Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" prezidentam Šišhanovam mēneša diskvalifikācija, Mihelsonam brīdinājums

Agris Suveizda

"Ventspils" prezidentam Šišhanovam mēneša diskvalifikācija, Mihelsonam brīdinājums
FK "Ventspils" prezidents Adlans Šišhanovs
Foto: Raitis Supe

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija pieņēmusi virkni lēmumu, izskatot gan sarkanās kartītes, gan tiesnešu aizvainošanu kā spēles laikā, tā arī sociālajos tīklos.

Bargāko sodu saņēmis "Ventspils" īpašnieks Adlans Šišhanovs, kurš par agresīvu izturēšanos pret tiesnešiem un par tiesnešu apvainošanu tika izraidīts pēc uzvaras pār Jūrmalas "Spartaku" (2:1). Atbilstoši Disciplinārā reglamenta pielikumam par šādu pārkāpumu pienākas no viena līdz trīs mēnešu diskvalifikācija, kā arī no 280 līdz 700 eiro liela soda nauda. Komisija Šišhanovam piesprieda vienu mēnesi ilgu diskvalifikāciju līdz 19. septembrim, kā arī 400 eiro sodu. Jāpiebilst, ka pēc spēles Šišhanovs galvenā trenera Dejana Vukičeviča vietā ieradās preses konferencē un publiski kritizēja tiesāšanas kvalitāti.

Tādējādi Šišhanovs komandas tiešā tuvumā nevarēs būt trīs Virslīgas spēlēs pret galvaspilsētas klubiem "Riga", RFS un "Metta"/LU, un šos trīs mačus ventspilniekiem nāksies iztikt arī bez Tosina Aijeguna. Viņš pret "Spartaku" tika noraidīts par tīšu sitienu sāncenšu kapteinim Aleksandaram Kosoričam, kas pēc Disciplinārā reglamenta pielikuma ir trīs spēļu diskvalifikācijas un 170 eiro vērts pārkāpums. "Ventspils" gan iesniedza sūdzību par tiesnešu darbību šajā spēlē, taču komisija, iepazinusies arī ar Tiesnešu ekspertu komisijas atzinumu un noskatījusies spēles video ierakstu, atstāja spēkā Tosinam piespriesto sarkano kartīti un attiecīgās disciplinārās sankcijas.

Par tiesnešu un inspektoru aizskaršanu Disciplinārlietu komisijas redzeslokā nokļuva arī FS "Metta" ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons, par kura ierakstiem 19. jūlijā un 12. augustā sociālo tīklu vietnē Twitter iesniegumu uzrakstīja Tiesnešu komiteja. Mihelsons par Latvijas futbola ētikas normas pārkāpumiem saņēma brīdinājumu. Tikmēr dublieru čempionātā pie vienas spēles diskvalifikācijas un 70 eiro soda ticis "Riga-2" galvenais treneris Mihails Koņevs, kurš 19. augusta spēlē pret "Jelgava-2" aizvainoja tiesnešu brigādi.

RFS ar 4:2 svinēja uzvaru Valmierā, taču nākamajā spēlē pret Jūrmalas "Spartaku" būs spiesta spēlēt bez sava rezultatīvākā futbolista Maksima Marusiča un Vjačeslava Isajeva, kuri šosezon sakrājuši četras dzeltenās kartītes. Vienas spēles diskvalifikāciju saņēma arī valmierietis Kristers Lūsiņš, kurš tika noraidīts par diviem brīdinājumiem. "Valmiera Glass"/ViA nebija apmierināta ar tiesnešu darbu, taču tās vēstule netika izskatīta, jo Vidzemes klubs neiemaksāja nepieciešamo 140 eiro drošības naudu.

