vārti, ieslēdzām pretinieku tā laukuma pusē. Tomēr nesaprotu, kas notika pēc 65. minūtes ["Jelgava" bija komanda, kas mēģināja izraut uzvaru - aut.], man tas ir pamatīgi jāizanalizē. Jāsaprot, kāpēc pēdējās 20 minūtēs vispār nespēlējām futbolu. Apsveicu Jelgavu ar labu spēli un punktu."

Oļegs Kubarevs, "Jelgavas" galvenais treneris: "Rezultāts, manuprāt, likumsakarīgs. Tikāmies ar vienu no spēlējošākajām komandām, tāpēc saprotams, ka mums bija jāieslēdz kaujinieciskums, bija jāuzvar divcīņas, bija jāizmanto jebkura iespēja ātram uzbrukumam. Kaut kas no tā izdevās, taču sevišķi man patika, ka spēles beigās mēģinājām nospiest pretinieku - ielaistie vārti mūs nesalauza, un puiši vēlējās uzvarēt, vēlējās uzbrukt. Iesist neizdevās, taču mani iepriecināja šī parādītā vēlme."

Kāpēc Fernandess tagad tika izmantots balsta pussarga pozīcijā?
Kubarevs: "Ne aiz labas dzīves. Nodarbojamies ar meklējumiem. Mums ir jāeksperimentē, jo ir traumētie futbolisti, ir pozīcijas, kurās mums nav konkurences. Fernandess tieši šajā spēlē pret šo komandu bija nepieciešams šajā pozīcijā."

Kāpēc kausa 1/4 fināla varonis Votinovs rezervē?
Kubarevs: "Viņš ir pēc traumas. Pēdējā spēlē viņš pats palūdza maiņu. Šobrīd viņš nav pilnvērtīgs spēlētājs un nāca uz maiņu tikai tāpēc, ka mums vienkārši nav citu uzbrucēju."

Cik grūti sagatavot komandu pēc 6:0 uzvaras?
Dambrausks: "Tas nav tik grūti, kā varētu likties, tomēr šīs dienas rezultāts nav apmierinošs. Pēc 6:0 ir patīkami treniņos redzēt laimīgas sejas, visi pārliecināti par saviem spēkiem. Taču pagātnes sasniegumi neko negarantē, un Jelgava parādīja, ka mums par katru punktu ir jācīnās. Šajā līgā nekas nav par brīvu."

Titula cīņa pēc šodiens ir galā?
Dambrausks: "Jau pēc zaudētās spēles pret "Riga" sacīju, ka futbolā brīnumi nenotiek. Es neticu, ka "Riga" var zaudēt visas savas atlikušās spēles - viņiem ir pārāk daudz kvalitātes, un viņi būs favorīti ikvienā atlikušajā mačā. Viņi ir labā formā. Jūs redzējāt, kāda bija reakcija pēc "Riga" neizšķirta, uzsveru, neizšķirta pret "Ventspili". Tāda, it kā "Ventspils" nebūtu [vērā ņemama] komanda, lai gan tā ir viena no labākajām komandām līgā. Taču tik un tā jebkura "Riga" neuzvarētā spēle tiek uztverta kā sensācija. Tāpēc neticu, ka "Riga" zaudēs daudz punktu."

Rečickis pirmo reizi pieteikumā. Kādā viņš formā?
Kubarevs: "Mēs viņu tādā veidā atalgojām. Viņš varētu iziet laukumā, ja šajā pozīcijā būtu nepieciešama maiņa. Saprotams, ka viņš daudz ir izlaidis un viņam jūtami jāuzņem forma. Šobrīd gribu, lai šis pieredzējušais puisis būtu blakus komandai un pēc iespējas ātrāk būtu gatavs spēlēt, adaptētos, ko nepieciešams darīt no jauna."

Eisdens palika ārpus pieteikuma.
Kubarevs: "Daudz pussargu, kāds tiek sastāvā, kāds netiek. Labāk RFS šos jautājumus prasiet, viņiem vairāk spēlētāju paliek malā, man pašam interesanti zināt [izvēles apsvērumus], kad tik daudzi netiek pieteikumā, kamēr mums bija tikai viens liekais."

