Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Zaicevs: "Šobrīd notiek "Skonto" glābšanas operācija"

Zaicevs: "Šobrīd notiek "Skonto" glābšanas operācija"
"Skonto" šobrīd ir Virslīgas līdere
Foto: Romāns, Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Futbola kluba „Skonto” prezidents Igors Zaicevs sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka ir paskaidrojis Latvijas Futbola federācijai kluba oficiālo nostāju un biedrības „Latvijas Futbola virslīga” (LFV) lēmumu šobrīd analizē juristi un Disciplinārlietu komisija. Savukārt „Jūrmalas” izpilddirektors Andrejs Karacejevs situāciju komentēt atsacījās.

„Tikko biju Latvijas Futbola federācijā, kur sniedzu „Skonto” kluba viedokli, paskaidrojot radušos situāciju,” sacīja Igors Zaicevs, kurš par „Skonto” prezidentu kļuva pirms nedēļas, ieņemot Vladimira Koļesņičenko atstāto vietu. „Šobrīd biedrības „Latvijas Futbola Virslīga” lēmumu analizēs juristi un Disciplinārlietu komisija, es pats nevēlētos sīkāk komentēt notiekošo procesu un tā iespējamās sekas.”

„Izskatās slikti, jā, taču ne traģiski,” turpināja Zaicevs. „Lieta ir pamatīgi samežģījusies, taču ceru uz to labāko. Šobrīd arī noris darbs, lai piesaistītu „Skonto” jaunus sponsorus, esam iesaistījuši visus pieejamos resursus. Nākamās nedēļas laikā, proti, pirmdien daudz kam vajadzētu palikt skaidrākam.”

Vai tas nozīmē, ka jau drīzumā sagaidāms paziņojums par „Skonto” kluba beigām? „Es uz to skatos no otras puses. Šo visu notiekošo varētu saukt par „Skonto glābšanas operāciju”. Paredzēts, ka pirmdien federācijā iesniegsim ziņojumu par iespējām, lai „Skonto” turpinātu pastāvēt. Meklējam sponsorus, izskatam variantus, tā sakot – nosakām diagnozi. Jāpiebilst arī, ka šī nedēļa kopš stāšanās „Skonto” prezidenta amatā man izvērtusies spriedzes pilna, un arī LFF norādīju, ka „Skonto” parādi uzkrājušies pirms es nonācu šajā amatā. Mūsu kolektīvs ir mazs, taču strādājam un esam apņēmības pilni.”

Pagaidām gan „Skonto” turpinās piedalīties Virslīgas spēlēs, līdz ar to vien līdzjutējiem nevajadzētu satraukties par rītdien gaidāmās spēles „Skonto”-„Liepāja” notikšanu. Zaicevs apstiprināja, ka „Skonto” gatavs spēlēt Virslīgā līdz brīdim, kad (ja) LFF pieņems lēmumu par pretējo.

Otra no „Latvijas Futbola virslīgas” izslēgtā komanda „Jūrmala” ir savā ziņā pretējā situācijā nekā „Skonto” – jūrmalnieki ir pēdējā vietā kopvērtējumā, taču nesen ieguvuši jaunus līdzekļus, piesaistījuši vairākus leģionārus un šobrīd atrodas treniņnometnē Austrijā, turklāt nākamā pārbaudes spēle paredzēta pret prestižo Itālijas komandu „Palermo” (rīt, 17:00). Kluba izpilddirektors Andrejs Karacejevs portālam Sportacentrs.com nevēlējās komentēt radušos situāciju, ka komanda tiek izslēgta no biedrības par 3000 eiro lielas dalības naudas nenomaksāšanu, bet spēj atrast iespējas iepriekš minētajām lietām. Karacejevs gan norādīja, ka dalības nauda startam Virslīgā šodien tikusi nomaksāta.