Latvijas U18 čempionāts palicis bez vēl vienas komandas. Ja iepriekš par atkārtotu neierašanos uz spēli no Elites jeb spēcīgākās grupas tika izslēgts JFC "Skonto", tagad Meistarības jeb otrajā spēcīgākajā grupā identiskas sankcijas tika piemērotas "Spartakam"/Jūrmalas SS. Jūrmalnieki pirmajās sešās spēlēs sakrāja septiņus punktus, taču neieradās nedz uz 26. jūlija spēli pret JDFS "Alberts", nedz uz 18. augusta spēli pret RFK/"Auda", kurās "Spartakam" piespriests tehniskais zaudējums. Pēdējā jūrmalnieku aizvadītā spēle līdz ar to bija 21. jūnijā Liepājā (1:4). "Spartaks" astoņu komandu konkurencē atradās pēdējā vietā, tiesa, tā konkurenti bija aizvadījuši vairāk spēļu. Pēc izslēgšanas no čempionāta visi iepriekšējie "Spartaka" spēļu rezultāti nu ir anulēti.

U18 čempionāta Meistarības grupas vadībā ir "Dinamo"/"Babīte", kas 17. augustā cīnījās neizšķirti ar priekšpēdējā vietā esošo SS "Metta". Šajā spēlē tika parādītas četras sarkanās kartītes – trīs no tām bija "Dinamo"/"Babīte" -, un divi līderu futbolisti Artjoms Vorobjovs un Ņikita Žarovs ir tikuši pie divu mēnešu diskvalifikācijas. Viņiem nāksies izlaist trīs no atlikušajām četrām spēlēm. Komandas galvenajam trenerim Dzintaram Zirnim 70 eiro sods par neētisku uzvešanos.

Tikmēr 1. līgā vienas spēles diskvalifikāciju saņēmuši Renārs Pastars, Artis Brīvers, Toms Aizgrāvis, Roberts Ķipsts, Kārlis Lācis, Jans Bezpjorstovs un Edgars Kārkliņš.

Izmantotie resursi:
LFF DK 21. augusta sēdes lēmumi - Latvijas...

  +7 [+] [-]

, 2018-08-22 09:35, pirms 6 gadiem
Naudas sodi gan smieklīgi. Vai arī tie ir pielīdzināti vidējā kluba prezidenta maksātspējai?

  +4 [+] [-]

, 2018-08-22 10:05, pirms 6 gadiem
Tā tam jābūt ! Ko Šišhans iedomājas ? Kritizēt tiesnešu šefa radinieku? Te nav Mongolija, kur haniem teikšana.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-22 10:07, pirms 6 gadiem
Tam mihelsonam cepure spiež galvu?

  -1 [+] [-]

, 2018-08-22 10:53, pirms 6 gadiem
Pandora rakstīja: Tam mihelsonam cepure spiež galvu?
Mihelsons tač vienmēr bijis liels sprēgātājs, sūdu malējs un pamuļķis!

  -1 [+] [-]

, 2018-08-22 11:27, pirms 6 gadiem
Ar ko mettas pajoliņš labāks par Ventspils kluba īpašnieku,ka saņem tik brīdinājumu par tiesneša kritizēšanu,vai sociālie tīkli nav publiski?
Ceru ka FkVentspils mettu izpuļķēs pa pilnu programu par godu viņa vadoņa deguna bāzšanu kur suns savu krānu nebāž...

     [+] [-]

, 2018-08-22 11:28, pirms 6 gadiem
asinsdesa rakstīja: Naudas sodi gan smieklīgi. Vai arī tie ir pielīdzināti vidējā kluba prezidenta maksātspējai?
un tu, laikam, esi miljonārs

     [+] [-]

, 2018-08-22 11:39, pirms 6 gadiem
Kamēr klubi pederēs visādiem urloidālajiem šišnoviem , Latvijas futbols būs pilns ar krieviem , skandāliem , toto , un korupciju...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-22 11:44, pirms 6 gadiem
Atri to VAT vai kā nu bija jāievieš. Ja tāds būtu, nekādu sarkano nevarētu tajā epizodē izmurgot, kur nu vēl diskvalifikaciju par tīšu sišanu.

