Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Gaidels: "Agri vai vēlu nonāksim pie Virslīgas paplašināšanas"

Gaidels: "Agri vai vēlu nonāksim pie Virslīgas paplašināšanas"
Arturs Gaidels
Foto: LFF

Latvijas futbola klubi pamazām iznākuši no "ziemas miega", un Sprotacentrs.com sazinājies ar LFF Sacensību daļas vadītāju Arturu Gaidelu, lai noskaidrotu pēdējos jaunumus attiecībā uz Virslīgas un 1. līgas dalībnieku sastāvu, kā arī apvaicātos par citām aktualitātēm.

Virslīga

Sportacentrs.com jau rakstīja, ka 2018. gada Virslīga startēs 30. martā. Ceturto gadu pēc kārtas turnīru uzsāks astoņas komandas (tikai vienreiz visas astoņas vienības turnīru arī pabeidza), kas aizvadīs četrus apļus.

Pagājušajā gadā komanda.lv 1. līgā pirmo vietu izcīnīja "Valmiera Glass"/ViA, kas pēc sportiskā principa nodrošinājusi dalību šī gada Virslīgā. Tomēr valmieriešu un arī pārējo komandu dalība vēl jāapstiprina LFF Klubu licencēšanas komisijai vai, ja seko negatīva atbilde, tad LFF Apelāciju komisijai.

Kā norāda Arturs Gaidels, lai gan "Valmiera Glass"/ViA nav nevainojama visos prasību punktos [agrāk izskanējis par stadiona problēmu, jo Jāņa Daliņa stadionā uzsākti rekonstrukcijas darbi - aut.], klubs izrādījis vēlmi licencēšanu veikt veiksmīgi, darījis visu no sevis atkarīgo, kā arī Valmieras kluba pārstāvji ir konsultējušies ar LFF, lai licencēšanai sagatavotos labāk. Var nojaust, ka Valmiera 2018. gadā Virslīgā būs pārstāvēta - pirmo reizi kopš 2003. gada, kad spēlēja FK "Gauja". Turklāt šis klubs toreiz no spēcīgāko sabiedrības neizkrita, bet gan pārtrauca dalību finansiālo problēmu dēļ.

2017. gada 20. decembrī LFF valdes sēdē notika balsojums par komandu skaita palielināšanu, tomēr toreiz tika nolemts saglabāt astoņu komandu formātu un paplašināšanu izskatīt ne agrāk kā 2019. gada kontekstā. Lai gan 2018. gada kontekstā nav pilnīgas pārliecības pat par astoto komandu, Gaidels sarunā ar Sportacentrs.com pauda viedokli, ka agri vai vēlu notiks Virslīgas paplašināšana - atgriezīsimies pie 10 komandu modeļa, kā tas bija 2012.-2014. gadā. Gaidels atklāj, ka būs speciāla darba grupa, kas jau drīzumā uzsāks darbu un vērtēs iespējamību palielināt komandu skaitu Virslīgā. LFF Sacensību vadītājs izteica personīgo viedokli, ka, viņaprāt, reāli paplašināšana varētu notikt 2020. gadā, nevis jau nākamgad. Tomēr to rādīs laiks.

1. līga

2017. gada turnīru uzsāka 14 komandas, bet pēc "Jēkabpils" un "Ogres" izslēgšanas pabeidza 12 komandas. Kā informēja Gaidels, LFF Valde un Sacensību organizācijas komiteja jau apstiprinājusi 2018. gada reglamentu un arī sacensību izspēles formātu. Arī šogad piedalīsies 12 komandas, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Tomēr, atšķirībā no pērnā gada (kad sākotnēji nebija zināms, ka tiks izslēgti divi klubi un spēļu skaits samazināsies), pēc 22 kārtām turnīrs turpināsies - TOP4 komandas savā starpā izspēlēs papildus trīs kārtas.

Jāatzīst, ka 1. līgas klubu un LFF starpā aizkulisēs izvērtās karstas diskusijas un pat neapmierinātība par sacensību izspēles kārtību. Pirmkārt, klubi uzskatīja, ka skaidrība par turnīru top pārāk vēlu, bet, otrkārt, LFF Sacensību daļa, aptaujājot 1. līgas klubus, apstiprināto izspēles variantu sākotnēji nemaz nepiedāvāja.

