Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

eSports.lv Virslīgas simboliskā izlase

Šonedēļ ar Rēzeknes "Blāzmas" triumfu pārspēlēs par vietas saglabāšanu LMT Virslīgā noslēdzās futbola sezona Latvijā. eSports.lv ir izveidojis savu simbolisko izlasi, kurā redzami, mūsuprāt, 2008. gada sezonas spilgtākie futbolisti LMT Virslīgā.

eSports.lv redakcija sastādījusi LMT Virslīgas simbolisko izlasi. Protams, arī tā zināmā mērā ir subjektīva, un katram var būt savs viedoklis par to, kuram spēlētājam izlasē ir vieta, kuram - ne.

Jau nākamnedēļ eSports.lv lasītājiem būs iespēja balsot par sezonas labāko spēlētāju Virslīgā. Katru komandu balsojumā pārstāvēs viens futbolists, kurš tiks izvirzīts, konsultējoties ar katra kluba pārstāvjiem – viņi visobjektīvāk spēj noteikt, kurš futbolists visas sezonas garumā bijis produktīvākais savā komandā.

eSports.lv LMT Virslīgas simboliskā izlase

Vārtsargs

Andris Vaņins (FK Ventspils)
Neapšaubāmi, šī brīža meistarīgākais un labākais vārtsargs LMT Virslīgā un Latvijas futbolā. Sezonu Andris aizvadīja pārliecinoši, pierādīdams savu pamatoto vietu arī Latvijas izlases sākumsastāvā. Redzams, ka Andrim Virslīgās ūdeņi ir pārāk sekli, un varam tikai cerēt, ka ziemas transfēru periodā Andris tiks pārdots kādam spēcīgākas līgas klubam, kurā vārtsargs varētu turpināt progresēt.

Aizsargi

Saša Cilinšeks (FK Ventspils)
Latvijas čempionu viens no aizsardzības balstiem, serbu aizsargs Saša Cilinšeks demonstrēja pārdomātu un nešaubīgu spēli visas sezonas garumā. Noteikti viens no ventspilnieku lieliskās aizsardzības pamatakmeņiem. Runā, ka Cilinšeks Ventspilī nepaliks, taču līdz šim aizvadīto laiku šeit nospēlēja ļoti labi.

Deniss Ivanovs (SK Liepājas metalurgs)
Liepājnieku centra aizsargs Deniss Ivanovs pierādīja, ka viņa vieta klubā un izlasē ir neapšaubāma. Iespējams, Ivanova meistarību varēja novērtēt tikai laikā, kad Deniss kājas pirkstu lūzuma dēļ izlaida vairākas nedēļas – Latvijas izlasē un klubā šajā laikā Ivanova vietā neviens pārliecinoši spēlēt nespēja. Arī Denisam, iespējams, par labu nāktu spēlēt kādā augstākas līgas klubā – tikai tur varētu turpināties izaugsme.

Davids Gamezardašvili (Skonto FC)
"Skonto" aizsardzības balsts – augumā garais gruzīns Davids Gamezardašvili šosezon spēlēja savā līmenī – bieži uzvarēdams gaisa divcīņas, ievadot uzbrukumus un reizēm arī noslēdzot tos. Laikā, kad apkārt vairākums komandas biedru ir gados jauni futbolisti, Gamezardašvili pieredze komandai lieti noderēja. Izskatās, ka viņu Latvijā redzēsim arī nākamsezon.

Vladislavs Gabovs (FC Daugava)
No igauņu "TVMK" pārnākušais Vladislavs Gabovs šosezon nospēlēja droši, ne velti izpelnīdamies labas atsauksmes un Latvijas izlases galvenā trenera Aleksandra Starkova izsaukumu uz tuvāko rezervju pārbaudes spēli. Savā aizsardzības malā Gabovs spēlēja pārdomāti, un droši var teikt, ka tuvākajā laikā Vladislavs varētu klauvēt arī pie izlases durvīm, kur viņa pozīcijā pilnīgas drošības nav.

Pussargi

Zurabs Mentešašvili (FK Ventspils)
"Ventspils" aktīvais gruzīnu malējais pussargs Zurabs Mentešašvili kārtējo reizi apliecināja, ka ir gan lielisks un uz uzbrukumu tendēts futbolists, gan arī reizēm nesavaldīgs un pārlieku karstasinīgs cilvēks. Lai gan lielā mērā tieši Mentešašvili noraidījuma dēļ "Ventspilij" vēl grūtāk kļuva izpildāms uzdevums tikt UEFA Čempionu līgas 3. kvalifikācijas kārtā, sezonas garumā gruzīns pierādīja, ka ir spējīgs spēlēt labu futbolu arī citās valstīs.

