Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" piedalīsies nelielā pārbaudes turnīrā Baltkrievijā

Rolands Eliņš

"Ventspils" piedalīsies nelielā pārbaudes turnīrā Baltkrievijā
Pols Ašvorts
Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Latvijas futbola klubs "Ventspils" tuvākajās dienās Baltkrievijā piedalīsies "Ziemas kausa 2017" izspēlē, aizvadot divas pārbaudes spēles āra laukumā.

Latvijas Virslīgas klubi piedalās arī vietējā Ziemas kausā, kurā gan šoreiz ir neregulārs spēļu grafiks, lai pielāgotos klubu vēlmēm aizvadīt treniņnometnes un pārbaudes mačus pēc saviem ieskatiem. "Ventspils" šo iespēju izmantojusi ar pieteikšanos nelielam turnīram Baltkrievijā, kas arī nosaukts par Ziemas kausu.

Turnīrā piedalīsies trīs komandas, kas no 24. līdz 26. janvārim aizvadīs viena apļa turnīru. "Ventspils" turnīru sāks rīt 12:00 pret vietējo Brestas "Dinamo", bet otro spēli aizvadīs 26. janvārī arī 12:00 pret Lietuvas komandu "Trakai". Brestas komanda pagājušajā sezonā Baltkrievijas čempionātā ieņēma astoto vietu 16 komandu konkurencē, kamēr "Trakai" ir Lietuvas vicečempione.

Neskatoties uz ziemīgajiem laika apstākļiem, spēles tiks aizvadītas vietējā "Yunost" stadionā āra apstākļos. Stadionā ir mākslīgais segums, kurš esot īpaši apsildāms. Šajā turnīrā bija plānota arī ceturtā dalībniece Soļogorskas "Shaktyor", ko vada Latvijas čempions, bijušais "Spartaka" treneris Oļegs Kubarevs -, taču turnīra rīkotājiem nācies samierināties ar tikai trīs komandu dalību.

"Ventspils" savā pirmajā Latvijas Ziemas kausa spēlē ar 2:0 pārspēja "Mettu/LU", bet nākamo spēli šajā pārbaudes turnīrā aizvadīs 30. janvārī pret "Jelgavu".

Savu "Ziemas kausu" atradusi arī no Virslīgas izkritusī BFC "Daugavpils", kas piedalās Viļņas Ziemas kausā. Pirmajā spēlē jau pieminēto "Ventspils" gaidāmo pretinieci "Trakai" daugavpilieši zaudēja ar 1:2. Vēl Daugavpili A grupā sagaida spēles ar "Žalgiri", "Vytis" un "Utenis". Visas spēles notiks Viļņā, bet izņēmums būs "Utenis" viesošanās Daugavpilī pirmajā februārī. Lai arī "Daugavpils" pretiniekos ir Lietuvas augstākās līgas komandas, tiek paredzēts, ka tās šajā turnīrā centīsies iespēlēt pārsvarā dublierus un jaunos spēlētājus.

Izmantotie resursi:
Зимний Кубок 2017 - Футбольный клуб Динамо-Брест
BFC “Daugavpils” sāks Lietuvas Ziemas kausa...

     [+] [-]

, 2017-01-24 07:39, pirms 7 gadiem
Laiki mainījušies.Latvijas bagātākie klubi aizvadīs vai aizvada treniņnometnes dienvidos,nabadzīgākie tepat kaimiņos.Jāpiebilst ,ka Brestas klubs pēc šī turnīra dosies uz divām treniņnometnēm dienvidzemēs,bet ventspilnieki atgriezīsies virslīgas ziemas kausā un uz mākslīgā laukuma 2.pamatskolā,kur gatavosies tālākai sezonai.Jāpiebilst ,ka arī šis turnīrs dzeltenzilajiem kļuva pieejams tikai tāpēc,ka visus finansiālos izdevumus sedz mājinieki.Prom no komandas pamatsastāva Boranijaševičs,Pauļus,Siņeļņikovs.Viņu vietā ,šobrīd ar vismaz tādu pašu meistarības līmeņa, spēlētāju nav.
Tātad secinājums viens.Pagaidām FK Ventspils kļuvusi vēl vājāka nekā pērn.Komandai būs jāliek lietā iekšējās rezerves un citi resursi,lai iekļūtu tur,kur tā atradusies visus divdesmit gadus,tas ir Latvijas virslīgas medaļniekos.Visai sāpīgi uz to noskatīties no malas,sevišķi kluba Jubilejas gadā.Var jau būt ,ka pārāk sabiezinu krāsas,bet tāds nu ir mans šī brīža subjektīvais viedoklis.

     [+] [-]

, 2017-01-24 10:47, pirms 7 gadiem
algun...es domāju ka nesabiezini viss...nekas rožains arī šai sezonā nav gaidāms...nezinu uz ko gan cer kluba vadība..uz jauno paaudzi,kas vėl nav gatavi spēlēt virslīgas līmenī,bet neskatoties uz to kāds iespējams jau šosezon tiks pie līguma.

     [+] [-]

, 2017-01-24 12:20, pirms 7 gadiem
Rit spēles 57' pret Brestas Dinamo,rezultāts jau 1-3

     [+] [-]

, 2017-01-24 12:35, pirms 7 gadiem
Lēnām rezultāts sāk kļūt nepieklājīgs.Jau 1-4 FK Ventspils vairs nespēj turēties pretīm pat Baltkrievijas vidusmēra klubam.