Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Pertija: "Ventspils paņem spēlētājus, kurus pacēluši esam mēs"

Pertija: "Ventspils paņem spēlētājus, kurus pacēluši esam mēs"
Tamazs Pertija

Šodien SMScredit.lv Virslīgas pārceltajā spēlē Rīgas "Skonto" mājās ar 2:0 uzveica "Liepāju". Pēc mača uzvarētāju galvenais treneris Tamazs Pertija kritizēja tos savus spēlētājus, kas nav kopā ar komandu, slavēja "Liepājas" talantu kalvi, kā arī šai sakarā zobgalīgi izteicās par "Ventspili".

Tamazs Pertija, "Skonto" galvenais treneris: "Spēle bija ļoti spēcīga, ļoti spēcīga. Droši varu pateikt, ka šī spēle bija pati spēcīgākā šai sezonā. Ne jau tas, ka mēs spēlējām ļoti stipri, bet gan tas, ka mēs un pretinieks bijām viens otra cienīgi. "Liepājai" ir ļoti jaudīga uzbrūkošā grupa - paskatieties, kādi viņiem spēlē uzvārdi. Pie 0:1, kad viņi sāka nostiprināt uzbrukumu un izlaida dažus uzbrucējus, viņi praktiski trijatā četratā spēlēja uzbrukumā. Spēle varēja attīstīties dažādi - vai nu mēs ielaižam, vai nu noķeram viņus pretuzbrukumā un iesitam otros un uzvaram. Notika otrais variants. "Liepāja" vēlējās atspēlēties, līda uz priekšu, un mēs to izmantojām. Taču pats spēles saturs bija traks - 75 minūtes mēs presingojām pa visu laukumu un sapratām, ja dosim viņiem zonas un brīvi saņemt bumbu, tad mums būs problēmas, jo "Liepāja" nokomplektēta ar ļoti labiem spēlētājiem, sevišķi uzbrūkošā grupa. Esmu priecīgs par uzvaru, esmu lepns par saviem puišiem, jo viņi šodien vēlreiz parādīja, ka mums galvenais ir futbols. Kādam [svarīga] ir sociālā programma, kādam vēl kaut kas, bet mums ir mīlestība pret futbolu un, ejot laukumā, no sirds attiecamies pret futbolu, un, domāju, futbola dievs mūs šodien apbalvoja. Uzvarējām skaistu spēli."

Vispirms jautājums par sastāvu - šodien nebija ne Gabova, ne Mingazova. Kur viņi ir?
"Mingazovs aizbraucis prom uz mūžu. Viņš nolēma, ka vieglāk ir aizbraukt, jo nespēja paciesties līdz beigām. Mūsu situācija [domāts kluba finansiālais stāvoklis - aut.] uzlabojas, esmu pārliecināts, ka tā uzlabosies tuvākajā laikā. Viņš nespēja un sāka izgudrot visādas lietas par uzturēšanās atļauju un tā tālāk. Cilvēks aizbraucis, tas ir viņa lēmums. Kas attiecas uz Gabovu, viņš arī ir mazliet "pazaudējies". Viņš nesaprot, ko un kā grib, jo sacīju viņam: "Ja vēlies palikt komandā, tev jātrenējas un jāspēlē ar komandu. Ja gribi iet prom, saki man, ka ej prom." Viņš it kā neaiziet, bet it kā nav arī ar komandu. Viņam nekāda savainojuma nav. Jebkurā gadījumā šos puišus nenosodu, nekādā gadījumā nesaku, ka viņiem kaut kādā ziņā nav taisnības, taču man komandā ir vajadzīgi futbolisti, kuri aizstāvēs "Skonto" krāsas pat šādās situācijās. Uzskatu, ka kļūstam stiprāki, stiprāki un stiprāki. Jo vairāk mūs kritizē, jo vairāk mums rada problēmas, jo spēcīgāki kļūstam. Un, lūdzu, šodien komandas sastāvā izgāja spēlētāji un pierādīja, ka viņiem galvenais ir futbols. Esmu par to priecīgs."

Teicāt, ka Mingazovs aizbraucis uz mūžu, taču viņš vienreiz jau "uz mūžu" aizbrauca, pats tā teica, taču vēlāk atgriezās. Tāpat vēl daži...
"Visticamāk, tagad vairs neatgriezīsies. Pat, ja atgriezīsies, es viņu neņemšu. Tas ir mans lēmums."