     [+] [-]

, 2018-08-22 11:45, pirms 6 gadiem
Bronsons rakstīja: Ar ko mettas pajoliņš labāks par Ventspils kluba īpašnieku,ka saņem tik brīdinājumu par tiesneša kritizēšanu,vai sociālie tīkli nav publiski?
Ceru ka FkVentspils mettu izpuļķēs pa pilnu programu par godu viņa vadoņa deguna bāzšanu kur suns savu krānu nebāž...
Nu tu gan antiņ salīdzināji

     [+] [-]

, 2018-08-22 11:51, pirms 6 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Nu tu gan antiņ salīdzināji
Nav jabrīnās ka tu tur saskati lielu atšķirību...stadionā Šišhānovs pēc spēles enerģiski izteica neapmierinātību,bet vai agresīvi ,neuzskatu un to redzēja sanakušie līdzjutēji 250 pēc spēles informātora teiktā....un cik cilvēku tviterī izlasīja Mihelsona rakstīto...pieļauju ka vismaz pāris reizes vairāk....tā kā antiņš esi pats

  +1 [+] [-]

, 2018-08-22 11:54, pirms 6 gadiem
Būtu pie šprices Mihelsona patrons Ļašenko, viss būtu kārtībā - tiktu saskatītas tās lietas, kuras vajag saskatīt un ignorētas tās, kuras nevajag. Te pat sunim jāsmejas.

  -2 [+] [-]

, 2018-08-22 12:04, pirms 6 gadiem
Ideāli. Vajag gremdēt to dzelteno krievu toto klubu. Varbūt pats aiztīsies, ja redzēs ka te viņa Napaleona gājieni neiet cauri. Gan jau pienāks tā diena. Tagad vēl Tosins ārā. Pēc divām spēlēm toto kantoris būs turpat kur Spartaks un Liepāja.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-22 13:42, pirms 6 gadiem
Ar ko tad Aijeguns ir iesitis Kosoričam - ar roku, kāju vai galvu? ';

  +1 [+] [-]

, 2018-08-22 13:50, pirms 6 gadiem
Man patīk šis gājiens - lai Vukičevičam neiedotu sodu par tiesnešu kritizēšanu pēcspēles konfrerencē, viņa vietā uz konferenci dodas Šishanovs, kas jau paspējis nogrēkoties pirms konferences.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-22 13:55, pirms 6 gadiem
1 rakstīja: Ar ko tad Aijeguns ir iesitis Kosoričam - ar roku, kāju vai galvu?
Pēdējais variants:
https://youtu.be/OMVLKfivXFQ?t=226

  +1 [+] [-]

, 2018-08-22 14:21, pirms 6 gadiem
"6. Par Valmiera Glass ViA š.g. 20. augusta vēstuli par tiesnešu darbību š.g. 19. augusta SynotTip Virslīgas čempionāta spēlē Valmiera Glass ViA - RFS

Iepazīstoties ar iepriekšminēto vēstuli, LFF DK konstatēja, ka Valmiera Glass ViA nav izpildījusi LFF Disciplinārā reglamenta pielikuma p.16.1 minēto prasību attiecībā uz drošības naudas iemaksu sūdzības iesniegšanas gadījumā.

LFF DK nolemj:

Atstāt š.g. 20. augusta Valmiera Glass ViA iesniegumu bez izskatīšanas."

No tā secinām, ka Naļivaiko un viņam līdzīgie turpinās tiesāt virslīgas spēles nespējot saskatīt notikumus pat 10 metru attālumā. Atsevišķu tiesnešu kvalifikācija ar steigu jāpārskata, sākot ar redzes pārbaudi. Tikai ieteikums

  +1 [+] [-]

, 2018-08-22 14:23, pirms 6 gadiem
Ar savām darbībām spēlē pret RFS jau minētais tiesnesis ar trim svilpieniem nošāva divus zaķus uzreiz - garantēja RFS uzvaru, un iezāģēja Valmierai kājā (Pallo un Lūsiņš dskv.) cīņā pirms spēles ar Mettu. Tikai vērojums

  +6 [+] [-]

