Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Kazakevičs: ''Man ir kauns par mūsu spēli...''

Kazakevičs: ''Man ir kauns par mūsu spēli...''
Vladimirs Pačko
Foto: M.Jankovskis (Sportacentrs.com)

Šovakar Latvijas futbola Virslīgas 24. kārtā ''Jūrmala'' viesos ar 3:1 pārliecinoši apspēlēja ''Jelgavu'', turnīra tabula nostiprinoties sestajā pozīcijā. Jelgavnieku galvenais treneris pēc mača bija ļoti dusmīgs, sakot, ka viņam ir kauns par savas komandas parādīto sniegumu.

''Jūrmalas'' galvenais treneris Vladimirs Pačko: ''Kā saka, rezultātu atceras, bet spēli aizmirst, tomēr neesmu no tiem cilvēkiem. Godīgi sakot, bija nopietna saruna, jo otrais puslaiks bija sliktākais šosezon – tā spēlēt nevar. Pirmais puslaiks bez jautājumiem – ātri iesitām un pārņēmām spēli savās rokās. Otrajā puslaikā veicu pāris maiņas, spēle pilnībā salūza, bet jāsaka, ka tas ir arī ''Jelgavas'' nopelns – malači puiši. Viņi spēlēja ar sirdi un galvu. Bija kādi četri momenti, bet, protams, arī mēs kādus piecus golus varējām iesist.

Jelgavā uzvarēt ir ļoti grūti. Skatījos iepriekšējo spēli ar Daugavpili. Tā bija pilnībā vienlīdzīga, bet patraucēja pirmā puslaika beigās vārtsarga pieļautā kļūda – minimums bija neizšķirts pēc spēles. Kopumā esmu redzējis, ka jelgavnieki pēdējos mačos spēj izraut punktus. Komanda ir pielikusi. Šodien viņiem noteikti pietrūka abu pamatsastāva centra aizsargu. Spējām izmantot viņu nesaprašanos.’’ Treneris bija neapmierināts ar ļoti daudziem futbolistiem. Lai arī komandai ir četru uzvaru sērija, tagad priekšā būs ļoti smagas spēles.

''Jelgavas'' galvenais treneris Dainis Kazakevičs: ''Rezultāts ir atbilstošs spēlei. Man ir kauns par mūsu spēli...Manuprāt, pirmās 30 minūtes bija sliktākās līdz šim divarpus sezonu laikā. Ja vēl vērtē arī spēles svarīgumu, tad pretinieks pilnīgi pelnīti uzvarēja un apsteidz mūs. Šādam rezultātam nav nekāda attaisnojuma. Tā ir normāla parādība, ka Virslīgas līmeņa spēlētāji kļūdas, bet tas ir jākompensē ar partneru palīdzību. Ļoti pietrūka centra aizsargu. Kamēr vēl nespējām sajust bumbu, pretinieki izmantoja mūsu neorganizētību. Principā pirmajās 30 minūtēs spēle bija beigusies.''

Treneris atzina, ka ar futbolistiem bijusi ļoti skarba saruna pēc 45 minūtēm: ''Neslēpšu, ka man bija skarba saruna ar puišiem pēc pirmā puslaika. Sevi cienoši vīrieši tā nedrīkst spēlēt. Otrajā puslaikā bija uzdevums cīnīties par uzvaru, lai arī, cik fantastiski tas neizklausītos. Nevar teikt, ka izveidojām ļoti daudz momentus, kā arī pretinieku vārtsargam principā komanda nebija jāglābj. Pietrūka precīzas pēdējās piespēles – tas liecina par mūsu meistarību. Pozitīvā ir maz. Bez šaubām, kādam par to būs jāzaudē vieta sastāvā.''

Jelgavnieku treneris arī skaidroja Malašenoka vājo spēli: ''Malašenokam lielākā problēma ir tā, ka nesaprot to, ka fiziski nav tik spējīgs, kā bija pirms traumas. Pietrūkst spēļu prakse, bet viņš ir cīnītājs. Esmu pārliecināts, ka Oļegs vēl mūs priecēs. Viņš ir mūsu uzbrukuma līderis, lai arī ir kļūdas. Domāju, ka būs progress. Protams, uzbrucēju vērtē pēc vārtu guvumiem, tāpēc Oļegu kāds var arī izkonkurēt. Tuvākajā laikā atgriezīsies Lukošis, padarot konkurenci vēl lielāku.''

Kazakevičs pateicās saviem faniem par to, ka viņi nepameta spēli pēc drausmīgā pirmā puslaika, kā arī solīja, ka komanda nākamajos mačos noskaņosies un cīnīsies tikai par uzvaru.


, 2012-08-22 23:28, pirms 12 gadiem
Pēc Olimpiādes pašam jau nelabi metas dzirdot kādu , kurš saka , ka viņam kauns par savu startu..... tiešām ap dūšu šķebīgi paliek,...... varbūt varam latviešu valodā bloķēt vārdu kauns? nenormāli degradē sportisko pusi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-22 23:46, pirms 12 gadiem
Bez šaubām, kādam par to būs jāzaudē vieta sastāvā.

Valērijam?
, 2012-08-23 08:25, pirms 12 gadiem
Kauns par LV futbolu!!
, 2012-08-23 08:33, pirms 12 gadiem
Kas vispār šosezon notiek ar Jelgavu, kas vēl pirms dažiem gadiem kā līdzīgs ar līdzīgu EIROPAS KAUSOS spēlēja ar norvēģu MOLDE??????
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.