Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Pertija preses konferencē ar dēlu, Koņevs joprojām ilgojas pēc Lemajiča

Pertija preses konferencē ar dēlu, Koņevs joprojām ilgojas pēc Lemajiča
Ekrānšāviņš: Tamazs Pertija ar dēlu, kā arī Oļegs Kubarevs.

Trešdienas vakarā aizvadītas divas Latvijas kausa izcīņas spēles, bet iepriekš, nedēļas nogalē, futbola līdzjutēji acis priecēja "Optibet" futbola Virslīgas 26. kārtas spēles. Piedāvājam izlasīt komandu treneru sacīto pēcspēles preses konferencēs.

"Valmiera Glass"/ViA - "Jelgava" 3:1

Oļegs Kubarevs, "Jelgavas" galvenais treneris: "Mākslīgais segums mums neizrādījās labs. Atbraucām uz šejieni bez gatavošanās un treniņiem [mākslīgā seguma laukumā]. Priekšā mums ir kausa spēle [1/4 fināls], kuru turējām prātā. Šodien redzēju, ka futbolisti nebija noskaņojušies, trūka kustības. Valmiera darbojās ātrāk, mums klājās grūti. Iesistie izlīdzinājuma vārti mums, protams, palīdzēja, taču pēc tam neizmantojām 100% momentu - ja iesistu, varbūt uzvarētu, taču tas ir futbols. Neiesit tu, iesit tev, šeit nav nekā neloģiska. Lai gan mēs atvedām vārtus, mūs piespieda kļūdīties. Tādai komandai kā mūsējā ir nepieciešami šādi zaudējumi, jo futbolisti nav pieraduši pie uzvaru sērijām. Mani futbolisti atradās komforta zonā [3-1-0 pēdējās četrās spēlēs - aut.], kamēr pretinieks tieši pretēji bija pēc liela zaudējuma [0:3 pret "Spartaku" - aut.], kurš arī varbūt nebija pelnīts. Pretinieks bija ļoti motivēts, komandas atradās dažādos polos."

Tamazs Pertija, "Valmiera Glass"/ViA galvenais treneris [līdzi paņēma dēlu, video šeit]: "Uzskatu, ka šodien apspēlējām ļoti labu komandu. "Jelgava" katrā kārtā pierāda, ka ir pelnījusi sportisko cieņu. Pēdējās spēlēs "Jelgava" darbojas gudri un spēcīgi, izceļoties aizsardzības darbībās. Nospēlēt aizsardzībā uz nulli [kā to paveica "Jelgava"] pret tādām komandām kā "Liepāja" un "Spartaks" ir ko vērts. Tāpēc analizējām šo pretinieku ne uz 100%, bet 110%, jo iepriekšējā spēlē, kad uzvarējām Jelgavā, tas bija katastrofāli sarežģīti. Nedrīkstējām pieļaut, lai šodien mājās ir tikpat smagi. Šodien izveidojām daudz momentu, bija stabi un tā tālāk. Kad rezultāts kļuva 1:1, tas šķita netaisnīgi. Taču spēlējām pret labu komandu, tāpēc no citas puses tas bija likumsakarīgi. Tomēr otrajā puslaikā "Jelgava" spēlēja uz pretuzbrukumiem, tā zemu nosēdās - mums tas nereti rada problēmas, kad pretinieks šādi spēlē. Tāpēc mūsu otrie vārti bija ļoti vajadzīgi, un tie mums iedeva impulsu turpināt kontrolēt spēli. Esmu pateicīgs puišiem, ka uzvarēja šo labo komandu, parādot raksturu, jo iesist trīs vārtus tādai komandai kā "Jelgava" patiešām nav viegli. Paldies arī tribīnēm, kas dzen mūs uz priekšu."

Ko varat teikt par portugāli Teišeiru, kuram trīs spēlēs četri gūti vārti?
Pertija: "Viņam ir trīs vārti. Paši redzat, ka puisis ir ļoti tehnisks, ātrs, darbojas atšķirīgi, nestandarti. Katrā spēlē demonstrē savus plusus, talantīgs puisis. Baidījos par disciplīnas jautājumiem, kā jau attiecībā uz portugāļiem un brazīliešiem tas ir, taču nē - darbojas ļoti disciplinēti, atbildīgi pret aizsardzību, taktiku, mūsu prasībām. Ļoti priecājos par diviem vārtiem, taču tas vairāk šīs spēles sakarā un līdzjutējiem, taču liels prieks, domājot par nākotni, tieši par viņa atbildīgo attieksmi. Tas ir retums no tik jauniem puišiem."

