Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Tabanovs: "Varbūt tiesnesim tā bija pirmā spēle un nākotnē viņš būs labs tiesnesis"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Tabanovs: "Varbūt tiesnesim tā bija pirmā spēle un nākotnē viņš būs labs tiesnesis"
Ivans Tabanovs
Foto: fcdaugava.lv

Virslīgas superklubu spēle starp "Daugavu" un "Liepājas Metalurgu" noslēgusies bez vārtu guvumiem. Par vienu no galvenajiem "varoņiem" kļuva galvenais tiesnesis Vitālijs Spasjonņikovs, kura darbības asi kritizēja daugavpiliešu galvenais treneris Ivans Tabanovs.

Skaista spēle, daudz vārtu gūšanas momentu, spēka cīņas un aizraujošs sižets sanākušajiem līdzjutējiem - tā varētu raksturot šodienas spēli. Mačs laikapstākļu dēļ tika pabeigts praktiski tumsā, bet atmiņā vienalga vairāk paliks galvenā tiesneša darbības. Liepājnieku galvenais treneris Dmitrijs Kalašņikovs tam lielu uzmanību gan nepievērsa:

"Momentu nebija tik daudz, cik asas cīņas, bet tas ir raksturīgs līderu spēlēm. Pirmajā puslaikā mēs bijām vājāki divcīņās, tādēļ bieži tās zaudējām. Tas deva priekšrocību pretiniekam. Nevarētu gan teikt, ka pretiniekam bija daudz momentu, atskaitot to situāciju, kad Mihails Ziziļevs trāpīja pa vārtu stabu. Otrajā puslaikā spēle mainījās, pirmajās 15-20 minūtēs arī mēs varējām iesist. Domāju, ka iznākums ir likumsakarīgs. Šādas spēles grūti komentēt, jo šādu ritējumu varēja arī paredzēt iepriekš."

Pikts bija "Daugavas"galvenais treneris Ivans Tabanovs: "Pēc tādām nervozām spēlēm ir grūti kaut ko komentēt. Tiesnesis jau no pirmajām minūtēm zaudēja kontroli pār mača ritējumu. Sākās asumi. Nevarēja saprast tiesneša darbības. Spēle bija interesanta, mēs bijām tuvāk uzvarai - pat pēc noraidījuma! Žēl, ka zaudējām punktus, jo pretiniekam pa visu maču bija tikai pusotrs moments. Esmu pateicīgs puišiem, kuri pat pēc noraidījuma nenolaida rokas. Pretinieki atbrauca pēc punkta, kuru arī ieguva. Arī tiesnesis viņiem palīdzēja. Man nepatīk komentēt viņu darbību, parasti es klusēju. Nezinu, varbūt viņam tā bija pirmā tāda līmeņa spēle un nākotnē viņš būs labs tiesnesis.

Mūs neizšķirts tādā spēlē neapmierināja, redzējām, ka pretinieks sāka fiziski nosēsties. Bija jāuzvar. Ja pretinieks spiestu, mēs nosēstos aizsardzībā, cenšoties noturēt neizšķirtu. Šoreiz tā nebija."

Tabanovam piekrita arī Kalašņikovs, kurš atzina, ka "Daugavas" sniegums piespieda komandu spēlēt no aizsardzības: "Pretinieks mūs piespieda tā spēlēt. Mums līdz tam bija divas labas spēles pret "Spartaku" un "Skonto". Bez kritumiem, atskaitot "Barcelona" un "Real", neviens neiztiek. Es gan nepiekrītu, ka mēs atbraucām pēc neizšķirta, vienkārši spēle tā iegrozījās. Skaidrs, ka labāk iegūt punktu, nekā palikt bešā. Neskatoties uz visu, mums bija iespējas uzvarēt. Nevienmēr visu izšķir momentu skaits. Grūti subjektīvi noteikt, kurš spēlē labāk. Rezultāts [šoreiz 0:0] ir labākais rādītājs. Tikpat labi arī mums par labu varētu tikt piešķirta pendele. Čempionātu uzvarēs komanda, kura ievāks visvairāk punktu. "Daugava" ir pirmā, jo tā spēlējusi visstabilāk."

