Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija slavē mettieti un anarhija Jelgavā

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Pertija slavē mettieti un anarhija Jelgavā
Oļegs Kubarevs / Foto: Ivars Veiliņš, FK "Jelgava"

Aizvadītas Virslīgas 9. kārtas spēles, un visiem pa priekšu turpina soļot "Riga" FC un RFS. Portāls Sportacentrs.com piedāvā visu preses konferenču apkopojumu.

FK Tukums 2000/TSS – RFS 0:3

Jurģis Kalns (FK Tukums 2000/TSS): "Visus vārtus ielaidām bērnišķīgu kļūdu dēļ"

- Esmu ļoti apmierināts ar savu komandu par spīti zaudējumam 0:3. Pilnībā izpildījām spēles plānu. Protams, pirmie vārti 1. minūtē - tā spēlēt nevar. Kaut arī tikai 17 vai 18 gadi, nevar pacelt roku, domājot par aizmuguri, un nespēlēt situāciju līdz galam. Visi trīs vārti bija radās mazu un bērnišķīgu kļūdu dēļ, un šīs kļūdas var novērst. Redzējāt, ka mums šodien bija force majeure ar vārtsargiem - gan Kučinskis, gan Baturins ir traumēti. Pēdējā brīdī piesaistījām Vladislavu Kapustinu, un viņš uzreiz devās laukumā. Apsveicu viņu ar debiju! Varēja redzēt, ka puika bija satraucies, bet laikam ikvienam pirmajā spēlē tā ir. Paldies viņam, ka ātri ieradās, un paldies "Spartakam", ka "aizdeva" viņu.

Viktors Morozs (RFS): "Pietrūka svaiguma un emociju"

- Esmu ļoti priecīgs, ka šodien izdevās uzvarēt. Tukumā nav viegli spēlēt, un tā tas jau bija 1. līgā. Šodien bija redzams, ka pēc Rīgas derbija mums mazliet pietrūka svaiguma un emociju. Paredzējām, ka tā būs, taču izlaidām laukumā tādu pašu sākumsastāvu kā pret "Riga", lai puišiem būtu iespēja reabilitēties. Savukārt tie, kas nāca uz maiņu, jūtami pastiprināja spēli. Pats galvenais, ka ieguvām trīs punktus. Pēc viena nospēlētā apļa atrodamies [tabulas] augšpusē, un tā mēģināsim turpināt.

- Šodien debitēja Ofors, iznākot laukumā otrajā puslaikā. Kā vērtējat viņa sniegumu, ņemot vērā, ka ar komandu viņš trenējies vien pāris reižu?
- Pusgadu kopā strādājām Daugavpilī, tā ka pazīstu Oforu un viņa stiprās puses ļoti labi. Zinot to, ka pretinieka aizsardzība spēlē visai augstu un daudz piespēļu var dot pāri aizsargiem, mēģinājām izmantot Ofora ātrumu. Domāju, ka debijas spēlei gūti vārti un rezultatīva piespēle ir ļoti labs rādītājs.

- Kā vērtējat pirmo apli, kurā RFS guva astoņas uzvaras?
- Ja pirms čempionāta man kāds prasītu, vai ar šādu iznākumu pēc pirmā apļa būtu apmierināts, es piekristu. Grūti vēlēties vēl vairāk, taču pēc Rīgas derbija analīzes ir palikusi sajūta, ka varējām tur paņemt vairāk. Aizvadīta pirmā čempionāta trešdaļa, un cīņa vēl tikai priekšā ne tikai par godalgotajām vietām. Čempionāts nav vienkāršs, un pandēmijas dēļ vēl var būt vairākas negaidītas situācijas. Ilgtermiņā priekšrocība būs tiem, kas pandēmijas laikā trenējušies vairāk.

