Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Osipova Krievijas pase, nogurušie leiši un Karašauska žests

Osipova Krievijas pase, nogurušie leiši un Karašauska žests
Artjoms Osipovs
Foto: Juris Gūtmans

Ziemas kausā aizritējusi pirmā spēļu nedēļa. Trešdien redzējām pirmo hat-trick valmierieša Nika Savaļnieka izpildījumā (3:1 pret "Gulbeni"), ceturtdien "Liepāja" ievērojami novājinātā sastāvā atņēma divus punktus komandas kodolu saglabājušajai "Jelgavai" (1:1), taču, manuprāt, interesantākie notikumi ir saistīti ar atklāšanas maču, kurā "Skonto" ar 2:0 pārspēja Rīgas "Daugavu".

Bijušais izlases kandidāts Osipovs kļuvis par Krievijas pilsoni
Ielūkojoties "Skonto" pieteikumā Ziemas kausam, pārāk daudz pārsteigumu nav. Lielākā daļa jaunpienācēju laukumā bija redzami jau 13. janvārī, kad skontieši ar 0:2 piekāpās "Jelgavai", tomēr ir viena ailīte, kas piesaista īpašu uzmanību. Tā ir pilsonības sadaļa, kurā Artjomam Osipovam pretī gozējas vārds "Krievija". Nē, tā nebūt nav neuzmanības kļūda, kādas ik pa laikam gadās – piemēram, brāļi Savinovi savulaik, šķiet, vienā no programmiņām tika nodēvēti par japāņiem. Osipovs pagājušā gada nogalē tiešām oficiāli nokārtoja visas formalitātes un Latvijas nepilsoņa statusu nomainīja pret Krievijas pilsoņa pasi.

Šādu soli gan varēja paredzēt, jo jau pagājušās sezonas sākumā Osipovs sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka gatavojas kļūt par Krievijas pilsoni. Galvenokārt divu iemeslu dēļ – pirmkārt, Osipovs vairs neticēja, ka varētu kādreiz tikt izsaukts uz Latvijas izlasi, un, otrkārt, tādējādi viņš varētu nebūt leģionārs Krievijā. Pēc spēka otrajā līgā (FNL), kur spēlē arī virkne esošo un bijušo Latvijas izlases futbolistu, vienlaikus laukumā drīkst atrasties tikai trīs ārzemnieki. Savukārt pēc spēka trešajā līgā iebraucējiem spēlēt ir liegts. "Mans tēvs ir krievs un dzīvo Krievijā, tagad, kā reiz, gaidu dokumentus. Mērķis nākotnei vispirms ir iekļūt Krievijas FNL, un pēc tam jau mēģināt tēmēt arvien augstāk," toreiz sacīja Osipovs.

"Skonto" kreisās malas aizsargs agrāk ir pārstāvējis Latvijas U21 izlasi un vēl 2013. gada rudenī Alana Sineļņikova veselības problēmu dēļ varēja tikt izsaukts uz Latvijas pieaugušo izlasi, tomēr arī pats tobrīd bija savainots. Kad Osipovs netika uzaicināts uz marta pārbaudes spēli Maķedonijā – kaut arī Sineļņikovs jau bija iedzīvojies smagā traumā un pēcāk izlaida gandrīz visu gadu -, tas Artjomam bija pēdējais signāls, ka valstsvienībā ar viņu īsti nerēķinās: "Pahars teica, ka, līdzko izārstēšos, spēlēšu izlasē. Atlabu no savainojuma, taču uzaicinājumu nesaņēmu…Pēc tam vairs ne pārāk gribējās ticēt galvenā trenera vārdiem." Līdz ar kļūšanu par Krievijas pilsoni, 26 gadus vecais Osipovs uz izlasi ir aizvēris arī pēdējās durvis.

"Skonto" žēlsirdīgie uzbrucēji izglābj Rīgas "Daugavu" no sagrāves
Ja "Skonto" pirmā pārbaudes spēle starpsezonā pret "Jelgavu" aizritēja tikai 2x35 minūtes, šķiet, ka arī Rīgas "Daugavai" Ziemas atklāšanas mačā spēka pietika vien 70 minūtēm. Tiesa, tās pretiniece "Skonto" tikmēr skrēja visas 90… Par mača pagrieziena punktu kļuva epizode otrā puslaika vidū, kad pie "Skonto" soda laukuma tika savainots "Daugavas" jaunpienācējs Kingslijs Čibuzovs. Atlikušajās 23 minūtēs "Skonto" laukumā absolūti dominēja, un Rīgas "Daugavas" lietuviešu armāda izskatījās šausmīgi nokausēta un nespējīga.

Ja paspert pāris soļus uz priekšu, lai izveidotu augstu aizsardzības līniju, spēka vēl pietika, tad pēc piespēlēm brīvajās zonās kājas vairs nebija spējīgas tikt līdzi ātrajiem "Skonto" pussargiem un uzbrucējiem. Īpaši saguris bija centra aizsargs Aurims Kučis. Tobrīd laukumā bija arī iepriekšējā sezonā redzētie Ģedrus Tomkevičs un Mants Savens, kā arī divi jauni lietuvieši Rītis Pilots (labās malas aizsargs) un Edgars Baranausks (balsta pussargs). Gan Pilots, gan Baranausks iepriekšējo sezonu pabeidza Klaipēdas "Granitas". Kā ziņo kolēģi no dienvidiem, arī "Granitas" bija problēmas ar fizisko kondīciju.