Nākamnedēļ jums kausa pusfināls pret "Riga". Ko sagaidāt?
Dambrausks: "Gaidu labu spēli. Visi vēlas spēlēt šādus mačus un redzēt šādus mačus. Domāju, būs lieliska spēle. Spēlēsim mājās pret esošajiem čempioniem, kausa turētājiem un, iespējams, topošajiem čempioniem. Liels izaicinājums. Tiešām sagaidu "Top" spēli, pareizo attieksmi, mentalitāti, raksturu. Mēģināsim iekļūt finālā."

Tribīnēs bija Lietuvas karogs. Jūsu atbalstītāji?
Dambrausks: "Nezinu. Varbūt kaut kādi basketbola vai futbola turnīri [paralēli]. Taču cilvēki zina, ka šeit Latvijā ir maza Lietuvas saliņa."

Ko sagaidāt no kausa spēles pret 2. līgas komandu "Karostu"?
Kubarevs: "Rīt aizbraukšu apskatīties klātienē, pēc tam zināšu. Pirmkārt, jāsagaida, lai manas komandas spēlētāji iziet noskaņojušies. Tā ir kausa izcīņa - mums ir jāizslēdz nejaušības faktors. Ja mums ir meistarība, tai ir jāizpaužas. Nebrauksim pēc pastaigas vai ar pāragrām domām par finālu. Mums ir pietaupīti svaigi spēlētāji un jāpanāk, lai futbolisti to neuztver kā kārtējo vai nenopietnu spēli, bet īpašu dueli."

"Spartaks" - "Liepāja" 4:2

Aleksandrs Starkovs, "Liepājas" galvenais treneris: "Spēle sākotnēji mums izvērtās labi, pirmie guvām vārtus. Pirmais puslaiks nebija slikts - tā beigās varējām gūt vārtus pēc standarta [tad liepājnieki pārtraukumā dotos vadībā ar 2:1 - aut.]. Taču kopumā mūsu spēlētāji izskatījās vāji. Mēs vispār izskatījāmies vājāk nekā mājinieki. Uzskatu, ka "Spartaks" uzvarēja pelnīti. Lai gan guvām otros vārtus, kas deva mums iespēju [76. minūtē tika panākts 2:3 - aut.], taču pieļāvām bērnišķīgu kļūdu pēc standartsituācijas uzbrukumā - tas deva vārtus pretiniekiem un pilnībā nogalināja intrigu. Mājinieki šodien bija spēcīgāki."

Dodat daudz spēlēt jauniešiem. Vai jau tagad vēršat skatu uz nākotni un sastāva atjaunināšanu?
Starkovs: "Tā nav modes lieta vai populisms. Šodien iedevām iespēju dažiem pieredzējušajiem spēlētājiem, kuri sevi neparādīja labi. Tā vai citādi, nākas uzticēties jaunajiem. Protams, vēl nav pienācis viņu laiks. Mums ir diezgan daudz jauno spēlētāju, kuri ir bijuši pamatsastāvā, taču, lai viņi pa īstam kļūtu stabili pamatsastāva futbolisti, nepieciešams laiks un pacietība. Tai skaitā vajadzīga līdzjutēju un kluba īpašnieka pacietība. Visu laiku dodam iespēju jaunajiem, taču tik un tā vieta tabulā neapmierina nevienu."

Kas jāmaina, lai "Liepājas" sniegums sezonas beigās uzlabotos?
Starkovs: "Kopumā jāspēlē ar to pašu sastāvu, varbūt veicot nelielus stratēģiskus pārkārtojumus ar domu par nākotni. Taču domāju, ka šoreiz nenospēlējām uz pilnu spēku un mums ir resursi, kurus ieslēdzot, varam spēlēt sekmīgi. Citiem vārdiem sakot, jāiztiek ar esošajiem resursiem, taču jāspēlē citādi - niknāk gan aizsardzībā, gan uzbrukumā."

Nuncio Dzavetjēri, "Spartaka" galvenais treneris: "Protams, esmu laimīgs par uzvaru. Taču esmu dusmīgs, ka uzdāvinājām divus vārtus. Taču jāsaprot, ka komandai bija grūta nedēļa pēc smagā zaudējuma pret RFS. Labi, ka šodien bija šī jaunā spēle, taču neesmu apmierināts - mēs varam spēlēt labāk! No rītdienas jādomā par nākamo spēli, mums sezona jāpabeidz pēc iespējas labāk."

