Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Grišins: ""Spartaks" taupa pat uz spēļu formām un iejaucas trenera darbā"

Ints Megnis
Ints Megnis

Grišins: ""Spartaks" taupa pat uz spēļu formām un iejaucas trenera darbā"
Aleksandrs Grišins
Foto: Sport Express

Pēdējo divu gadu Latvijas čempionvienībā futbolā Jūrmalas "Spartaks" ir ļoti slikti darba apstākļi - vienība taupa pat uz spēļu formām un regulē trenera darbu, intervijā izdevumam "Sport Express" pauž tās bijušais galvenais treneris Aleksandrs Grišins.

Grišins "Spartakā" pavadīja četrus mēnešus, stāstījumu par šo komandu sākot ar īsu un kodolīgu teikumu: "Darba apstākļi nekādi."

"Aizbraucam uz laukumu, dzirdam: "Jūs šodien šeit netrenēsieties." "Spartakam" nav nekā sava, viss tiek īrēts. Pat ekipējums ir minimālā apmērā. Iedeva vienas bikses, šortus un kreklu. Saku: "Pagaidiet, mazgāt arī vajag." Ar ko staigāsi, kad drēbes žūst? Uzvilku izlases krekliņu, uzreiz aizrādījums: "Mēs esam "Spartaks"! Kur forma?"," atklāj Grišins, stāstu turpinot par laukumiem. "Vakarā vienojamies, trenēsimies tur. Naktī atnāk īsziņa, ka uz cita, kas ir desmit kilometru attālumā. Lauzi galvu, kā nokļūt. Autobusi tur neiet, kluba mašīnu man nepiešķīra, savu uz Jūrmalu nepārdzinu. Kaut kā jātiek galā."

"Man likās, ka Jūrmala ir viena Jomas iela un dzīve notiek tai apkārt. Tomēr mums vajadzēja no centra 20 minūtes braukt ar mašīnu. Rajons saucas Kauguri. Īsti lauki - septiņas mājas, trīs prospekti. Apkārtnē nav teātri, kino, vispār nekā. Mēnesi vēl var paciest, otrajā sāc gaudot. Vienīgais glābiņš ir jūra. No rīta pamostamies, es uz treniņu, sieva ar meitiņu uz pludmali. Pēc tam skrienu pie viņām. Ģimenei viss lieliski, bet, kas attiecas uz futbolu...," stāsta krievu treneris. "Kaut ir treneri, kuriem šādi nosacījumi liksies pasakaini, es esmu audzis Maskavas CSKA, kas ir augstākā līmeņa klubs. Tur kreklus neskaita."

Turklāt Grišins uzsver, ka bijuši ne tikai nabadzīgi apstākļi, bet arī vadība iejaukusies treniņu procesā. "Tas bija pēdējais piliens - mača laikā pazvanīja administrators, prasot, kad Grišins maiņas sāks taisīt. Kaut mēs normāli spēlējām, maiņas neprasījās." Grišins apstiprina, ka šis zvanītājs, visticamāk, bija "Spartaka" īpašnieks Marko Trabuki. Grišins sapratis, ka jāatstāj amats, jo citādāk viņam sāks likt izmantot futbolistus, kurus viņš kā treneris nevēlas.

"Parakstot līgumu, domāju, ka tieku aicināts, lai komandu paceltu jaunā līmenī, bet izrādījās, ka tā nav. Galvenais mērķis ir futbolistu pārdošana caur komandu. Tas galīgi nav man," stāstīja Grišins, uzsverot, ka viņam galvenais ir spēles kvalitāte, jo, ja tiks iesisti vieni vārti un aiziets aizsardzībā, skatītāji uz spēlēm nenāks, tāpēc speciālists uzskata, ka visu maču jādodas uzbrukumā.

Grišins pieļāva, ka RFS un "Riga" FC komandās labākie spēlētāji varētu saņemt ap septiņiem tūkstošiem eiro. "Mums tik tikko pusotru tūkstoti."

"Aleksandrs Cauņa mācījās C jeb bērnu licencei. Saku: "Saņa, nāc uz mūsu štābu. Zvanu Trabuki: "Pārējās komandās uz soliņa ir pa sešiem treneriem, kamēr "Spartakā" es un Dmitrijs Kalašņikovs, nav pat vārtsargu trenera. Nesmuki. Grūti šādi strādāt, kad tavā rīcībā ir 29 futbolisti," atcerējās Grišins, sakot, ka Trabuki piekritis kādreizējo Latvijas labāko futbolistu paņemt par minimālo algu - 500 eiro.