Apija tika pie kapteiņa apsēja un arī guva vārtus.
Pertija: "Jā, tā gan ir sakritība, taču mēs plānojām viņu padarīt par kapteini, ja Mārcis [Ērglis] kādās epizodēs nav laukumā. Apijam ir harisma, pieredze - viņš ir pelnījis būt kapteinis."

Kad Valmierai jāspēlē mākslīgā seguma laukumā, tā visu nedēļu trenējas uz tāda seguma. Minējāt, ka komanda šodien nebija gatava...
Kubarevs: "Izgāja negatava, taču pirms tam cerējām, ka būs gatava. Izgāja laukumā un, izrādījās, ka nav gatava."

"Daugavpils" - "Spartaks" 2:3

Nuncio Dzavetjēri, "Spartaka" galvenais treneris: "Ļoti svarīga uzvara. Pirms spēles man bija bažas, jo Daugavpilī spēlēt ir grūti, sevišķi ņemot vērā šo [mākslīgo] segumu. Tomēr mani spēlētāji aizvadīja ļoti labu pirmo puslaiku. Vēlos izteikt komplimentu Daugavpilij - jauna komanda, kas ir ļoti spēcīga. Tas tiešām bija labs un intensīvs mačs. Esmu patiešām laimīgs par šiem svarīgajiem trim punktiem."

Viktors Morozs, "Daugavpils" galvenais treneris: "Manuprāt, ļoti laba spēle no mūsu puses. Tāpat kā spēlētāji, arī es esmu ļoti sarūgtināts par rezultātu, jo, manuprāt, visi šodien spēlēja ļoti labi. Domāju, ka bijām pelnījuši pat ne neizšķirtu, bet uzvaru - šī bija viena no mūsu labākajām spēlēm šosezon. Ielaisto vārtu epizodes, manuprāt, nav uzskatāmas pat par momentiem. Mums bija daudz vairāk momentu, bija jāiesit. Ļoti laba attieksme no maniem spēlētājiem, viņi šodien izskatījās ļoti jaudīgi. Tā futbolā gadās - "Spartakam" šodien trīs fantastiski vārti. Domāju, ja iedotu viņiem 100 reizes atkārtot šādus sitienus, varbūt nebūtu nevienu vārtu. Pirmais sitiens vispār bija kaut kāds jocīgs - puisis [Jeromenko], man liekas, tā nemaz negribēja sist. Šodien nepaveicās, bet esmu priecīgs par savu komandu. Ejam tālāk, pēc trim dienām svarīga kausa spēle [kas šodien tika zaudēta "Jelgavai" ar 1:2 - aut.], tagad ir jāatjaunojas."

Kāpēc šodien nespēlēja Enins?
Dzavetjēri: "Viņam ir trauma kopš piektā jūlija spēles Liepājā. Viņam bija nepieciešamas trīs četras nedēļas. Tagad jau ir kļuvis labāk, taču nevēlējos riskēt ar viņu mākslīgā seguma dēļ. Nākamajai spēlei Enins, domāju, būs gatavs."

Ielaistajos vārtos tika atstāti vieni paši pretinieku spēlētāji. Vai tam ir risinājums?
Morozs: "Pirmajos vārtos nebija kļūdas - jā, tika dota iespēja sist, taču pirms tam bija kļūda Balodim, kurš izsita bumbu tajā zonā. Par risinājumu - pret mums līdzīgi momenti bija RFS, un toreiz mani futbolisti gāja pretī bumbai bloķēt kā hokejā aizsargi dodas ripas virzienā. Protams, risināsim, bet pat treniņos grūti izdomāt tādu vingrinājumu, ka viens sit un otrs bloķē. Tas notiek tikai spēlējot. Protams, spēlētājiem ir teikts, ka ir jādodas bloķēt, taču, manuprāt, šodienas ielaistie vārti ir nejaušība. Otrajos vārtos, šķiet, bija jābūt klāt otram mūsu spēlētājam, jo Greks baidījās aizsargāties viens pret vienu ar Belakoviču, kuram priekšā bija daudz brīvas zonas. Tāpēc Greks atkāpās ļoti tuvu saviem vārtiem. Ja palīgā nāktu otrs pussargs, tad Greks varētu iet virsū Belakovičam."