Vjačeslavs Daņilins (FC Daugava)
Krievu pussargs Vjačeslavs Daņilins bija viens no galvenajiem "Daugavas" panākumu cildinātājiem šosezon – pārliecinoša un pārdomāta spēle bija Vjačeslava trumpis, un krieva kvalitatīvo spēli novērtējuši daudzi.

Zahars Dubenskis (FK Ventspils)
Vēl viens krievu pussargs – Zahars Dubenskis – eSports.lv simboliskajā izlasē daudzus varētu pārsteigt. Tomēr Dubenska vairāku gadu garumā dotais rezultāts balsta pussarga pozīcijā ir neatsverams – lai gan uzbrukumos viņš nepiedalās tik aktīvi, melnais darbs tiek padarīts tik perfekti, ka vienkārši daudziem paliek neievērots.

Pāvels Surņins (SK Liepājas metalurgs)
Pēc daudzu domām, labākais "Liepājas metalurga" futbolists šosezon bija kreisā pussarga pozīcijā spēlējošais Pāvels Surņins. Visas sezonas garumā par Surņina spēli bija dzirdamas vismazāk gaudu, jo savu darbu Pāvels paveica līmenī. Tikai Aleksandram Starkovam zināmi iemesli, kādēļ Surņins šogad netika izsaukts pat uz izlases tuvāko rezervju spēli.

Uzbrucēji

Kristaps Grebis (SK Liepājas metalurgs)
Pēc neveiksmīgās gaisa apostīšanas Anglijas futbolā un tikpat nesekmīgās sezonas "Ventspilī" Kristaps Grebis ar krietnu līdzjutēji dāvāto neuzticības devu atgriezās mājās – "Liepājas metalurgā". Liepājnieku sastāvā visas sezonas garumā Kristaps demonstrēja stabilu un azartisku spēli, likumsakarīgi kļūstot par otru rezultatīvāko čempionāta spēlētāju, nopelnot uzaicinājumu uz Latvijas izlasi (kas vainagojās ar gūtajiem vārtiem pret igauņiem), kā arī aizslaukot apkārtējo cilvēku neuzticību kā nebijušu. Lieliska sezona Kristapam.

Vits Rimkus (FK Ventspils)
Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju atkal kļuvis vecmeistars Vits Rimkus, kurš turpina terorizēt pretiniekus "Ventspils" rindās. Lai gan lielu daļu savu vārtu Rimkus guva pret pavājiem pretiniekiem, savukārt izšķirošajās spēlēs ar rezultativitāti neatzīmējoties, labākais bombardieris paliek labākais – neviens cits tik daudz iesist nespēja.

Rezervisti

Māris Eltermanis (FC Dinaburg)
No ventspilniekiem izīrētais Māris Eltermanis "Dinaburg" rindās kļuva par vienu no lielākajiem panākumu kaldinātājiem, pārliecinoši aizvadot gan pirmo, gan otro sezonas pusi. Perfekti nebija, taču Māris ir sezonas viens no patīkamākajiem pārsteigumiem. Jādomā, ka nākamsezon būs iespēja sevi apliecināt arī Latvijas čempionu rindās.

Oļegs Laizāns (Skonto FC)
Skontietis Oļegs Laizāns 2008. gadu var ierakstīt kā līdz šim vienu no veiksmīgākajiem, ja ne veiksmīgāko sezonu karjerā. Sākotnēji rezultatīvi spēlēdams U-21 izlasē, sezonas turpinājumā Laizāns iekaroja tikpat kā pastāvīgu vietu "Skonto" pamatsastāvā, spēlēja pārliecinoši un savus uzdevumus izpildīja, sezonas noslēgumā arī izpelnoties izsaukumu uz Latvijas izlasi. Oficiāla debija tajā gan vēl jāpagaida.

Rolands Krjauklis (FC Dinaburg)
Vēl viens patīkams pārsteigums bija "Dinaburg" futbolista Rolanda Krjaukļa sniegums. Krjauklis šosezon "Dinaburg" vidējā līnijā bija neaizstājams, rādot pārliecinošu sniegumu un sezonas beigās izpelnoties izsaukumu uz izlases rezervju spēli, kurā gan darbojās aizsarga pozīcijā.