FK Metta – Valmiera FC 2:2

Andris Riherts (FK "Metta"): "Visi baidās no mūsu pretuzbrukumiem, taču tur esam pēdējie līgā"

- Paldies līdzjutējiem par atbalstu tribīnēs - ļoti jūtams, it īpaši pēc otrajiem gūtajiem vārtiem. Paldies akadēmijas treneriem par audzinātajiem spēlētājiem - Rihards Ozoliņš šodien atzīmējās ar diviem gūtajiem vārtiem. Paldies arī spēlētājiem par pašatdevi - atguvāmies pēc ielaistajiem vārtiem un parādījām arī raksturu, lai arī ne līdz galam. Koncentrēšanās mums tomēr mazliet pietrūka, lai aukstasinīgi novadītu spēli līdz galam. Jāsaprot, ka tik spēcīgi pretinieki kā "Valmiera" to arī neļaus, un tā būs nākotnē jebkurā līmenī.

- Ozoliņam līdz šodienai 62 spēlēs Virslīgā bija tikai vieni vārti, bet šodien uzreiz divi. Vai gribētu no viņa biežāk sagaidīt vārtu guvumus?
- Gūtie vārti apliecina, ka viņš ir nobriedis Virslīgas spēlētājs un gatavs augstākiem mērķiem. Šodien viņš parādīja, ka ir līderis, un uzņēmās atbildību. Pret Daugavpili un Ventspili spēļu beigās bumbu kontrolējām vairāk, un tādos gadījumos, ja gribi būt līderis, ir jāuzņemas atbildība un jābūt epicentrā. Ozoliņš to ir ņēmis vērā un tāpēc arī šodien guva divus vārtus.

- Dažādos veidos regulāri ielaižat vārtus no standartsituācijām. Vai problēma ir ne tikai auguma centimetros?
- Tā ir problēma. Ja paskatās statistikā divcīņu sadaļā, tad neesam starp vadošajiem. Standartsituācijās ir vairākas divcīņas vienuviet. Laikam trešo reizi ielaidām pa taisno no soda sitiena - tātad organizatoriskās lietas pieklibo. To jau zina arī pretinieki.

- Kā vērtē pirmo apli ar bilanci 2-2-5?
- Pirmā spēle mūs izsita no līdzsvara, un tai sekoja haoss Liepājā. Par laimi, ir Instat statistika, kur var jebkuram spēlētājam parādīt, ka neesam tik individuāli spēcīgi, lai tiktu galā ar pretinieku viens pret vienu - vienmēr nepieciešama partneru palīdzība. Abas Rīgas komandas mūs savstarpējās spēlēs labi apmācīja, un tieši tad sapratām, ka varam kā komanda gan aizsargāties, gan uzbrukt. Kopumā gribam ātrāk pāriet uzbrukumā. Visi uzmanās no mūsu pretuzbrukumiem, taču šajā ziņā esam pēdējie līgā [smaida]. Astoņi punkti nav daudz, bet ir tuvu maksimumam, ko varējām sasniegt.

- Cik lielas izmaiņas "Mettu" sagaida transfēru logā?
- Mūsu galvenais transfēru donors ir otrā komanda, uz ko koncentrējamies. Savukārt brīvo aģentu pēc Covid būs ļoti daudz, bet cits jautājums, vai varēsim viņus atļauties. Skatīsimies - ja būs kāds ļoti labs piedāvājums - spēlētājs, kas mums var dot starptautisku pieredzi -, tad domāsim. Bet citādi - kāpēc lieki tērēt laiku, ja mums akadēmijā treneri strādā un tic saviem audzēkņiem.

- Ja, piemēram, Krollis dosies prom, tad kādu ņemsiet viņa vietā, bet, ja ne, tad paliksiet pie esošā sastāva?
- [Pauze]. Visdrīzāk, ka tā. Būsim godīgi - šāds spēļu grafiks mums ir ļoti neizdevīgs, ja gribam strādāt ar spēlētājiem un panākt viņu izaugsmi. Ir vajadzīgs treniņprocess, nevis tikai spēles, kad pēc tam ģērbtuvē var domāt, ka visu darījām pareizi, bet vienkārši nepaveicās. Video analīžu ir par daudz, bet pastrādāt uz laukuma nesanāk pietiekami.