Pēdējo 23 minūšu laikā "Skonto" izdarīja divreiz vairāk sitienu nekā līdzšinējās 67 minūtēs kopā. Vienīgi "Skonto" nespēja izsaiņot uz paplātes pasniegtās dāvanas un, sitot garām pat no vislabākajām iespējamajām pozīcijām, nesodīja pretiniekus. Vai varbūt tomēr sodīja? Katrā ziņā Rīgas "Daugavas" galvenajam trenerim Armandam Zeiberliņam vielas pārdomām par atsevišķu spēlētāju varējumu ir atliku likām. Labā vēsts ir tā, ka līdz sezonas sākumam vēl ir gana daudz laika, lai nokomplektētu cīnīties spējīgu komandu.

Karašauska žests Treimanim
Visai smagas pirmās divas pārbaudes spēles bijušas talantīgajam "Skonto" uzbrucējam Artūram Karašauskam, kurš šobrīd šķietami vēl ir patālu no savas labākās sportiskās formas. Vismaz momentu realizācijā noteikti. Pret Rīgas "Daugavu" Karašausks izšķērdēja virkni lielisku izdevību, tiesa, pāris labās situācijās arī nepaskopojās ar piespēli – piemēram, izgājienā pret vārtsargu. Pirmdien Karašausks izcēlās arī ar kādu interesantu žestu epizodē, kurā galvenais tiesnesis Andris Treimanis nepiekrita uzbrucējam un nefiksēja 11 metru soda sitienu – skatīt zemāk esošajā video. Starp citu, vēl oktobra beigās "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija sarunā ar Sportacentrs.com paziņoja, ka vairs nevēlas redzēt savā vadībā spēlējam ne Karašausku, ne Vjačeslavu Isajevu. Vismaz šomēnes abi joprojām ir ar komandu un turpina vilkt "Skonto" formastērpu.


, 2015-01-23 16:51, pirms 9 gadiem
Karašausks ļoti izglītots un inteleģents jaunieties. Osipovam nākamais solis ir pieteikties ''brīvprātīgajos Doņeckas seperātistos''.
Tāds nu mums tas futbols ir.
, 2015-01-23 17:06, pirms 9 gadiem
kas tas osipovs tāds būtu,lai šo vēl izlasē redzētu?sadomājies par sevi sazin ko....
Lai tik brauc uz austrumiem!
, 2015-01-23 17:09, pirms 9 gadiem
Man vīenīgajam liekas ka tiesnesim vajadzēja pieiet klāt Karašauskam, paprasīt lai pieceļas un parādīt dzelteno?
, 2015-01-23 17:16, pirms 9 gadiem
Nu ja cilvēkam mērķis ir iekļūt Krievijas 1. līgā, tad kāda tur izlase? Ja necieni sevi kā futbolistu, tad apkaunosi arī visu izlasi
, 2015-01-23 17:17, pirms 9 gadiem
Kārtējais labuma meklētājs. Galvenais, kad izārstēsies sauks uz izlasi... Tiešām ej ārstējies
, 2015-01-23 17:19, pirms 9 gadiem
marcy rakstīja: Man vīenīgajam liekas ka tiesnesim vajadzēja pieiet klāt Karašauskam, paprasīt lai pieceļas un parādīt dzelteno?
Tam jau bail no guņas. Guņa vairāk šo nebīdīs uz priekšu, ja sāks rādīt guņas kluba futbolistiem. Brīnums, ka pendeli neiedeva. Būtu virslīgas čempis, un rezultāts 0-0, tremans rādītu pendeli bez apdomāšanās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-23 17:21, pirms 9 gadiem
Nav nekāds zaudējums, ka tāds latvijietis pamet Latviju. Tas čalis, kas tviterī LV-RUS hokeja spēles laikā izpildījās, arī varētu sekot šim piemēram. Tikai lai uzturēšanās atļauju neaizmirst nokārtot.
, 2015-01-23 17:22, pirms 9 gadiem
marcy rakstīja: Man vīenīgajam liekas ka tiesnesim vajadzēja pieiet klāt Karašauskam, paprasīt lai pieceļas un parādīt dzelteno?
Treimanis, par šādiem gājieniem dod sarkanās!(ne tikais žests ,kaut ko šams soģim tak arī pateica)......
dzelteno šis jau bija pelnījis vien par simulāciju!
, 2015-01-23 17:25, pirms 9 gadiem
Un kāpēc tad viņš vēl nav kautkādā Orenburgas Gazovik, bet Skonto sēž?
, 2015-01-23 17:46, pirms 9 gadiem
Pukuzirnis12 rakstīja: burakobra, Tu taču esi galīgs idiots , ja spēj domāt, ka guņa var iespaidot FIFA tiesnešu komiteju.Ja ieteikt savu tienesi var visas federācijas, tad pārcelšanai uz otro grupu vajag speciālu FIFA komisijas lēmumu, kurš tiek rūpīgi izsvērts.
guņa(LFF) iesaka jeb ieteic....Un viss notiek!Nestrādāsi šeit (kāda labā),nekur nestrādāsi!!!!
Bet par to ,,rūpīgi izsvērts,, - nepalieci nu smieklīgs!
Slēpts komentārs: futbolaeksperts
, 2015-01-23 18:22, pirms 9 gadiem
Andri5, smieklīgs paliec Tu. Ja guņam būtu iespējams FIFA tiesnešu komiteju tik lēti iespaidot, , tad visus nozīmīgos turnīrus tiesātu Krievijas tiesneši, taču tas notiek ļoti,ļoti reti.
, 2015-01-23 18:31, pirms 9 gadiem
Ja Osipovam bija kaut nelielas cerības iekļūt izlasē, tad tagad viņš neiekļūs un nespēlēs nevienas valsts izlasē, jo līdz Krievijas izlasei (tāpat kā līdz Premjerlīgai) ir kā līdz mēnesim. Jā, pagājušā sezona bija laba, bet to atkārtot nebūs viegli. Pie tam ne jau kuru katru arī Krievijas 1. līgā ņem. Būtu labāk Latvijas izlasē mēģinājis iekļūt un tad uz ārzemēm tēmējis. Tagad sanāks tā, ka vienīgā iespēja, kur turpināt karjeru ir Krievija, kur viņš var arī būt nevienam nevajadzīgs un rietumos viņu neviens neņems bez ES pases, ja vien šosezon nekļūs par stāru.
, 2015-01-23 18:41, pirms 9 gadiem
Ja godīgi, esmu pārsteigts, ka Latvijas izlasē var iekļūt ar nepilsoņa pasi.
Biju domājis, ka tikai pilntiesīgi Latvijas Republikas pilsoņi var pārstāvēt nacionālo izlasi, nevis arī tie, kas balansē uz robežu starp nosacītu piederību Latvijai un nepiederēšanu nevienai pasaules valstij.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-23 20:23, pirms 9 gadiem
Visi te kā pamuļķi gurdri dir* par Osipova izvēli! Labāk tak paklusējiet, lielākā daļa no jums pat latviešu valodas gramatiku neprot un knapi pabeidzis 9. klašu izglītību. Citi vispār dzīvo ārzemēs un vēl kko citiem pārmet te Latvijā dzīvojošajiem. Par tiem vislielākais kauns un riebums ir!

