Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Mums joprojām ir komanda, kas var sasniegt vēlamos mērķus"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ašvorts: "Mums joprojām ir komanda, kas var sasniegt vēlamos mērķus"
Pols Ašvorts un Antons Jemeļins
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Piedāvājam jūsu uzmanībai FK "Ventspils" galvenā trenera Pola Ašvorta un "Metta/LU" galvenā trenera Andra Riherta komentārus pēc kārtējās “SynotTip” Virslīgas spēles, kurā ar 3:0 uzvaru svinēja ventspilnieki.

Pols Ašvorts, FK "Ventspils": "Protams, esmu ļoti apmierināts ar spēli un rezultātu. Mēs nospēlējām kā komanda, spēlējām organizēti, taču ir skaidrs, ka joprojām ir daudz darāmā. Mēs zinām, kādā vietā esam turnīra tabulā, tāpēc jāturpina nopietni strādāt, lai kļūtu labāki ar katru spēli."

Andris Riherts, "Metta/LU": "Ilgi gatavojāmies šai spēlei, mums bija astoņas dienas. Darbojāmies diezgan nopietnā režīmā, it kā arī izdarījām visu nepieciešamos un bijā gatavi. Mača sākums man patika, pirmās 20 minūtes arī no mūsu puses bija laba spēle, bet šoreiz "Ventspils" ieslēdza tādu tipisku britu futbolu, ar 4-4-2 un daudz divcīņām, atlēkušajām bumbām un labu agresivitāti. Kaut kādā brīdī netikām ar to galā. Pirmos vārtus ielaidām pēc izgājiena viens pret viens, taču negribu teikt, ka vārtsargs tur vairs nevarēja neko palīdzēt. Otrajā puslaikā ielaidām visneloģiskākos vārtus un to pateicu arī saviem spēlētājiem. Mēs vienkārši atteicāmies no spēles, ko spēlējām, atdevām bumbu un viņi šo iespēju realizēja. Kad rezultāts bija 2:0, notika strīdīgs pavērsiens, jo, manuprāt, 100% bija jāpiešķir 11 metru soda sitiens, un par šādiem gājieniem dod arī kaut kādas kartītes. Taču tā vietā, lai būtu 2:1, kaut gan 11 metru soda sitiens vēl jāiesit, bija 0:3. Tas tomēr ir par daudz priekš mums un ar to es neesmu apmierināts. Trīs ielaisti vārti un neviens iesists – noteikti nav tas, ko gribējām. Gribējām uzvarēt, taču pretinieks laikam jau bija pieredzējušāks šādās kaujās un beigās svinēja godīgu uzvaru."

Zinot par vietu turnīra tabulā, vai pirms mača izjutāt papildus spiedienu par to?
Ašvorts: "Personīgi es nejutu nekādu spiedienu. Ir sezonas vidus un mums, ka jau to teicu pirms tam, bija ļoti slikts jūnijs, kurā gan nospēlējam tikai divas spēles. Tagad ir skaidrs, ka nākamajos mačos mums jāiet pēc uzvarām un ar vienu punktu mačā vairs nepietiek. Mums vajadzīgi trīs punkti katrā spēlē."

Situācija, ka "Ventspils" atrodas tabulas apakšā nevis pirmajā trijniekā, nav tipiska?
"Jā, bet šis čempionāts vispār nav tipisks. "Metta" pagājušajā nedēļā vinnēja Liepājā, un šajā čempionātā jebkura komanda var uzvarēt jebkuru. Komandas spēka ziņā ir ļoti līdzīgas un tādas ir arī spēles. Tāpēc šis nav tipisks čempionāts. Latvijā ir pierasts, ka par pirmajām trim vietām cīnās trīs vai četras komandas, bet tagad tās ir sešas vai pat septiņas."

Mijazaki tika nomainīts jau pēc pirmā puslaika. Kāds tam bija iemesls?
Riherts: "Divcīņās viņš nebija īsti tik labs, kā vēlējāmies. Mums bija trīs pussargi, tomēr beigās sanāca, ka tie ir tikai divi. Viņš maz savāca atlēkušās bumbas, bet, kad pretiniekiem ir tik agresīvs spēles stils, agresīvāk jānospēlē arī pašam. Lai gan bija arī iespēja iesist. Viņa vietā nāca Šibass, kurš šoreiz varbūt neiejutās spēlē tik labi, kā Liepājā, tomēr Indrānam iedeva labu piespēli un izveidoja momentu. Tādus ir jāsit iekšā. Var jau būt, ka vainīgs bija spēles temps, kas bija ievērojami augstāks nekā pirms nedēļas.”