Šodien liepājniekiem iztrūka vairāki pamatsastāva futbolisti. Mindaugam Bagužim ir mikrosavainojums, tādēļ viņš tika pietaupīts [varētu spēlēt jau svētdien], bet Mihadjukam ir potītes savainojums. Šī iemesla dēļ vairākiem spēlētājiem nācās darboties sev neierastās pozīcijās: "Negribēju to izcelt, jo traumas un diskvalifikācijas ir viena no futbola sastāvdaļām. Mums trūka daudzu futbolistu, kas arī zināmā mērā ietekmēja spēles ritējumu. Savaļnieks aizsardzības malā jau bija spēlējis, bet visgrūtāk bija Kalnam, kurš ir tīrais uzbrucējs. Aizsardzībā viņam nācās darboties pret tik augsta līmeņa spēlētāju kā Kovaļovs. Neteiktu, ka viņš netika ar viņu galā. Zirnis centra aizsarga pozīcijā nebija spēlējis jau gadus desmit, bet viņš nospēlēja lieliski. Gribētos viņus visus uzslavēt."

Tabanovs nepiekrita, ka smagie laikapstākļi [spēcīgs lietus, zibens, pamatīga tumsa spēles beigu daļā] ietekmēja cīņas ritējumu, ja nu vienīgi tiesnesi: "Mums tas netraucēja, varbūt tikai tiesnesim, tādēļ viņš tā notiesāja. Gribētos uzslavēt viņu vārtsargu, pēc kura darbībām varēja redzēt, ka tas ir augstas klases spēlētājs."

  +7 [+] [-]

, 2012-08-22 21:51, pirms 12 gadiem
Tā nebija viņa pirmā spēle Virslīgā, bet top-spēles viņš agrāk tiešām nav tiesājis.
LFF: Latvijas futbola tiesneši UEFA Eiropas... - piedalījās UEFA CORE-2012

  -2 [+] [-]

, 2012-08-22 21:53, pirms 12 gadiem
Tad gadijums jau lidzigs bija ar gulbeni un Mettu. Treneris jau ari zin ka jauns tiesnesis un izdara nevajadzigu spiedienu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-08-22 22:07, pirms 12 gadiem
šitais, lohs, tiesnesis ir no federācijas bandas. brālis paliels priekšnieks tur. tā, ka saprotiet paši, kāpēc viņš tiesā šādas spēles.

  +3 [+] [-]

, 2012-08-22 22:14, pirms 12 gadiem
Rio77 rakstīja: šitais, lohs, tiesnesis ir no federācijas bandas. brālis paliels priekšnieks tur. tā, ka saprotiet paši, kāpēc viņš tiesā šādas spēles.
Viss tiek pakārtots!
Tā kā nebrīnamies vairs,kāpēc skatītāju tik maz apmeklē mačus!

  -3 [+] [-]

, 2012-08-22 22:35, pirms 12 gadiem
Nezinu, varbūt viņam tā bija pirmā tāda līmeņa spēle un nākotnē viņš būs labs tiesnesis. tad nu gan līmenis, vaitad zem LV virslīgas kautkas vēl ir?

  -1 [+] [-]

, 2012-08-22 22:41, pirms 12 gadiem
Imants Bargais rakstīja: Nezinu, varbūt viņam tā bija pirmā tāda līmeņa spēle un nākotnē viņš būs labs tiesnesis. tad nu gan līmenis, vaitad zem LV virslīgas kautkas vēl ir?
1. līga, otrā. Ja vairāk seko futbolam, tad jau zin.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-22 22:44, pirms 12 gadiem
Andris5 rakstīja: Viss tiek pakārtots!
Tā kā nebrīnamies vairs,kāpēc skatītāju tik maz apmeklē mačus!
Kas tad šeit tika pakārtots? Tas, ka tiesnesis netiek galā ar rupjību kontroli laukumā? Vienā katlā šeit bija metami i daugavpilieši, i liepājnieki. To pašu Olas un Tomašauska personās.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-22 22:52, pirms 12 gadiem
reikons rakstīja: Kas tad šeit tika pakārtots? Tas, ka tiesnesis netiek galā ar rupjību kontroli laukumā? Vienā katlā šeit bija metami i daugavpilieši, i liepājnieki. To pašu Olas un Tomašauska personās.
tu no Daugavpils tagad raksti?

