Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Medijs: Melkumjans varētu pamest "Spartaku" un kļūt par Žodzinas "Torpedo" sporta direktoru

Andrejs Siliņš

Medijs: Melkumjans varētu pamest "Spartaku" un kļūt par Žodzinas "Torpedo" sporta direktoru
Spartaks Melkumjans ar Virslīgas čempionu kausu 2016. gadā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Baltkrievijas sporta medijs by.tribuna.com, atsaucoties uz savā rīcībā esošu informāciju, vēstī, ka Jūrmalas "Spartaka" prezidents Spartaks Melkumjans turpmāk varētu veikt Baltkrievijas futbola kluba Žodzinas "Torpedo" sporta direktora pienākumus.

Melkumjans kopā ar tēvu savulaik izveidoja Jūrmalas "Spartaku", bet 2016. un 2017. gadā komanda izcīnīja Latvijas čempiontitulus. No 2017. gada pavasara par "Spartaka" ģenerāldirektoru strādā Edgars Garuačs, kurš šo darbu apvieno ar spēlētāja karjeru (Garuačs Jūrmalas komandā spēlē kopš 2014. gada ar nelieliem pārtraukumiem, kad devās īrē uz "Liepāju" un Šveices vienību "Aarau").

Žodzinas "Torpedo" vienību decembrī negaidīti atstāja tās galvenais treneris Oļegs Kubarevs, kurš, starp citu, iepriekš bijis arī Jūrmalas "Spartaka" galvenais treneris (2013. un 2016. gadā). Viņa vietā iecelts 43 gadus vecais Vadims Skripčenko. Komandu starpsezonā papildinājuši vairāki jauni futbolisti, bet by.tribuna.com raksta, ka izmaiņas notikušas arī kluba vadībā. Proti, sporta direktora amatā turpmāk varētu darboties Spartaks Melkumjans.

2018. gada sezonu "Torpedo" Baltkrievijas čempionātā noslēdza piektajā pozīcijā 16 komandu konkurencē. No trešās vietas, kas nodrošinātu dalību UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, Žodzinu šķīra astoņi punkti. Kluba lielākie panākumi ir 2016. gadā izcīnītais Baltkrievijas kauss un divreiz (2011, 2017) izcīnītais Baltkrievijas superkauss. Baltkrievijas augstākajā līgā vairākkārt izcīnītas ceturtās vietas. Eiropā "Torpedo" spēlējusi trīsreiz - 2010. gadā Eiropas līgas kvalifikācijā pārvarēta pirmā kārta, 2015. gadā zaudēts pirmajā kārtā, bet 2016. gadā uzvarēts 2. kārtā, zaudēts trešajā (pirmā kārta nebija jāspēlē).

Paredzams, ka pirmo pārbaudes spēli, gatavojoties jaunajai sezonai Žodzinas komanda aizvadīs 29. janvārī, tiekoties ar "Daugavpili", kas savukārt pēc uzvaras Latvijas 1.līgā gatavojas atgriešanās sezonai Virslīgā.

Izmantotie resursi:
https://by.tribuna.com/tribuna/blog...

  +2 [+] [-]

, 2019-01-24 11:26, pirms 5 gadiem
...un par Spartaka īpašnieku kļūs Ivans Ivanovs........