Tas, ka Karašauska žests bija jāsoda ar dzelteno, ir 100% + Tamazam derētu vēl vairāk to mūžam talantīgo pajoli izdresēt disciplīnas ievērošanai!
, 2015-01-23 20:44, pirms 9 gadiem
Katram sava izvēle un ne mums kādu tiesāt.Interesanti vai šos jaunizceptos pilsoņus regulārajā dienestā neiesauc.Ja nē,tad žēl.Varētu puika uzspēlēt kādā armijas komandā aiz polārā loka.
, 2015-01-23 20:55, pirms 9 gadiem
Kāpēc būtu jārej par šī jaunā cilvēka izvēli? Tā ir viņa izvēle, un viņam ir uz to tiesības! Tā tomēr ir mūsu neveiksme, ka viņš izvēlējās Krieviju. Izglītību ieguva Latvijā! Lai viņam veicas!
, 2015-01-23 21:36, pirms 9 gadiem
playthegame rakstīja: Ja godīgi, esmu pārsteigts, ka Latvijas izlasē var iekļūt ar nepilsoņa pasi.
Biju domājis, ka tikai pilntiesīgi Latvijas Republikas pilsoņi var pārstāvēt nacionālo izlasi, nevis arī tie, kas balansē uz robežu starp nosacītu piederību Latvijai un nepiederēšanu nevienai pasaules valstij.
Nevar spēlēt izlasē ar nepilsoņa pasi. Viņam būtu pase jādabū, bet to procesu varētu atvieglināt caur federāciju. Tas pats ir ar Uvarenko, kurš vismaz vēl pērn skaitījās nepilsonis.
, 2015-01-23 21:57, pirms 9 gadiem
Kam mums tāds Osipovs?! Lai tik skrien uz savu tēvu zemi, taču tur viņam cerības izsisties uz augšu ir teju nekādas. Zemākajās līgās spēlēt gan tiks un kaut ko droši vien nopelnīs, bet nu ne jau tiks izlasē.
, 2015-01-26 14:53, pirms 9 gadiem
reikons rakstīja: Nevar spēlēt izlasē ar nepilsoņa pasi. Viņam būtu pase jādabū, bet to procesu varētu atvieglināt caur federāciju. Tas pats ir ar Uvarenko, kurš vismaz vēl pērn skaitījās nepilsonis.
var gan. Savčenkovs spēlēja
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
120

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".