Bet vai tad viņam nav spēkā esoša līguma?
"Nezinu. Ja cilvēks ir aizbraucis, tātad viņam nav spēkā esoša līguma. Un ziniet ko, "Skonto" nav caurstaigājama sēta! Pat šādā situācijā, kad mums ir tādas problēmas. Nav tāda "gribu atnākšu, gribu aiziešu". Tā nebūs. Es spēlēšu ar Bērenfeldu, Gutkovski, Ivanovu. Nekas traks, puiši izgāja un nospēlēja. Es nevienam nepielāgošos. Esmu ļoti pacietīgs cilvēks, taču ir brīži, kad, godīgi sakot, es no futbola viedokļa nesaprotu dažus spēlētājus. Laikam viens no tiem, kuru nesaprotu, ir Gabovs. Ļoti cienu viņu kā futbolistu, kā personību, kā kārtīgu cilvēku, bet konkrētajā "epizodē" viņu nesaprotu."

Sacījāt, ka Mingazovs mazliet nepacietās līdz galam un ka situācija uzlabosies. Kas liek jums tā domāt?
"Jo mums sola, ka visi parādi, kas ir, tiks atmaksāti."

Kurš sola?
"Kāda starpība, kurš sola? Ja mēs spēlējam, tātad ticam. Ja mēs neticētu, tad mēs visi aizietu. Ticam tiem cilvēkiem, kas sola. Jo bez uzticības un cieņas vienam pret otru mēs pasauli neuzbūvēsim."

Esat vairākkārt uzsvēris, ka jūsu galvenais uzdevums ir sagatavot komandu un citos jautājumos neiesaistāties, taču intervijā Latvijas Televīzijai Guntis Indriksons sacīja, ka jūs, kad nepieciešami līdzekļi un paēdināt komandu, jūs ejat pie viņa, nevis šī brīža īpašnieka Zaiceva. Kā jūs to nokomentētu?
"Jo zinu, ka Guntis daudzus gadus ir palīdzējis "Skonto", viņš bija kluba prezidents. Esmu pārliecināts, ka viņam sāp tas, kas notiek ar "Skonto". Atļaujos viņam prasīt naudu sagatavošanās procesam (ēdināšanai, vitamīniem), jo zinu, ka viņš nekad neatteiks, un viņš lieliski saprot, ka tas, ko dod, iet labumā komandai. Godīgi sakot, nezinu nevienu citu cilvēku, kam prasīt. Jā, no Indriksona saņemu līdzekļus, lai mums būtu pilnvērtīgs treniņprocess."

Noslēgumā par talantiem. Jūs bieži uzsverat, ka jums ir daudz jauno futbolistu. Šodien jums starta sastāvā bija pieci U-21 vecuma spēlētāji, bet "Liepājai" astoņi, un "Liepāja" bumbas kontroles ziņā izskatījās pieklājīgi. Vai var teikt, ka Liepājas jaunie talanti nav sliktāki par "Skonto" talantiem?
"Teikšu tā - ja jums interesē mans viedoklis: šodien "Liepāja" ir Nr.1 komanda pēc spēles rokraksta. Man "Liepāja" šobrīd patīk vislabāk, jo tā spēlē futbolu, nevis sit bumbu uz priekšu. Var redzēt, ka viņi vēlas spēlēt futbolu. Un paskatieties, kāda viņiem ir spēlētāju atlase! Varu droši šodien pateikt, ka "Liepājai" ir viena no spēcīgākajām skolām, tāpēc viņi "izlaiž" tik daudz talantīgu futbolistu. Arī mums ir ļoti laba skola, jo mēs praktiski visus spēlētājus ņemam [domāts lielajai komandai - aut.] no skolas. Uzskatu, ka mūsu abu skolas šobrīd ir ļoti augstā līmenī.