Tamazs Pertija (Valmiera FC): "Gaidīju, ka fiziski klāsies smagi"

- Citādu spēli nemaz negaidījām. Nopietni gatavojāmies, jo pret "Mettu" ir ļoti grūti spēlēt. Ātri guvām vārtus, un parasti tādās situācijās komanda nomierinās. Spēles gaita parādīja, ka nomierināties nedrīkstēja. Beigās varējām arī izraut uzvaru, bet grēks žēloties, jo atspēlējāmies no 1:2. Nezaudējām divus punktus, bet gan ieguvām vienu. Rezultāts ir likumsakarīgs, ja ņem vērā, kāda bija spēle un mūsu gatavība uz noguruma fona. Nevaru pateikt, ka šodien bijām labāki - varbūt pirmajā puslaikā mazliet, bet ne otrajā. Svarīgi, ka jau septiņas spēles pēc kārtas krājam punktus un nezaudējam. Gatavojamies spēlei pret čempioni "Riga" pēc četrām dienām.

- 59. minūtē Teišeiru nomainījāt pret Balodi. Vai gribējāt sākt spēlēt no aizsardzības?
- Jā. Visas trīs pirmās maiņas tika veiktas ar domu nostiprināt aizsardzību, jo pazīstu savu komandu un zinu tās fizisko gatavību. Jau pirms spēles zināju, ka fiziski šodien klāsies smagi, ja ņem vērā iepriekšējā pusotrā mēnesī paveikto. Tomēr futbolā ne vienmēr var uzminēt, kā būs labāk - uzlaidu spēlētājus ar domu par aizsardzības nostiprināšanu, bet tieši tad arī ielaidām vārtus... Balodim gribēju dot iespēju ātrāk pierast pie jaunās komandas - izlaidu viņu arī tāpēc, lai šis process paātrinātos. "Mettas" pirmie vārti bija jauna puiša individuālā klase - nevaru vainot savus spēlētājus, jo pretinieks nospēlēja ļoti meistarīgi. Labāk paslavēt viņu, nevis apvainot mūsu spēlētājus. Otros vārtus gan jāapskatās atkārtojumā, jo epizodi īsti labi neredzēju. Taču nojaušu, ka būs jautājumi par dažu spēlētāju rīcību.

- Ar kādu domu piesaistījāt Balodi?
- Ar kādu domu varētu piesaistīt U-21 izlases kapteini...? Vietējais spēlētājs, jauns, gara auguma. Ņēmām viņu, lai pastiprinātu aizsardzību. Mums bez viņa ir tikai divi citi centra aizsargi - nedod Dievs, ja kāds būtu guvis traumu vai tiktu noraidīts. Uzskatu, ka piesaistījām jaunu un perspektīvu futbolistu, kurš viennozīmīgi pastiprinās mūsu aizsardzību.

- Grjaznovs pagājušo gadu noslēdza ļoti labi. Viņš šobrīd pēc traumas vēl nav gatavs spēlēt?
- Vēl ne. Jūtams, ka viņš vēl nav atguvies tik tālu, lai varētu viņam uzticēt spēles laiku šādā mačā. Pret Daugavpili izlaidām viņu laukumā, kad bijām vadībā ar 3:0, lai Grjaznovs ātrāk atgūst spēļu garšu.

- Jūsu vadībā Valmiera pret "Mettu" piecos mačos uzvarējusi tikai vienu reizi. Neērts pretinieks?
- Nevis neērts, bet labs pretinieks. Viņi atņem punktus ikvienam - piemēram, pagājušajā spēlē Ventspilī gandrīz uzvarēja. Neeksistē tādi neērti pretinieki, bet gan tikai labi pretinieki, un vienmēr esmu teicis, ka "Metta" ir laba komanda.

- Cik vēl pastiprinājumi Valmierai gaidāmi šovasar pēc Baloža piesaistīšanas?
- Ļoti vēlamies pastiprināties, un ir spēlētāji, kurus gaidām, taču pandēmijas dēļ viņu vēl šeit nav. Šādā spēļu grafikā ir neiespējami visu laiku fiziski nospēlēt vienā līmenī. Ceru, ka pastiprinājumi būs klāt tuvākajā laikā.

