Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Pahars: "Spēlētāji jau trīs mēnešus nav saņēmuši algu..."

Pahars: "Spēlētāji jau trīs mēnešus nav saņēmuši algu..."
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

″Skonto″ galvenais treneris Marians Pahars pēc mača ar FK ″Ventspils″, kurā viņa komanda piedzīvoja zaudējumu 0:1, atzina, ka ir apmierināts ar komandas sniegumu un emocionāli raksturoja pašreizējo situāciju klubā. Viņa Ventspils kolēģis Jurģis Pučinsks neslēpa gandarījumu par uzvaru, bet norādīja, ka komanda nav aizvadījusi savu labāko spēli.

″Uzvarējām, un tas nozīmē, ka bijām pelnījuši, lai gan futbola kvalitāte mani īsti neapmierināja. Sevišķi neiepriecināja fakts, ka jau otro spēli pēc kārtas otro puslaiku sākam nu tā... Izgāžam! Nebiju domājis, ka arī šajā mačā tas iespējams, taču tā notika, tāpēc jātiek skaidrībā, kāpēc tā. Nav normāli, ka līdzīgā spēlē, turklāt tiekoties ar konkurentiem, pieļaujam kaut ko tādu. Mačs tiešām bija līdzīgs, bet tad sekoja fantastisks Saito sitiens. Šāds rezultāts, protams, ir labs, taču gribētos, lai arī futbols būtu kvalitatīvs. Problēma ar otrā puslaika sākumu mums bija arī mačā ar ″Spartaku″, tāpēc vajadzētu ar to tik skaidrībā. Līdz mačam ar ″Metalurgu″ mums ir par dienu vairāk, nekā bija pirms šīs spēles, tāpēc mierīgi visu izanalizēsim un problēmu atrisināsim,” ventspilnieku treneris Jurģis Pučinsks priecājās par rezultātu, norādot arī uz komandas problēmām.

″Šī spēle ir tas retais gadījums, kad, neskatoties uz zaudējumu, neko komandai pārmest nevaru. Pēc šādām spēlēm runāt nav viegli, jo nebraucām jau mēs pēc zaudējumu un arī spēle neliecināja, ka mums būt jāzaudē. Iespējams, arī uzvaru īsti nebijām pelnījuši, un drīzāk šai spēlei bija jānoslēdzas neizšķirti, tomēr ar komandas parādīto spēli esmu apmierināts. Nebija tādu lielu kritumu, bet otrā puslaika sākumā spēli pat uzlabojām un kontrolējām bumbu. Ventspilnieki centās ar tālām piespēlēm pārsteigt mūsu aizsardzību, taču bijām tam gatavi un ar visu tikām galā. Vienīgi Abdulataofikam vienreiz izdevās uzšķērst mūsu aizsardzības flangu. Mums arī bija momenti, taču kaut ko neizdarījām līdz galam, bet tā jau futbolā gadās, ka situācijas mainās. Iznāca Turkovs un uzreiz ventspilnieku uzbrukumi kļuva asāki, bumbas tika mestas aiz aizsargiem, sākām nervozēt un ielaidām. Laikam jau tas šobrīd objektīvi atainoja situāciju klubā,″ pēc mača pārdomās dalījās ″Skonto″ galvenais treneris Marians Pahars.

Rīdzinieku treneris neslēpa, ka situācija klubā šobrīd ir ļoti smaga, jo spēlētāji nesaņem atalgojumu un ir arī cits problēmas.″Mani spēlētāji jau trīs mēnešus nav saņēmuši algu. Vispār. Tāpēc ko mēs varam gribēt? Ko kluba vadība grib? Es nezinu... Mums ir parāds par stadionu, parādi par medicīnu, mums pat nav teipu. Nav prēmiju, nav vispār nekā. Mani spēlētāji ir varoņi, jo, esot šādos apstākļos, būt tur, kur mēs tagad esam... Es viņus uzskatu par varoņiem. Tas arī viss. Ielaidām vārtus, neguvām vārtus – tās ir detaļas, kas man nav tik svarīgas. Varu tikai pateikt paldies puišiem, ka viņi mani uzlādē. Viņu enerģija, ikdienas darbs mani tiešām uzlādē ar pozitīvu enerģiju, bez kuras man būtu ļoti grūti. Ļoti. Tāpēc esmu pārliecināts, ka šie puiši turpinās cīnīties ar jebkuru pretinieku, kas nāks pretī,” situāciju komandā emocionāli skaidroja Pahars.