Grišins amatu atstāja šī mēneša pirmajā pusē, pēc tam publiski apgalvojot, ka tas noticis, jo meitai drīz sāksies skolas gaitas, bet Latvijā viņu nav izdevies iekārtot krievu skolā. Jau drīz vien pēc tam viņš pievienojās Krievijas otrās līgas jeb FNL komandas Habarovskas SKA treneru kolektīvam. Intervijā speciālists atklāti stāsta, ka tur treneru palīgi saņem 120 000 - 150 000 rubļu (1400 -1800 eiro).

"Atdodu Sanitai (Grišina latviešu sievai) 50 tūkstošus (600 eiro) - esmu pabarots, padzirdīts, dzīvoklis samaksāts. Mēs esam pieticīgi. Citi staigā pa restorāniem, kamēr es to pašu ēdu mājās. Sanita lieliski gatavo. Saka: "Kāpēc kaut kur iet? Es pat suši taisu labāk kā jebkurā restorānā. Tomēr reizi mēnesī tāpat izraujamies, lai būtu dažādība."

Starpsezonā par "Spartaka" galveno treneri kļuva Samvels Babajans no Uzbekistānas, tomēr vēlāk izrādījās, ka Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) viņam nav piešķīrusi nepieciešamo licenci, tāpēc speciālists nevarēja vadīt komandu. Līdz ar to sezonas ievadā galvenā trenera pienākumus uzņēmās asistents Dmitrijs Kalašņikovs, bet pēc trim nospēlētām Virslīgas kārtām amatā stājās Grišins. Savulaik krievs 19 gados debitēja Maskavas CSKA rindās, un jau gadu vēlāk ar šo pašu klubu kļuva par PSRS čempionu. Profesionālo futbolista karjeru viņš beidza 2006. gadā, pēc kuras arī pievērsās vairāk trenera darbam. Grišins septiņus gadus trenēja CSKA otro komandu, bet 2017. gadā viņam tika uzticēts Krievijas U17 izlases galvenā trenera amats, šajā postenī pavadot sešus mēnešus.

Drīz pēc Grišina aiziešanas "Spartaka" galvenā trenera tika apstiprināts Lietuvas speciālists Toms Ražanausks, bet atlaisti Kalašņikovs un Cauņa. Kā noskaidroja Sportacentrs.com, šobrīd Ražnauskam palīdz argentīnietis Leonardu Iparragirre, bet pagaidām nav zināms vai viņš Jūrmalā paliks uz ilgāku laiku.

Izmantotie resursi:
https://www.sport-express.ru/friday...

  +6 [+] [-]

, 2018-08-24 11:06, pirms 6 gadiem
gluži kā meksikas seriāls, lol

 +17 [+] [-]

, 2018-08-24 11:20, pirms 6 gadiem
kas neriske, tas nedzivo juhrmala (c)
salīdzinot ar palangu vai klaipēdu, nerunājot par nidu, tā jūrmala palikusi par lielu miskasti un nomali.
plus vateņu spartaks un 90- to darba stils attiecīgi
ja jau pat īsts krievs vālē prom, tas ir rādītājs

 +10 [+] [-]

, 2018-08-24 11:22, pirms 6 gadiem
purva_velns rakstīja: kas neriske, tas nedzivo juhrmala
salīdzinot ar palangu vai klaipēdu, nerunājot par nidu, tā jūrmala palikusi par lielu miskasti un nomali.
plus vateņu sparteks un daba stils attiecīgi
ja jau pat īsts krievs vālē prom, tas ir rādītājs
Sen nav būts Nidā, biju uz delfināriju, bet uz Nidu neaizbraucu. Tā taisnība ka tur pa iebraukšanu 20 e ?

Grišinam paldies, šis neizklausās pēc kaut kādas aizmugurējas notiršanas, bet gan pēc vienkārša patiesības izklāsta. man tas Spartaks kaut kā intuitīvi nekad nav paticis.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-24 11:37, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Sen nav būts Nidā, biju uz delfināriju, bet uz Nidu neaizbraucu. Tā taisnība ka tur pa iebraukšanu 20 e ?

Grišinam paldies, šis neizklausās pēc kaut kādas aizmugurējas notiršanas, bet gan pēc vienkārša patiesības izklāsta. man tas Spartaks kaut kā intuitīvi nekad nav paticis.
jā, dvadcārs tur ir

 +12 [+] [-]

, 2018-08-24 11:45, pirms 6 gadiem
Atliek vien pabrinities,ka ar taadu attieksmi,Spartaks tika pie diviem tituliem.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-24 11:47, pirms 6 gadiem
purva_velns rakstīja: jā, dvadcārs tur ir
jopcpopc

     [+] [-]

, 2018-08-24 12:02, pirms 6 gadiem
Edmundam tagad partijas uzdevums. Kārtīgi nointervēt ex Spartakiešus.