Ar ko tieši bijāt neapmierināts šodien?
Dzavetjēri: "Ar to, ka patiešām pieļāvām lielas, lielas kļūdas "Liepājas" gūtajos vārtos. Mums jānobriest un jākļūst gudrākiem. Spēlētājiem vairāk jārāda savas spējas."

Kāds ir uzdevums atlikušajai sezonas daļai?
Dzavetjēri: "Maksimāli iespējamais. Es nedomāju par noslēguma tabulu. Es domāju par futbolistu individuālo un komandas sniegumu. Mums ir obligāti jāspēlē labāk. Tāds ir mūsu mērķis līdz pat 9. novembrim."

"Metta" - "Ventspils" 3:3

Igors Kļosovs, "Ventspils" galvenais treneris: "Diemžēl šodien piedzīvojām neizšķirtu. Mums nebija principiālas atšķirības nospēlēt neizšķirti vai zaudēt, jo uz šejieni neatbraucām pēc punkta. Uzskatu, ka neslikti spēlējām pirmajā puslaikā, bija dažas ļoti labas iespējas. Nespējām iesist, kamēr "Mettai" divi sitieni un divi vārti. Tā futbolā gadās. Otrajā puslaikā spējām labot situāciju - palabojām dažas nianses, vairāk spēlējām caur flangiem. Spējām lauzt cīņas gaitu un panākt 3:2, ko uzskatu par likumsakarīgu pavērsienu. Diemžēl galotnē veiksme bija "Mettas" pusē. Vēlu viņiem veiksmi arī turpmāk un ceru, ka viņi šādi spēlēs arī pret citiem pretiniekiem, neiedalot svarīgajos un nesvarīgajos."

Šai spēlē laikam tikai sevi varat vainot?
Kļosovs: "Mēs nevienu nevainojam."

Parasti pēc citām spēlēm sākat runāt par tiesāšanu.
Kļosovs: "Ja uzdodat šādu jautājumu, sakiet, ka "pēc tādas un tādas spēles". Nekorekti teikt, ka "parasti", jo šos vārds nozīmē, ka katru reizi [tiek vainota tiesāšana]. Es par to runāju tikai tad, kad ir konkrēta epizode. Un tagad varu atkal atgriezties pie šīm spēlēm un minēt faktus - šai ziņā nekas nav mainījies. Es skatos šo spēļu ierakstus un zinu tiesnešu kļūdas. Tas, ka mēs pirmo reizi esam sadzirdēti federācijā, kas beidzot atzinusi, ka ir kļūdas... vismaz kaut ko esam sasnieguši. Bet vispār es nepārlieku atbildību uz citiem - tur, kur ir mūsu vaina, ir mūsu vaina. Šodien pirmajā puslaikā pieļāvām divas kļūdas un ielaidām divus vārtus - protams, ka futbolā par to tiec sodīts. Mettieši malači - ātri spēlētāji, mēs to zinājām, gatavojāmies tam, taču diemžēl mūsu spēlētāji pieļāva kļūdas, kas dārgi maksāja. Taču vēlreiz uzsvēršu, ka otro puslaiku aizvadījām cienījami, atgūstoties no 0:2, kas ir diezgan liels pārsvars."

Pārtraukumā nomainījāt Ingaru Stugli. Krita ārā?
Kļosovs: "Nē, vienkārši pārgājām uz spēli ar trim aizsargiem, ja pamanījāt. Kāds bija jāziedo, lai uzbrukumā izlaistu jauno Tālbergu. Tas deva rezultātu - ar viņa rezultatīvās piespēles palīdzību atguvām pirmos vārtus. Maiņa bija absolūti pareiza un rezultatīva."

Dusalijevs iepriekšējā mačā guva vārtus [tos kļūdaini neieskaitīja], bet šodien palika malā.
Kļosovs: "Diemžēl spēle neizvērtās, kā gribējām. Plānojām viņu izlaist uz maiņu otrajā puslaikā. Pamatsastāvā neizlaidām, jo viņš tomēr ir jauns futbolists un ar trīs dienu paužu aizvadīt otro spēli tādā līmenī būtu liels psiholoģisks slogs. Viņš ir jāpasaudzē, nevis jāmet ūdenī un jāskatās, vai izpeldēs. Viņam ir jāatjaunojas un pilnīgi iespējams, ka nākamajā spēlē pret Valmieru viņš piedalīsies."