, 2018-08-22 14:31, pirms 6 gadiem
Tā jau arī domāju,ka dabūs pa maksimālo.Par Šišhanova kungu jautājumu nav.Ir jābūt savām robežām,ko drīkst un ko nedrīkst.Vairāk jautājums par tās saucamās Tiesnešu ekspertu komisijas atzinumu,kuri tā un ne citādi,novērtējusi spēles epizodi ar Tosina un Kosoriča konfliktu.Skaidrs,ka savu tiesnešu cumfti viņi aizstāvēs vienmēr un tas nemaz nav slikti.Tiesnešiem jābūt neatkarīgiem un viņu lēmumus neviens nedrīkst ietekmēt.Tas tiešā veidā attiecās arī uz Tiesnešu ekspertu komisiju un arī disciplināro komisiju,kuri pieņem gala lēmumu.Tikai tādā gadījumā viņiem jābūt arī objektīviem,par ko šajā gadījumā ir lielas šaubas.Vai nu nav skatījušies šīs spēles epizodi,vai acis ar vilnu aizaugušas vai ,diemžēl,pieņemts tāds lēmums,kāds pasūtīts no kaut kurienes.Un tas jau ir pats sliktākais.Sāk atgādināt 2000 gadu pirmās desmitgades vidu,kad Skonto sāka zaudēt savu varenību,bet lēmumi LFF kabinetos vēl vienmēr bija par labu"Indriksona kompānijai".To,ka Kosoričs izprovicēja Tosinu,nav ne mazāko šaubu un jābūt aklam ,lai to neredzētu.Līdz šim Tosinam bija tikai viena dzeltenā kartīte un nebūt viņš ir agresīvs spēlētājs.Kosoročam ,kā minimums,jau bijuši pieci plāksteri,bet bosniešu provokatoram par šo epizodi pat netika piespriests sods no tiesneša puses,un kā redzams,tādu spēli arī atbalsta tā saucamā "Tiesnešu ekspertu komisija".Vārdu sakot,futbolā virslīgā provokatoriem visi ceļi vaļā.Mācieties no Kosoriča.Sods Tosinam piespriests formāli pēc reglamenta punkta,bet nevis pēc būtības un tāpēc šoreiz liels FUI,gan tai saucamajai Tiesnešu ekspertu komisijai,gan arī pašai disciplinārai komisijai.
PS Tas,protams,mans subjektīvais viedoklis.Šoreiz biju aizbraucis uz spēli ,ko noskatījos klātienē,pēc tam vēl video,tāpēc īpaši pārsteiz dažu futbola ekspertu aklums.

  +6 [+] [-]

, 2018-08-22 14:38, pirms 6 gadiem
Jānis Līgats, 14:23, pirms 7 minūtēm, ignorēt, atbildēt
Ar savām darbībām spēlē pret RFS jau minētais tiesnesis ar trim svilpieniem nošāva divus zaķus uzreiz - garantēja RFS uzvaru, un iezāģēja Valmierai kājā (Pallo un Lūsiņš dskv.) cīņā pirms spēles ar Mettu. Tikai vērojums.

Šo spēli neredzēju,bet atsauksmes dzirdēju.Lēnām tā mozaīka liekās kopā.Kādam no Rīgas klubiem jākļūst par čempioniem,jo tas ir trekns pīrāgs tagad,lai tiktu vismaz pie miljona un varbūt pat Eirokausu grupu turnīrā.Nezinu vai Mettai tika sniegta palīdzīga roka,bet RFS jau noteikti.Iznāk ,ka šajā gadījumā arī Mettai.Es jau saku,ka atgriežās piecpadsmit gadu veci scenāriji.Vēl jau LFF nav īpaši mainījusies.Varbūt kļūdos Kaspar?

  +3 [+] [-]

, 2018-08-22 15:03, pirms 6 gadiem
donkey rakstīja: Pēdējais variants:
https://youtu.be/OMVLKfivXFQ?t=226
kur tu redzi sitienu ar galvu?? cēlās augšā un uzgāzās virsū, tas arī viss. Un tam balkānam nemaz i nebija jālien virsū!

  +2 [+] [-]

, 2018-08-22 15:04, pirms 6 gadiem
Njā, Spartaka aizsargi Ošs un Kosoričs tikai provocēja ventspilniekus, kur diemžēl Tosins nepalika parādā, maigi pieskārās ar galvu krūtīs, pat seju neaizskarot, bet tas nokrita kā pa seju dabūjis, bet Ošs blakus pieskrēja kā maza meitene, kas it kā visu redzēja un skaļā balsī piesauc pēc taisnības! Pretīgi provokatori, bet galvenais, ka savus 3 punktus paņēmām!

