Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

''Riga'' vadītāji: ''Pirmais uzdevums - šogad uzvarēt kausa izcīņā''

Krišs Upenieks

''Riga'' vadītāji: ''Pirmais uzdevums - šogad uzvarēt kausa izcīņā''
Aleksandrs Romašins un Aleksandrs Proņins
Publicitātes foto

''SynotTip'' futbola Virslīgas komanda ''Riga'' turpina treniņus Apvienoto Arābu Emirātu pilsētā Dubaijā, bet komandas ģenerāldirektors Aleksandrs Proņins un sporta direktors Aleksandrs Romašins sarunā ar Sportacentrs.com jau tagad skaidri zināja teikt tuvākos komandas uzdevumus - uzvarēt Latvijas kausa izcīņā un jau šogad piedalīties Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā. Tāpat starp uzdevumiem ir uzvara Latvijas čempionātā.

''Riga'' Latvijas spēcīgākajā čempionātā spēlēs otro gadu, un šogad komanda gatavošanās procesa sākumposmā nolēma doties uz Apvienoto Arābu Emirātu pilsētu Dubaiju, kur ierādās 17. janvārī. Galvaspilsētas vienība aizvadījusi pirmo pārbaudes spēli, kurā ar 2:1 pieveica Ķīnas superlīgas komandu Henaņas "Jianye", bet jau rīt spēle pret Austrijas vienību Zalcburgas ''Red Bull''. Treniņnometnes noslēdzošajā daļā, 28. janvārī, trešā spēle pret kazahu ''Astana''.

''Iepriekšējā gadā mums nebija reāla sagatavošanās procesa sezonai. Tikai 10. janvārī toreiz savācamies, komplektējām sastāvu tikai turpinājumā, 11 cilvēki vēl bija palikuši no 1. līgas...Sezonas sākumā vairs bija tikai trīs palikuši, kopā piesaistījām 17 jaunus futbolistus. Loģiski, ka vienkārši nebija optimālais sastāvs, izdarījām, ko pie konkrētās situācijas varējām. Pēc tam bija arī treneru maiņa. Tagad viss ir citādāk. Jau 1. janvārī principā sastāvs bija skaidrs - kodolu veidos Latvijas futbolisti. Ir sastāvs, ir kodols, uz kuru balstīt visu. Vēl jāpiesaista divi trīs ārzemju futbolisti. Kādās pozīcijās? Uzbrucējs, centra aizsargs un varbūt arī malējais spēlētājs,'' tā izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, komentēja ''Riga'' ģenerāldirektors Aleksandrs Proņins.

Dubaijā komandai ir divi treniņi dienā, plus vēl arī viena teorētiskā nodarbība. Proņins nekautrējās jau šobrīd nosaukt komandas uzdevumus. ''Galvenais - uzvarēt Latvijas čempionātā!'' Sporta direktors Aleksandrs Romašins šajā brīdī piebilda, ka pirmais uzdevums gan būs izcīnīt Latvijas kausu, lai jau šogad komanda varētu piedalīties Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

Tāpat, runājot par sastāva komplektāciju, Proņins atzīmēja, ka dublieru sastāvā ir vairāki talantīgi jaunie futbolisti, kuri bieži vien tiek piesaistīti galvenās vienības treniņiem, tādējādi tiekot domāts arī jau par tālāku kluba nākotni. ''Par Vladimira Volčeka atbilstību galvenā trenera amatam šaubu nebija. Uz pozitīvas nots noslēdzām sezonu. Tagad cilvēkam ir iespēja veidot sagatavošanās procesu un pierādīt savu meistarību. Trenerim ir labs kontakts ar spēlētājiem. Pēc nometnes Dubaijā atgriezīsimies Latvijā. Varbūt vēl kādu nedēļu patrenēsimies Lietuvā vai Igaunijā, bet principā Baltijas teritorijā, lai pierastu pie apstākļiem, kas būs sezonas ievadā - sniegs, mākslīgie laukumi, '' turpināja Romašins.

Kluba budžetu jaunajai sezonai šobrīd esot grūti noteikt. ''Riga'' neesot tāda situācija, ka kaut kas konkrēts ir noteikts. Budžets veidojas atkarībā no tā, kādus futbolistus komanda piesaistīs. Klubs cer uz Eiropas līgas turnīru, kur varētu papildināt savas finansiālās iespējas. ''Nebūtu pareizi, ja mēs sauktu summas. Principā ir tāda situācija, ka mēs pat paši īsti nezinām. Nav bijis tā, ka mēs apsēstos pie galda un nospriestu kāds būs budžets. Nav nosaukta konkrēta summa. Mums vēl ir vajadzīgi trīs ārzemnieki un nezinām, cik daudz naudas tam vajadzēs,'' budžeta veidošanu komentēja Romašins.