"Ventspils" - RFS 3:0

Valds Dambrausks, RFS galvenais treneris: "Apsveicu "Ventspili" ar lielisku uzvaru. Kā zināt, uzvar futbolisti, zaudē treneris. Domāju, arī šeit stāsts ir par to. Pagājušajā nedēļā mums bija rezultāts [1:2 pret "Riga"], kas ļoti sāpēja - mums bija jāuzvar un spēlējām labi, tomēr zaudējām. Tagad man jāatvainojas visiem, kas ir saistīti ar RFS, līdzjutējiem par to, ka nespēju sagatavot komandu šīs dienas mačam, kā pienāktos. Centāmies veikt izmaiņas sastāvā, lai būtu svaigums, taču šoreiz pieļāvu kļūdu. Šis zaudējums ir totāli mans zaudējums. Sākām slikti, pirmajās 10-15 minūtēs nebijām spēlē. Nespējām izkļūt no spiediena, ko "Ventspils" mums uzlika. Jau septītajā minūtē ielaidām muļķīgus vārtus un kļuva vēl grūtāk, jo zinām, ka pēc izvirzīšanās vadībā Ventspils izmanto savus trumpjus - tai ir labi, ātri uzbrucēji un viņiem ir parocīgi izmantot brīvās zonas. Spēle tā arī attīstījās - centāmies dominēt, radīt iespējas, kas mums ne sevišķi padevās, jo "Ventspils" labi un dziļi aizsargājās. Sapratām, ja negūsim vārtus, agri vai vēlu tiksim noķerti pretuzbrukumos. Viņi mūs noķēra, izmantojot tobrīd savu vienīgo iespēju otrajā puslaikā [tas notika 72. minūtē - aut.]. Tāds meistars kā Tosins nogādāja bumbu vārtu tīklā bez lielām problēmām un pie 0:2 mums jau kļuva pavisam grūti. Šis bija sliktākais zaudējums, kopš esmu RFS, un es ļoti atvainojos ikvienam, jo tā tiešām bija mana kā trenera atbildība, nevis spēlētāju."

Izskatījās, ka vismaz otrajā puslaikā izteikti spēlējāt caur Siņeļņikovu kreisajā flangā. Bija tāds uzdevums?
Dambrausks: "Pirmajā puslaikā spēlējām caur Siņeļņikovu, bet otrajā puslaikā mēģinājām centāmies stiprināt arī labo flangu. Veicām arī maiņu, uzlaižot spēlētāju [Vukmaniču], kura pozitīvā kvalitāte ir tiešs futbols, tikai uz priekšu. Taču, tā kā tieši mūsu uzbrukuma kreisajā flangā spēlēja Tosins, kurš aizsardzībā palīdz mazāk, tad sanāca, ka tik un tā vairāk izmantojām Siņeļņikovu un viņa malu. Lai kā arī būtu, tagad redzam, ka nekādu efektivitāti nesasniedzām. Bieži nonācām zonās, no kurām varēja centrēt, kurās varēja spēlēt viens pret vienu, taču labumu neieguvām, jo nebija šo kvalitatīvo centrējumu un veiksmīgas spēles viens pret vienu."

Kā vērtējat sāncensību par titulu?
Dambrausks: "Jau pēc pagājušās spēles pret "Riga" teicu, ka cīņa par titulu, visticamāk, beigusies, lai kā cienītu savu komandu, Ventspili, Valmieru, Liepāju. No mums nekas nav atkarīgs. Domāju, "Riga" ir tik labā situācijā, kādā vēlētos būt jebkura komanda pasaulē. Tikai no viņiem ir atkarīgs, vai viņi šādu situāciju izlaidīs no rokām."