Tiesa pret tiešajiem kunkurentiem būs jāzitiek bez Tosina, kas veidoja rezultātu pēdējās divās spēlēs! Redzēsim ko ventspilnieku treneru kolektīvs izliks sākumsastāvā nakamajās divās principiālajās spēlēs, kur arī būs vairāk skaidrību kuri klubi reāli pēdējā aplī cīnīsies par titulu!

Bet nu Šiškanovs tiesneša asistentu kārtīgiem trīsstāvīgajiem no*irsa, pēc tam agresīvi gāja Anufrijeva virzienā, kur viņu pa ceļam mēģināja nomierināt viss treneru kolektīvs! Tas bija ļoti nepatīkams moments no kluba puses! Bet nu tiesnešu lēmumi bija kļūdām bagāti!

  +2 [+] [-]

, 2018-08-22 15:04, pirms 6 gadiem
1, 13:42, pirms stundas, ignorēt, atbildēt
Ar ko tad Aijeguns ir iesitis Kosoričam - ar roku, kāju vai galvu?

To pat noskatoties video ir grūti noteikt.Varbūt Tosins izgājis Krievijas specdienestu bezkontakta cīņas kursuPaskatoties publicēto protokola daļu,kas skar šo tēmu.Vienu lietu būšu palaidis garām,tajā jezgā nepamanīju,ka Anufrijevs iedevis brīdinājumu Kosoričam,par nesportisku rīcību,ar ko domājams droši vien tēlošanu.Šajā gadījumā arī Tosinam varēja iedot dzelteno,nevis sarkano un viss būtu normāli.

     [+] [-]

, 2018-08-22 15:10, pirms 6 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: Ar savām darbībām spēlē pret RFS jau minētais tiesnesis ar trim svilpieniem nošāva divus zaķus uzreiz - garantēja RFS uzvaru, un iezāģēja Valmierai kājā (Pallo un Lūsiņš dskv.) cīņā pirms spēles ar Mettu. Tikai vērojums
Tikko vēreiz noskatījos video ar Lūsiņa pārkapumiem. Kura no 2 kartiņām ir parādīta Lūsiņam nepelnīti? Asa uzbrukuma apstādināšana 80.minūtē vai iebrauciens ar kājām RFS pussargam 87.minūtē? Manuprāt, 2.gadījums pat vilka vairāk uz sarkano nevis uz dzelteno.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-22 15:16, pirms 6 gadiem
Un vēl,var jau arī nedaudz aizstāvēt Anufrijevu,jo no tās pozīcijas,kādā viņš atradās,varēja arī neredzēt,vai Tosins iesita vai tikai pagrūda Kosoriču,kuŗš turpinājumā lieliski nospēlēja teātri.Toties tas bija jāredz tribīņu pusē esošajam spēles tiesneša asistentam,kurš galvu plecos ierāvis to vien darīja,ka vicināja karodziņu par aizmugures situācijām,gan kad tās bija,gan kad tās nebija.Tieši viņš varēja pateikt par radošos situāciju galvenajam tiesnesim. Tiesa,ja neuzspēj tikt līdzi aizmugures situācijām,tad prasīt ,lai pareizi atrisina konfliktsituāciju ar Tosinu un Kasoriču laikam ir par daudz.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-22 15:35, pirms 6 gadiem
Attiecībā uz Tosina epizodi, domāju, līdzīga rīcība būtu arī futbola lielvalstīs - provokatoram maksimums dzeltenā, bet tam, kurš uzķērās uz provokāciju - sarkanā. Zidāna sitiens ar galvu Pasaules kausa finālā droši vien te ir slavenākais gadījums. Tā kā te nu Anufrijevs rīkojās tā, kā viņam pēc burta bija jārīkojas. Nevarēja ne viņš, ne līnijnieks dzirdēt, ko Kosoričs teica Tosinam. Gan jau, ka pateica kaut ko pietiekami nejauku.

