Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Kurtejans: "Visur rakstīts fair play, taču es to nejūtu"

Kurtejans: "Visur rakstīts fair play, taču es to nejūtu"
Aleksandrs Kurtejans
Foto: Raitis Supe

SynotTip futbola Virslīgas 13. kārtas noslēdzošajā mačā "Riga" savā laukumā izcīnīja minimālu uzvaru pār "Jelgavu". Pēcspēles preses konferencē abu komandu treneri atzina, ka likumsakarīgs rezultāts šajā spēlē būtu bijis neizšķirts.

Aleksandrs Kurtejans, FK "Jelgava" galvenais treneris: "Spēle bija interesanta, emocionāla. "Riga" ir laba komanda. Pirmajā puslaikā mums bija daudz brāķa, tas traucēja parādīt izteiksmīgu spēli. Otrajā puslaikā kļūdu bija nedaudz mazāk. Momenti bija… Nedaudz pietrūka veiksme spēles galotnē. Uzskatu, ka rezultāts 1:1 būtu godīgāks. Nekas slikts nav noticis."

Jevgeņijs Perevertailo, "Riga" FC galvenais treneris: "Iespējams, piekritīšu tam, ka godīgāks būtu neizšķirta rezultāts. Pirmajā puslaikā labāka spēle sanāca mūsu komandai. Otrajā puslaikā labāk spēlēja "Jelgava", kas izrādīja iniciatīvu, dominēja, pareizi izmantojot savu spēlētāju kvalitātes. Mums nācās daudz spēles laika veltīt flangu uzbrukumu jaukšanai. Bija daudz tālo piespēļu, jo viņiem laukumā devās lielais uzbrucējs [lietuvietis Evalds Razulis – aut.]. "Jelgavai" priekšā sāka spēlēt četri spēlētāji. Šādu darbību [no pretinieku puses] jēgu es ļoti labi apzinos, pēc situācijas tās bija pareizas. Mums izdevās tikt galā, tāpēc apsveicu savu komandu ar uzvaru. Domāju, ka skatītājiem spēle bija interesanta. Viņiem patīk, kad ir daudz cīņas un tādu situāciju, kad ir uz [pārkāpuma] robežas.

Ar rezultātu esmu apmierināts. Tagad mums ir garš pārtraukums. Pēdējās ziņas, ka nolēma neturpināt dalību "Babīte", jā?"

Kurtejans: Jā, tāda ir pēdējā informācija.

Perevertailo: Mūsu nākamā spēle ir 15. jūlijā tieši pret viņiem. Taču "Babītes" neesamības dēļ, tas būs vēl vēlāk ["Riga" FC preses sekretārs saka, ka nākamā spēle ir 21. jūnijā pret "Liepāju/Mogo" – aut.]. Ja viņi netiks tālāk Eirokausos… Varbūt tad vēl vēlāk atsāksim.

Kurtejans: Tuvāk septembrim noteikti varēsiet spēlēt!

Perevertailo: Tas viss nedaudz koriģē mūsu plānus. Ko nu vairs te padarīsi? Spēlēsim pārbaudes mačus, pamazām sākas kausa izcīņa… Tagad dodam puišiem trīs brīvdienas. Sveicu visus svētkos! Visiem novēlu visu to labāko!

Teicāt par to, ka neveicās… Vienā no epizodēm pretinieku soda laukumā krita Kevins Kaubers.
Kurtejans: Es šo epizodi nekomentēšu. Kāpēc? No tā attāluma, kur es atrados, man likās viena lieta. Tiesnesis, iespējams, bija citā pusē. Laikam bija tuvāk un redzēja citādāk. Paskatīšos video, ko gan varēšu izdarīt tikai pēc divām stundām. Neko komentēt arī nevaru, jo mani esot brīdinājuši un esmu jau saņēmis dzelteno kartīti. Otro dzelteno negribu, jo tā būs jau sarkanā. Tāpēc neko nekomentēšu. Vēlos apsveikt kolēģi ar uzvaru. Komanda viņam ir laba. Veiksme ir visnotaļ nosacīts faktors - kādreiz veicas, kādreiz nē.

Šodien pieteikumā bija 18 spēlētāji, no tiem četri šosezon nespēlēja ne reizi. Vai ir cerība, ka uz 29. jūnija spēli Eiropas līgā kāds var šo pieteikumu papildināt?
Kurtejans: Man jau bail uz kaut ko cerēt. Visticamāk, rīt aiziešu uz baznīcu un uzlikšu svecīti. Savā dzīvē nekad vēl neesmu redzējis tik daudz savainoto, cik tagad ir mums. Ceru, ka atjaunosies! Taču ātros tempos tas nenotiek. Teikšu tā – uz pirmo spēli [Eirokausos – aut.] kadru jautājums mums mazliet uzlabosies.

Svētku dienās dosiet puišiem brīvdienas, vai sāksiet riktīgi gatavoties Eiropas līgai?
Kurtejans: Rīt mums būs Kūpera tests. Pēc tam smags darbs… (smejas) Nē, protams. Atjaunojošais treniņš, svētki taču. Visi vēlas atpūsties.