Jāatgādina, ka LFV izslēdza abus klubus no savu biedru loka par parādsaistībām. Tās bija jānokārto līdz 20. jūlijam, pretējā gadījumā automātiski spēkā stājas klubu izslēgšana no biedrības. Lēmumu balsojumā apstiprināja biedrības locekļi, turklāt „par” balsoja arī Karacejevs. Vienīgais, kurš balsoja „pret”, bija „Skonto” direktors Askolds Uldriķis.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-22 13:34, pirms 10 gadiem
''Sarkanais krusts'' negrib kļūt par Skonto FC sponsoru?
, 2014-07-22 13:34, pirms 10 gadiem
Skonto jāizmet no Virslīgas. Laiks tika dots, lai nomaksātu parāds, tas netika izdarīts. Tāpat Eirokausos nevarēs spēlēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Ruck&Maul
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-22 14:17, pirms 10 gadiem
Kāda juristu analīze, kāda sarežģīta situācija, kas nav traģiski? Kas tie par bla bla, mesje Zaicev? Viss ir tik vienkārši, ka pat jebkurš sīcis no sākumskolas to paskaidrotu - ja visu laiku ņem kaimiņu ķiršus bez maksas, reiz pienāk brīdis, kad kaimiņam tas zb un viņš šauj uz tevi ar sāli, vai uzrīda suņus, bet, ja tu tos ķiršus pērc, neviens ļaunu prātu uz tevi netur! Samaksājiet parādu un viss būs skaidrs, skaisti un perspektīvi! Kas vēl jāanalizē, ja ir reglaments un vēl visādi papīri , kas visu nosaka! Kā var gribēt (kāds grib vispār?) kārtību un uzplaukumu Latvijas futbolā, ja tā spēcīgākais turnīrs tiek pārvērsts par velns viņu zina ko? Uz ko tiekties tām komandām,kuras vēl nav biedrībā? Uz iespēju nopelnīt toto un apjāt kādu, nemaksājot? Vai tomēr uz prestižu , vismaz kaut kādā mērogā, turnīru ar reklāmas utt iespējām?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-22 14:22, pirms 10 gadiem
KolhozaAnsis rakstīja: Paskaitiet, cik speletajus Skonto ir pardevusi talak uz Eiropu. Nosauciet kaut vienu LV klubu kam tas ir izdevies tados apmeros ka Skonto?

Speletaji caur Skonto tikusi uz Eiropu, attistijusies limena zina, un lidz ar to guvusi ari futbola izlase.

Un tagad, sadu legendaru un kvalitativu klubu del islaicigam finansialam problemam grib vienkarsi iznicinat? Cmoooon!
Sporta pils bija ļoti leģendāra sporta būve, bet nojauca gan...
, 2014-07-22 14:26, pirms 10 gadiem
Ja Jūrmalai ar Skonto atļaus tomēr spēlēt, tad viss LV futbols ir jāuzskata par mirušu, jo normas ne uz vienu neattiecas!!! Kādēļ spēlētājiem pēc sarkanās kartiņas jāizlaiž spēles? nolikumā tā rakstīts? pie dibena kas rakstīts, redzam, ka visiem tas vienalga. Ja notiks spēles ar šo klubu piedalīšanos, tad Latkovskim jāatkāpjas un biedrībai LFV jālikvidējas, jo no tās nav nekādas jēgas + sportacentrs.com varētu iesaistīties un pārtraukt translēt spēles, ja šie klubi netiks diskvalificēti. Uzskatu, ka ir vajadzīgs totāls boikots no mediju, līdzjutēju puses, tad arī sponsori novērsīsies un klubi būs spiesti kaut ko darīt, lai visu vērstu uz labo pusi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-22 14:30, pirms 10 gadiem
KolhozaAnsis rakstīja: PSRS-laiku objekts. Turklat ''buve'', nevis klubs. Salidzinajums galigi nevieta! Skonto-stadionu ari visi zinam ka ar laiku jauks nost. Nu un?
Ar futbola klubu pilnigi nekads sakars!
Ja Tev par dabu nemaksās naudu, bet teiks, ka prestiža darba vieta, kādreiz prezidentam auto tirgojām, bet tagad pacieties, nebūs algas - arī teiktu, ka viss ok? Tu duriks esi, lai tas skonto sapūst, tagad tas ir meessssls un nekas vairāk.
, 2014-07-22 14:49, pirms 10 gadiem
KolhozaAnsis rakstīja: Paskaitiet, cik speletajus Skonto ir pardevusi talak uz Eiropu. Nosauciet kaut vienu LV klubu kam tas ir izdevies tados apmeros ka Skonto?

Speletaji caur Skonto tikusi uz Eiropu, attistijusies limena zina, un lidz ar to guvusi ari futbola izlase.