Aleksandrs Cauņa (Skonto FC)
Varbūt daudziem šķita, ka šogad "Skonto" pussargs Aleksandrs Cauņa nenospēlēja tik spilgti kā iepriekšējās sezonās. Tomēr pamanāms, ka Cauņa kļuvis nobriedušāks un nu jau ir viens no "Skonto" līderiem. Ļoti derētu pāriet uz kādu ārzemju klubu, kur augstākā līmenī varētu tikt pie regulāras spēļu prakses – ja Cauņa pārāk ilgi tiks nomarinēts Latvijā, topošā zvaigzne var arī pa īstam neuzspīdēt.

Ģirts Karlsons (SK Liepājas metalurgs)
Ar dažādiem iespaidiem atgrieziet no Nīderlandes, vasarā "Liepājas metalurgam" pievienojās viens no Latvijas labākajiem uzbrucējiem – Ģirts Karlsons. Viņš uzriez parādīja savu klasi uz Latvijas Virslīgas līmeņa fona – būdams uzbrukuma līderis, duetā ar Kristapu Grebi Karlsons spēlēja lietderīgi un rezultatīvi. Ģirtam gan jau tomēr prasās pēc augstāka līmeņa un līgas.

eSports.lv LMT Virslīgas simboliskā izlase

Grafiskais izkārtojums


, 2008-11-23 20:57, pirms 15 gadiem
Nu.... pieņemami.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-11-23 20:59, pirms 15 gadiem
Labi
, 2008-11-23 21:01, pirms 15 gadiem
shitaa izlase, jau vareetu paarvareet pirmo kaartu čempiona liigas kvalifikaacijaa
, 2008-11-23 21:07, pirms 15 gadiem
LuissH1 rakstīja: Blāzma pa sniegu arsies
Šonedēļ ar Rēzeknes "Blāzmas" triumfu pārspēlēs par vietas saglabāšanu LMT Virslīgā noslēdzās futbola sezona Latvijā.

Vini jau nospeleja. Izlasi uzmanigak
, 2008-11-23 21:07, pirms 15 gadiem
ir ok. Ja Karlsons būtu sezonu sācis no sākuma, tad pieļauju, ka šis būtu arī sākumsastāvā nevis rezervistos!
, 2008-11-23 21:08, pirms 15 gadiem
tiešām... cerams, ka beidzot mūsējie Eirokausos tiks tālāk! Derētu kādu grandu atvest.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-11-23 21:17, pirms 15 gadiem
Diezgan objektīvi,negribās nemaz strīdēties.
, 2008-11-23 21:20, pirms 15 gadiem
Par vaninu 100% taisniba
, 2008-11-23 21:34, pirms 15 gadiem
Vēl simboliskajā izlasē iederētos Borodavkins!
, 2008-11-23 21:38, pirms 15 gadiem
man likas kau Cauņam vajadzeja buut pamataa!!!
, 2008-11-23 21:43, pirms 15 gadiem
malacis grebi
, 2008-11-23 23:36, pirms 15 gadiem
Ja būtu rindjuks bez lēkāšanas sezonas vidē izticis, tad būtu grebja vietaa
, 2008-11-24 07:31, pirms 15 gadiem
Treneris?
, 2008-11-24 08:29, pirms 15 gadiem
vai autors un co apskatīs arī 1. līgas simbolisko sastāvu?
, 2008-11-24 12:01, pirms 15 gadiem
un saka ka Anglijas premjerliiga ir daudz legionaru!!!
, 2008-11-24 12:53, pirms 15 gadiem
Taisnība Ervainam, Cauņa bija labāks par Surņinu.
, 2008-11-25 20:20, pirms 15 gadiem
olga rakstīja: Taisnība Ervainam, Cauņa bija labāks par Surņinu.
ja cauņa labāks :d es ticu , Surņins man liekas vispar labakais spēlētājs virsligā. cik piespeles vinjs neiedeva rezultativas
, 2008-11-25 23:48, pirms 15 gadiem
vilja jr rakstīja: ja cauņa labāks :d es ticu , Surņins man liekas vispar labakais spēlētājs virsligā. cik piespeles vinjs neiedeva rezultativas
olga ir tā teikt LM antifans,par Surņinu pilnīgi piekrītu,vienkārši labākais ,bet ko dara šai izlasē rimkus???? Zaudē visās divcīņās ,tēlo nu ,ne pārliecinoši bet regulāri un tiesneši uzķeras.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-12-04 18:47, pirms 15 gadiem
Lietuvas A līgā par labāko spēlētāju atzīts bijušais FK Ventspils spēlētājs
Deimantas Bička,kurš pārstāv Ekranas krāsas.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.