Gaidels paskaidro: "Jā, sākotnēji piedāvājām divus citus variantus - vai nu izspēlēt tikai divus apļus jeb 22 kārtas, vai nu pēc šīm 22 kārtām sadalīt turnīru divos sešiniekos, kuri izspēlētu vēl piecas kārtas. Vairums klubu nobalsoja par 22 kārtām un par otro variantu bija tikai daži vadošie klubi [Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija - tie bija "Daugavpils", "Progress"/"Olaine" un "Auda" - aut.], kamēr vairums klubu bija par pirmo variantu, piedomājot arī pie finansiālā aspekta [kā arī vairākiem klubiem aktuāli ir jauniešu čempionāti un telpu futbols - aut.]. Galu galā, lai celtu 1. līgas prestižu un interesi par turnīru, kā arī, lai nodrošinātu vadošajām komandām papildus trīs spēles un pārspēļu dalībniecei nodrošinātu spēļu praksi starp 22. kārtu un pārspēlēm, nolēmām par kompromisu - tika apstiprināti papildus mači TOP4 komandām."

1. līgā puslīdz droši zināmas 11 no 12 dalībniecēm - komandas, kas pērn turnīrā ieņēma 2.-12. vietu, proti, "Progress"/"Olaine", "Daugavpils", "Grobiņa", "Tukums 2000", "Alberts", "Rēzekne", "Smiltene", RTU/"Skonto Academy", "Auda", "Preiļi" un "Staiceles Bebri".

Par 12. komandu, visticamāk, kļūs "Super Nova". Atgādināsim, ka 2. līgas uzvarētājai "LDZ Cargo/DFA" LFF valde nepiešķīra LFF-B licenci, kas liedza pretendēt uz vietu 1. līgā. Savukārt 2. līgā otro vietu ieguvušais "Monarhs" mutiski izrādīja interesi par spēlēšanu līgu augstāk, tomēr, kā norāda Gaidels, 2017. gadā attiecībā uz 2. līgas spēlēm ar "Monarha" piedalīšanos pienāca signāli par iespējamu manipulēšanu ar spēļu rezultātiem - kamēr turpinās izmeklēšana, netiek izskatīta iespēja "Monarhu" pielaist 1. līgai. Nākamā komanda pēc sportiskiem rezultātiem bija "Super Nova", un Gaidels atzīst, ka šī kluba sakarā, visticamāk, nebūs problēmu ar licences piešķiršanu.


, 2018-01-23 21:19, pirms 6 gadiem
2003. gadā Virslīgā "Gauja" nespēlēja, spēlēja Valmieras FK, kas ir šis pats klubs, tikai ar mainītu nosaukumu. "Gauja" Virslīgā pēdējoreiz spēlēja 1993. gadā.
, 2018-01-23 21:22, pirms 6 gadiem
Ar "šis pats klubs, tikai ar mainītu nosaukumu" gribēju teikt, ka Valmieras FK un Valmiera Glass/ViA ir tas pats klubs.
, 2018-01-23 21:30, pirms 6 gadiem
Aiznākamais liekas Cēsis.
, 2018-01-23 21:45, pirms 6 gadiem
, 2018-01-23 21:55, pirms 6 gadiem
Jā, sēd tāds Gaidelis, kā ercens un gudri filonē. Vai kāds var atcerēties, ko šis cilvēks ir izdarījis futbola labā, kopš federācijā "strādā"?
, 2018-01-23 22:23, pirms 6 gadiem
Jāiet uz 12 komandu VL.
Kur vecajiem ir vieni standartie un jaunajiem ir 3 gadu ieskriešanās laiks, bet VL dalībnieka statusā.
, 2018-01-23 22:34, pirms 6 gadiem
Runājot par problemātisko spēļu daudzumu, kur tomēr pietrūkst spēles - jo ar esošo 22-28 spēļu skaitu ir vien par maz. Tad nu par papildu spēlēm - tak varēja uztaisīt kausa izcīņu. Teiksim 1.līgas kausa izcīņa, Izaugsmes kauss, Izaicinājuma kauss vai kā citādi to nosaukt un ar balvu fondu - teiksim 5000 - 15 000 EUR. Un tas būtu labs atspaids klubiem, ieskaitot papildus prestižu 1.līgas klubiem.