Trīs neizšķirti pēc kārtas - par titulu laikam vairs nav vērts runāt?
Kļosovs: "Mēs arī nerunājam. Jebkurā gadījumā mums visu laiku ir mērķi - katrā atsevišķā spēlē, kā arī vismaz kvalificēties Eirokausiem. Kluba prezidents ir ambiciozs cilvēks, viņš nevēlas samierināties ar minimumu, tāpēc mūs uzvelk, virza."

Sacījāt, ka šodien nebija lielas atšķirības starp neizšķirtu un zaudējumu. Nākamā spēle jums pret tiešo konkurenti Valmieru, un šeit gan pieļauju, ka būs milzīga atšķirība starp neizšķirtu un zaudējumu.
Kļosovs: "Jā, protams, šajā ziņā nākamā spēle būs svarīgāka, jo pretī būs konkurents, kurš tabulā ir blakus. Un pēc tā mača mūsu pārsvars vai nu saglabāsies vai pazudīs vispār. Tāpēc šajā spēlē būs gan taktiskie uzdevumi konkrētajā mačā, gan stratēģiskie uzdevumi sezonas tabulas kontekstā. Protams, tur būs zināms rezultāts, kas mūs varētu arī apmierināt [neizšķirta gadījumā Ventspils saglabās astoņu punktu pārsvaru pār Valmieru - aut.]. Taču ticiet man, mēs nebrauksim turp pēc neizšķirta, bet gan pēc uzvaras. Arī pret "Riga", lai gan spēlējām novājinātā sastāvā bez trim futbolistiem, spēlējām uz uzvaru, nevis braucām atsisties. Redzējāt, ka bija labs futbols un ka pat šādā sastāvā nodemonstrējām, ka varējām uzvarēt. Diemžēl tiesneši iejaucās."

Pirms aptuveni septiņām minūtēm sākāt savu uzrunu, un aptuveni šajā brīdī Tosins Aijeguns savā debijā Šveices Superlīgā guva vārtus. Vēl viens pierādījums, ka Virslīgā var sagatavot futbolistus, kuri ir noderīgi spēcīgās ārzemju līgās?
Kļosovs: "Pirmkārt, esam priecīgi par Tosinu, ka viņš ir pārcēlies uz spēcīgāku čempionātu. Viņš to sen bija pelnījis, esam priecīgi par viņu. Zinu, ka daudzi mūsu futbolisti ar viņu kontaktējas, un Tosins labprāt atbild. Esam labi informēti, kā viņam tur klājas. Par sagatavošanu šeit laikam grūti runāt, jo viņš jau ieradās zināmā gatavības pakāpē, taču mēs varam palīdzēt. Tosins ir talants, kuram palīdzējām attīstīties. Taču ne mēs viņu audzinājām, viņš dzima Nigērijā un lieli nopelni ir viņam pašam. Neviens nezina, ar kādu darbu viņam izdevās to panākt. Neviens nezina, ka Tosins katru dienu strādāja patstāvīgi. Neviens! Viņš katru dienu pēc treniņiem devās uz pludmali un strādāja tur funkcionāli. Es to zināju, bet tas nekur netika afišēts. Viņam tas bija nepieciešams, tāpēc viņš sevi sagatavoja. Bet, turpinot tēmu, vai varam sagatavot spēlētājus, - protams, ka varam! Kas šeit tāds? Atcerēsimies 2003. gadu, kad Latvijas izlase iekļuva finālturnīrā - astoņi deviņi spēlētāji spēlēja dažādās līgās, pārsvarā Anglijā, Premjerlīgu ieskaitot. Mums ir visi apstākļi, lai rastos talanti. Gan treniņapstākļi, gan spēļu apstākļi. Protams."

Andris Riherts, "Mettas" galvenais treneris: "Pirms spēles noteikti negaidītu, ka var beigties 3:3, tik rezultatīvi. Lai gan pret "Ventspili" šogad visos mačos kopumā vismaz divi vārti ir bijuši. Izskatījās, ka šodien 0:0 varētu nebūt, bet 3:3 arī man ir interesants rezultāts. Līdzīgu spēli - no 2:0 uz 2:3, beigās 3:3 - varu atcerēties Daugavpilī 2016. gadā, kad bija līdzīgs scenārijs, taču notiekošais uz laukuma bija citāds. Skaidrs, ka šoreiz ietekmēja ātrā sarkanā kartīte, ap 25. minūti [Ševeļovs tika noraidīts 28. minūtē - aut.]. Mums tas bija labs rūdījums, labs rakstura pārbaudījums. Vismaz punktu šodien bijām pelnījuši un ar to arī varu apsveikt atbalstītājus."