     [+] [-]

, 2018-08-24 12:28, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Grišinam paldies, šis neizklausās pēc kaut kādas aizmugurējas notiršanas, bet gan pēc vienkārša patiesības izklāsta. man tas Spartaks kaut kā intuitīvi nekad nav paticis.
neko jaunu jau nepasaka. ko tad sākumā fleitēja par meitiņu.. prasītu SC komentāru, tad būtu citas pasakas..

no abām pusēm kaut kāda kolhoza attieksme, komunikācijas prasmes nulle līmenī..

  +3 [+] [-]

, 2018-08-24 13:23, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: neko jaunu jau nepasaka. ko tad sākumā fleitēja par meitiņu.. prasītu SC komentāru, tad būtu citas pasakas..
no abām pusēm kaut kāda kolhoza attieksme, komunikācijas prasmes nulle līmenī..
Te pateica pieklājīgo variantu, aizbrauca tur un pateica ko domā

     [+] [-]

, 2018-08-24 13:35, pirms 6 gadiem
Kad kaut ko lasi, dzirdi masu medijos informācija dalās vairāk vai mazāk ticamā vai neticamā. Tas balstās uz dzīves pieredzi, intuīciju un šoreiz ticu tam ko saka Grišins. varbūt emocionāli pārspīlē, jo cilvēkiem ir liela tieksme pārspīlēt gan labo , gan slikto, bet kopumā ļoti ticams stāsts.

  +3 [+] [-]

, 2018-08-24 13:43, pirms 6 gadiem
Rajons saucas Kauguri. Īsti lauki - septiņas mājas, trīs prospekti
----------------------------
Nesapratu?
Tam kexam nodrošina dzimtenes apstākļus - apkārt kexi trenūzenēs un intelekta neskartām sejām - un viņam vēl ir iebildumi?

  +1 [+] [-]

, 2018-08-24 13:51, pirms 6 gadiem
Ir daļa krievi ,kuri neprot baudīt dabu, atrast izpriecas bez alkohola.
7 vietas, ko Kauguros apskatīt iesaka vietējie...
https://www.youtube.com/watch?v=EcN...

  +5 [+] [-]

, 2018-08-24 13:59, pirms 6 gadiem
Lasīju pilnu intervija no rīta ""Sporta express"" un šausminājos.Tāpēc jau Cauņņa aiztinās.Spartaks mēslu bedre. Žēl ,ka par tādu paliek Liepāja.

  +5 [+] [-]

, 2018-08-24 14:03, pirms 6 gadiem
Habarovska un pat Kauguri ir divas dažādas pasaules. Es nedomāju ka Sanitai tur ļoti patiks. Ir galvenais prospekts, skaista promenāde gar Amūru ( kas gan gadu atpakaļ plūdos tika pilnībā noskalota), bet pārējais ne pārāk. Ir gan viens cits aspekts kas laikam šajā gadījumā nav aktuāls - kolosāla daba, taiga, sopkas, meža zvēru paradīze un Amūras copes

     [+] [-]

, 2018-08-24 14:11, pirms 6 gadiem
uz ko tad viņš cerēja braucot ? uz ko vispār var cerēt, braucot Latvijā trenēt ārzemju trenerim ? veiksmīgi atpūsties Habarovskā ar pingvīniem

  +1 [+] [-]

, 2018-08-24 14:12, pirms 6 gadiem
Aleksandrs un Sanita Grišini. Spartakam un viņu faneļiem- KAUNS

  +1 [+] [-]

, 2018-08-24 14:16, pirms 6 gadiem
Kas ir Sanitas tēvs, kurš spēlēja Daugavas meistarkomandā?

  +1 [+] [-]

, 2018-08-24 14:31, pirms 6 gadiem
Nevajag ieciklēties uz tiem Kauguriem, tak skaidrs ka viņs pārspīlē, uz Jūrmalu ar velo no turienes var aizmīt pa 20 min un māju skaits arī lielāks, Rīga ar blakus. Būtiskākais jau ir tie zvani "no augšas", pārējais ir tikai fons.

