Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Metta" pirmajā pārbaudes spēlē uzvar Lietuvas trīskārtējo čempioni Marijampoles "Sūduvu"

Agris Suveizda

"Metta" pirmajā pārbaudes spēlē uzvar Lietuvas trīskārtējo čempioni Marijampoles "Sūduvu"
Ričards Žaldovskis. Foto: fsmetta.lv

Pirmo pārbaudes spēli, gatavojoties jaunajai sezonai, aizvadījis futbola klubs "Metta", kas izbraukumā Marijampolē trīsreiz izvirzījās vadībā un izrāva uzvaru pār vietējo "Sūduvu" (3:2).

Trīskārtējā Lietuvas čempione un trīskārtējā Eiropas līgas "play-off" dalībniece laukumā sūtīja itin spēcīgu sastāvu un pirmo puslaiku sāka ar septiņiem leģionāriem, ieskaitot bosniešu uzbrucēju Mihretu Topčagiču, kurš ar 20 vārtiem 23 spēlēs kļuva par otro labāko bombardieri A līgā. Pirmā vārtus gan guva "Metta", kad vārtsargs tika galā ar Ričarda Žaldovska sitienu, bet atlēkusī bumba nokļuva pie Matīsa Zēģeles (1:0).

"Sūduva" atspēlējās astoņu minūšu laikā, horvātam Josipam Tadičam trāpot apakšējā stūrī (1:1), bet vēl pēc astoņām minūtēm "Metta" atguva vadību – 11 metru soda sitienu realizēja viens no trim pārbaudāmajiem spēlētājiem (2:1). Otrajā puslaikā komandas veica virkni maiņu, un "Sūduva" ieguva iniciatīvu, 67. minūtē arī atjaunojot līdzsvaru. Ar atkārtotu sitienu 2:2 panāca brazīlietis Renans Oliveira. Pēdējo vārdu tomēr sacīja "Metta", ar presingu atņemot bumbu un 82. minūtē izraujot uzvaru. Izšķirošos vārtus guva tikai 2003. gadā dzimušais Artjoms Puzirevskis (3:2), kurš kopā ar savu vienaudzi Lūkasu Vapni otrajā puslaikā debitēja pirmajā komandā.

Nākamo spēli "Metta" aizvadīs 1. februārī Viļņā pret Lietuvas bronzas medaļnieci "Riterai" (plkst. 20:30), savukārt Latvijas čempione "Riga" šovakar Abū Dabī aizvadīs otro maču, plkst. 15:00 pēc Latvijas laika tiekoties ar Krievijas Premjerlīgas trešās vietas īpašnieci "Rostov".

Marijampoles "Sūduva" – Rīgas "Metta" 2:3 (1:2).
Vārti: Tadičs 15', Oliveira 67' – Zēģele 7', pārbaudāmais spēlētājs 23' (11m), Puzirevskis 82'.
Metta: Saulītis, Šibass, Uldriķis, Birka, Fazili, Ozoliņš, Zēģele, Žaldovskis, trīs pārbaudāmie spēlētāji. Uz maiņu: Fedorovičs, Kirkils, Ķipsts, Guliaks, Vientiess, Vapne, Masangane, Krjukovičs, Puzirevskis.

Izmantotie resursi:
Pirmajā pārbaudes spēlē viesos pārspējam leišu...
Antrosios kontrolinės rungtynės –...

     [+] [-]

, 2020-01-24 10:51, pirms 4 gadiem
Tad jau Metieši šosezon beidzot būs čempioni!

  +1 [+] [-]

, 2020-01-24 11:28, pirms 4 gadiem
'Metta'' malači un treneri labākie no vietējiem! Vienīgā komanda, kas Latvijā ražo pašmāju, kvalitatīvus futbolistus. Turklāt katru gadu kāds jaunais talants tiek pārpirkts uz naudīgākām komandām, bet ''Metta'' turas un atkal nāk citi jaunie. Tie kas aiziet no ''Mettas'' bieži citās komandās sēž uz soliņa un savā izaugsmē apstājas.(Indrāns, Fjodorovs. . .)
Vēl bez ''Mettas'' vienīgi Liepāja izaudzinājusi dažus talantus, varbūt kādu Valmiera/
Kur lielo, vareno Latvijas futbola lideru devums?
Un muļķigi ir pārmest ''Mettai'', ka tā necīnās pa medaļā, pat stipri muļķigi!!!

     [+] [-]

, 2020-01-24 12:39, pirms 4 gadiem
sinajs rakstīja: 'Metta'' malači un treneri labākie no vietējiem! Vienīgā komanda, kas Latvijā ražo pašmāju, kvalitatīvus futbolistus. Turklāt katru gadu kāds jaunais talants tiek pārpirkts uz naudīgākām komandām, bet ''Metta'' turas un atkal nāk citi jaunie. Tie kas aiziet no ''Mettas'' bieži citās komandās sēž uz soliņa un savā izaugsmē apstājas.(Indrāns, Fjodorovs. . .)
Vēl bez ''Mettas'' vienīgi Liepāja izaudzinājusi dažus talantus, varbūt kādu Valmiera/
Kur lielo, vareno Latvijas futbola lideru devums?
Un muļķigi ir pārmest ''Mettai'', ka tā necīnās pa medaļā, pat stipri muļķigi!!!
Par talantiem runājot, kā var nepieminēt Daugavpili? Latvijas talantu kaltuves smagsvars (kopā ar Mettu)

     [+] [-]

, 2020-01-24 14:32, pirms 4 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Tad jau Metieši šosezon beidzot būs čempioni!
Rihters jau teica, ka 2020.gadā būs zelts