Igors Kļosovs, "Ventspils" galvenais treneris: "Sagaidīju nopietnu cīņu, jo mēs spēlējām pēc izstāšanās no Eirokausiem, kas allaž ir grūti. Sevišķi pēc zaudējuma. Ir grūti pēc tādas Eiropas kampaņas atgriezties Virslīgā. To varēja redzēt arī RFS un "Liepājas" gadījumā pēc izstāšanās no Eirokausiem - liepājniekiem sekoja divi zaudējumi Virslīgā, kamēr RFS pēc 1:0 uzvaras Daugavpilī arī zaudēja. Grūti pārkārtoties, tāpēc gan es, gan mūsu kluba prezidents par to ļoti satraucās. Par laimi, komandai ir spēcīgs komandas gars, pierādot, ka spēlētāji ir īsti profesionāļi. Mums arī bija ne tas vieglākais mājupceļš no Portugāles, tas bija ilgs, taču visi to uztvēra pacietīgi un prata sevi sagatavot šodienas spēlei. Mēs šajās dienās pārsvarā atjaunojāmies un strādājām psiholoģiski. Mums tas izdevās, komanda pirms spēles bija labā emocionālā stāvoklī. Spēle izdevās veiksmīga - guvām ātrus vārtus, pēc tam spēlējām, izejot no rezultāta. Varējām spēles intrigu izbeigt 46. vai 47. minūtē, taču diemžēl Tosins otrā puslaika sākumā vārtus neguva. Tomēr otro puslaiku, manuprāt, aizvadījām vēl kvalitatīvāk un galotnē mūsu pārākums šaubas neradīja."

Vai šī bija kvalitatīvāka spēle jūsu vadībā?
Kļosovs: "Nezinu, labāk vērtēt prezidentam vai līdzjutējiem, jo atkarīgs, kas kuram patīk, ko uzskata par futbola skaistumu. Bumbas kontroli, labus momentus vai labu aizsardzību. Izvēle ir plaša. Piemēram, kad biju Milānā, biju sajūsmā par fanu attieksmi - viņi tik ļoti saprot futbolu, ka novērtē, piemēram, labu aizsardzību. Labu izklupienu sagaida ar tikpat lielām ovācijām, kā gūtos vārtus. Tāpēc kā trenerim man ir grūti salīdzināt spēles, tas jāvērtē no malas. Man kā trenerim šodien bija nogriežņi, kas ne pārāk patika. Gribētu, lai tiek nospēlēts vēl labāk un, galvenais, redzu, ka šī komanda to spēj. Nevaru neizcelt Ļotčikovu balsta pussarga pozīcijā - viņš tikai nesen ir sācis spēlēt, turklāt šī nav īsti viņa pozīcija [Ļotčikovs ir centra aizsargs - aut.]. Nācās riskēt, jo šodien spēli kartīšu dēļ izlaida futbolists šajā pozīcijā [otro spēli izlaida Kazačoks - aut.]. Spējām sagatavot Ļotčikovu, un viņš izpildīja visas sev paredzētās funkcijas. Lūk, par to esmu priecīgs! Nu un, protams, Tosina divi vārti - viņam ne tik sen ģimenē piedzima meitiņa, tā ka laba dāvana ģimenei. Tosins kļuvis par šī brīža rezultatīvāko spēlētāju Virslīgā, novēlu viņam šo pozīciju nosargāt, kas šogad būtu pelnīti."

Ļotčikovs pelnījis uzslavas?
Kļosovs: "Protams! Aizsardzības darbības 10 ballu skalā varētu novērtēt ar 8.5, kamēr uzbrukumā, protams, sevi vēl jāpilnveido. Pozitīvi, ka viņam ir plašs diapazons - viņš šogad mums ir palīdzējis jau vairākās pozīcijās, spēlējot gan par centra aizsargu, gan balsta pussargu, gan malējo aizsargu. Negribu piesaukt neko sliktu, bet tas ir spēlētājs ar lielu potenciālu. Šis potenciāls tikai jāatver un ir patīkami strādāt ar futbolistu, kurš, pirmkārt, vēlas progresēt, otrkārt, viņam ir nepieciešamās dotības. Ja futbolists var spēlēt divās trijās pozīcijās, trenerim tas ir labs materiāls."