"Jelgava" šodien nedaudz pamainīja sastāvu un shēmu. Bija kaut kas negaidīts?
Perevertailo: Mēs paredzējām šādu spēles struktūru. Man "Jelgavas" komanda patīk. Var redzēt, ka tā ir komanda, kurai ir savs stils, kas to atšķir no citām komandām. Vēlētos, izmantojot izdevību, novēlēt "Jelgavai" veiksmi Eiropas līgā.

Par savainojumiem diez vai varat sūdzēties.
Perevertailo: Jā, pie mums visi ir ierindā. Izņemot Artūru Zjuzinu. Tur tā problēma vēl ir līdz galam neskaidra. Pārējie trenējas kopējā grupā. Bija mikrotraumas. [Ēriks] Punculs šodien izgāja vēl ne līdz galam atjaunojies. Balstījos uz viņa novērtējumu. Pēdējos divos treniņos viņš piedalījās. Laikam tomēr vēl nav izārstējies. Toties tagad būs laiks (ironiski smejas) to izdarīt.

Jevgeņijs jau izteicās par “Babītes” tēmu. Kā jūs sagaidījāt šīs ziņas?
Kurtejans: Kad ņem nost komandu, tas, protams, nav labi. Ir jāsaprot tas, ka mūsu nopelnītie seši punkti kaut kādu iemeslu dēļ tagad pazudīs… Vienkārši tāpat vien! Kamēr kāds [RFS un "Spartaks" – aut.] divus punktus iegūs. Šeit neredzu saikni ar fair play. Visur ir rakstīts fair play, taču nevaru sajust sakaru [ar to, kas notiek]. Tas nav labi arī pašai līgai. Lūdzu, "Riga" tagad būs tik liela pauze. Praktiski vēl viens pirmssezonas sagatavošanās posms. Nav labi Latvijas futbolam…

Endijs Šlampe šodien debitēja. Kā, jūsuprāt, nospēlēja?
Kurtejans: Endijs spēlēja kā no baltas lapas. Ar viņu mums bijis tikai viens pirmsspēles treniņš [otrdien Endijs Šlampe absolvēja Liepājas Universitāti, bet trešdien aizvadīja pirmo treniņu ar jauno komandu – aut.]. Nebija šaubu, ka tas ir kvalitatīvs futbolists. Jauns, perspektīvs. Domāju, ka viņam ir laba nākotne. Svarīgākais ir tas, ka viņš ir vietējais futbolists. Esmu drošs, ka viņš uzņems formu un vēl daudzus pārsteigs. Esmu pateicīgs viņam par spēli. Jūtu, ka vēl nav līdz galam fiziski gatavs, taču viņš spēja nospēlēt līdz galam. Tas šodien pats svarīgākais.


, 2017-06-23 16:06, pirms 7 gadiem
Kurtejans: Kad ņem nost komandu, tas, protams, nav labi. Ir jāsaprot tas, ka mūsu nopelnītie seši punkti kaut kādu iemeslu dēļ tagad pazudīs… Vienkārši tāpat vien! Kamēr kāds [RFS un "Spartaks" – aut.] divus punktus iegūs. Šeit neredzu saikni ar fair play.

Šis koments gan nav pa tēmu,jo jebkurām sacensībām ir sacensību nolikums,kurš tiek izpildīts.Un ja komanda nav aizvadījusi 50% spēļu,tad rezultāii anulējās.Tā kā ar "fire play" te nav nekāda sakara.Cita lieta,ka varēja vēl Babītei dot iespēju tās divas spēles vēl aizvadīt un pēc tam sist pie kaunu staba.Tad 50% maču būtu aizvadīts un nebūtu jācūkā tabulas.
, 2017-06-23 19:33, pirms 7 gadiem
alguns16:06
Kurtejans: Kad ņem nost komandu, tas, protams, nav labi. Ir jāsaprot tas, ka mūsu nopelnītie seši punkti kaut kādu iemeslu dēļ tagad pazudīs… Vienkārši tāpat vien! Kamēr kāds [RFS un "Spartaks" – aut.] divus punktus iegūs. Šeit neredzu saikni ar fair play.

Šis koments gan nav pa tēmu,jo jebkurām sacensībām ir sacensību nolikums,kurš tiek izpildīts.Un ja komanda nav aizvadījusi 50% spēļu,tad rezultāii anulējās.Tā kā ar "fire play" te nav nekāda sakara.Cita lieta,ka varēja vēl Babītei dot iespēju tās divas spēles vēl aizvadīt un pēc tam sist pie kaunu staba.Tad 50% maču būtu aizvadīts un nebūtu jācūkā tabulas.

Tieši pa tēmu! Jo līdz pusei ir atlikusi tikai 1 spele un pēc 14. Kārtas ne Spartaks ne RFS neiegūtu nahaļavu 2 punktus! Ir pamatotas aizdomas par to, ka kādam ļoti vajadzēja noņemt Babīti tieši tagad! Visvairāk tās ir izdevīgi RFS! It īpaši ņemot vērā RFS vadības "izcilas" attiecības ar LFF Sacensību daļas vadītāju un Vienlaikus atbildīgo par sarunāto spēļu monitoringu A.Gaideli.
, 2017-06-23 20:15, pirms 7 gadiem
FK Jelgava pievienojās portugālis VALDO ALNINHO:-)
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
10

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
14

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.