Un tagad, sadu legendaru un kvalitativu klubu del islaicigam finansialam problemam grib vienkarsi iznicinat? Cmoooon!
Tev ir taisnība. Bet tādā gadījumā rodas jautājums - kur tad palika tā nauda no veiksmīgām pārdošanām? Skonto menedžmenta kābatā? Nu tad par ko tālāk runāt?
, 2014-07-22 14:52, pirms 10 gadiem
Attiecībā uz Koļesņičenko painformēšu par būtisku atšķirību - būt valdes priekšsēdētājam nenozīmē būt uzņēmuma īpašniekam. Par valdes priekšsēdētāju vai locekli var iecelt jebkuru ielikteni (aka Koļesņičenko), kas izpilda īpašnieka uzdevumu, bet reālie īpašnieki vismaz oficiāli var būt miglā tīti caur offšoriem.

Kas attiecas uz Skonto, tad izskatās, ka nedaudz kriminālākā veidā tiek īstenots tas pats, kas notika ar Liepājas metalurga futbola komandu. Tādā pašā bezsakarā kā Liepāja pārņēma LM vietu virslīgā (vienlaikus neuzņemoties LM saistības), gan jau nākamsezon virslīgā būs Skonto mantiniece. Uzsāks jaunu dzīvi, bet vecos parādus atcerēsies tikai tie, kuriem nesamaksāja...

Piebilde - nekādu iebildumu pret Liepājas komandu, drīzāk pat pozitīva attieksme, bet tas ka šādā veidā atrisina problēmas, ir nekorekti, arī fakts..

TOTO=ManaMaize+Kafijas rakstīja: Un Kolesnicenko viennozimigi izcelis nerealako piki uz TOTO. Padomajiet tak vienreiz ar galvu nevis otru galu. Ka lai tiraa veidaa par vinu uzraditajiem ienakumiem perk stadionus,masinas pa 50k un dzivo kaa pasakaa. Tas nav reaali! Tas pats ar politikiem kas puse nu deputati tie 100 gudrie uz papira ienakumi 2k EUR menesi bet braukaa ar masinam kuram vertiba virs 100k un cel privatenes Siguldaa,Jurmalaa utt. Tak laiks atvert acis!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-22 15:01, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Viegli runāt, ja ir stabili sponsori
Bet tabulā Skonto ir augstāk, kā to var izskaidrot!!!???
Citiem klubiem sevi jāapliecina futbola laukumā, nevis pateicoties kāda izslēgšanai
Tā kā zini basketbolu, tad būtu jāzina, ka lielākai daļai Spānijas līgas klubu ir milzīgas nenokārtotas saistības, bet traci neviens netaisa
Situācija jāuztver saprotošāk!
Jau vismaz trešo gadu situācija tiek izprasta saprotoši - par naudas trūkumu runāja Pahars, runā Pertija, tagad runā arī LFV un pat UEFA. Te vairs nevar būt runa par kaut kadu sapratni, bet gan par vēlmi vai nevēlēšanos kaut ko sakārtot. Es labāk tad redzu pusamatierīgas, bet ar attieksmi visu darošās Liepājas, Gulbenes, Valmieras, nevis mūžīgos reveransus dažiem.
, 2014-07-22 15:02, pirms 10 gadiem
Varu pateikt tikai vienu:"zivs pūst no galvas"Ir izstrādāti sacensibu nolikumi,reglamenti.Nav jāizdomā velosipēds.Pirms sezonas klubiem ir jānomaksā dalības maksa un čempionāts var sākties.Kuri to nav gatavi izdarīt, var spēlēt savas pilsētas čempionātā amatieru statusā.Nekādu problēmu.Profesionālie klubi pierāda savu finansiālo stabilitāti,amatieru klubi garantē minimālos izdevumus,kuri vajadzīgi spēlētāju ēdināšanai,transportam un dalības maksai.Viss notiekās.Kāpēc es te rakstu visiem zināmas lietas?Tāpēc,ka gan LFF,gan LFV biedrība sezonas sākumā paši pieļāva tādu situāciju un tagad saņem augļus un rāda cirku,nevis futbolu visiem pārējiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-22 15:23, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: No sportiskā viedokļa, un kas skatītājam ir svarīgākais, es teiktu - labāk paauklēties ar Skonto, nevis padarīt virslīgu par amatieru čempionātu
Uz amatieru spēlēm skatītāju vairāk nebūs, spēles kvalitāte būs krietni zemāka, čempionāts būs neinteresants, ja būs 3 profesionāli klubi un pārējie amatieri
Var jau ar vieglu roku visu aiztaisīt, tikai, kurš no tā būs ieguvējs
LČ hokejā problēmu nav, jo visi ir amatieri
Bet vai skatītāju ir daudz???
kādu vieglu roku? Ilgi un pacietīgi auklējas! Tici man, nav tik svarīgi pro vai amatieris, svarīgāka ir attieksme pret to , ko dari, pret līdzjutējiem. FKV ir otrajā vietā, profi caur un caur, bet cilvēki maz nāk uz spēlēm, no citām pilsētām līdzi komandai brauc vēl mazāk.
, 2014-07-22 15:24, pirms 10 gadiem
Virslīga tāpat ir pusamatieru čempionāts, turklāt ir jēga lēkt augstāk par savu pa..ļu? Ar ko tas beidzas, tagad redzam. Kas tā par eksistenci - izveidojam komandu, startējam čempī un tad jau laika gaitā skatamies vai tam vispār ir nauda.. sviests!!! Labāk ir sākt ar to, ko var atļauties, un pakāpeniski iespēju robežās attīstīties.. Un šaubos vai, piemēram, Valmierā nāktu mazāk skatītāju kā uz Skonto mājas mačiem...