"Ventspils" savā laukumā [neskaitot Rīgā aizvadīto maču pret portugāļiem - aut.] nav zaudējis jau kopš pērnā gada 24. augusta [0:1 pret "Riga" - aut.]. Vai tas parāda "Ventspils" spēku savā laukumā? Pret "Vitoria" arī viss varēja būt citādi, ja spēlētu šeit?
Kļosovs: "Par jautājuma pirmo daļu neapšaubāmi piekrītu - ne mēs izdomājām teicienu, ka savas sienas palīdz. Stadions ir mūsu, pilsēta mūsu, līdzjutēji mūsu. Lai gan mums ir daudz leģionāru, viņi ikdienā dzīvo šeit. Ventspils ir tāda pilsēta, kurā dzīvojot tu nevari nejusties kā tās daļa. Vai nu tu dzīvo ar pilsētu vai esi atsevišķs cilvēks. Šis laukums mums ir patīkams, veiksmīgs, pazīstams. Galvenais, ka šeit ir futbola atmosfēra. Pārējot pie otrās daļas, protams, labi, ka ir vismaz viens stadions ["Daugavas" stadions Rīgā], kurš atbilst zināmām prasībām, taču tur absolūti trūkst futbola atmosfēras un ir grūti spēlēt. Mums tas reāli bija neitrāls laukums. Jā, Portugālē neapšaubāmi nospēlējām neveiksmīgi, taču tur spēlēt bija krietni patīkamāk. Tur reāli bija futbola atmosfēra. Jā, zaudējām un mums bija savi taktiskie uzdevumi un pie slikta rezultāta jau iemēģinājām noteiktus spēlētāju virknējumus, taču tur bija futbola atmosfēra. Savukārt "Daugavas" stadionā ir futbola laukums lielā laukā. Nešaubos, ka pirmajā spēlē pret "Vitoria" varēja būt cits rezultāts, ja spēlētu šeit, Ventspilī! Nesaku, ka noteikti uzvarētu vai varētu uzvarēt divu spēļu summā. Nesaku to. Taču esmu pārliecināts, ka rezultāts būtu pozitīvāks. Savu golu Ventspilī noteikti iesistu."

RFS savu spēli veidoja caur Siņeļņikovu kreisajā flangā. Grūtības tikt galā bija gan Mčedlišvili, gan Mamaham. Bija bīstami centrējumi. Jums nebija vēlmes to malu nostiprināt, piemēram, sūtot palīgā Stugli?
Kļosovs: "Futbolā ir darbības un pretdarbības. Var zaudēt flangu, toties uzvarēt centru. RFS ir komanda, kas bieži spēlē ar divkāršu flangu, proti, veido vairākumu flangā - pieslēdzas divatā, pussargs pēc tam dodas uz centru, atbrīvojot vietu malējam aizsargam, kurš centrē. Te vienmēr ir divi varianti - vai nu nosegt šo flangu vai arī atstāt flangu viens pret vienu, toties nostiprināt centru. Mēs izvēlējāmies otro variantu un uzskatu, ka tikām galā ar visām piespēlēm, kas tika izdarītas no flanga. Tāpat uzskatu, ka kopumā Mčedlišvili un Mamahs tika galā."

Vai savu lomu nospēlēja tas, ka čempionāta spēlē beidzot parādījās pieredzējis vārtsargs [30 gadus vecais Mahnovskis līdz šim spēlēja tikai Eirokausos - aut.]?
Kļosovs: "Protams. Saprotiet, nevēlos komandu iedalīt grupās [iepriekš Kļosovs aizstāvēja Kudrjavceva izvēli Virslīgā - aut.]. Futbols eksistē vairāk nekā 100 gadus un ne velti saka, ka vārtsargs ir puse komandas. Pirmkārt, pa jokam apsveicu viņu ar debiju, jo čempionātā viņam pirmā spēle, lai gan pirms tam aizvadīja četrus mačus Eirokausos. Zinājām, ka RFS ir labs uzbrucējs [Lemajičs - aut.], labi standarti, tāpēc vienu leģionāru-laukuma spēlētāju ziedojām. Tas sevi attaisnoja. Konstantīns nospēlēja lieliski."

"Riga" - "Liepāja" 1:0

Aleksandrs Starkovs, "Liepājas galvenais treneris: "Uzskatu, ka spēle bija līdzīga un salīdzinoši ar iepriekšējiem mačiem spērām soli uz priekšu, spēlējām labāk. Tas bija gadījums, kad mājiniekiem bija mikroskopisks pārsvars, ko viņi izmantoja. Visādi citādi esmu apmierināts ar spēlētājiem - viņi spēlēja pārliecinoši, pretinieka laukumā pret turnīra līderi. Parasti līderim ir šāds grūti sataustāms uzvarētāju gars, taču arī mūsu spēlētāji izskatījās neslikti."