Un Virslīgas klubiem - teiksim organizēt Kausu ieguvēju kausu vai čempionu kausu, vai pat kāda sponsora / īpašas futbola personības nosauktu kausu - kur piedalītos Virslīgas čempions, abi vicečempioni un Latvijas kausa ieguvējs. 4 komandas. Tiesa - malties savā starpā arī var kaitināt un apnikt. Bet, ja balvā arī kāda nauda - tad tas jau būtu super. Iesākumam tas jau būtu labs starts jaunām un stabilām tradīcijām.

Ja gribas starptautiskos mačus - nu paņemam tak Baltijas līmeni, kas būtu gana pieņemami arī no izmaksu viedokļa - atjaunojiet un taisiet Baltijas kausu, kur piedalās trofeju turētāji - visi trīs augstākās līgas čempioni un valsts kausa uzvarētājs. 4x3 = 12 komandas. Un uz 1/4 finālu iet 4 labākās no katras grupas, kurā ir 6 komandas. Un tad jau kā hokejā - 1/4 fināls un pusfināls ar pretējās grupas vājāko / stiprāko komandu tikšanās. Pusfināla uzvarētāji cīnās fnālā par kausu, bet bet zaudētāji par bronzu.
Būtu uzreiz papildus garantētas 5 spēles + atkarībā no tā, cik tālu tiec - vismaz vēl 3 spēles.
Protams, ja negribas, ka sakrīt izlozē grupā 2 vienas valsts klubi - pieaicinām vai nu Somiju vai to pašu Poliju. Arī būtu gana ok. TIesa, ar Poļiem mači būtu pasmagi un Baltijas klubiem tas būtu viennozīmīgi ceļš uz mīnusiem. Somijas klubi jau būtu reālāks variants. Tiesa - arī maķenīt dārgāks - jo nedaudz lielāks attālums.

Motivātors? Laba naudas prēmija un kāds labs prestižs.

To pašu var veidot 5-10 (12) vietu ieguvējiem vietējā čempionātā - kā Baltijas izaugsmes kausu - ar to pašu principu.

Tiesa, ar šiem kausiem ir lielākā problēma - atrast pietiekoši labu un atbalstošu sponsoru, kas būtu gatavs dot naudu šādam projektam.
, 2018-01-23 22:39, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Jāiet uz 12 komandu VL.
Kur vecajiem ir vieni standartie un jaunajiem ir 3 gadu ieskriešanās laiks, bet VL dalībnieka statusā.
12 komandas jau būtu skaisti. 14 vēl skaistāk. Tikai - cik daudz mums te Virslīgā var savākt budžetu klubam vismaz 500 000 EUR - 1 miljonam?
RFS var būt laimīgi, ka ir viens tāds tik naudīgs un veiksmīgs vietējais uzņēmums kā LNK Grupa ar visiem blakus uzņēmumiem.

Tas pats Jelgavai palīdz Igates klātbūtne.
Liepājai - grūtāk saprast, kas ir tas galvenais naudas devējs.
Ventspilij - nezinu, kas tur tagad īsti notiek.
Rīgai - tiem ir mistiskie krievi.
Spartakam - nezinu no kā ņem Melkumjans naudu, bet baumo / runā, ka no Kazahstānas, Uzbekistānas vai Aizerberdžānas ved koferīšus. Kā tur tas viss notiek man nav precīzu ziņu.

Par pārējiem jau sarežģītāk... ne tik vērienīgi un naudīgi kluba atbalstītāji / saimnieki.
1.līgā - tur diezvai kādam ir tik lielas naudas. Vismaz šobrīd nemanu.
, 2018-01-23 22:45, pirms 6 gadiem
Grozamies kā gribam - bet vislielākā problēma vēl bez tās sāpīgās kluba rocības ir arī infrastruktūra. Ne tikai ar stadionu, bet arī ar treniņbāzēm. Reti kuriem klubiem ir savas treniņbāzes. Līdz ar to - te vien būtu katram klubam jāspēj salasīt vismaz 1 miljons, lai izveidotu savu treniņbāzi ar 2-3 laukumiem, kluba māju. Par stadionu nemaz nerunāsim.
Reģionos ar stadioniem un to atrašanu ir mazliet vieglāk Bet ne visi ir sakārtoti tādā līmenī, lai varētu rīkot tik augsta līmeņa mačus, kā to prasa Virslīgas reglaments.