     [+] [-]

, 2012-08-23 07:32, pirms 12 gadiem
Tā kā spēli vēl neesmu noskatījies,tad nevajadzētu man spriest par to,bet lasot atsauksmes par šo maču,atmiņā nāk pēdējā FKVentspils spēle ar LM,kur arī galvenais tiesnesis netika galā pilnvērtīgi ar saviem pienākumiem un tas gluži vienkārši viena iemesla dēļ.LM piekopj ciešu kontakta spēli,kas brīžam pāraug rupjībā un provokācijās,kurām pretinieku komandas protams atbild.Rezultāta mači kļūst saraustīti ,ar daudziem sodiem un kartiņām un pagaidām visi Latvijas tiesneši nespēj kontrolēt situāciju laukumā.Vakar man viens otrs pārmeta,kāpēc esmu pārpublicējis LFF publicēto "Fair Play" šī brīža tabulu ,kur LM gan virslīgā,gan 1.līgā ir pārliecinoši pēdējā vietā.Tieši tāpēc arī pārpublicēju,lai pievērstu uzmanību tam ,kā spēlē LM,jo dublieri 1.līgā spēlē tāpat asi,kā galvenā komanda.Kaut gan skatoties 1.līgas turnīra tabulā tā nevajadzētu būt,jo liepājnieki tur turās stabili līderos.Ar šo komentu nebūt netaisos kaut ko pārmest LM komandai,jo katrs klubs piekopj tādu spēles stilu,kāds viņiem liekās parocīgāks.Punkti nāk,tātad viss kārtībā.Ar šo situāciju galā ir jātiek LFF un domāju uz sezonas izšķirošajām spēlēm jau laicīgi jāmeklē soģi kaut vai ārzemēs,ja savējie netiek galā.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-23 09:19, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Tā kā spēli vēl neesmu noskatījies,tad nevajadzētu man spriest par to,bet lasot atsauksmes par šo maču,atmiņā nāk pēdējā FKVentspils spēle ar LM,kur arī galvenais tiesnesis netika galā pilnvērtīgi ar saviem pienākumiem un tas gluži vienkārši viena iemesla dēļ.LM piekopj ciešu kontakta spēli,kas brīžam pāraug rupjībā un provokācijās,kurām pretinieku komandas protams atbild.
Ja tiesnesis netiek galā ar pienākumiem ieslēdzot vienvirziena domāsanu,spēle pāraugs provokācijās ,rupjībā(kaut vai mačs spartaks-skonta 2-2,kā piemērs),komandu kuru nospiež tiesneša vienvirziena lēmumi, centīsies lauzt tiesnesi!(nerakstīts likums)
Savukārt ja mēs runājam par rupjībām,tad iepriekš skonta pret LM parādīja ,ko nozīmē ja komanda zaudē,tad šī komanda sāk rupji spēlēt!Par šo sezonu nezinu,maz esmu skatījies FKV spēles,bet iepriekšējās sezonās,FKV bija rupjākā komanda,kad zaudē tad vienmēr izcēlās ar rupjību!

     [+] [-]

, 2012-08-23 11:01, pirms 12 gadiem
andris5 rakstaar šo sezonu nezinu,maz esmu skatījies FKV spēles,bet iepriekšējās sezonās,FKV bija rupjākā komanda,kad zaudē tad vienmēr izcēlās ar rupjību!