Mihails Koņevs, "Riga" galvenais treneris: "Piekrītu, ka spēle bija sarežģīta - gan psiholoģiski, gan fiziski. Veicām maziņu rotāciju [maigi teikts, "Riga" pamatsastāvā pret liepājniekiem no Helsinku mača pamatsastāva palika tikai Ozols un Černomordijs - aut.], lai šodien vairāk spēlētu tie, kuri nespēlēja Eiropas līgā. Šis tas no ieplānotā nesanāca, taču esam priecīgi, ka šajos grūtajos spēļu grafika apstākļos tikām pie trim punktiem, kas arī ir svarīgākais. Kā saka, rezultāts paliek, spēle piemirstas. Brīžiem spēlējām neslikti, bija iespējas iesist vārtus."

RFS turpina zaudēt, jūsu pārsvars ir kļuvis pavisam liels. Lai izlaistu titulu, komandai laikam bez trenera jāspēlē...
Koņevs: "Man nepatīk komentēt tādas lietas. Kad tituls būs oficiāli, tad... Šādas runas atslābina komandu. Zinām piemērus - RFS gan pērn, gan šogad izlaida lielu pārsvaru. Ir jāspēlē līdz galam un puišiem vienmēr saku, ka svarīgākā spēle ir nākamā. Mēs par to [titulu] nedomājam - kad būs oficiāli, tad."

Uzslavējāt komandu par sniegumu, taču laika, lai izlabotu situāciju tabulā, paliek pavisam maz - principā viens aplis. Vai pagūsiet līdz sezonas beigām ielēkt trijniekā?
Starkovs: "Piekrītu jums, ka tabula nav pārāk laba. Tikko arī spēlētājiem teicu - ir jāsapurinās, jāpieceļas un jāiet tālāk. Kādi vēl ir varianti? Citu variantu nav..."

Kāda situācija ir ar Jāni Ikaunieku un Raivi Jurkovski?
Starkovs: "Vienkāršāk ir atbildēt par Jurkovski. Viņam bija operācija sejas daļai. Viņš nespēlēs līdz pat sezonas beigām. Ikaunieks dziedē savus savainojumus - potīti un citus, kas viņam ir. Ceru, viņš drīz spēlēs."

Tad šobrīd tas ir tikai veselības jautājums?
Starkovs: "Jā."

Fraidejs Eirokausos pretiniekiem sagādāja daudz problēmu. Kāpēc tagad viņš nāk tikai uz maiņu?
Starkovs: "Kā daudziem spēlētājiem, arī viņam ir pacēlumi un kritumi. Tas ir sportiskās formas jautājums. Viņš taču nav pacēlies uz visaugstāko formu un nesēž tur uz vietas. Arī viņš ir tikai dzīvs cilvēks ar kritumiem. Viņam bija arī problēmas ar veselību. Saprotams, ja viņš izskatītos lieliski un vislabāk par visiem, viņš uz soliņa nesēdētu."

Kā izskatījās Lukjanovs un Kamešs?
Koņevs: "Lukjanovu gatavojām un viņam bija jāspēlē, jo šai pozīcijā Helsinkos spēlēja Brizola, kamēr Rodžeram vispār iedevām brīvu. Savukārt Vaņa [Lukjanovs] šai pozīcijā ir spēlējis manā vadībā "Olimpā". Es viņu labi pazīstu. Viņa futbola sapratne tieši šajā zonā varēja dot mums labumu. Uzskatu, ka viņš neslikti nospēlēja šo nogriezni. Jā, beigās bija redzams, ka ir paguris, taču brīžiem spēlēja labi. Domāju, viņš tikai progresēs un mums vēl palīdzēs.

Arī Kamešu gribējām laist no pirmās minūtes, taču viņš kādu laiku nav spēlējis, ir tikai trenējies. Bija redzams, ka viņš apmaldās zināmās spēles epizodēs. Nolēmām viņam dot iespēju otrajā puslaikā un principā uzskatu, ka viņš labi iegāja spēlē. Tagad mums būs laba rotācija flangu spēlētājiem. Esmu priecīgs, ka Lukjanovs ir atveseļojies, un viņi abi ar Kamešu tikai pastiprinās konkurenci."