Tā kā - nav viss tik vienkārši. Gribēt nav kaitīgi, bet viss slēpjas finansēs. Slikti šobrīd nav, bet var vēlēties labāk.
, 2018-01-23 22:49, pirms 6 gadiem
basiiiccc rakstīja: Neonz ko Tu milti.
http://m.delfi.lv/sports/article.php?id=7209592
Nezinu, kas tās par BNS ziņām, bet jau no 1997. gada Virslīgā spēlēja Valmieras FK, Gauja bija jau likvidējusies. Es uz spēlēm jau tad staigāju.
, 2018-01-23 22:49, pirms 6 gadiem
tigereens rakstīja: Runājot par problemātisko spēļu daudzumu, kur tomēr pietrūkst spēles - jo ar esošo 22-28 spēļu skaitu ir vien par maz. Tad nu par papildu spēlēm - tak varēja uztaisīt kausa izcīņu. Teiksim 1.līgas kausa izcīņa, Izaugsmes kauss, Izaicinājuma kauss vai kā citādi to nosaukt un ar balvu fondu - teiksim 5000 - 15 000 EUR. Un tas būtu labs atspaids klubiem, ieskaitot papildus prestižu 1.līgas klubiem.

Un Virslīgas klubiem - teiksim organizēt Kausu ieguvēju kausu vai čempionu kausu, vai pat kāda sponsora / īpašas futbola personības nosauktu kausu - kur piedalītos Virslīgas čempions, abi vicečempioni un Latvijas kausa ieguvējs. 4 komandas. Tiesa - malties savā starpā arī var kaitināt un apnikt. Bet, ja balvā arī kāda nauda - tad tas jau būtu super. Iesākumam tas jau būtu labs starts jaunām un stabilām tradīcijām.

Ja gribas starptautiskos mačus - nu paņemam tak Baltijas līmeni, kas būtu gana pieņemami arī no izmaksu viedokļa - atjaunojiet un taisiet Baltijas kausu, kur piedalās trofeju turētāji - visi trīs augstākās līgas čempioni un valsts kausa uzvarētājs. 4x3 = 12 komandas. Un uz 1/4 finālu iet 4 labākās no katras grupas, kurā ir 6 komandas. Un tad jau kā hokejā - 1/4 fināls un pusfināls ar pretējās grupas vājāko / stiprāko komandu tikšanās. Pusfināla uzvarētāji cīnās fnālā par kausu, bet bet zaudētāji par bronzu.
Būtu uzreiz papildus garantētas 5 spēles + atkarībā no tā, cik tālu tiec - vismaz vēl 3 spēles.
Protams, ja negribas, ka sakrīt izlozē grupā 2 vienas valsts klubi - pieaicinām vai nu Somiju vai to pašu Poliju. Arī būtu gana ok. TIesa, ar Poļiem mači būtu pasmagi un Baltijas klubiem tas būtu viennozīmīgi ceļš uz mīnusiem. Somijas klubi jau būtu reālāks variants. Tiesa - arī maķenīt dārgāks - jo nedaudz lielāks attālums.

Motivātors? Laba naudas prēmija un kāds labs prestižs.

To pašu var veidot 5-10 (12) vietu ieguvējiem vietējā čempionātā - kā Baltijas izaugsmes kausu - ar to pašu principu.