Pastāsti par sarkanās kartītes epizodi! Un kā pēc tam komanda pārkārtojās? Varbūt varēja uzlaist uz maiņu tīro otro centra aizsargu, nevis likt tur spēlēt Liepam.
Riherts: "Mums bija rezervē centra aizsargs, U-19 izlases spēlētājs Daniels Fedorovičs, bet tā viņam būtu debija, un debija šādos neparastos apstākļos varētu izvērsties divējādi. Ņemot vērā, ka Kristapam [Liepam] ir pieredze šajā pozīcijā spēlēt, izšķīrāmies par šo soli, atvēlot viņam līdera nastu. Un beigās Liepa arī izšķīrās par sitienu, kad Matīss Zēģele pielaboja un izrāva 3:3. Sarkanā kartīte visdrīzāk bija. Kabelo [Seriba] varēja nospēlēt caur vārtsargu uzreiz, bet viņš piespēlēja Kirilam, kurš gribēja aukstasinīgi tikt garām Svārupam. Diemžēl tas neizdevās un nācās viņu pieturēt ar rokām. Iepriekšējā spēlē līdzīgā epizodē pret Debelko tas notika tuvāk laukuma vidum, tāpēc tur bija loģiska dzeltenā kartīte. Šeit epizode bija ļoti tuvu soda laukumam. Pavisam loģiska sarkanā kartīte."

"Mettai", šķiet, pirmo reizi ārzemju tiesneši. Ir jūtama atšķirība?
Riherts: "Nē, vienreiz iepriekš bija Gruzijas tiesneši. Ar šīs dienas tiesnešiem spēlējām pārbaudes spēli pret "Sūduvu". Par starpību grūti teikt, esmu tālu no šīs drēbes."

Šodien ārpus pieteikuma Krollis.
Riherts: "Tāpat kā iepriekšējā spēlē. Viņš ir sācis trenēties, bet pagaidām ne kopējā grupā. Izlašu pauzē, kad viņš pret Austrijas U-19 izlasi guva divus vārtus [2:3], Krollis satraumēja potīti. Pēc tam viņš izlases sastāvā piedalījās arī nākamajās spēlēs, taču pēc atgriešanās klubā mēs sapratām, ka mēs viņu varam nomocīt, un nekāds dižais spēlētājs viņš nebūs. Tāpēc viņam iedota pauze. Ričards Žaldovskis izlašu pauzē izmantoja savu iespēju, tagad ir guvis pirmos vārtus."

Izskanējis, ka Krollim bija iespēja pāriet uz "Cagliari", taču kaut kas pēdējā brīdī nesanāca.
Riherts: "Piezvaniet LFF prezidentam Kasparam Gorkšam un pavaicājiet - viņš tajā situācijā bija aģenta lomā. Man vispār kauns par tādu situāciju, ka LFF prezidents stāsta vecākiem, ka amatiera līgums "Cagliari" ir kaut kāds dzīves sasniegums [smejas]. Tas ir kauns! Ar ko vispār nodarbojas LFF prezidents?! Viņam darba nav, vai? Nesaprotu. Ja vajag pāriet uz aģenta darbību, lai viņš publiski par to paziņo, tad nebūs problēmu. Pietiek maldināt! Tas, kas notiek Latvijas futbola iekšienē... šis ir vēl viens pierādījums, ka cilvēks dara ne to, ko vajag. Vismaz būtu klubam piezvanījis un atvainojies."

Proti, "Cagliari" piedāvājums nebija nopietns?
Riherts: "Protams, ka nebija! Protams, ka nebija. Bija iesaistīti kaut kādi trīs aģenti un beigās galvenais aģents laikam bija [LFF] prezidents, kurš stāstīja, ka tā ir dzīves iespēja. Esmu pateicīgs vecākiem un tiem spēlētājiem par to, ka viņi izvērtē un saprot, kāpēc viņi vispār nodarbojas ar futbolu un ko viņi grib dzīvē sasniegt."