Formālie lēmumi te ir skaidri. Svarīgi, kas tālāk notiks neformāli. Par to, kas notiek neformāli, varēsim spriest pēc tā, kad nākamreiz Anufrijevu nozīmēs uz FKV spēli, kā viņš tiesās u.tml.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-22 15:50, pirms 6 gadiem
>>>donkey
Protams,ka tev taisnība,bet gadījumā,ja runa ir par sitienu.Šeit nekā vairāk ,kā grūdiens nebija un to jau var klasificēt savādāk,piešķirot dzelteno.Par to jau tas stāsts,un ne tikai no manis.Ko tur saskatīja slavenā tiesnešu komisija,atliek vien pabrīnīties.Varbūt viņiem bija ieraksti vēl no piecām kamerām?

     [+] [-]

, 2018-08-22 16:38, pirms 6 gadiem
Latfootball rakstīja: Tikko vēreiz noskatījos video ar Lūsiņa pārkapumiem. Kura no 2 kartiņām ir parādīta Lūsiņam nepelnīti? Asa uzbrukuma apstādināšana 80.minūtē vai iebrauciens ar kājām RFS pussargam 87.minūtē? Manuprāt, 2.gadījums pat vilka vairāk uz sarkano nevis uz dzelteno.
Pirmajā gadījumā, jā - dzeltenā, kaut čalis tikko pirmo sodu uztaisījis, varēja aprobežoties ar mutisku brīdinājumu. Otrajā gadījumā - ja futbolā vairs nedrīkstēs iet izklupienos, tad tāds futbols mums nav vajadzīgs, turklāt šajā gadījumā pretinieks, neatceros, kurš no gruzīniem, Kristeru redzēja jau lidojam krietni pirms paša momenta - iznākumā lieliska spēle bumbā. To redzēja visi, tāpat kā pendeles gadījumā abi spēlētāji teatrāli notēloja, par ko bija pelnījuši dzeltenās kartītes, bet viss iznāca otrādi.

     [+] [-]

, 2018-08-22 17:28, pirms 6 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: Pirmajā gadījumā, jā - dzeltenā, kaut čalis tikko pirmo sodu uztaisījis, varēja aprobežoties ar mutisku brīdinājumu. Otrajā gadījumā - ja futbolā vairs nedrīkstēs iet izklupienos, tad tāds futbols mums nav vajadzīgs, turklāt šajā gadījumā pretinieks, neatceros, kurš no gruzīniem, Kristeru redzēja jau lidojam krietni pirms paša momenta - iznākumā lieliska spēle bumbā. To redzēja visi, tāpat kā pendeles gadījumā abi spēlētāji teatrāli notēloja, par ko bija pelnījuši dzeltenās kartītes, bet viss iznāca otrādi.
Pendele, tiešām, ir diskutējama, bet bez pendeles nebūtu arī "Valmieras" abu vārtu. Intriga spēlē rādās tikai tāpēc, ka RFS spēlētaji savās domās jau bija dušās. Pie 2:0 koncentrācija būtu citā līmenī.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-22 17:32, pirms 6 gadiem
Latfootball rakstīja: Pendele, tiešām, ir diskutējama, bet bez pendeles nebūtu arī "Valmieras" abu vārtu. Intriga spēlē rādās tikai tāpēc, ka RFS spēlētaji savās domās jau bija dušās. Pie 2:0 koncentrācija būtu citā līmenī.
To mēs neviens nezinām, kā būtu, ja tiesnesis "neaizpeldētu", varbūt, RFS uzvarētu ar 6:0, varbūt Valmiera atspēlētos un uzvarētu ar 4:3. Tam nav nekādas nozīmes. Tev taisnība, pendele nav diskutējama, tās vienkārši nebija

     [+] [-]

, 2018-08-22 18:02, pirms 6 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: Otrajā gadījumā - ja futbolā vairs nedrīkstēs iet izklupienos, tad tāds futbols mums nav vajadzīgs, turklāt šajā gadījumā pretinieks, neatceros, kurš no gruzīniem, Kristeru redzēja jau lidojam krietni pirms paša momenta - iznākumā lieliska spēle bumbā.
Bumbā viņš nospēlēja tikai ar labo kāju, ar kreiso viņš ietriecas gruzīna kreisajā kājā.