Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFF apelāciju komisija atceļ Tosinam piespriesto trīs spēļu diskvalifikāciju

Andris Liepa
Andris Liepa

LFF apelāciju komisija atceļ Tosinam piespriesto trīs spēļu diskvalifikāciju
Tosins Aijeguns
Foto: Futbola Virslīga

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelāciju komisija ceturtdien, 23. augustā atcēlusi LFF Disciplinārlietu komisijas (DK) 21. augusta lēmuma daļu par FK ''Ventspils'' spēlētājam Aijegunam Tosinam piemēroto trīs spēļu diskvalifikāciju.

LFF Apelāciju komisija iepazinusies ar ''Ventspils'' apelācijas sūdzību par minēto DK lēmumu daļā par Aijeguna Tosina diskvalifikāciju uz trim spēlēm un naudas soda piešķiršanu 170 eiro apmērā, kā arī ''Ventspils'' prezidenta Adlana Šišhanova diskvalifikāciju līdz 2018. gada 19. septembrim.

Izvērtējot lietas materiālus un pamatojoties uz Apelāciju komisijas nolikumu, komisija daļēji apmierinājusi ''Ventspils'' apelācijas sūdzību, atceļot Tosinam piemēroto trīs spēļu diskvalifikāciju un naudas sodu. Šišhanovam piemērā mēneša diskvalifikācija gan atstāta spēkā.

Šišhanovs diskvalifikāciju saņēma par agresīvu izturēšanos pret tiesnešiem. Par tiesnešu apvainošanu ''Ventspils'' prezidents Atbilstoši Disciplinārā reglamenta pielikumam par šādu pārkāpumu pienākas no viena līdz trīs mēnešu diskvalifikācija, kā arī no 280 līdz 700 eiro liela soda nauda. Komisija Šišhanovam piesprieda vienu mēnesi ilgu diskvalifikāciju līdz 19. septembrim, kā arī 400 eiro sodu. tika izraidīts pēc uzvaras pār Jūrmalas "Spartaku" (2:1).

Savukārt Tosins pret "Spartaku" tika noraidīts par tīšu sitienu sāncenšu kapteinim Aleksandaram Kosoričam, kas pēc Disciplinārā reglamenta pielikuma ir trīs spēļu diskvalifikācijas un 170 eiro vērts pārkāpums. "Ventspils" gan iesniedza sūdzību par tiesnešu darbību šajā spēlē, taču komisija, iepazinusies arī ar Tiesnešu ekspertu komisijas atzinumu un noskatījusies spēles video ierakstu, atstāja spēkā Tosinam piespriesto sarkano kartīti un attiecīgās disciplinārās sankcijas. Bet šodien apelāciju komisija tomēr atcēlusi futbolistam iepriekš piespriestos sodus.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija

  +4 [+] [-]

, 2018-08-23 19:09, pirms 6 gadiem
Protams..Tosina pretinieks konkrētu teatri tur nospēlēja..!

  -4 [+] [-]

, 2018-08-23 19:20, pirms 6 gadiem
ošs ar sveices teemu liigumu parakstijis,bet tas jau mus pierasts notikums

  +1 [+] [-]

, 2018-08-23 19:36, pirms 6 gadiem
Kas tie par jenotiem kas pārstāv LFF Disciplinārlietu komisiju???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-08-23 21:09, pirms 6 gadiem
Skaidrs. Lai melnītis strādā, nevis dot atvaļinājumu ! Šišhanam arī vis OK.Kas būs ar tiesnešu šefa radinieku?

  +1 [+] [-]

, 2018-08-23 21:46, pirms 6 gadiem
Mierina vismaz tas,ka LFF apelācijas komisijā atradās cilvēki,kuri izprot futbolu,nevis kā tā sauktā "Tiesnešu ekspertu komisija",kuri nemaz neiedziļinājās lietas būtībā,bet kā burta kalpi nolasa spriedumu.Baigi moca ziņkāre,kuras personas ir šajā "ekspertu komisijā'.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-23 21:52, pirms 6 gadiem
FKV tika cauri ar izbīli. Šišhanovs var trīs spēles arī tribīnēs pasēdēt (un par tādiem gājieniem kā viņējie neiedot diskvalifikāciju vienkārši nevar - nevienā čempionātā - nu, vismaz Eiropā).
Bet kādas tur ir zemudens straumes, kāpēc vieni iedeva Tosinam pēc pilnas programmas, otri noņēma pilnībā, lai kāds, kas kaut ko vairāk saprot LFF personāliju attiecībās, uzraksta.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-23 21:59, pirms 6 gadiem
Tiesnešu komiteja:

Priekšsēdētājs – Vadims Direktorenko
Priekšsēdētāja vietnieks – Vladimirs Žuks
Locekļi - Boriss Grigs, Jānis Pukijans, Pjotrs Babickis

Disciplinārlietu komisija

Priekšsēdētājs - Jānis Pavlovskis
Locekļi - Valērijs Barkovs, Juris Liepiņš

Apelāciju komisija

Priekšsēdētājs - Aivars Bergers
Locekļi - Reinis Papulis, Aleksandrs Birnsons

LFF mājas lapā atrodam šādas personālijas.Ja tiesnešu komiteja ir tā pati "Tiesnešu ekspertu" komisija,tad šeit es redzu ieinteresētās personas,lai labāko FK Ventspils spēlētāju diskvalificētu uz trim spēlēm,par pārējiem nemāku spriest.

     [+] [-]

, 2018-08-23 22:41, pirms 6 gadiem
xxx777 rakstīja: ošs ar sveices teemu liigumu parakstijis,bet tas jau mus pierasts notikums
Tas nekas, ka raksts par to jau bija vakar.

     [+] [-]

, 2018-08-24 07:57, pirms 6 gadiem
Sarkanā kartiņa no spēles protokola nekur nav pazudusi. Pret Riga FC viņš drīkst spēlēt vai nē?