"Valmiera Glass"/ViA - "Riga" 0:1

Mihails Koņevs, "Riga" galvenais treneris: "Braucot uz šejieni, sagaidījām sarežģītu spēli, un tā arī bija. Turklāt Valmiera bija vienīgā komanda, kuru trīs tikšanās reizēs ne tikai neuzveicām, bet pat neguvām nevienus vārtus. Zinot šo interesanto komandu, kas spēlē jautru futbolu, ar labām piespēlēm, ar labu sadarbību, komandai uzbrukumā ir dažādi varianti. Tāpat Valmierai ir presings, kāds man pašam arī patīk. Turklāt laukums šeit nav tik plašs, un mums tas nav tik parocīgi. Brīžiem kontrolējām spēli, brīžiem atdevām iniciatīvu, un tieši šīs epizodes mums bija ļoti bīstamas. Sevišķi otrajā puslaikā pie rezultāta 1:0. Uzskatu, ka kontrolējām spēli, un šīs nevajadzīgās kļūdas nevaru saprast. Tik daudz runājam par to. Pieredzējuši spēlētāji pieļauj tādas... pat nezinu kā nosaukt... Stuglis... Pēc šīs kļūdas spēle aizgāja tāda... pretinieks saprata, ka spēli vēl var izraut, tāpēc sanāca nervoza galotne. Uzskatu, tādai komandai kā mūsējā tas ir nepieņemami. Komandai bija jātur spēle kontrolē, jāvienkāršo un jānoved līdz loģiskām beigām. Galvenais, ka šodien uzvarējām un vēl vairāk nostabilizējām vadību turnīrā. Vēl daudz spēļu, neatslābstam, taču esam tuvāk tam, lai nodrošinātu pirmo vietu. Novēlu veiksmi Valmierai, jo man simpatizē šī komanda. Valmiera cīnās par Eirokausiem, un nekas vēl nav zaudēts - ar tādu sniegumu viss vēl var izdoties."

Tamazs Pertija, "Valmiera Glass"/ViA: "Sapratām, ka "Riga" šodien būs principa jautājums iegūt trīs punktus, lai gan cīņā par titulu tāpat viss praktiski skaidrs. Zinājām, ka "Riga" ārkārtīgi koncentrēsies, un tā arī bija. Tas, kur tabulā šobrīd atrodas "Riga", ir ne tikai pelnīti, bet burtiski iekalts, ka tā tam jābūt. Ļoti kustīga, spēlējoša komanda - man patīk, kā tā darbojas. Mūsu uzdevums bija nedot šiem puišiem spēlēt futbolu, realizēt piespēļu futbolu. Brīžiem mums izdevās, bet brīžiem viņi paņēma bumbu savā kontrolē, un mums klājās ļoti smagi. Tomēr es pateicos saviem spēlētājiem, jo mačs kopumā bija ātrs, intensīvs. Laukums bija slapjš, kas arī ļāva rādīt ātru futbolu - šodien tas bija abpusēji skaists. Atzīstu, ka šobrīd mūsu meistarība ir pakāpi zemāka nekā "Riga". Tāpēc viņi cīnās par titulu, bet mēs par Eirokausiem. Pēc spēles divējādas sajūtas - patika tas, ko rādījām, bet sāpīgi, ka zaudējām. Ja mums izdotos arī ceturto reizi atņemt punktus "Riga", tas būtu kaut kas traks [smaida]. Tāpēc likumsakarīgi, ka šodien "Riga" mūs apspēlēja. Lai gan, protams, ka es kā treneris vienmēr vēlos vairāk un gribējās izraut vismaz neizšķirtu, jo iespēja bija. Pretinieku trenerim paldies par labajiem vārdiem un arī sev novēlam sasniegt mērķi [Eirokausus - aut.], kas mums uzradās sezonas vidū."

