Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dāvis Ikaunieks: "Spēlējām labāk nekā uzvarētajā 3:2 spēlē"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Dāvis Ikaunieks: "Spēlējām labāk nekā uzvarētajā 3:2 spēlē"
Dāvis Ikaunieks izdara sitienu
Foto:Romāns Kokšarovs/F64

Svētdien SMScredit.lv Virslīgas 8.kārtas spēlē Rīgas "Skonto" ar 1:0 uzvarēja "Liepāju". Piedāvājam pēcspēles sarunu ar liepājnieku futbolistu Dāvi Ikaunieku.

"Liepājai" pirmais zaudējums Virslīgā. Kāda bija spēle?
Gan visai komandai, gan man pašam likās, ka mēs spēlējam labāk. Momenti arī mums bija vairāk, vienkārši nevarējām iesist. Uzskatu, ka laukumā jutāmies labāk nekā viņi. Laikam pietrūka veiksmes. Un realizācijas - man un arī citiem. Būtu iesituši kādu savu momentu, domāju, visticamāk, būtu uzvarējuši.

Jums šodien bija Kristaps Grebis priekšā, tomēr no malas šķita, ka jūs cenšaties pa apakšu izspēlēt līdz drošam sitienam un to klasisko centrējumu nebija nemaz tik daudz... Kāds bija trenera uzstādījums?
Jā, treneris teica, lai ceļam no malām. Nezinu, nesanāca. Vispār 2.puslaikā jau cēlām, tikai piespēles nebija precīzas.

Ar "Skonto" tikāties trešo reizi. Kā bija salīdzinājumā ar pirmajām divām reizēm?
Salīdzinot ar to spēli, kuru uzvarējām ar 3:2, vismaz man liekas, ka šodien noteikti spēlējām labāk. Viennozīmīgi šī bija labāka spēle mūsu izpildījumā.

Ko šodien pie 0:1 Dobrecovs pārtraukumā sacīja?
Neko ārkārtēju - teica, ka nekas traks nav noticis, jāturpina spēlēt, sākumā jādomā, kā izlīdzināt rezultātu un, ja tas izdodas, tad var sākt domāt par uzvaru. Turpinājām spēlēt kā spēlējām līdz tam, taču nepaveicās iesist vārtus.

1.puslaikā labi ķērāt "Skonto" pretuzbrukumos, bet 2.puslaikā, kad "Skonto" nosēdās, bija jāveido pozicionāli uzbrukumi, kas, šķiet, tik labi nepadevās.
Jā, nebija viegli, plus viņi vēl arī izlaida aizsardzībā Smirnovu. Taču momenti mums bija tik un tā - vienkārši vajadzēja iesist. Kaut vai desmit cilvēki viņiem aizsardzībā - momentus mēs taču veidojām. Nevarējām iesist, pietrūka pēdējās piespēles.

Cik reizes pats šodien varēji gūt vārtus?
Divus, trīs varēju...

Visām sērijām reiz pienāk gals. Tagad centīsities uzsākt jaunu bezzaudējumu sēriju?
Tagad centīsimies nezaudēt līdz pat sezonas beigām.

Sanāk, ka Jāņa [Ikaunieka] klātbūtne šodien nelīdzēja.
Spēlējām jau kā parasti, šoreiz neizdevās.

Ar visām komandām vismaz pa reizei esat nospēlējuši. Kuras tev turnīrā šķiet tās stiprākās komandas, kas beigās cīnīsies par to 1.vietu?
Šogad tiešām visas ir spēcīgas. Varbūt drusku, drusku švakākas ir "Metta" ar "Gulbeni", bet arī pret šīm komandām vienmēr ir grūti spēlēt. Savukārt no pārējām sešām komandām īstenībā jebkura var izcīnīt čempionu titulu.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, kad bija "Jūrmalas", piekrīti, ka šogad turnīrs ir ņiprāks, sīvāks?
Jā, sīvāks viennozīmīgi ir. Arī rezultativitāte ir mazāka un šogad nav un nebūs tādu spēļu, kā pagājušajā gadā, kad bija, piemēram, 7:0 pret "Jūrmalu" vai 4:0. Labi, "Mettu" mēs arī šogad uzvarējām ar 4:1, taču šai mačā labi sasitām savus momentus, kamēr viņi nesita iekšā. Šogad visas spēles ir grūtas.

Par laukumiem - pāreja uz zaļajiem laukumiem sanākusi viegla?
Šeit ["Skonto" stadionā] jau nu ļoti labs laukums ir, nekādu problēmu. Šeit ir tikpat līdzens laukums kā mākslīgajos segumos. Varēja pa zemi spēlēt mierīgi. Varbūt citur ir sliktāki laukumi un tur ir grūtāk, bet šeit ļoti labs laukums.