Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFF: Šišhanova izteikumiem nav nekādu objektīvu iemeslu

Ints Megnis
Ints Megnis

LFF: Šišhanova izteikumiem nav nekādu objektīvu iemeslu
Kaspars Gorkšs. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija (LFF) otrdien publiskā paziņojumā nosodījusi "Ventspils" komandas īpašnieka Adlana Šišhanova aso kritiku pret organizāciju, paužot, ka šāda rīcība bijusi agresīva un nepamatota.

Svētdien "Optibet" Virslīgas spēlē "Ventspils" cīnījās 2:2 ar "Valmiera Glass/ViA" komandu, uz pēcspēles preses konferenci galvenā trenera vietā ierodoties Šišhanovam, kurš skarbi izteicās par tiesnešu darbību un pauda neuzticību LFF prezidentam Kasparam Gorkšam.

Otrdien paziņojumu publicējusi LFF, sakot, ka "Ventspils" kluba oficiālo personu agresīvo uzvedību un publisko izteikumus nosoda gan pati organizācija, gan LFF Tiesnešu komiteja. "Konkrētajā gadījumā "Ventspils" īpašnieku izteikumiem, kuros tiek apšaubīta tiesnešu objektivitāte un neitralitāte, nav nekādu objektīvu iemeslu. Tieši tādēļ LFF Tiesnešu komiteja aicina LFF Disciplinārlietu komisiju izvērtēt gan FK Ventspils pārstāvju publiskos izteikumus pēc spēles, gan kluba oficiālo personu vēršanos pret spēles tiesnešiem pēc mača beigām," izteicies LFF tiesnešu pārraudzības eksperts Alans Snoudijs.

"Izteikumi, ka Virslīgas līmeņa tiesnesis ir ticies ar kāda kluba pārstāvjiem, un "Ventspils" oficiālā pārstāvja paustā gatavība palielināt sava kluba budžetu, lai finansiāli atbalstītu tiesnešus, ir vērtējami kā vārdiska apņemšanās veikt sodāmas darbības un rada pamatotas bažas par kluba pārstāvju godīgas spēles principu izpratni," teikts LFF paziņojumā, tomēr Šišhanovs savā runā uzsvēra, ka palielinātu budžetu, lai maksātu tiesnešiem, vien tad, ja LFF oficiāli pavēstīs, ka tāds ir uzstādījums.

"Latvijas futbola tiesneši savā izaugsmē un pašattīstībā iegulda ļoti lielu darbu, tāpēc ir ārkārtīgi svarīgi, lai spēļu laikā un pēc mača beigām viņi savu darbu var veikt drošā vidē. Savukārt Virslīgas klubu pienākums ir pret tiesnešiem izturēties ar cieņu, nodrošinot viņiem netraucētus un drošus darba apstākļus pirms spēles, tās laikā un pēc spēles beigām. Tādēļ vēlos uzsvērt, ka LFF neignorēs šādus publiskus izteikumus, kuri nav pamatoti ar faktiem un pierādījumiem," saka Snoudijs.

"LFF vienmēr un visur visiem pieejamajiem līdzekļiem aizstāvēs tiesnešu tiesības neatkarīgi un droši veikt savu darbu. FIFA un UEFA noteikumi aizliedz futbola klubiem jebkādā veidā ietekmēt tiesnešu darba organizēšanu, un LFF ir apņēmusies sekot, lai Latvijā šis princips tiktu pilnībā ievērots," teicis Gorkšs, skaidrojot, ka tiesnešu nozīmēšanu uz LFF pārraudzītajām sacensībām no ārpuses neatkarīgā un neietekmējamā veidā īsteno LFF Tiesnešu komiteja, gala akceptu sniedzot LFF tiesnešu pārraudzības ekspertam Snoudijam. Starptautiskie FIFA un UEFA noteikumi
aizliedz klubiem veikt jebkādas darbības, kas varētu ietekmēt tiesnešu nozīmēšanas kārtību. "Un arī otrādi - ja kāds kluba pārstāvis saskaras ar negodprātīgu spēles tiesāšanu vai aizdomām par rezultātu ietekmēšanu, tad aicinu par šiem faktiem ziņot LFF Disciplinārlietu komisijai, LFF Godīgas spēles un ētikas komitejai vai UEFA atbildīgajām struktūrvienībām."