Otro maču pēc kārtas Ventspilī Pučinsa padotie guva vārtus pēc bumbas ievadīšanas spēle no sānu līnijas, taču ventspilnieku treneri vairāk uztrauca citu momentu neizmantošana: ″Visi atradās savās vietās, turklāt Saito tehniski nevainojami izpildīja sitienu un vārtu guvums sanāca vienkārši fantastisks. Tomēr gribētos, lai ne tikai pēc autiem izdotos gūt vārtus. Par pašatdevi un cīņas sparu man nekādu jautājumu nav, taču dažkārt klibo spēles disciplīna. Līdz galam neskrienam, neesam savās pozīcijās, un sāncenši pārņem iniciatīvu, kas, spēlējot savās mājas, nedrīkst notikt. Visu spēli jābūt aktīviem un agresīviem, ko arī no komandas vienmēr prasu. ″

Treneris arī atzina, ka uzbrucējs Vadims Jančuks, kurš pēc savainojuma saārstēšanas pirmo reizi sezonā bija iekļauts ventspilnieku pieteikumā, bija gatavs doties laukumā. Pirms spēles ventspilnieki bija paredzējuši viņu iesaistīt spēlē, taču mača gaita īsti neļāva to darīt.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-22 22:55, pirms 12 gadiem
Skonto iet uz dibenu !?
, 2012-09-22 23:03, pirms 12 gadiem
ne tak, vienkārši teksti, lai no sponsoriem vēl vairāk naudu izsūktu.
, 2012-09-22 23:21, pirms 12 gadiem
A vai tad ir kāds klubs, kur saņem algas? Paharj vienkārši gribēja paspīdēt!
, 2012-09-23 03:54, pirms 12 gadiem
Tikko tak bija interbija ar Skonto īpašnieku, kaut kādu krievu, tas dievojās, ka viss esot laicīgi un ka viņš esot kluba glābējs...izrādās tukša muldēšana...
, 2012-09-23 08:25, pirms 12 gadiem
Godu tas nedara ne klubam, ne Paharam.
sasperjods rakstīja: Godu jau nedara tas klubam, ja ir tā, kā saka Paharjs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-23 08:47, pirms 12 gadiem
Boxy rakstīja: Tikko tak bija interbija ar Skonto īpašnieku, kaut kādu krievu, tas dievojās, ka viss esot laicīgi un ka viņš esot kluba glābējs...izrādās tukša muldēšana...
tieši arī padomāju par galveno akcionāru, kurš teica, ka viss ir kārtībā ar algām!
, 2012-09-23 08:51, pirms 12 gadiem
Juri$$$ rakstīja: tieši arī padomāju par galveno akcionāru, kurš teica, ka viss ir kārtībā ar algām!
,,,varbūt sodien izmaxās algas?
, 2012-09-23 09:21, pirms 12 gadiem
Vai tad ir kāds kurš par to arī maksā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-23 10:18, pirms 12 gadiem
Tak Latvija daudzi nemaksa darbiniekiem algas nekas parsteidzosi
, 2012-09-23 10:26, pirms 12 gadiem
Ja kluba iekšējās problēmas aiziet "gaisā",tad tas jau ir nopietni.
, 2012-09-23 10:30, pirms 12 gadiem
"Skonto" no UEFA jau ir saņēmis 138 365 eiro (skat. Futbola Virslīga - Skonto, Ventspils, Liepājas... )
Normāli būtu, ja pirmie rindā būtu futbolisti, nevis ...
, 2012-09-23 10:35, pirms 12 gadiem
Ka tik futbolisti nesāk palikt pārāk gudri un organizēti un nenodibina Futbolistu asociāciju kā hokejisti okeāna otrā pusē, un tad vēl Futbola klubu preses sekretāru arodbiedrība, Virslīgas klubu treneru biedrība u.t.t.
, 2012-09-23 10:40, pirms 12 gadiem
Latvijas futbolā ir divi t.s. "kangari", pēc kuru atnākšanas viss brūk un bankrotē. Tie ir Š.Geršāvičus ( Liepāja ) un A.Sakavickis ( Skonto ). Abi uz mutes nav krituši, bet ar darbiem ir pilnīgā podā. Es vēl pabrīnījos, kā tas rīdzinieks tik ilgi vēl tur turas.
, 2012-09-23 11:14, pirms 12 gadiem
Fiirers rakstīja: Ka tik futbolisti nesāk palikt pārāk gudri un organizēti un nenodibina Futbolistu asociāciju kā hokejisti okeāna otrā pusē, un tad vēl Futbola klubu preses sekretāru arodbiedrība, Virslīgas klubu treneru biedrība u.t.t.
Kāpēc jūs satraucaties? Vai arodbiedrības kaitētu bLFV?
, 2012-09-23 12:01, pirms 12 gadiem
1 rakstīja: Kāpēc jūs satraucaties? Vai arodbiedrības kaitētu bLFV?
Tas būtu tikai normāli un, ja vēl klubu licencēšanā kā obligāts nosacījums būtu naudas izcelsmes pierādīšana, tad Latvijas futbola vide kļūtu daudz saprotamāka, caurskatāmāka, civilizētāka un eiropejiskāka
, 2012-09-23 12:06, pirms 12 gadiem
Tas jau bija gaidāms pirms sezonas, kad bija zināms, ka kluba īpašnieks ir ārzona reģistrēts uzņēmums, kura pārstavji Latvijā ir uzņēmēji, par kuru uzņēmējdarbību nekas naz zināms.
Latvijas apstākļos mēģināt uzturēt tādu organizāciju kā Skonto, var tikai ar lieliem naudas devejiem, kuri nesagaida atpakaļ lielu atdevi. Līdzīgi kā to dara LM un Ventsipils ostas cilveki.