Tiesa, ar šiem kausiem ir lielākā problēma - atrast pietiekoši labu un atbalstošu sponsoru, kas būtu gatavs dot naudu šādam projektam.
viss jau skaisti, bet balvu fonda nav pat Virslīgai. tik vien kā iespējamā kvalifikācija Eirokausiem
, 2018-01-23 22:52, pirms 6 gadiem
Iespējams, bija uz kādu brīdi paņēmuši to nosaukumu, bet principā "Gauja" bija cits klubs, kas jau 1990. gados likvidējās, bet Valmieras FK tika dibināts 1994. gadā.
, 2018-01-23 22:54, pirms 6 gadiem
Protams, ka gribētos redzēt Virslīgā atkal 10 komandas, bet esošā piesardzība ir saprotama. Neviens negrib sezonas laikā atkal smērēties ar netīrās naudas vergiem. Prieks, ka pagājusī sezona pierādīja, ka šobrīd tādiem "projektiem" skābekli nogriezt iespējams relatīvi ātri un nav vairs jāciklējas teju līdz pašas sezonas beigām kā tas bija ar DD, Ilūksti vai FC Jūrmalu.
, 2018-01-23 23:29, pirms 6 gadiem
ffwrd rakstīja: viss jau skaisti, bet balvu fonda nav pat Virslīgai. tik vien kā iespējamā kvalifikācija Eirokausiem
NU katrai lietai / turnīra veidojumam ir sava cena. Tiekot uz eirokausiem - klubs tiek pie 200-550 tūkstošiem. Lielas veiksmes gadījumā, kā pāris sezonas iepriekš - Jelgava tika pie, ja nemaldos 630 000 EUR. Mīnus no tā visi izdevumi ar lidojumiem utt. Liepāja par čempiona titulu dabūja 550 000 EUR. Un tas NAV MAZ.

Tāpēc tie mazie kausi būtu gana veicinoši. Jāsāk ar mazākām summām prēmijās. Ja kāds dotu vairāk - super. Bet mazie turnīri ir arī ar savu specifiku - īss turnīrs, izmaksas par spēles organizēšanu no tā tāpēc nebūs mazākas. Tas ir viens. Otrs - dramatiski mazais skatītāju skaits. Gan Futbola Virslīgā, gan 1.līgā, gan arī citos sporta veidos. Ja nāktu uz katru spēli 1000-3000 skatītāju (reāli izpildāms) - būtu jau cerīgāk dabūt šos sponsorus un arī turnīriem kaut kādu naudu. Bet te tiešām mums kā cilvēkiem, kas seko futbolam būtu ĻOTI jāgrib palīdzēt ar savu balsi, savu esamību un klātbūtni stadionos. Tas vien būtu lielisks atbalsts klubiem un čempionātiem izaugsmē Tā būtu lieliska mūsu pašu aktīvā investīcija ar savām kājām /galvu / balsi.

Nevar gribēt visu perfekti. Nevar skatīties un salīdzināt tikai ar EPL, Bundeslīgu, nemaz nerunājot par Čempionu Līgu utml čempionātiem vai turnīriem, kur mērogs un līmenis ir pavisam cits. Tas ir tāpat kā Mersedess pret Zapiņu. Bet mēs paši latvieši, futbola līdzjutēji tik izlepuši, ka gribam visu kā Mersedesu. Jāsāk ar mazumu... jāsāk ar savu aktīvo dalību tribīnēs. Sponsoriem ir svarīgs līdzjutēju skaits stadionos. Tas ir pirmais LIELAIS FAKTORS. Pārējais jau tad aizietu vieglāk.
, 2018-01-23 23:40, pirms 6 gadiem
Neonz rakstīja: 2003. gadā Virslīgā "Gauja" nespēlēja, spēlēja Valmieras FK, kas ir šis pats klubs, tikai ar mainītu nosaukumu. "Gauja" Virslīgā pēdējoreiz spēlēja 1993. gadā.
Valmieru pārstāvēja gan tajā laikā diezgan pēkšņi atjaunotā "Gauja", bija tāda sezona!