Iepriekšējās kārtās:
1. kārta: "Riga" un Kubarevs, Tosina negantās medības, īpašais Zjuzins, Sūlšera veiksme
2. kārta: "Riga" nespēlē kā čempione, "Spartaka" darba atļaujas, Pertijas plāni Valmierā
3. kārta: Karašauska portrets ģērbtuvē, slavas dziesma Savaļniekam, Liepājas ķibeles
4. kārta: Tamazs kosmosā, Riherta 8 sekundes, Dodo liktenīgā nenomainīšana
5. kārta: Liepājnieku vēlme redzēt Zidānu, vieglprātīgais Amansiu un nosalušais Marians
6. kārta: Dzavetjēri trūkst vārdu, Ventspils grūtais gads, Liepājai jāierodas uz maču vēl agrāk
7. kārta: Nuncio izdara spiedienu pats sev, "Mettas" labākais futbols, Jangs gari nerunā
8. kārta: "Riga" treneru konveijers, Zuntnera pēdējā cerība, Dejans pikts par Dambrausku
9. kārta: Futbola stadioni: Pertija nikns par apdalīto "Mettu", Morozs bēdīgs par Daugavpili
10. kārta: Dejans atvadās, Starkovs sveicinās, Daugavpils kā Andora, padomju leksika
11. kārta: Tiesneši kā Cēzaru sievas, Pertija bīda Morozu un 7. klases diskotēka
12. kārta: Riherts aizstāv Marianu, Pahars - Dambrausku, Kļosovs par prezidenta Adlana lomu
13. kārta: Pensionāri no RFS, Dambrausks un Pertija par tiesāšanu veic mājienus "ar mietu"
14. kārta: Zuntnera loma pie Starkova, RFS lāsts, pelēkais uzbrucējs Askerovs
15. kārta: "Lēdija Veiksme" palīdz futbola studentam Dambrauskam izbeigt melno sēriju
16. kārta: Jelgavas krīze, Blanks par triumfu lielajā derbijā un promejošā Lemajiča nozīmi
17. kārta: Starkovs akcentē tiesāšanu, Ventspils visus četrus ielaiž pēc standartiem
18. kārta: "Mettai" nepilngadīgi vārtu guvēji, Starkovam topā uzbrukums, Kubarevs par "Riga" kāzusu
19. kārta: "Ventspils" bombardē tiesnešus un LFF, Dambrausks par smieklīgo "Liepājas" uzvaru
20. kārta: Pertija uzvelkas par tēmu "vietējais/ne vietējais", "Metta" plāno palikt "Skonto" stadionā
21. kārta: Dambrausks aizstāv Latvijas futbolistu atgriešanos un spēlēšanu Virslīgā
22. kārta: Vulkāna Adlans izvirdums (pilnā versija)
23. kārta: 40 grādi ģērbtuvē Slokā, liepājnieki lūdzas pendeles, aiz priekiem laksta un kliedz
24. kārta: Latviešu talantu medīšana: "Facebook" un "Instagram" futbola "aģenti" nav nopietni
25. kārta: Dambrausks netic brīnumiem, Koņevs par fotogrāfiju prezidentam
26. kārta: Pertija preses konferencē ar dēlu, Koņevs joprojām ilgojas pēc Lemajiča
27. kārta: Kubarevs nekoncentrē visas domas par Latvijas kausu, Mihelsons apslimušā Riherta vietā
28. kārta: Adlans debitē kā treneris un apšauba Slavišas neatkarību, 75 000 eiro par Tamirlanu
29. kārta: Pertijam histēriski smiekli, Jelgavai pietrūka naudas, lai uzspēlētu pret "Ajax"
24. kārta (pārceltā): Šišhanovs par tiesnesi: "Kādam āzim jābūt, lai neieskaitītu šos vārtus?"


, 2019-09-24 21:11, pirms 5 gadiem
Tusnis tik turpina urkšķēt.
, 2019-09-24 21:13, pirms 5 gadiem
Rihters pieslēdzis Gorkša telefonam noklausīšanās ierīci.....
, 2019-09-24 21:31, pirms 5 gadiem
lol gorkšķelis atkal izcēlās
, 2019-09-24 21:33, pirms 5 gadiem
Vnk pretīgi visu šo lasīt....
LFF un LBS....Kaujas kā cūkas par vietu pie Siles....
, 2019-09-24 22:13, pirms 5 gadiem
Cagliari ir Itālijas A sērijas (augstākā līga) klubs. https://en.wikipedia.org/wiki/Cagli...

Kāds amatiera līgums?
Itālijas A sērijas klubam gan jauniešu, gan dublieru komandām tā kā būtu jābūt normālam (profesionālam) treniņu procesam.
, 2019-09-24 22:17, pirms 5 gadiem
Andrim vajadzētu apenes no disas izvilkt un paskatities uz savu pretigo gjimi spoguli!
, 2019-09-25 06:26, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Andrim vajadzētu apenes no disas izvilkt un paskatities uz savu pretigo gjimi spoguli!
Aizver muti, kro pli
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
117

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".