Ozoliņa sūtīšana laukumā bija plānota maiņa? Arī, ja nebūtu 3:0, tā būtu bijusi?
“Jā, agri vai vēlu viņš dotos laukumā. Šajā spēlē viņš bija noderīgs, beigās arī iedeva labu piespēli Adamu. Nezinu, bija tur aizmugure vai nē, man jau šķita, ka nē. Strīdīgs jautājums. Katrā ziņā tā bija laba pieredze."

Kur palicis Kabelo Seriba? Šim mačam nebija pat pieteikts?

"Viņam kausa spēlē divcīņā plecs izlēca ārā no locītavas. Uztaisījām magnētisko rezonansi, un ir skaidrs, ka trīs nedēļas tagad jāpavada saudzīgā režīmā."

Vasjkovam arī ir trauma? Arī viņa šodien nebija.
Ašvorts: "Viņam tiešām neveicas, jo jau trešo reizi ir sastiepts augšstilba muskulis. Nedomāju, ka mēs viņu noslogojām pārāk ātri, jo Artjoms nospēlēja Islandē visas 90 minūtes un nebija nekādu seku. Tagad kaut kādu iemeslu dēļ trauma atjaunojusies. Ļoti žēl, jo Artjoms ir lielisks cilvēks un spēlētājs, un tiešām īsts profesionālis.”

Adeleke šodien guva vārtus un vispār aizvadīja labu maču, tāpēc pelnījis tikai tos labākos vārdus?
“Jā, piekrītu. Adeleke aizvadīja labu maču un es tiešām ticu viņam. Jāatgādina, ka viņš ir tikai 18 gadus vecs un joprojām ļoti jauns spēlētājs. Jaunajiem futbolistiem ir svarīgi, lai treneri viņiem uzticas un dod iespēju. Viņš guva pirmos vārtus mačā, kas bija ļoti svarīgi. Jā, tas bija izgājiens viens pret vienu, bet Adeleke ļoti labi izmantoja savu iespēju. Taču es negribu slavēt tikai par vārtiem, jo viņš smagi strādāja visu maču.”

Aleksejevam tā droši vien bija labākā sezonas spēle?
“Aleksejs tiešām aizvadīja labu spēli. Sistēma, kādu izmantojām tagad, ir vairāk piemērota tieši viņam.”

Andri, komandai bija mēnesis bez virslīgas, tikai viena kausa spēle. Vai nav tāda sajūta, ka sezona atkal sākusies?
Riherts: “Mums, jaunai komandai, tā nav problēma. Saprotu, ka pieredzējušie spēlētāji negrib trenēties, bet mēs esam jauna komanda un ta nav problēma. Spēlēsim labāk, mums būs Eirokausi un nebūs pauze. Būs godīgs čempionāts, un arī tad nebūs garas pauzes.”

Stuglis ir prom, bet kā no viņa atvadījāties? Pozitīvi, negatīvi?

“Pozitīvi. Kā jau pirms tam teicu, tas bija klubam, spēlētājam un visiem izdevīgs darījums. Nekādas problēmas tur neredzu.”

Kas vispār notiks ar sastāvu – paredzēti kādi papildinājumi?
“Mēs jau paņēmām Ozoliņu un Varslavānu. Iekšējās rezerves, kas mums vienmēr bijušas spēcīgas. Tā mēs kā klubs arī strādājam. Protams, tagad čempionāts kļuvis profesionāls, jo spēlētāji vairs tik ļoti nestaigā starp klubiem, ir labi līgumi. Šajā ziņā profesionālais līmenis ir audzis un pēc gadiem diviem, trim arī tas nesīs augļus čempionāta līmenim un mūsu rezultātiem Eirokausos. Protams, arī visa vecuma izlasēm. Tāpēc jāturpina strādāt ar mūsu talantiem, viņiem jāseko līdzi, jāpievērš liela uzmanība, un šis ir tas čempionāts, kur viņi izaug. Virslīga, manuprāt, ir ļoti labs atspēriena punkts jaunajiem spēlētājiem.”

Tas pats jautājums Polam – vai “Ventspils” skatās kādus iespējamos jaunpienācējus?
Ašvorts: “Jā, bet transfēru logs jau ir ciet...”

Ar brīvajiem aģentiem joprojām vēl drīkst slēgt līgumus.
“Varbūt mēs paskatīsimies vēl vienu spēlētāju, taču mums joprojām ir komanda, ar kuru varam cīnīties līdz sezonas beigām.”