Kā noskaidroja Sportacentrs.com, Šišhanova rīcība izcelta arī inspektora ziņojumā par spēli: ""Ventspils" pārstāvis A. Šišhanovs pēc spēles izgāja laukumā vidū un radīja aizvainojušus žestus spēles galvenajām tiesnesim, kā arī pēc spēles iegāja tiesnešu ģērbtuvē un apvainoja tiesnešus par nekvalitatīvu tiesāšanu, iesita ar kāju pa tējkannu un uzvedās agresīvi. Tāpat pēc spēles tiesnešu ģērbtuvē ienāca sieviete, kura nav ierakstīta protokolā, un arī izteica neapmierinātību par tiesnesi." Protokolā minēts arī, ka "Ventspils" futbolists Jevgēņijs Kazačoks aizvainojis tiesnešus ar necenzētiem vārdiem.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-23 14:45, pirms 5 gadiem
Maz ticams
Gan Šišhanovs gan KazačoXXX solīdi cilvēki

     [+] [-]

, 2019-07-23 14:47, pirms 5 gadiem
Kas ir Kasoars Gorkš? 😁

     [+] [-]

, 2019-07-23 15:20, pirms 5 gadiem
Un kur bans par tiesnešu nolikšanu u.c. ??

     [+] [-]

, 2019-07-23 15:51, pirms 5 gadiem
Labāk Snoudijs ar šādu degsmi būtu rīkojis seminārus 2.līgas tiesnešiem.
Slēpts komentārs: fbiagent

  +4 [+] [-]

, 2019-07-23 16:15, pirms 5 gadiem
fbiagent rakstīja: Pat saeimu neviens negrib gāzt x3 gada laikā, tātad problēma ir, un viņa ir atainota raksta fotogrāfijā!
Jā, problēma ir opozīcijai, ka netiek siltajos krēslos un nevar dalīt ietekmes sfēras Kur ir Ļašenko, lielais futbola aizstāvis? Par viņu dzird tikai nedēļu pirms vēlēšanām un viss, pārējo laiku sprunguļi tiek bāzti Gorkša ritenī

  +4 [+] [-]

, 2019-07-23 16:29, pirms 5 gadiem
Pēc tādiem paziņojumiem no Šišhas puses būtu jāseko vēl visādai info, pierādījumiem, ka labi nav. Vot tad tā būtu bomba! Pagaidām tikai tāds izvirdums bez lavas.

  +3 [+] [-]

, 2019-07-23 16:44, pirms 5 gadiem
taisnība jau laikam būs tam komantētājam, kurš minēja ka visiem šiem **oviem un līdzīgajiem postsovetiem sāk zust ietekmes sfēras, jaunā valde strādā, vecos stagnātus nomaina jaunā paaudze, un nekādas rebes vairs cauri neiet, savādāk nemāku iztulkot.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-23 16:47, pirms 5 gadiem
kads gorks-ta tacu ir koncita=kopija...

     [+] [-]

, 2019-07-23 16:53, pirms 5 gadiem
Eirokausi šogad ļoti labi klubiem. Krīze, laikam ir futbolā Latvijai. Toties nav Liepājai, Ventspilij, Rigai utt.

     [+] [-]

, 2019-07-23 16:59, pirms 5 gadiem
fbiagent rakstīja: Pat saeimu neviens negrib gāzt x3 gada laikā, tātad problēma ir, un viņa ir atainota raksta fotogrāfijā!
Jo vairāk leģionāru, jo labāk. Čempionāts ļoti interesants. Saeimu sen vajadzēja gāzt, bet tas nav futbols. Te neko daudz par Saeimu neuzrakstīsi.