Ja paskatāmies uz "Ventspili", tad kādi spēlētāji tur atgriežas? Siņeļņikovs, Rode - tie, kas izauga "Skonto". Karlsons - starp citu, no kurienes viņš [ar ironiju vēršas pie Dobrecova - aut.]? No Liepājas. Viņiem ["Ventspilij"] jau 15 gadus ir internāts. Es nevienu nevainoju, taču parādiet! "Liepājai" un mums ir spēlētāji no vietējās skolas, bet "Ventspilij" nez kāpēc nav. "Ventspils" nez kāpēc ņem tos spēlētājus, kurus mēs esam pacēluši, cēlām, cēlām, bet pēc tam viņi paņem. Tiklīdz viņi sāk spēlēt ar saviem spēlētājiem, viņi septiņas kārtas nevar uzvarēt. Tā ir taisnība! Ja gribam taisnību, tā ir taisnība. Ja negribam taisnību, bet gan viens otru čubināt, tad varam vienkārši savā starpā runāties ne par futbolu. Jūs lieliski zināt, ka tā ir taisnība, un jums patīk taisnība, tāpēc es personīgi jums saku taisnību. "Liepājai" un "Skonto" ir Nr.1 skolas visā Latvijā. Pats interesantākais - bija un būs."

Viktors Dobrecovs, "Liepājas" galvenais treneris: "Apsveicu "Skonto" ar uzvaru. Nevaram mēs uzvarēt, ja nespējam izmantot savas iespējas, kuras mēs veidojam. Es teiktu, ka kopumā mēs spēlējām labi, bet tai noslēguma fāzē mums diemžēl kaut kas neiet. Tas, kas mums iepriekš bija labākais [domāts uzbrukums - aut.], šoreiz tas mums bija sliktākais."

Runāji par uzbrukumu, bet izskatījās, ka jums arī aizsardzība ir ļoti caura. Spēlējāt ar pieciem aizsargiem, "Skonto" reti tika klāt jūsu vārtiem, bet, kad tika, uzreiz bija briesmas un problēmas.
"Neteiktu, ka mēs ar pieciem aizsargiem - mēģinājām spēlēt ar trim. Skaidrs, ka aizsardzībā spēlē viens pret vienu zaudējām praktiski visu, tas mani arī pārsteidza. Otros vārtus mēs vispār ielaidām... man liekas, futbolā sētā bērni tādus vairs nelaiž. Nedrīkst laukuma vidū centra aplī apturēt bumbu ar galvu, nolikt bumbu uz zemes, apspēlēt piecus un gūt vārtus [domāts veids, kā Osipovs guva otros vārtus - aut.]. Mēs diemžēl visi skatāmies un domājam, ka kāds bumbu atņems, bet tā nenotiek - ir jāspēlē tuvākajam. Diemžēl tamdēļ, es domāju, mēs arī zaudējām šo spēli, jo katrs cerēja, ka būs nākamais, kas atņems bumbu, nākamais atkal cer uz nākamo, un pēdējais varbūt jau cer, ka vārtsargs atsitīs. Sanāca citādi."

Turpinot par aizsardzību, jājautā kur palicis Peha un kad varētu Deniss Ivanovs spēlēt?
"Peha ir devies prom uz Rumāniju. Ivanovs ir pieteikts, bet diemžēl pēc līguma parakstīšanas vakara treniņā viņam drusku ar pirkstu radās problēma - tā kārtīgi sasita. Taču ceru, ka viņš drīz būs ierindā.

Par Artūru Vaičuli vienubrīd pavīdēja informācija, ka tomēr pārcelsies uz "Jūrmalu", nevis "Liepāju". Kāda ar viņu situācija?
"Viņam tiek kārtoti visi papīri, viņš būs pie mums."

Pēdējā kausa spēlē uz maiņu iznāca Māris Verpakovskis un guva arī divus vārtus, bet šodien viņa nebija pat pieteikumā - viņam bija kādas darīšanas?
"Tieši tā. Viņš par 100% būtu spēlējis, ja viņam nebūtu bijušas darīšanas, savas lietas. Domāju, ka nākamajai spēlei [tā būs pret "Ventspili" - aut.] viņš obligāti gatavosies."