https://lv.wikipedia.org/wiki/2003....
, 2018-01-24 07:12, pirms 6 gadiem
LV sports turās uz valsts uzņēmumu naudas.Varētu to pašu Baltijas līgu uzbliezt visiem sanākot kopā,vajag gribēt un runāt bet kā jau tas ierasts nav gribas runāt un kko rīkot
, 2018-01-24 07:31, pirms 6 gadiem
Kas tā par negodīgu spēli 1.līgā, ka netiek ņemtas komandas kas iegūst tiesības tur spēlē. ne ldz/cargo DFA ne Monarhs, tas ir sviets.. Cilveki gulda naudu un enerģiju un viņus neuzņem
, 2018-01-24 07:34, pirms 6 gadiem
10-12-14 klubi? Dies dod šogad uzsākt čempionātu ar 8 komandām un arī nofinišēt ar tik pat daudz komandām.12 un vairāk komandas,tad čempionāts jāpataisa par amatieru turnīru,bez jebkādiem ierobežojumiem,tad varēsim arī startēt ar 18 komandām un lepni nosaukt čempionātu par Latvijas premjerlīgu.Kam nepatīk pasapņot
, 2018-01-24 13:26, pirms 6 gadiem
Nauda, nauda!
Nav visām komandām jābūt profesionāliem klubiem!
Autobusam, formām, inventāram naudas pietiek ne tikai 12-18, bet pat vairāk komandām. Nav tāču jāmaksā visiem algas!!
Ko nevar celt, to nevar nest!
Latvijas profesionālie klubi bieži mocās, vai pat zaudē Eiropas amatieru lubiem- kur spēlē pārdevēji, frizieri, kasieri. . .
Un kā redzams šis Valsts čempionāts , kurā spēlē tikai profesionāļi, nekādu atdevi nedod starptautiskā arēnā.
Vēl jau varētu apsvērt variantu - sāk 10-12 komandas divos rinķos, tad 6 spēcīgākās turpina cīnīties par medaļām.
Futbols jāatīsta, jāpopularizē visā valstīm. Un provinces klubiem un skatītājiem būtu interesanti vismaz dažas reizes paskatīties un pamēroties spēkiem ar dižajiem futbola virtuoziem no Rīgas, Liepājas, Ventspils!
, 2018-01-24 13:29, pirms 6 gadiem
, 2018-01-24 13:59, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: 10-12-14 klubi? Dies dod šogad uzsākt čempionātu ar 8 komandām un arī nofinišēt ar tik pat daudz komandām.12 un vairāk komandas,tad čempionāts jāpataisa par amatieru turnīru,bez jebkādiem ierobežojumiem,tad varēsim arī startēt ar 18 komandām un lepni nosaukt čempionātu par Latvijas premjerlīgu.Kam nepatīk pasapņot
Piekritu, paplasinasanas tuvakos 2 gadus butu mulkiba. Gan jau Valmieru sogad pielaidis pie virsligas, cik bus konkuret spejiga to vel redzesim, tacu pedejo gadu cempions Spartak sak izskatities aizdomigs vai iztures sezonu lidz galam un ja iztures vai bus nakosgad.
, 2018-01-24 14:05, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: 10-12-14 klubi? Dies dod šogad uzsākt čempionātu ar 8 komandām un arī nofinišēt ar tik pat daudz komandām.12 un vairāk komandas,tad čempionāts jāpataisa par amatieru turnīru,bez jebkādiem ierobežojumiem,tad varēsim arī startēt ar 18 komandām un lepni nosaukt čempionātu par Latvijas premjerlīgu.Kam nepatīk pasapņot
Es drīzāk teiktu, ka pārejā uz 10 komandām var drīzāk nākties atteikties no sportiskā principa, piešķirot tās divas papildus vietas. Proti, piešķirt tās klubiem, kas varētu iziet licencēšanas procesu [lasi - Daugavpils un Olaine]. No ģeogrāfiskā viedokļa, protams, šāds risinājums arī nebūtu slikts, bet no sportiskā - komandām savas vietas augstākajā līgā ir jāizcīna, nevis jāsaņem kā Ziemassvētku dāvanas.
, 2018-01-25 17:42, pirms 6 gadiem
Ir jau jautri, ka nepielaiž toto klubus, bet vai SuperNovai arī nesanāk interešu konflikts? viņi tak bija viena daļa AFA (apvienotā futbola akadēmija) Olaine/Progress
Foto: Aiga Veisa/Virslīga
1

Liepājā divas Virslīgas spēles pēc kārtas - vispirms RFS, pēc tam "Jelgava"

"TonyBet" futbola Virslīgā šodien paredzētas divas spēles, kas abas norisināsies Liepājas "Daugavas" stadiona laukumā. Jau plkst. 13.00 sāksies pārceltā "Grobiņas/LFS" spēle pret RFS, bet 17.30 ieplānota "Liepājas" spēle pret "Jelgavu".
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.
Foto: Aigars Prūsis
19

Cīruļputeņa dēļ pārcelta "Grobiņas" un RFS cīņa - rīt Liepājā divas spēles

"TonyBet" Virslīgā šovakar bija plānotas divas futbola spēles, no kurām agrais mačs Valmierā jau ir sācies, tomēr vēlā cīņa starp "Grobiņas SC"/LFS un RFS ir pārcelta uz rītdienas plkst. 13.00, paziņojuši abi klubi, līga un federācija.