Romašins arī atbildēja uz jautājumu, vai šis ''Riga'' projekts Latvijā būs ilglaicīgs: ''Ceram, ka šis projekts pastāvēs ilgus gadus. Skaidrs, ka Baltijā, pat ne tikai, arī Spānijā, ir klubi, kuriem veidojas lielas finansiālās problēmas. Latvijā var izveidoties kādi politiski pavērsieni, tā stabilitāte ne vienmēr ir. Kaut kas mainās, un ir jau cita dzīve. 100 vai 150 gadus būs klubs - nezinām. Tagad īpašniekiem ir vēlme pēc uzvarām. Ziniet, mēs tagad meklējam zemi jaunatnes akadēmijas izveidošanai. Saprotam, ka bez tā nevar iztikt, un tas tikai liecina par to, cik nopietni ir mērķi īpašniekiem.'' Pagaidām komanda spēlēs ''Skonto'' stadionā, bet sezonas pirmās mājas spēles Kauguru vai RTU laukumos.

Kasparu Gorkšu ''Riga'' vēlētos redzēt kā komandas futbolistu. ''Šobrīd viņš atgūst formu. Ir redzams progress. Būsim priecīgi, ja viņš būs mūsu sastāvā,'' piebilda Proņins. Kasparam gan esot arī citi varianti un piedāvājumi, taču klubs cer, ka tuvākajā laikā izdosies panākt vienošanos. Arī ar Valēriju Šabalu šobrīd notiek sarunas, kuras ir tuvu pozitīvam iznākumam. Ja viss notiks kā plānots, tad ''Riga'' Šabalu uz īres nosacījumiem iegūs uz vienu sezonu.

Nedaudz tālākā nākotnē ''Riga'' vēlētos atkārtot ''Ventspils'' panākumu un iekļūt Eiropas līgas grupu turnīrā, kas piesaistītu vēl jaunu investoru uzmanību. ''Kluba prezidents ir Eduards Janakovs, bet mums ir investori, kas grib, lai klubs virzītos uz priekšu. Janakovs ir Krievijas pilsonis. Vai investoriem ir vēlme, lai par viņiem uzzina Latvijā? Domāju, ka pagaidām viņiem tas nav interesanti. Ja tiksim kaut kur augstāk, tad tā interese parādīsies. Biznesa Latvijā viņiem pagaidām nav,'' noslēdza Proņins.

  +2 [+] [-]

, 2017-01-24 17:32, pirms 7 gadiem
Nu ja iet runa par tādiem spēlētājiem vēl kā Šabala, tad kāposts viņiem ir. Būtu ļoti interesati, ja izdodas tādu izlases klases uzbrucēju piesaistīt.

  +2 [+] [-]

, 2017-01-24 17:35, pirms 7 gadiem
kad tas klubs atlaidīs to vājprātīgo ķērmu, kurš feisbukā tur otdihaem un bļeģojas? Kkāds vājprāts, bērni tak arī skatās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-01-24 18:08, pirms 7 gadiem
mrPO rakstīja: kad tas klubs atlaidīs to vājprātīgo ķērmu, kurš feisbukā tur otdihaem un bļeģojas? Kkāds vājprāts, bērni tak arī skatās.
Latviskai auditorijai viņš ir ķēms. Kluba vadībai, futbolistiem un pārējiem jazičņikiem viņš ir adekvāts, piemērots tips, un kādu elektorātu grib piesaistīt dotais klubs. Kaut kas līdzīgs vecajam Skonto, kur vārtos bija Koļiņko, laukumā tādi paši, un stadionā pirms spēlēm skanēja Ruki Verh hīti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-01-24 18:53, pirms 7 gadiem
mrPO rakstīja: kad tas klubs atlaidīs to vājprātīgo ķērmu, kurš feisbukā tur otdihaem un bļeģojas? Kkāds vājprāts, bērni tak arī skatās.
diskutabli, ir tik daudz gadi pagājuši un klubi neko nav darījuši. Bez tam ir sen pagājis laiks, kad pietiek ar sterilu komunikāciju ar plakātu, kādu interviju un ierakstu tviterī, sports ir izklaides kategorijā un tā arī jāveido komunikācija. Par formu var pastrīdēties, bet man patīk šī pieeja.

     [+] [-]

, 2017-01-24 21:18, pirms 7 gadiem
izklausās,ka Rigai ir tik naudas,cik vajag!

  +1 [+] [-]

, 2017-01-25 00:09, pirms 7 gadiem
Aliņu gandrīz izlēju, šo " reklāmu" skatoties.
Neatkārtojami!

  +3 [+] [-]

, 2017-01-25 08:19, pirms 7 gadiem
mrPO rakstīja: kad tas klubs atlaidīs to vājprātīgo ķērmu, kurš feisbukā tur otdihaem un bļeģojas? Kkāds vājprāts, bērni tak arī skatās.
Varbūt šis ir tas krievu investors?!?! Vismaz komunicē savā dzimtajā valodā un uzvedas kā krievu tūristam pieklājas