Riga FC – FK Ventspils 1:0

Komentāri par kautiņu starp abu komandu spēlētājiem ir atrodami šeit un šeit.

Oļegs Kononovs (Riga FC): "Riskējām ar spēlētāju rotāciju"

- Bija sarežģīta spēle, jo "Ventspils" mums sagādāja daudz grūtību. Abas komandas bija noskaņotas kaujinieciski. Protams, spēles sižets bija interesants. Guvām vēlamo uzvaru, taču tā nāca ar lielām grūtībām.

- Pēc derbija pamatsastāvā atstājāt tikai divus spēlētājus. Vai sastāvu ietekmēja tikai rotācija, vai arī traumas un citas problēmas?
- Dažādi iemesli. Pret RFS atstājām daudz spēka, un šodien citi tika pie iespējas parādīt sevi. Traumas dēļ nespēlēja Vjačeslavs Šarpars. Piekrītu, ka ar šādu sastāvu bija riskanti spēlēt. Neparādījām tik labu sniegumu kā iepriekš, taču tur ir arī pretinieka nopelns. Ventspils ir organizēta komanda, gaidīja iespējas pretuzbrukumos un standartsituācijās. Nedrīkstējām pieļaut, ka tik bieži bija standartsituācijas pie mūsu soda laukuma.

- Drīz sāksies Eirokausi. Vai neriskējat pazaudēt saiknes sastāva rotācijas dēļ? Vai arī "Rigai" nav šaurāks spēlētāju loks, kuri drīzāk būtu ieplānoti pamatsastāvam?
- Šāds šaurāks loks ir, taču domāju, ka mums jāturpina rotēt sastāvu, jo spēlētāju līmenis ir diezgan līdzīgs, bet turnīra grafiks ir saspringts. Turklāt tagad nāk klāt spēlētāji kā Kamešs, kuram jāļauj iespēlēties sastāvā.

- Vai šobrīd esat apmierināts ar to, kā izskatās "Riga" spēles zīmējums?
- Ne visai. Joprojām ir jāprogresē visos spēles komponentos gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Runāju ļoti vispārīgi, bet futbols sastāv no sīkumiem.

- Kas notika pēc spēles, kad tika parādītas piecas kartītes? Pretinieki apgalvo, ka "Riga" spēlētājs izprovocējis viņus.
- Pagaidām neesmu informēts par to, kas tieši notika.

Viorels Frunze (FK Ventspils): ""Riga" vairāk paveicās, mani futbolisti ir super"

- Emociju ir daudz, grūti tagad sniegt precīzus komentārus. Esmu apmierināts, kā futbolisti spēlēja, izstrādātais plāns darbojās. Spēlējām pret labu pretinieku, padevās aizraujošs mačs. Priekšā pietrūka veiksmes un meistarības, taču tas aiziet otrajā plānā, ņemot vērā, kādas slodzes tagad ir spēlētājiem. Uzvarēt varēja jebkura no komandām, paveicās "Riga". Negribu tagad sarunāt lieku un runāt par tiesnešiem, bet, manuprāt, ielaistajos vārtos bija pārkāpums pret mūsu vārtsargu. Taču tas ir futbols, jāspēlē epizodes līdz galam un no tādiem mierinājumiem mums nekļūst vieglāk. Žēl, ka šāds mikro moments izšķīra spēles likteni spēlē, kurā puiši atdeva visus spēkus. Turklāt beigās varējām izraut neizšķirtu, ja Guga trāpītu vārtos. Bet kopumā [sāk smaidīt - aut.]... nezinu, no kurienes maniem spēlētājiem ir tik daudz spēka, spēlējot katru trešo ceturto dienu. Emocijas palīdz un nav arī, kur likties - naktī atbrauksim, jau trešdiena klāt un būs tikai divas dienas [sestdien pret RFS], jāpaspēj ātri atjaunoties un jāskatās, kurš varēs spēlēt. Puiši ir malači, darīja visu iespējamo - viņi man ir super.