     [+] [-]

, 2019-07-23 17:03, pirms 5 gadiem
kAD VENTSPILS TIKS IZSLĒGTA PAR SAVĀM TOTO DARBĪBĀM...

  -1 [+] [-]

, 2019-07-23 17:07, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Jo vairāk leģionāru, jo labāk. Čempionāts ļoti interesants. Saeimu sen vajadzēja gāzt, bet tas nav futbols. Te neko daudz par Saeimu neuzrakstīsi.
Čempionāta līmenis aug, bet izlase no tā neko īsti neiegūst. Mums te jau ir izveidojusies situācija, ka uzbrucēji pārkvalificējas par aizsargiem viens pēc otra. Vietējie uzbrucēji, superstāri reti kad tiek uz laukuma. Tad vienīgais, ko izlasē varam likt ir Polijas 2. līgas spēlētājus. Tāpēc, tavs apgalvojums ir pilnīgi garām, tuvredzīga domāšana

     [+] [-]

, 2019-07-23 17:12, pirms 5 gadiem
Spēlētu Jagodinskis Ventspilī. Gan jau, ka Venspils būtu daudz labāka komanda. Neviena izlases spēlētāja. Kam interesē FK Ventspils, gan jau ka ne daudziem.

     [+] [-]

, 2019-07-23 17:15, pirms 5 gadiem
sabikas rakstīja: Čempionāta līmenis aug, bet izlase no tā neko īsti neiegūst. Mums te jau ir izveidojusies situācija, ka uzbrucēji pārkvalificējas par aizsargiem viens pēc otra. Vietējie uzbrucēji, superstāri reti kad tiek uz laukuma. Tad vienīgais, ko izlasē varam likt ir Polijas 2. līgas spēlētājus. Tāpēc, tavs apgalvojums ir pilnīgi garām, tuvredzīga domāšana
Vismaz Eirokausi ir labāki. Ja vēl RFS nebūtu izgāzusies pēdejās minūtēs.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-23 17:43, pirms 5 gadiem
Vismaz viens atradas kas atklati un tiešaja etera teica ka Gorkšam vajag iet, vina atbalsts bija kludaini.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-23 17:47, pirms 5 gadiem
sabikas rakstīja: Čempionāta līmenis aug, bet izlase no tā neko īsti neiegūst. Mums te jau ir izveidojusies situācija, ka uzbrucēji pārkvalificējas par aizsargiem viens pēc otra. Vietējie uzbrucēji, superstāri reti kad tiek uz laukuma. Tad vienīgais, ko izlasē varam likt ir Polijas 2. līgas spēlētājus. Tāpēc, tavs apgalvojums ir pilnīgi garām, tuvredzīga domāšana
Virslīgas komandu skaits tiks palielināts, līdz ar to vietējiem siltumnīcas stāriem būs kur iet, ja uz labu leģionāru rēķina nepatīk beņķi deldēt. Ja reiz izlase neko neprot, lai vismaz ir spēcīgi klubi eirokausos. Riga un RFS ir labi piemēri, ka leģionārus ne tikai no Āfrikas var atrast

  +2 [+] [-]

, 2019-07-23 19:24, pirms 5 gadiem
Cienījamie tiesneši,ja Jūs Kazačoks nolamā matam(ko varēja dzirdēt pat pa televizoru) un Jums nav pa.tu lai iedotu sarkano ,bet tikai ierakstīt šo faktu spēles ziņojumā ,... tad Jūs to esat pelnījuši ! Vēl vairāk, cenšoties izdabāt vieniem un otriem ,vienmēr kādam būsiet slikti ,kas Jūs noliks!
Audzējiet bumbas,Jums viņu pietrūkst!