Kāpēc Gabovu izņēmāt no Eirokausu pieteikuma, kamēr šeit viņš svarīgā spēlē ir pamatsastāvā?
Koņevs: "Arī Vladislavu pazīstu sen, un viņš ir labs aizsargs, izlases spēlētājs. Taču situācija, kuru arī ar viņu dažas reizes izrunājām, ka mums komandā ir 22 futbolisti un visi grib spēlēt. Gabovam sezonas sākumā bija divas traumas, un pa šo laiku labu formu ir uzņēmuši Pētersons ar Ruginu. Teicu viņam, kāpēc man jāliek sastāvā viņš, lai tikai formu uzņemtu? Turklāt viņam tika dota iespēja pret "Jelgavu", taču savas gribēšanas dēļ viņš nopelnīja divas dzeltenās kartītes un sarkano. Tāpēc viņš šobrīd ir trešais aizsargs. Par Valerjanosu ir jautājums - viņš diskvalifikācijas dēļ izlaidīs spēli Kopenhāgenā, un tagad ir aizlidojis uz Pafu [Kipru], tagad lemsim, varbūt viņš tur arī paliks."

Kurš pieņems lēmumu par Valerjanosu? Viņš taču varētu palīdzēt pret dāņiem atbildes spēlē.
Koņevs: "Lemsim. Viņš pieder Pafai, kamēr šeit ir uz brīdi. Kad Eirokausi beigsies, viņš atgriezīsies Kiprā."

Latvijas kausa izcīņa kļūst par galveno prioritāti, ņemot vērā, ka caur kausu, izskatās, pie Eirokausu ceļazīmes tikt reālāk nekā caur Virslīgu?
Starkovs: "Nē. Gatavojamies tuvākajai spēlei, lai cik banāli tas izklausītos. Bet kā citādi? Kā lai spēlētājiem pasaku: "Tu tagad neskrien, bet pēc trim dienām vajag skriet!"? Šādi jautājumi trenerus parasti ieved strupceļā. Protams, prioritāte ir nākamā spēle. Visos mačos spēlējam ar spēcīgāko sastāvu un izmaiņas tiek veiktas tikai atkarībā no spēles gaitas. Kausa spēle mums būs pret pretinieku [RFS], kurš arī ir grauzdēts, līdzīgā situācijā kā mēs. Žurnālistiem, skatītājiem tas būs labs kariņš [smaida]. Ceru, spēsim noskaņoties un parādīt labu rezultātu ["Liepāja" cieta sāpīgu neveiksmi ar 1:2 - aut.]."

Kādas emocijas pārņēma, ierodoties "Skonto" stadionā viesa statusā?
Starkovs: "Neierastas... Viss dzīvē mainās. Jā, un viesu soliņš [Koņevs ar smaidu iestarpina: "Patika?"], neierasts izvietojums. Patiesībā mūs arī ar Mihailu daudz kas saista - esam strādājuši vienā struktūrā, vienā komandā "Skonto". Dzīvē visādi mēdz gadīties."

Vai esat atrisinājis jautājumu par izvirzīto uzbrucēju Kopenhāgenā?
Koņevs: "Joprojām nevaru atbildēt. Šobrīd domāju par variantiem. Šodien speciāli izlaidām Slavovu, lai vēl vairāk pavērotu - jā, viņš guva vārtus, taču es kā treneris visu laiku salīdzinu ar Lemajiču. Pagaidām, godīgi sakot, tas nav viņa [Slavova] labā. Ja mums būtu Lemajičs, uzskatu, ka mums visas līnijas būtu nokomplektētas. Ar tādu augumu Slavovs [1.98m] kaut ko cenšas, taču ja trijās no četrām divcīņām krīt gar zemi... Tur būs dāņi, kas būs tādi paši augumā, taču brangāki, izlases spēlētāji. Viņš pret tādiem uzvarēs divcīņas? Vēl cits jautājums, ko puišiem ģērbtuvē arī nupat teicu, - kamdēļ man laist tik garu uzbrucēju, ja jūs neizpildāt piespēles viņa virzienā? Turklāt vēl, pārturot bumbu, šādā veidā atvedām sev pretuzbrukumus. Pirmā piespēle soda laukumā deva mums vārtus. Kopenhāgenā tāda spēle neies cauri. Domāsim, ko darīt. Biliņskis arī - puslaiku nospēlēja, es vairs neatkārtošos, kā viņu redzu, kā vēlos viņu izmantot."