- Šodien tiešām spēlējāt labi, bet kopumā pēdējās četrās spēlēs viens punkts. Vai jums un kluba prezidentam pietiks pacietības, lai pieceltos un sāktu krāt punktus?
- Intensitāte čempionātā ir liela, mēs drusku neaprēķinājām spēkus. Jā, pēdējās četrās spēlēs viens punkts, kas tādam klubam kā "Ventspils", kuram ir augsti mērķi, ir ļoti maz. Nevaru atbildēt vadības vietā, bet es kā treneris daru visu, kas manos spēkos. Visi saprotam šo situāciju un paši vien varam to labot. Apzināmies, ka arī nākamā spēle pret RFS būs sarežģīta, vieglu spēļu vispār nav. Intensitāte ir liela, nepieciešama rotācija. Centīsimies labot situāciju.

- Ko bijāt domājis ar "neaprēķinājām spēkus"? Sastāva dziļums?
- Gan sastāva dziļums, gan atjaunošanās, mums ir daudz kartīšu un diskvalifikāciju, ir traumētie spēlētāji. Ceram, ka viņi drīz atgriezīsies, jo katrā mačā zaudējam kādu spēlētāju. Ir daudz jaunatnes. Šodien spēlēja tādi, kuri iepriekš netika pat pieteikumā. Visiem tiek dotas iespējas, laukumā vecumam nav nozīmes.

- Cik grūti bija sagatavoties spēlei, zinot, cik ļoti "Riga" rotē sastāvu?
- Mūs neinteresēja, kas spēlēs "Riga" sastāvā. Viņiem ir laba komanda un, lai kurš dotos laukumā, stipri nesabojātu spēli. Mēs balstījām spēli uz savu plānu un uzskatu, ka mums tas izdevās. Mikro momenti izšķīra spēli par labu "Riga", lai gan uzvarēt varēja jebkurš.

- Ar kādu domu šodien izvēlējāties spēlēt ar trim centra aizsargiem? Lai aizvērtu flangus vai vidu?
- Izvēlējāmies tā spēlēt, balstoties uz pieejamajiem spēlētāju resursiem. Mēs nepielāgojamies pretiniekam, bet gan spēlējam ar to, kas mums ir.

BFC Daugavpils – FK Spartaks 0:2

Aleksandrs Gorškovs (BFC Daugavpils): "Klubam nav lielas rocības, bet mēģināsim atrast papildinājumus"

- Diemžēl zaudējām, individuālo kļūdu dēļ ielaižot vārtus. Turpināsim strādāt, lai kļūdas novērstu. Komandai ir vēlme un centība, taču reizēm gadās šādas spēles, kad tiek pieļautas kļūdas vai neveiksmes.

- Cik ļoti pirms spēles gatavojāties Belakoviča apstādināšanai?
- Brīdinājām komandu par viņu - labi izpilda standartsituācijas, redz laukumu un laicīgi piespēlē partneriem. Zinājām, kā pret viņu darboties, bet mūsu kļūdas un koncentrēšanās zudums Belakovičam ļāva atkal būt rezultatīvam.

- Cik lielas korekcijas jāveic Ofora aiziešanas dēļ?
- Kolektīvi būs viņu jāaizstāj. Regža un Ofors ir dažāda tipa uzbrucēji. Marko šodien ļoti centās, un esmu pārliecināts, ka viņš mums palīdzēs. Gribētu iegūt gan vēl vienu uzbrucēju, gan aizsargu, gan vārtsargu, taču mūsu kluba iespējas nav lielas, taču ceru, ka papildinājumus atradīsim.

- Vai esat apmierināts ar pirmajā aplī iegūtajiem deviņiem punktiem?
- Neesmu apmierināts. Varējām gūt vairāk punktu, taču - kā ir, tā ir.

