Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Pertija: "Eltermanis - šodienas varonis"

Pertija: "Eltermanis - šodienas varonis"
Tamazs Pertija (centrā)
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Daugavpils "Daugavas" galvenais treneris Tamazs Pertija pēc uzvaras viesos 1:0 pret LMT Virslīgas līdervienību "Skonto" slavēja savas komandas vārtsargu Māri Eltermani, paužot, ka tā bijusi vārtsarga labākā spēlē karjerā.

"Daugavas" treneris Tamazs Pertija: "Pret "Skonto" vienmēr grūti spēlēt izbraukumā. Beigās viņi pamatīgi spieda, bet nenospieda. Ļoti laba spēle, "Skonto", protams, spēlēja nedaudz labāk un spēcīgāk, taču vārtu gūšanas iespējas, manuprāt, abām komandām bija līdzīgā daudzumā."

Vaicāts par to, vai ir apmierināts ar Mamukas Gongadzes sniegumu (mača laikā uzbrucējs regulāri saņēma pārmetumus no trenera), Pertija atbildēja, ka kopumā ir apmierināts: "Mamukam šodien bija jāiesit "savs" gols. Apmierināts tādā ziņā, ka viņš ļoti labi cīnījās divcīņās. Protams, ka daudz bļāvu uz viņu, taču kliedzu uz visiem spēlētājiem. Uzskatu, ka spēlētājiem ir vajadzīgs atbalsts no malas, tas šodien bija, arī trenera uzmundrināšanas veidā."

Vai šodien gūtais rezultāts ir labākais šosezon? "Nevar tā viennozīmīgi teikt. Esam uzvarējuši arī Liepāju izbraukumā un Ventspili. Pret tādu komandu un treneri kā Aleksandrs Starkovs ļoti grūti spēlēt, tā ir labi organizēta komanda, kas ilgi nebija zaudējusi. Domāju, ka "Skonto" neizlaidīs titulu no rokām. Stipras komandas divreiz pēc kārtas nezaudē."

"Šodien mums paveicās vairāk nekā pretiniekam. "Skonto" vairāk vēlējās uzvarēt, taču nesanāca. Mūsu vārtsargam Mārim Eltermanim šodien bija, iespējams, karjeras labākā spēle. Neatceros viņu spēlējam tik labi. Šodien ļoti mums palīdzēja, "izvilka" grūtas bumbas. Eltermanis noteikti ir spēles varonis," piebilda Pertija.

"Daugavas" treneris pauda cerību, ka uz nākamo sezonu izdosies saglabāt esošo sastāvu un lai neviens neaizietu prom. Ja tas izdosies, tad var pamatoti cerēt uz augstāku vietu nākamajā sezonā.

Tikmēr "Skonto" treneris Aleksandrs Starkovs saprotamu iemeslu dēļ pēc neveiksmes bija sadrūmis: "Rezultāts ir tāds, kāds ir. Neizmantojām savas iespējas, bet "Daugava" izmantoja. Spēle kopumā visnotaļ asa, veiksme uzsmaidīja pretiniekam. Ja vēlamies uzvarēt, tādas iespējas, kādas bija mūsu uzbrucējiem, jāizmanto. Būs jāstrādā vairāk treniņos pie uzbrukuma noslēguma. Šodien izšķirošo lomu spēlēja sportiskā veiksme."

"Neslēpšu, ka rītdienas mačā starp "Ventspili" un "Liepājas Metalurgu" mēs cerēsim uz noteiktu rezultātu. Kādu – to katrs pats noteikti var iedomāties. Jāteic, ka vairāk uztraucos par savas komandas rezultātiem, nevis pretinieku. Tagad būs jāstrādā pie spēlētāju psiholoģiskās sagatavotības, tas gan nav tikai zaudējumu gadījumos, bet arī pēc uzvarām. Sezonas beigas būs ļoti grūtas. Ja vēlamies kļūt par čempioniem, tad jāiztur. Uz to arī gājām jau sezonas sākumā," piebilda Starkovs.

"Skonto" treneris norādīja, ka atlikušie mači būs jāaizvada ar tiem futbolistiem, kuri pašreiz ir trenera rīcībā, jo pāris spēlētājiem, visticamāk, sezona beigusies: "Jelgavā "salauza" Ruslanu Mingazovu. Viņš diez vai spēlēs, tas pats ar Vitāliju Maksimenko (savainots spēlē pret "Jūrmalu" - aut. piez.). Tagad grūti pateikt, kādi būsim rīt. Nākamā spēle trešdien, pēc tam svētdien. Man kā trenerim jāprot noskaņot spēlētājus, bet garantijas par to, cik labi nospēlēsim, nevaru dot."


, 2010-10-22 22:39, pirms 14 gadiem
bez Mingazova ļoti grūti būs. Nu jā, ar tik jaunu sastāvu grūti aizvadīt šīs saspringtās spēles.
, 2010-10-22 22:46, pirms 14 gadiem
Māris tiešām malacis,jo iedeva savam bijušajam klubam iespējas cīnīties par zeltu saviem spēkiem.Vairāk nebūs jāgaida palīdzība no malas.Cits jautājums,vai FK Ventspils pratīs šo iespēju izmantot un uz to atbildi gūsim jau rīt.
, 2010-10-23 09:30, pirms 14 gadiem
lai Pertija pastāsta ko komanda vakar braucot mājās darija Kokneses krogā Ragaļi
, 2010-10-23 09:40, pirms 14 gadiem
ko darīja.. svinēja uzvaru, jeb tas ir jādara krūmos, jefiņ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-10-23 17:22, pirms 14 gadiem
Pertija mazliet pārspīlē, tāpat jau Eltermanim tā parastā "dežūrkļūda" bija, tik šoreiz tā nekļuva liktenīga. Un kādus 2--3 95%-īgus momentus viņš izglāba, tas tiesa.
, 2010-10-23 18:49, pirms 14 gadiem
"Skonto" treneris norādīja, ka "Jelgavā "salauza" Ruslanu Mingazovu.'

Nav taisnība. Pēdējo spēli Jelgavā "Skonto spēlēja 1.08. Jelgavas spēli pret Skonto 1.10. salauza Sipailo.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
43

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
14

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.