Interesanti pēc kādiem kritērijiem jūs vadījāties,izsakot tādus kategoriskus apgalvojumus.Nekādu problēmu.Varam salīdzināt piemēram trīs iepriekšējās sezonas tikai starp LM un FKV un tad lai katrs izdara secinājumus pats,kura te rupjākā komanda.
2009.gads- LM 1 sarkanā un 60 dzeltenās;FKV 0+43
2010.gads-LM 3+67;FKV 4+42;
2011.gads-LM 2+70;FKV 3+58;
Var jau būt ,ka manos pierakstos ir kāda kļūdiņa,jo pat Latvijas FF publicētajos protokolos šis tas pa retam mainās,gadās arī pa kļūdai,tomēr kopainu tas nemaina.

     [+] [-]

, 2012-08-23 12:55, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: andris5 rakstaar šo sezonu nezinu,maz esmu skatījies FKV spēles,bet iepriekšējās sezonās,FKV bija rupjākā komanda,kad zaudē tad vienmēr izcēlās ar rupjību!

Interesanti pēc kādiem kritērijiem jūs vadījāties,izsakot tādus kategoriskus apgalvojumus.Nekādu problēmu.Varam salīdzināt piemēram trīs iepriekšējās sezonas tikai starp LM un FKV un tad lai katrs izdara secinājumus pats,kura te rupjākā komanda.
2009.gads- LM 1 sarkanā un 60 dzeltenās;FKV 0+43
2010.gads-LM 3+67;FKV 4+42;
2011.gads-LM 2+70;FKV 3+58;
Var jau būt ,ka manos pierakstos ir kāda kļūdiņa,jo pat Latvijas FF publicētajos protokolos šis tas pa retam mainās,gadās arī pa kļūdai,tomēr kopainu tas nemaina.
Ko tu šos nožēlojamos ciparus bāzi te virsū!Spēle notiek laukumā nevis :
apskatos papīros un viss skaidrs!Pieminētā mačā SPA-SKO 2-2 spartaks bija tas kuršs sāka provacēt(jo savādāk Direktorenko pie veselā saprāta nepievedīsi),un aizgāja tik tālu ,ka tiesnesis neparādīja divas sarkanās skonteļiem,un vienu spartakam,jo redz cietēji no kartiņām būtu skonteļi!
Tiko apskatījos 2007 g. 4 riņķa mača FKV-LM 1-0 kartiņu skaitu,kur izcili rupji spēlēja FKV ar Mentešašvili priekšgalā(jo bija gandrīz visu maču zaudētājos)!LM 4 dzeltenās(viena otrā tātad noraidījums arī),fkv tikpat 4 dzeltenās!Tur Mentešašvili savu dzelteno nopelnīja kad Torresu ar brīvās cīņas paņēmienu no laukuma aiz sānu līnijas izmeta ,un tas nebija pirmais brīvās cīņas paņēmiens tai mačā Mentešašvili izpildījumā!
2012 g. mačā LM-skonta ,Soloņicinam iedeva divas kartiņas un tātad sarkanā(viena par runāšanu),Mingazovam nebija mača beigās jāparada otrā dzeltenā par histērisku bļaušanu,un jānoraida šo?
2010 gadā Jūrmala-LM 4-1 1 pusl. beigās par simulēšanu pretinieku soda laukumā otro dzelteno parādīja Tomašauskam,nekāds simulācijas tur nebija,savukārt tai mačā,un domājot jau par nākamo maču(jo ir pret Daugavu),sipailo no pleķa noņem nozīmīgu futbolistu.
2009. Sipailo,skonta-LM 2-1 1 puslaikā neiedeva acīmredzamu otro dzelteno kartiņu Lukjanovam,savukārt ,pēc dažām minūtēm iesprauda sarkano Grebim,kur vilka ne vairāk kā uz dzelteno.
2008. LM-FKV(vinokurovs)0-0 saskata pēdējās cerības sodu Ferreiram(LM) kur šis it kā neatļauti kavēja ventspilnieku pie sānu līnijas ,diezgan tuvi centram,tā iespraužot sarkano!Pat liepājniekiem.lv, video šo momentu neielika,tā teikt, labāk neredzēt!
Šeit tik daži piemēri,cik vērtas ir šīs kartiņas,noņemt no pleķa kādu nevajadzīgu futbolistu ir divus pirkstus apm***!Un tas uzrādas tais nekam nederīgos ciparos!