Tamazs sacīja, ka "Liepāja" rokraksta ziņā viņam ir Nr.1. Kas tev ir Nr.1 šobrīd Virslīgā? Arī "Liepāja" vai kāda cita komanda?
"Skaidrs, ka Tamaza vadībā "Skonto" tiešām mums bija... parādīja pagājušajā gadā... brīnos, kā viņi nevinnēja pagājušajā gadā čempionātu, kad viņu spēles zīmējums, raksturs.. fantastisku futbolu viņi spēlēja. Varam ņemt ne tikai Latvijas čempionātu, bet pagājušogad parādīja Eirokausi - bija neveiksme, būtu iedevuši pendeli [domātas spēles beigas ar "Slovan Liberec" - aut.], būtu tikuši tālāk, un viss būtu noticis. Vai Liepājai ir labāka skola, tur var pastrīdēties, bet piekrītu tam, ko Tamazs teica - viennozīmīgi šīs divas ir vadošās Latvijā. Tas, ko viņš teica par to pašu "Ventspili" - viņi mēģina ņemt pieredzējušu cilvēku, lai viņš būtu pozīcijā. Tās ir viņu problēmas, viņu izvēle. Kam ir nauda, tas pasūta mūziku. Viņi izvēlas tādu ceļu - ja tas dod augļus, tad ir labi. Mēs vairāk dodam iespēju spēlēt jauniem un atvērties tiem jaunajiem."


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-23 23:48, pirms 10 gadiem
Ak, nabadziņš Pertija! Tagad tikai atliek vien dibenu sist pret zemi kā mazam bērnam.
, 2014-07-23 23:49, pirms 10 gadiem
VIens otram glaimo Ja jau abi piekrīt viens otra teiktajam, tad jau laikam tā arī ir.
Par Mingazovu škrobe - tomēr bija atslēgas spēlētājs komandā. Taga tik tiešām var arī izlaist FKV, bet cerams, tas nenotiks.
, 2014-07-23 23:50, pirms 10 gadiem
Neder - mūsu izlašniekiem vajadzīgs kāds, kurš pa spalvai glauž. Tamazs nekad to nedarīs. Tāds Rudņev būtu izsviests pēc savas izrunāšanās uz neatgriešanos.
fegic rakstīja: vobšem Tamazu par LV treneri
, 2014-07-23 23:50, pirms 10 gadiem
Tamazam ar treknu koku pa dirsu un ārā no Latvijas! Nelietis!
, 2014-07-23 23:57, pirms 10 gadiem
MisterT rakstīja: Ak, nabadziņš Pertija! Tagad tikai atliek vien dibenu sist pret zemi kā mazam bērnam.
vai tad viņš kaut kur žēlojas?
, 2014-07-24 00:01, pirms 10 gadiem
malacis Tamaz! Šādus vīrus vairāk par trenneriem, spēlētājiem iemāca vismaz kko, tāpat kā Znaroks, saka visu ko domā, GO PERTIJA, GO SKONTO.
, 2014-07-24 00:05, pirms 10 gadiem
2012gads u-19 LV chempioni FK Ventspils OC,13 gada chempioni
BFC Daugava,otrie Ventspils

Jautajums par ko jus tur sapnojat?
, 2014-07-24 00:07, pirms 10 gadiem
Malacis autor, pēc virsraksta var nodomāt, ka Tamazs kkāds Lo*s ir.
, 2014-07-24 00:16, pirms 10 gadiem
kastans rakstīja: 2012gads u-19 LV chempioni FK Ventspils OC,13 gada chempioni
BFC Daugava,otrie Ventspils