Tad varbūt shēmu 4-6-0?
Koņevs: "[Smaida] Tieši gribēju teikt - varbūt viltus uzbrucējs vai arī varbūt atkal spēlēsim kā Polijā [no dziļas aizsardzības - aut.]. Kādam var nepatikt, ka spēlējam tik zemu, bet... Katrā ziņā, ja spēlēt bez pretspēles, tas beigsies slikti. Tagad domāsim, jo, kā teicu, mums svarīgākā ir katra nākamā spēle un par Kopenhāgenu līdz spēlei ar "Liepāju" vēl nedomājām."

Iepriekšējās kārtās:
1. kārta: "Riga" un Kubarevs, Tosina negantās medības, īpašais Zjuzins, Sūlšera veiksme
2. kārta: "Riga" nespēlē kā čempione, "Spartaka" darba atļaujas, Pertijas plāni Valmierā
3. kārta: Karašauska portrets ģērbtuvē, slavas dziesma Savaļniekam, Liepājas ķibeles
4. kārta: Tamazs kosmosā, Riherta 8 sekundes, Dodo liktenīgā nenomainīšana
5. kārta: Liepājnieku vēlme redzēt Zidānu, vieglprātīgais Amansiu un nosalušais Marians
6. kārta: Dzavetjēri trūkst vārdu, Ventspils grūtais gads, Liepājai jāierodas uz maču vēl agrāk
7. kārta: Nuncio izdara spiedienu pats sev, "Mettas" labākais futbols, Jangs gari nerunā
8. kārta: "Riga" treneru konveijers, Zuntnera pēdējā cerība, Dejans pikts par Dambrausku
9. kārta: Futbola stadioni: Pertija nikns par apdalīto "Mettu", Morozs bēdīgs par Daugavpili
10. kārta: Dejans atvadās, Starkovs sveicinās, Daugavpils kā Andora, padomju leksika
11. kārta: Tiesneši kā Cēzaru sievas, Pertija bīda Morozu un 7. klases diskotēka
12. kārta: Riherts aizstāv Marianu, Pahars - Dambrausku, Kļosovs par prezidenta Adlana lomu
13. kārta: Pensionāri no RFS, Dambrausks un Pertija par tiesāšanu veic mājienus "ar mietu"
14. kārta: Zuntnera loma pie Starkova, RFS lāsts, pelēkais uzbrucējs Askerovs
15. kārta: "Lēdija Veiksme" palīdz futbola studentam Dambrauskam izbeigt melno sēriju
16. kārta: Jelgavas krīze, Blanks par triumfu lielajā derbijā un promejošā Lemajiča nozīmi
17. kārta: Starkovs akcentē tiesāšanu, Ventspils visus četrus ielaiž pēc standartiem
18. kārta: "Mettai" nepilngadīgi vārtu guvēji, Starkovam topā uzbrukums, Kubarevs par "Riga" kāzusu
19. kārta: "Ventspils" bombardē tiesnešus un LFF, Dambrausks par smieklīgo "Liepājas" uzvaru
20. kārta: Pertija uzvelkas par tēmu "vietējais/ne vietējais", "Metta" plāno palikt "Skonto" stadionā
21. kārta: Dambrausks aizstāv Latvijas futbolistu atgriešanos un spēlēšanu Virslīgā
22. kārta: Vulkāna Adlans izvirdums (pilnā versija)
23. kārta: 40 grādi ģērbtuvē Slokā, liepājnieki lūdzas pendeles, aiz priekiem laksta un kliedz
24. kārta: Latviešu talantu medīšana: "Facebook" un "Instagram" futbola "aģenti" nav nopietni
25. kārta: Dambrausks netic brīnumiem, Koņevs par fotogrāfiju prezidentam


Andris Riherts. Foto: Eduards Grencmanis
1

Futbola Virslīga atgriezīsies ar ''Jelgavas'' un ''Mettas'' maču

Šodien plkst. 16:00 gaidāma Latvijas futbola Virslīgas trešās kārtas pirmā spēle. Tajā ''Jelgava'' uzņems ''Mettu'', ko pagājušajā sezonā apspēlēja trīs reizes. Tiešraide kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.