fans366 rakstīja: No sportiskā viedokļa, un kas skatītājam ir svarīgākais, es teiktu - labāk paauklēties ar Skonto, nevis padarīt virslīgu par amatieru čempionātu
Uz amatieru spēlēm skatītāju vairāk nebūs, spēles kvalitāte būs krietni zemāka, čempionāts būs neinteresants, ja būs 3 profesionāli klubi un pārējie amatieri
Var jau ar vieglu roku visu aiztaisīt, tikai, kurš no tā būs ieguvējs
LČ hokejā problēmu nav, jo visi ir amatieri
Bet vai skatītāju ir daudz???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-22 15:57, pirms 10 gadiem
KOLHOZA ANSIM ļoti patīk ka viņam čurā uz galvas un stāsta ka lietus līst,bet man nē! Tāpēc gribu lai tomēr būtu vismaz taisnības triumfs!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-22 16:09, pirms 10 gadiem
Fans366 - tu esi tāls no sporta.

Pat Latvijas hokeja čempionāta spēlētāji saņem 600 eiro algas trenējās 3 reizes nedēļa + spēle. Un kāda vaina? Pamazām pamazām hokejs ies uz augšu. Nav nekādi pro, bet vissmaz cilvēki var dzīvot, veidot dzīvi. Bet tu diemžēl dzīvo ilūzija ka Skonto ir baigais flagmanis. Skonto pēdējos 3 gados ir palicis tikai nosaukums. Viss tur ir sabrucis, sen ši komanda bija jalikvidē. Paskaties kas ķeizarmeža ar laukumiem notiek? Jūrmala es vienkārši nekomentēšu paskaties uz viņu ģenerāldirektoru karacevu ne īpaši intelektuāls personāžš. Tieši tādēl es vispār jau pēdējos 3 gadus neeju uz virslīgu
, 2014-07-22 16:13, pirms 10 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Skonto jāizmet no Virslīgas. Laiks tika dots, lai nomaksātu parāds, tas netika izdarīts. Tāpat Eirokausos nevarēs spēlēt.
Tev tik izmest.. neesi varbūt iedomājies, kāda paliks Virslīga bez SKO, kas bija tās līderi? Līmenis ir katastrofāli zems, gribi lai ir vēl sliktāk?
Jā, SKO liedza spēlēt Eirokausos, un redz kas iznāca - visi klubi jau izkrīt pirmajās kārtās ar lielu apkaunojumu un bez gūtiem vārtiem..vai to tu gribēji, baltais bruņiniek? Redzēs ko vēl FKV rīt iespēs, bet virslīga ir liela miskase, un ja izslēgs šo klubu, tad tā būs vēl lielāka miskaste !
, 2014-07-22 16:14, pirms 10 gadiem
Un starp citu, ja SKO tiek izslēgti, tad arī jau praktiski zūd visa intriga un FKV ir čempioni, nevienam šis īsti par labu nenāks, ja galvaspilsētas galvenais klubs būs Metta LU...
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.