P.S. Esmu pārliecināts, ka spēlētāju līgumi arī ir par minimālajām algām, jo pretējā gadījumā griežoties darba inspekcijā, vai tiesā, tad prasība tiktu uzskatīta par objektīvu un klubam piemēram iesaldētu visus kontus. Pie tam var arī pieprasīt kluba maksātnespēju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-23 12:48, pirms 12 gadiem
Diez kāpēc tad Zaicevs tik droši teica vēl pirms nedēļas, ka viss tagad ir kārtībā? 3 mēneši - tā jau vairs nav tikai algu kavēšanās. Absurds, bet skaidrs, ka no zila gaisa nauda neradīsies. Tāpēc jau droši vien Indriksons bēga no Skonto, atdodot to Zaicevam.
, 2012-09-23 12:48, pirms 12 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Latvijas futbolā ir divi t.s. "kangari", pēc kuru atnākšanas viss brūk un bankrotē. Tie ir Š.Geršāvičus ( Liepāja ) un A.Sakavickis ( Skonto ). Abi uz mutes nav krituši, bet ar darbiem ir pilnīgā podā. Es vēl pabrīnījos, kā tas rīdzinieks tik ilgi vēl tur turas.
Vismaz Liepājā Geršovičam faktiski nav finansiālo sviru. Viņa primārais darbs bija jauniešu futbols, bet tuvāk virslīgai viņš nokļuva tikai pēc Osipova atlaišanas.
, 2012-09-23 13:22, pirms 12 gadiem
Tas sāk izklausīties līdzīgi FK Rīga tekstiem tai gadā, kad tā bankrotēja. Tiesa, Skonto pluss ir federācijas priekšsēdētājs un tradīcijas...?
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
113

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
5

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".