Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" iespēlē divus jaunus leģionārus un pārbaudes mačā zaudē "Rostov"

Rolands Eliņš

"Riga" iespēlē divus jaunus leģionārus un pārbaudes mačā zaudē "Rostov"
Foto: Riga FC

Latvijas čempionvienība futbolā „Riga” šodien Abū Dabī aizvadīja pārbaudes spēli pret Krievijas Premjerlīgas komandu „Rostov”, zaudējot ar 1:3.

„Riga” savā pirmajā pārbaudes spēlē Apvienotajos Arābu Emirātos ar 2:0 pārspēja Malaizijas čempionvienību „Johor”. Šodienas mačs pret „Rostov”, Krievijas Premjerlīgas trešo pozīciju ieņemošu komandu, tika piedāvāts arī video tiešraidē.

„Riga” sākumsastāvā devās divi futbolisti, par kuriem iepriekš nebija ziņots (jāpiemin, ka arī spēlē pret Malaizijas komandu „Riga” sniegtajā sākumsastāvā bija atzīmēti divi pārbaudāmie spēlētāji). „Riga” sastāvā spēlēja Tanzānijas izlases pussargs Mudathirs Jahja un ukrainis Jegors Klimenčuks.

24 gadus vecais Jahja iepriekš spēlēja Tanzānijas klubā „Azam”, bet Eiropā viņš oficiāli nav spēlējis. Jahja pagājušajā gadā bija Tanzānijas izlasē Āfrikas Nāciju kausa izcīņā, viņa komandai paliekot pēdējā vietā apakšgrupā.

Savukārt Klimenčuks ir 22 gadus vecs Ukrainas aizsargs, kurš var lepoties ar vairāku sezonu pieredzi Ukrainas Premjerlīgā, tiesa, viņam iepriekš neizdevās nostabilizēties ne Zaporižjas „Metallurg”, ne Doņeckas „Olimpik” sastāvā. Kopumā viņš Ukrainas Premjerlīgā aizvadījis 14 spēles, iepriekš spēlējis arī Baltkrievijas augstākajā līgā.

Tieši Klimenčuks guva vienīgos „Riga” vārtus šajā spēlē, turklāt paveica to jau mača otrajā minūtē. Tika izpildīta tāla standartsituācija, „Rostov” aizsardzība apjuka savā soda laukumā, un Klimenčuks tika pie bumbas pašā vārtu priekšā.

„Rostov” pēc tam atspēlējās 27. minūtē, kad izspēlēja netiešo brīvsitienu no 15 metriem, līdz pirmā puslaika beigām arī izdevās pārņemt vadību, kad tika izspēlēts skaists pretuzbrukums, tiekot pie sitiena tukšos vārtos. Otrā puslaika vidū uz „Riga” vārtiem tika nozīmēta pendele, un Roberts Ozols to neatvairīja. Pendeli izpildīja Krievijas futbolists Pāvels Mamajevs, kuram tas bija pirmais vārtu guvums savā jaunajā komandā. ”Rostov” beigās tā arī uzvarēja ar 3:1.

Jāatgādina, ka Mamajevs iepriekš pārstāvēja Maskavas CSKA un "Krasnodar" vienības, taču 2018. gada izskaņā kopā ar citu futbolistu Aleksandru Kokorinu un citām personām Maskavā veica huligāniskas darbības un alkohola reibumā uzbrukuma vairākiem cilvēkiem. Mamajevs cietumā pavadīja gandrīz gadu, tiekot atbrīvots pagājušā gada rudenī, un tagad turpina savu futbolista karjeru.

Kā ziņo "Riga", nākamā pārbaudes spēle paredzēta Dubaijā 29. janvārī, kad būs mačs pret Slovākijas komandu "Žilina".

Riga sākumsastāvs: Ozols - Klimenčuks, Stuglis, Prenga, Fjodorovs - Jahja, Paničs - Rožers, Lukjanovs, Hora – Debelko

Spēles ieraksts:

     [+] [-]

, 2020-01-24 18:47, pirms 4 gadiem
krieviski komentēja spēli.

     [+] [-]

, 2020-01-24 19:13, pirms 4 gadiem
Plukainais rakstīja: krieviski komentēja spēli.
Tas krievu klubs.