Jautajums par ko jus tur sapnojat?
Un cik no viņiem tikuši lielajā komandā?!
, 2014-07-24 00:17, pirms 10 gadiem
Problem? rakstīja: Malacis autor, pēc virsraksta var nodomāt, ka Tamazs kkāds Lo*s ir.
Nav jau melots. Noskaties video ar spēles skaņām no spēles ar Mettu. Gudrs viņš tiešām nav.
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?
, 2014-07-24 00:47, pirms 10 gadiem
Lai arī spēles karstumā parasti Pertija rej ka vēmiens nāk, viņa intervijas ir ļoti interesanti lasīt!
, 2014-07-24 04:13, pirms 10 gadiem
Noskaties šo video un tev domas par Tamazu mainīsies ! Spēles skaņas: Tamazs Pertija, iespējams,...
fegic rakstīja: vobšem Tamazu par LV treneri
, 2014-07-24 07:48, pirms 10 gadiem
Izlasot virsrakstu un mazliet pārfrāzējot, varu pateikt, ka "mēs nemākam noturēt pašu izaudzinātus spēlētājus, tādēļ tos var ņemt, kas grib, arī Ventspils!"
, 2014-07-24 08:05, pirms 10 gadiem
Protams,Ventspils bērnu treneri strādā vājāk par Liepājas un Skonto treneriem. Kluba politika savu audzēkņu izaugsmē vāja.
, 2014-07-24 09:06, pirms 10 gadiem
Laba intervija no Pertijas tajā ziņā,ka viņš aizķēra, un pilnīgi pamatoti, FK Ventspili .Kas attiecās uz Skonto spēlētājiem,kuri pametuši komandu,pēc tam atgriežoties Latvijā spēlē FK Ventspilī, es gan neko sliktu nesaskatu Smirnovs HščanovičsTarasovs Turkovs Dubra Rode Siņeļnikovs Visi viņi ir labas klases spēlētāji Latvijas mērogā un ja pēc "ārzemju komandējumiem"viņi neatgriežās Skonto,bet gan Ventspilī,tad tā nu galīgi ir paša Skonto problēma un šeit nu Pertija uzvedās ka greizsirdīga sieva.Varētu teikt Ventspilij paldies,ka dod šiem labiem spēlētājiem te pat Latvijā ATMAKSĀTU darbu.Šis tas no Ventspils staļļiem ir ticis arī Skonto.Labākais no tiem protams bija Grigorčuka audzēknis,Rugins.Savčenko tīrākais ventspilnieku audzēknis.Arī Gabovs uzspēleja Ventspilī,bet kā futbolists protams uzauga Rīgā.Tomēr ,ne par to es šajā komentā gribēju runāt.Sāpīgākais un pamatotais Pertijas pārmetums ir savu audzēkņu iekļaušana galvenajā komanda(par meistarkomandu to neatļaušos nosaukt)Šeit nu viņam ir nenolidzami taisnība.Agrāk es turējos pie pārliecības,ka komandai augsti mērķi un jaunie censoņi gluži vienkārši neiztur konkurenci.Tā vēl varēja runāt dažas sezonas atpakaļ,kad virslīgas līmenis nebija nokritis līdz slieksnim.Ko redzu šosezon,kad Liepāja un Skonto apspēlē savus jaunos kadrus.Ar Insas aiziešanu pie vārda beidzot ticis Barinovs,tomēr klubs paņem Rodi,kas liecina vienu,ka Barinovam neuzticās.Konkurence protams ir laba lieta,ja spēlētāji tiktu rotēti un spēlētu tobrīd labākais.Tas gan atkarājas no treneriem un šis variants nestrādās pie Jurģa.Eduards Tīdenbergs,šobrīd perspektīvākais Ventspils futbola audzēknis pie spēlēšanas šosezon tika tikai tāpēc,ka savainots tika Žigajevs.Svārups arī Ventspils futbola audzēknis.Tiesa manā skatījumā šobrīd vēl ar daudziem mīnusiem,bet vienalga tos var labot tikai spēlējot.Atnākot Čeikam un Karlsonam Kaspars ir sapratis,ka komandā vairāk pie vārda netiks un mēģina meklēt laimi Polijā.Epizodiski laukumā parādas Mukins,tiesa šeit es šobrīd nekādu progresu neredzu.Man šķiet šobrīd Vladimirs apstājies savā izaugsmē.Tas gan ir labojams.Bezuščonoks,Indrāns,Vērdiņš šobrīd ir pamatkomandas rezervistu soliņa sildītāji.Manuprāt treneru kolektīvam vajadzētu būt elestīgākam un vairāk uzticēties saviem audzēkņiem.Šobrīd maiņas notiek vairāk pēc hronometra ,nevis situācijas laukumā.Tas tāds mans subjektīvs vērojums no malas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-24 13:23, pirms 10 gadiem
FKV slavē aizgūdamies,bet ES pa reizei paskaitu cik viņi irsagatavojuši IZLASEI!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-24 18:46, pirms 10 gadiem
FK Ventspils uznem apgriezienus, paliek arvien specigaki! Laba pieredze ar Malmo FF!
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".