Aleksejs Jerjomenko (FK Spartaks): "Patīkami, ka beidzot neielaidām vārtus un uzvarējām"

- Ļoti patīkami, ka uzvarējām, pirmoreiz šosezon neielaižot nevienus vārtus. Bija grūta spēle, jo ikdienā trenējamies uz dabīga laukuma, bet mačs bija uz mākslīgā, un pie šīs pārejas vienmēr ir jāpierod. Daugavpils ir organizēta komanda, kas spēlē agresīvi un kompakti, mēģinot ātri aizskriet pretuzbrukumos. Esmu apmierināts, ka mājās vedam trīs punktus.

- Kāpēc pieteikumā nebija abu jaunpienācēju no Tukuma - Mickeviča un Žarska?
- Mums ir laba komanda, kurā ir jācīnās par vietu sastāvā. Abi divi jaunpienācēji ar mums ir tikai 3-4 dienas, cenšas iepazīt taktiku un jaunos komandas biedrus. Labākie konkrētajā dienā spēlēs - viss ir ļoti vienkārši.

FK Jelgava – FK Liepāja 1:5

Oļegs Kubarevs (FK Jelgava): "Laukumā valdīja anarhija"

- Šodienas spēle līdzinājās iepriekšējai, kad pretinieks bija daudz svaigāks un motivētāks, parādot augstāku meistarību. No spēles gan radījām ne mazāk vārtu gūšanas momentu par Liepāju, taču atkārtošos - mums laukumā ir vieni un tie paši spēlētāji, kuri jau ir noguruši. Es redzu, cik viņiem ir smagi. Ar nogurumu ir saistīts lielais kļūdu un brāķa daudzums, kas ietekmē arī pārliecību. Spēlētāji līdz ar to vairs neievēro norunāto - laukumā valdīja anarhija. Pēc viena vai diviem ielaistajiem vārtiem pārstājam spēlēt. Grūti to mainīt, ja uz soliņa īsti nav alternatīvu. Laižot laukumā skolēnus, vienīgais pozitīvais moments ir tāds, ka viņi gūst spēļu praksi. Skaidrs, ka transfēru logā meklēsim kādus risinājumus. Viens jauns spēlētājs [beļģu uzbrucējs Jentls de Bātss] mums jau ir, taču šodienas spēlei nepaspējām viņu pieteikt.

Dmitrijs Mološs (FK Liepāja): "Ceru, ka tāpat arī turpināsim"

- Ilgi gaidīta uzvara! Pēdējā laikā nekādi nevarējām gūt panākumu, kaut arī dažas no tām spēlēm aizvadījām labi. Ātri guvām divus vārtus, kas izšķīra spēli. Prieks, ka debitēja pāris jauno puišu. Esmu apmierināts ar saviem futbolistiem un ceru, ka ar tādu pašu noskaņojumu gatavosimies arī nākamajam mačam. Analizējam situāciju, lai nokļūtu tajā vietā, kur mums jāatrodas. Pēc neveiksmju sērijas un diskvalifikācijām bija jūtams uztraukums komandā, taču ceru, ka pēc šodienas mača tādā garā arī turpināsim.

     [+] [-]

, 2020-07-24 12:37, pirms 4 gadiem
Analīzei,- RFS lai nerunā par svaiguma trūkumu, ka Rīgai soliņš īsāks. Treners vainīgs. Malā atstātie, kad bija uzvaru sērija: Ikstens-Savaļnieks, Skinderis, Dumbija- Babičevs- Lukjanovs, Lagūns, Varslavāns, Toņiševs- Regža, Bimenjinama un Lemajičs. Liela daļa komandu viņus vēlētos sev pamatsastāvā.

     [+] [-]

, 2020-07-24 18:45, pirms 4 gadiem
Jāatzīst,ka Valmiera samaksāja par stilu ko piekopa pēdejās spelēs (Liepajā,Jelgavā), panākot sev labvēlīgu rezultātu sāk spēlēt uz tā noturēšanu ... Saprotu,ka spēlētāji jauni,taču ritmu šobrīd komanda nevar atrast ,brīžiem pārspīlēti piesardzīgi,citreiz neattaisnojami riskē ... Vajadzīgi 2-3 pieredzējuši spelētāji,vēlams vidējā līnijā, kas var kontrolēt spēles ritmu.