     [+] [-]

, 2018-08-24 17:10, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Atliek vien pabrinities,ka ar taadu attieksmi,Spartaks tika pie diviem tituliem.
Tāds ir Latvijas futbola līmenis.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-24 18:47, pirms 6 gadiem
toties paostīja ČL gaisu (pēdējoreiz mūžā) un dabūja ierakstu CV - Krievijā par to tikaii sapņo - asistē otrajā līgā..

in jāsaprot konteksts - saķērās ar Trabuki, kad regulē satiksmi arī Krievijā un daudziem nepatīk - tāpēc SE laipni laiž pie vārda

  -2 [+] [-]

, 2018-08-24 20:02, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: toties paostīja ČL gaisu (pēdējoreiz mūžā) un dabūja ierakstu CV - Krievijā par to tikaii sapņo - asistē otrajā līgā..

in jāsaprot konteksts - saķērās ar Trabuki, kad regulē satiksmi arī Krievijā un daudziem nepatīk - tāpēc SE laipni laiž pie vārda
Precīzi !

  +6 [+] [-]

, 2018-08-24 20:45, pirms 6 gadiem
Iesaku izlasīt interviju orģinālā Sport-express mājas lapā.Ļoti interesanta un pamācoša.Par Jūrmalu un Spartaku ir tikai neliela daļa.
Nav īpaša iemesla neticēt,jo cilvēks atklāti pastāsta gan par savām jaunības kļūdām,gan par visu savu futbolista karjeru.Tas ,ka viņš Jūrmalu nodēvēja par ciematu ir saprotams tādēļ,ka cilvēks no pasaules lielpilsētas.Tā kā ,kurš prot krieviski,lasāt.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-25 00:18, pirms 6 gadiem
NAV,NAV, NAV dzīvoklis Jomas ielā,personīgā automašīna/ar kuru aizvestu komandu uz treniņu/.Pēkšņi ienāca prātā ustjkameņegorska/atvainojos visiem pilsētas iedzīvotājiem/.Kāda X pēc viņš tur nebrauc????

  -1 [+] [-]

, 2018-08-25 01:53, pirms 6 gadiem
Gan jau Gauračs atbildi parādā nepaliks. Tas, ka Spartakam ar finansēm ir gājis grūti, nav nekāds noslēpums - algas ir kavējušās (Kazačoka stāsts) un spēlētāji/ treneri ir atlaisti, lai ietaupītu. Bet ar visu to komanda spējusi kļūt par divkārtēju Latvijas čempioni. Lai Grišins savā trenera karjerā sasniedz čempiona titulu un tad varēs kakāt vietā, no kuras pats vēl ne tik sen ēdis.

     [+] [-]

, 2018-08-25 09:57, pirms 6 gadiem
Žēl, ka viņš intervijā neko nepateica par ''Spartaka-2'' līmeni un kluba vadības attieksmi pret šo komandu.

  -2 [+] [-]

, 2018-08-25 11:41, pirms 6 gadiem
Kā piegriezies šis krievu okupētais latvijecu futbols...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-25 12:05, pirms 6 gadiem
Izklausās baigi ticami, bet, ja tā, tad tas ir pilnīgs vājprāts un ir skaidrs, kāpēc LV futbols ir tik zemu.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-25 16:08, pirms 6 gadiem
Elmers rakstīja: Izklausās baigi ticami, bet, ja tā, tad tas ir pilnīgs vājprāts un ir skaidrs, kāpēc LV futbols ir tik zemu.
kas ir vājprāts?
daudz labāks klubs tāds Spartaks, kas dzīvo no privātajiem līdzekļiem atbilstoši iespējām un ko paši nopelna.
Krievijā 90% no valsts un pašvaldību budžeta..

     [+] [-]

, 2018-08-25 19:41, pirms 6 gadiem
Tikko Spartaks RFS uzvarēja. Lai viņiem veicas.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-25 19:46, pirms 6 gadiem
Maskavas CSKA var neskaitīt ne tikai kreklus bet arī vispār naudu. Viņus finansē valsts.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-25 20:48, pirms 6 gadiem
Neko šokējošu neredzu.
Latvijas klubiem nauda ir cik ir.

Lai Grišins iet uz savu krievu 3. līgu, droši.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-26 11:04, pirms 6 gadiem
purva_velns rakstīja: kas neriske, tas nedzivo juhrmala (c)
salīdzinot ar palangu vai klaipēdu, nerunājot par nidu, tā jūrmala palikusi par lielu miskasti un nomali.
plus vateņu spartaks un 90- to darba stils attiecīgi
ja jau pat īsts krievs vālē prom, tas ir rādītājs
Eu, eu. Nebrauc virsū visai Jūrmalai. Kauguri un Spartaks nav visa Jūrmala. Tas būtu tas pats, ja es par, piemēram, Rīgu spriestu pēc maskačkas.

Kas attiecas uz Grišinu, izklausās visai ticami. Tāda tur tā sistēma ir. Diemžēl.

     [+] [-]

, 2018-08-26 11:16, pirms 6 gadiem
Nekā īpaša Eirokausos ar Spartaku nebija. Lai trenē Habarovskas SKA.